amigdas.com

Ce este airbrushing și airbrushing: tehnici și stiluri

Tipuri de aerografeLumea modernă este plină de culori strălucitoare, care se reflectă nu numai în graffiti pe pereți, ci și în mașini sub formă de desene fascinante sau inscripții caligrafice. Desigur, aerografia este folosită pe obiecte, chiar și în manichiură, dar este cea mai populară în auto tuning. Airbrushing a intrat, de asemenea, dens în interiorul caselor ca un stil de design unic, ca să spunem așa, pentru cunoscători de originalitate.

Ce este airbrushing?

Dacă analizați acest concept verbatim, atunci "aero" - este aerul, iar "graful" înseamnă a trage. Ar trebui înțeleasă ca tehnica de aplicare a vopselei la suprafață fără a atinge suprafața în sine. Cu alte cuvinte, vopseaua este aplicată pe suprafață prin pulverizare. Pentru a obține o imagine sau o inscripție, se aplică un șablon pe suprafața obiectului care urmează să fie vopsit și apoi vopseaua este aplicată pe obiect folosind un dispozitiv special de pulverizare sau aerograf.

Istoria apariției stilului artistic

Desenati o imagine pe masinaAerografia ca stil artistic a început să se dezvolte la mijlocul secolului trecut. Primii care au folosit airbrushing în transport au fost motocicliști. Treptat, sa extins la versiunile de tuning ale supercarselor. Astfel, fiecare șofer sau motociclist putea să iasă în evidență și să-și sublinieze individualitatea. Inițial, desenele și inscripțiile pe mașini și biciclete au fost efectuate manual de către artiștii profesioniști. A fost scump și nu toată lumea și-a putut permite.

Până în prezent, tehnica desenelor de desen aerian este disponibilă pentru toată lumea. Datorită dispozitivelor speciale, care se numesc airbrushes sau pistoale de pulverizare, oricine poate să-și vopsească în mod independent mașina așa cum le place. Cu toate acestea, nu neglijați sfatul unor ezotericiști și alegeți imagini care reflectă negativul, în special: sânge, cranii, scene ritualice și ceva de genul acesta. În opinia lor, astfel de imagini pot atrage probleme. Și totuși aceasta este doar o recomandare.

Metode de desen aerografic

În prezent, există trei metode principale de a desena o imagine:

 • clasic, adică modelul este aplicat de airbrush;
 • aplicarea modelului cu un pistol de pulverizare și un șablon;
 • lipirea suprafeței cu un film de vinil.

Metode de a desena o imagine pe capotaPrima metodă implică utilizarea unui instrument special pentru desenarea unei imagini - o aerografie. Sprayază vopseaua cu un flux subțire, folosind energia aerului comprimat. Pentru a obține un rezultat mai eficient, puteți regla luminozitatea, forma și grosimea jetului cu un regulator încorporat în airbrush sau puteți utiliza blocuri interschimbabile. Astfel de instrumente au un cost ridicat, și necesită, de asemenea, anumite abilități, adică sunt utilizate de profesioniști. Această metodă este mai potrivită pentru cei care apreciază arta, autenticitatea și originalitatea.

Spre deosebire de prima metodă, desenarea unei imagini cu un pistol de pulverizare nu necesită cunoștințe speciale și scule scumpe. Această metodă este disponibilă pentru toată lumea. Puteți învăța cum să pulverizați vopseaua cu un pistol de pulverizare foarte rapid și ușor. Dacă profesioniștii desenează imagini, muritorii obișnuiți care nu sunt marcați de un astfel de talent pot folosi șabloane pentru aceste scopuri.

Puteți face un șablon pentru tine și nu contează dacă poți desena sau nu. Din fericire, secolul XXI se află în curte, iar computerele sunt bine integrate în viața oamenilor, permițându-le să facă imposibilul. Există programe speciale care vă vor ajuta să desenați un șablon care să îndeplinească toate cerințele dumneavoastră.

Șablonul finit este așezat pe suprafața obiectului sau auto și apoi începe să pulverizeze vopseaua cu un pistol de pulverizare convențional. Este ieftin și se vinde pretutindeni și, de asemenea, ușor de utilizat. Aceasta este cea mai bună cale pentru cei care vor să sublinieze individualitatea lor. Fie că este profesional sau nu, el a făcut ceea ce voia și sa făcut.

A treia metodă de aerografie este utilizată activ în marketing. Pe străzile orașului se găsesc adesea autobuze, vagoane, camioane și alte tipuri de transport, lipite cu anunțuri și logo-uri de diverse companii sau imagini care prezintă produse. Mai mult, pelicula de vinil este utilizată ca o protecție a suprafeței împotriva zgârieturilor sau pentru a ascunde leziuni minore. Filmul de vinil are o durată lungă de viață și este accesibil. Prin urmare, această metodă este foarte populară.

Stilurile de aerografiere și tehnici de desen

După cum am menționat deja mai sus, aerografia este folosită pentru a sublinia individualitatea. Și acest lucru este realizat prin utilizarea de diferite stiluri. Există trei stiluri în airbrushing:

 1. Cum de a alege o direcțieStilul volumetric, în cazul în care modelul este aplicat folosind elemente volumetrice, care sunt apoi varnate.
 2. Stilul Psevdoaerografichesky este că o bandă de vinil este lipită pe desenul aplicat cu exact același model. Ea joacă o funcție protectoare împotriva razelor ultraviolete și a pagubelor mecanice externe. Desigur, acest film poate fi înlăturat în orice moment independent. Înainte de aplicarea filmului, suprafața este curățată cu atenție de praf și, de asemenea, degresată.
 3. Stilul luminiscent, atunci când modelul este aplicat folosind o vopsea specială care nu se deosebește de cea obișnuită în timpul zilei, dar noaptea reflectă lumina. Această vopsea arată foarte impresionantă și se distinge prin durabilitatea acesteia.

Tehnologia de desen aerografic este, de asemenea, împărțită în mai multe tipuri, care depind de complexitatea desenului, prezența a numeroase detalii mici și a altor factori:

 1. Tehnologia de aplicare monocromă este o imagine a unui desen pe fundalul principal al unui obiect folosind mai multe nuanțe de grade diferite de luminozitate și contrast.
 2. Tehnologia multicoloră, așa cum sugerează și numele, implică utilizarea întregii game de culori care este disponibilă numai pentru oameni.

Aranjarea aerografului și a varietăților sale

Airbrush este un dispozitiv mic de vopsire, care constă din următoarele elemente structurale:

 • Dispozitiv pentru airbrushingo cutie sau un caz care seamănă cu o armă;
 • Un butoi umplut cu vopsea cu pulverizare;
 • duza cu capac - elementul responsabil pentru reglarea grosimii jetului și a diametrului;
 • Pârghia de declanșare controlează nivelul aerului, creând un nivel suficient de presiune pentru pulverizare;
 • Acul reglează furnizarea de vopsea;
 • supapă de alimentare cu aer;
 • o supapă de aer prin care aerul este furnizat duzei.

Aerografiile sunt de două tipuri: unică și dublă acțiune. Acționările cu acțiune dublă cu acțiune dublă diferă în principiul funcționării, adică pot regla numai debitul de aer, care poate fi amestecat cu vopseaua atât în ​​exterior cât și în interior, în funcție de tipul de construcție. În consecință, în airbrush-ul amestecării interne, aerul este furnizat și amestecat cu vopseaua în interior și în dispozitivul extern de amestecare - în exterior.

Cel de-al doilea tip de aerograf este utilizat pentru acoperirea uniformă a suprafețelor mari. Unele dintre ele au un element suplimentar numit supapă cu ac concepute pentru a controla cantitatea de hrană.

Duzele de aer cu acțiune dublă sunt dispozitive în care nivelul de deschidere al acului și al ventilelor de aer vă permite să reglați simultan fluxul de aer și vopsea. Aceste airbrushes sunt concepute pentru profesioniști.

Aplicarea aerografiei în industria frumuseții

Este vorba despre aplicarea de aerografe pe unghii. Există mai multe moduri de a desena o imagine. Cele mai populare dintre ele sunt:

 • Desene grafice pe mașinăun singur model este împărțit și desemnat pe unghii în părți, ca un puzzle, și este asamblat împreună atunci când degetele sunt împreună;
 • desenarea imaginilor folosind pietre și vopsea specială cu luciu, adică culori din paiete;
 • Modelul este aplicat utilizând un șablon, apoi este corectat manual de aerograf;
 • utilizarea desenelor în stilul de grafică 3D.

Avantajele folosirii aerografiei:

 • Modalități de a desena o imagineposibilitatea creării unei imagini unice a unghiilor sau a fiecărui cui separat;
 • o gamă largă de desene, stiluri și imagini;
 • posibilitatea de a evita colorarea inegală;
 • simplitatea și comoditatea muncii;
 • posibilitatea de a realiza cele mai îndrăznețe fantezii;
 • o calitate fotografică și o calitate ridicată a imaginii.

Acesta este un proces foarte scrupulos, care necesită un nivel ridicat de profesionalism. În medie, o astfel de manichiură poate fi amânată timp de cel puțin o jumătate de oră, dar totul depinde de complexitatea lucrării și a desenului.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Alegerea vopselelor acrilice pe bază de apă pentru lemn și sfaturi pentru picturaAlegerea vopselelor acrilice pe bază de apă pentru lemn și sfaturi pentru pictura
Vopsea de vopsea: concept, opțiuni, sfaturi privind comportamentulVopsea de vopsea: concept, opțiuni, sfaturi privind comportamentul
Folosiți șabloane și șabloane pentru a vă decora de propriile mâiniFolosiți șabloane și șabloane pentru a vă decora de propriile mâini
Tencuiala decorativa din tencuiala obisnuita prin mainile propriiTencuiala decorativa din tencuiala obisnuita prin mainile proprii
Modalități de a crea o imagine pe perete în apartament cu propriile mâiniModalități de a crea o imagine pe perete în apartament cu propriile mâini
Șabloane - decor neobișnuit cu mâinile lorȘabloane - decor neobișnuit cu mâinile lor
Tipuri de vopsea decorativă pentru pereți cu efect de mătaseTipuri de vopsea decorativă pentru pereți cu efect de mătase
Vopsea de cauciuc: rezistență, elasticitate, decorativitateVopsea de cauciuc: rezistență, elasticitate, decorativitate
Fotografie interioară cu șabloane pentru perețiFotografie interioară cu șabloane pentru pereți
Vopsele strălucitoare în întuneric: făcându-ți mâinileVopsele strălucitoare în întuneric: făcându-ți mâinile
» » Ce este airbrushing și airbrushing: tehnici și stiluri
© 2021 amigdas.com