amigdas.com

Cum sa prevenim cariile dentare la un copil?

Sănătoși dinți pentru copiiFiecare dintre noi învață despre o astfel de problemă de dinți precum caria chiar și în copilăria timpurie. Din cauza lui, un om își pierde dinții. Apariția acestei boli în cavitatea bucală este promovată de bacterii, care, în absența măsurilor adecvate, încep să distrugă țesuturile dure ale dinților.

Inițial, carii perturba smalț și apoi vine rândul țesutului dentin-dur al dintelui și pulpei - țesuturi moi. Aceste procese duc în cele din urmă la deteriorarea nervului, care în cele din urmă trebuie eliminate. Și foarte puțini oameni știu că un dinte, în care nu există nervi, servește un dinte mult mai mic și sănătos.

În întreaga sa viață, fiecare persoană a prezentat cel puțin o dată simptome de carie dentară. Pentru a vă proteja de aspectul său, este necesar să efectuați în mod regulat măsuri preventive. Principalul dintre ele este realizarea unei igiene orale de înaltă calitate. Pentru a obține efectul necesar, trebuie nu numai să monitorizăm starea dinților la domiciliu, ci și să le completăm cu metode dentare speciale.

Cauzele cariilor dentare

Specialiștii identifică mai multe aspecte de bază motive, provocând dezvoltarea cariilor:

 1. Nociv pentru dințiincorect alimente. Pentru dinți mai rămas sănătoși, ei, ca orice alt organism uman nutriție adecvată, care este înțeleasă ca proteine, vitamine și minerale în anumite proporții. Atunci când un exces de carbohidrați, care este atât de bogat în dulceață în cavitatea bucală a unui om apare mediu favorabil pentru creșterea bacteriilor cariogene. În plus, consumul de apă care conține fluorură poate reduce riscul cariilor.
 2. rău imunitate cavitatea orală. La o persoană cu imunitate slăbită, organismul nu este în măsură să reziste efectiv la bacteriile care încep să se înmulțească rapid. Reducerea imunității poate fi un factor diferit, dintre care cei mai frecvenți experți numesc boli respiratorii acute sau virale.
 3. rău igienă gura. Majoritatea dintre noi nu acordă suficientă atenție igienei, deși perierea dinților este necesară în mod regulat și temeinic. Dacă o astfel de operație se realizează mediocră și din când în când, atunci în timp, placa dentară se va acumula în zona gâtului dintelui și în spațiile interdentare. Ulterior, poate duce la apariția calculului, curățarea căreia poate fi făcută numai cu ajutorul unui specialist.
 4. încălcare metabolism. Cu un metabolism inadecvat, smalțul încetează să-și îndeplinească funcția și în cele din urmă își pierde mineralele, ceea ce îl face foarte sensibil la efectele negative ale bacteriilor.
 5. rău genetică. Există oameni care, de la naștere, au o compoziție și structură chimică slabă a țesutului dentar. Acești oameni trebuie să fie deosebit de atenți la dinți și să fie observați în mod regulat de un specialist.

De obicei, oamenii învață despre carii numai în momentul în care boala trece în stadiul de mijloc sau adânc. Cu alte cuvinte, el are suspiciuni atunci când vede un punct negru sau o gaură pe dinte. Dar boala începe să se dezvolte mult mai devreme și are timp să treacă la următoarele pași:

 • Etapa inițială. Stabiliți că este destul de simplu, dacă examinați cu atenție suprafața smalțului. Pe ea va exista o specie de nuanță de culoare gri sau galben-brună.
 • Stadiul superficial. În acest stadiu, boala afectează numai zona smalțului.
 • Stadiul cariilorMedia. Intrând în acest stadiu, boala afectează dentină, din cauza a ceea ce o persoană simte disconfort dureros atunci când folosește alimente fierbinți sau reci, bea apă, mănâncă dulciuri sau primește aer rece în gură.
 • Stadiul adânc. Se caracterizează prin dezvoltarea pulpitei. Acest lucru provoacă o persoană durere acută, care trece rapid, în cazul în care iritant este eliminat.

Se știe că degradarea dentară este mult mai ușor de prevenit decât de a se trata, ceea ce nu este numai costisitor, ci și însoțit de senzații extrem de neplăcute pentru o persoană.

Prevenirea primară

Pentru a reduce riscul de carii, este necesar să începeți tratamentul adecvat măsuri acasă.

 • Curățarea dințilorPrimul lucru pe care trebuie să-l înțeleagă o persoană care dorește să evite cariile dentare este că trebuie să învețe să-și perie dinții în mod corespunzător. efectuarea în mod regulat o curățare a dinților, se produce astfel, bacteriile îndepărtarea din cavitatea bucală și pentru a reduce riscul de placi si gingivita. că evita o boală neplăcută, dinții trebuie curățați zilnic cel puțin de două ori timp de câteva minute. Și ar trebui să se facă imediat după masă. În timpul curățării, trebuie să faceți mișcări multidirecționale, încercând să ajungeți în toate locurile cavității bucale. Dacă aveți gingii slabe, atunci nu ar trebui să utilizați o perie cu peri prea rigizi. În caz contrar, în curând, gingia va sângera și va începe un proces inflamator.

Totuși, ar trebui să știți că mulți microbi se află pe suprafața limbii. Prin urmare, în plus față de dinți se recomandă curățarea și limba. O tehnică foarte utilă este curățarea cavității bucale a particulelor alimentare cu ajutorul aței dentare. În primul rând, merită să ne gândim la persoanele ale căror dinți sunt strâns adiacenți unul altuia. Ața dentară va ajuta la îndepărtarea resturilor de alimente pe care periuța de dinți nu le-a putut. În plus, pentru a menține cavitatea orală curată, este necesară utilizarea acesteia agent de clătire.

 • elimina neajuns fluor în organism. Pentru a obține suficient fluor, o persoană crește șansele de a evita nu numai cariile neplăcute, ci și de a preveni apariția bolilor sistemului musculo-scheletic. Această problemă este rezolvată destul de simplu - trebuie să beți în mod regulat apă fluorură și să folosiți produse care conțin fluor.
 • Ar trebui abandonat utilizare contrast în temperatura alimentelor. Dacă consumați în mod constant alimente fierbinți sau reci, atunci în timp, smalțul va avea microcicluri și aceasta este o excelentă ocazie pentru ca infecțiile să pătrundă în interiorul cavității dentare.
 • Inspecția copiluluiÎn mod regulat, treceți inspecție la stomatolog. Pentru a reduce probabilitatea de a dezvolta carii, trebuie să vizitați medicul dentist cel puțin o dată la 6 luni. Deci, veți putea să detectați boala în timp și să împiedicați dezvoltarea acesteia. Copiilor li se recomandă să viziteze medicul dentist mult mai des - la fiecare două până la trei luni. Aceasta se datorează faptului că cariile la copii se dezvoltă mult mai rapid și se transformă adesea în forme acute. Odată cu dezvoltarea cariilor dentare ale dinților dentare, acestea trebuie neapărat tratate, altfel în absența măsurilor, deteriorarea rudimentului constantelor poate începe în curând.

Protecție secundară

Pentru a crește șansele pe care le puteți evita cariilor dentare, pe lângă efectuarea activităților la domiciliu pentru a preveni această boală, trebuie să vă supuneți în mod regulat inspecție la medicul stomatolog.

 1. Procedura principală pe care dentistul o îndeplinește pacienților săi este prelucrare dinți cu mijloace speciale - paste de dinți, clătiți, geluri și lacuri care conțin calciu și fluorură. Ca urmare a aplicării gelurilor și a lacurilor pe dinți, pe suprafața smalțului se formează un film de protecție special. Un efect bun este frecarea în smalțul de discuri care conțin fluor, care sunt pre-îmbrăcate pe vârful burghiului.
 2. Ca supliment la procedura principală, presurizare Falie. Așa-numitele depresiuni între tuberculi de pe suprafața dinților de mestecat. Aici se formează cel mai adesea focurile bolii. Procedura în sine implică umplerea fisurilor cu agenți de etanșare speciali. Efectul obținut prin această procedură durează în medie 5 ani.

Pe lângă măsurile menționate mai sus, în cadrul prevenirii secundare, medicul poate numi un pacient pentru a dezinfecta cavitatea orală și a mineraliza dinții.

Salubrizare orală

Este prescris la acei pacienți care au primele semne de carii. Sanitația ajută la eliminarea focarelor de infecție și constă în mai multe pași:

 • În stadiul inițial, dentistul îndepărtează dinții care nu pot fi restabiliți. În continuare, sunt tratate dinții afectați de cariile dentare, înlocuiesc înlocuirile noi în locul celor vechi.
 • Dintele îndepărtatUrmătorul pas este protezare dinți.
 • Efectuarea unui examen pentru identificarea bolilor țesuturilor peri-dinți și a măsurilor adecvate de tratament.
 • Efectuarea de proceduri pentru îndepărtarea tartrului, curățarea profesională a dinților.

Mineralizarea dinților

Efectul procedurii se manifestă prin faptul că ajută la restabilirea compoziției minerale a smalțului dinți și o face mai densă. În cadrul mineralizării dinților, specialistul efectuează următoarele acţiuni:

 • Totul incepe cu aplicarea unui smalt artificial pe dinte, care actioneaza ca o bariera de protectie
 • În etapa următoare, dinții sunt tratați cu lac pe bază de fluor, care ajută la întărirea emailului și restabilirea structurii dintelui.
 • În final, se efectuează electroforeza. Baza acestei proceduri este folosirea descărcărilor slabe ale curentului îndreptate spre straturile dintelui printr-un aparat special.

Nutriția corectă - o garanție a protecției împotriva cariilor

Dacă doriți să evitați cariile, atunci trebuie să vă schimbați dieta. Dieta dvs. ar trebui să fie dominată de produse cu care puteți beneficia de toată cantitatea de vitamine utile pe care le are corpul dumneavoastră. Acestea vor ajuta la menținerea funcționării normale a imunității, care, la rândul său, nu va permite penetrarea în cavitatea bucală bacterii, provocând carii.

 1. În primul rând, alimentele care conțin proteine ​​și minerale ar trebui să predomine în dietă. În plus, este util să consumați alimente solide, capabile să auto-curățați dinții și să îmbunătățiți alimentarea cu sânge. Este necesar să se minimizeze utilizarea alimentelor bogate în carbohidrați.
 2. Încercați cât mai puțin posibil să aranjați mici gustări între mesele de bază, cu care obțineți o porție suplimentară de carbohidrați.
 3. Încercați să luați mai des vitamine. Pentru a reduce probabilitatea apariției bolilor cariilor, asigurați organismului dumneavoastră suficiente vitamine B1 și B6.
 4. Produse lactate pentru dintiAsigurați-vă că dieta dvs. conține mai multe produse care au un efect benefic asupra sănătății dvs. dentare. În primul rând, trebuie să includeți fructe de pădure - afine, struguri și coacăze, castraveți, morcovi, sfecla și mere. Produsele lactate, mierea și ouăle sunt foarte utile pentru dinți.

Cum sa prevenim cariile dentare la copii?

Copiii mai mult decât adulții sunt predispuși la caria dentară, deci ar trebui să fie mai atenți la starea dinților lor. În cadrul prevenirii, acestea trebuie să realizeze următoarele măsuri:

 1. Chiar înainte de nașterea unui copil, este necesar să se ia tablete de fluor în timpul sarcinii. Aceasta este o garanție că bebelușul va crește dinți puternici și sănătoși. În plus, o mamă tânără are adesea o probabilitate mai mare de a mânca alimente care conțin o cantitate mare de calciu.
 2. Când se naște un copil, trebuie acordată o atenție deosebită regulilor de igienă. Acest lucru va ajuta evita transferul la copil a bacteriilor, din cauza cariilor care apar. Trebuie să ne asigurăm că copilul își mănâncă lingura, mănâncă doar mâncarea pregătită pentru el.
 3. Organizarea corectă a dietei. Copilul trebuie să mănânce astfel de feluri de mâncare, care îi vor asigura organismului calciu și fluor în cantitatea necesară. Primul poate obține cu produse lactate, iar al doilea, cu citrice, nuci și pește. Este important să se mențină un echilibru între toate cele necesare sănătate dinți elemente.

concluzie

Caria este o boală care afectează nu numai adulții, ci și copiii. Dacă doriți să preveniți apariție această boală, atunci trebuie să efectuați în mod regulat măsuri preventive de la o vârstă foarte fragedă. Cu toate acestea, nu cred că periajul obișnuit al dinților vă va ajuta să evitați această boală.

În plus, este necesar să mergeți la medicul dentist cel puțin o dată la șase luni. În timpul acestor vizite, va fi capabil să identifice într-un stadiu incipient al unei boli periculoase și pentru a preveni dezvoltarea în continuare a acesteia, care va ajuta să vă păstrați dinții în condiții de siguranță și sănătos.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum apare procedura de îndepărtare a nervului din dinte?Cum apare procedura de îndepărtare a nervului din dinte?
Care sunt alveolele din gură, efectul lor asupra dentițieiCare sunt alveolele din gură, efectul lor asupra dentiției
De ce durerea dintilor: simptome si tratamentDe ce durerea dintilor: simptome si tratament
Cât de mult puteți merge cu arsen în dinte: de ce să-l păstrați?Cât de mult puteți merge cu arsen în dinte: de ce să-l păstrați?
Carii dentare: etapele și cauzele dezvoltării, modul de tratareCarii dentare: etapele și cauzele dezvoltării, modul de tratare
Simptomele și tratamentul parodontitei croniceSimptomele și tratamentul parodontitei cronice
Îngrijirea orală: Reguli de bază și recomandăriÎngrijirea orală: Reguli de bază și recomandări
Carii dinților anteriori: cauzele și tratamentul boliiCarii dinților anteriori: cauzele și tratamentul bolii
Carii profunde: simptome și tratamentul boliiCarii profunde: simptome și tratamentul bolii
Argintarea dinților la copii: pentru și împotrivaArgintarea dinților la copii: pentru și împotriva
» » Cum sa prevenim cariile dentare la un copil?
© 2021 amigdas.com