amigdas.com

White Cupid: principala caracteristică a peștelui, unde este găsit

Cum arata un pește alb amour?Împreună cu urechea obișnuită, bibanul și crapul, numele noului pește - cupidul alb - apare din ce în ce mai des. Acest lucru nu este surprinzător, având în vedere particularitățile sale de nutriție și reproducere. Un mare pește erbivor, capabil să atingă zece kilograme de greutate în viu și practicat aproape peste tot, este o țintă bună pentru pescar.

apariție

Aspectul său arată ca un crap, ceea ce nu este surprinzător - sunt rude. Diferența principală în forma aripii și a colorantului, în cupid sunt tăiate mai mult, iar cântarele sunt de culoare deschisă, în comparație cu crapul. De asemenea, puteți acorda atenție gurii - este mai largă și se deschide mai mult. Prin urmare, în ciuda asemănării generale, este destul de ușor să le distingem.

Dimensiunea cupidului îi depășește pe fratele său. Timp de un an crește până la 10 centimetri, iar adulții sunt considerați a fi de 7-9 ani. Prin urmare, adultul poate ajunge la un metru în lungime și poate cântări de la zece la 30 de kilograme în greutate în viu. Un astfel de trofeu va fi la fel ca orice pescar.

Prin nutriție este un pește erbivor. Pentru o zi, un pește adult poate mânca câteva kilograme de plante și alge. Acest comportament are un efect benefic asupra ecosistemului rezervorului, care este adesea numit sanatoriu al lacurilor din acest motiv. În plus, din cauza herbivorilor, nu concurează cu crapul obișnuit, adesea fermele de pește le folosesc împreună în rezervoare comune. Merită să luați în considerare, mergeți într-o excursie de pescuit la o fermă privată.

habitate

Caracteristicile vânătorii pe cupidul albDupă cum este clar din nume, cupidul alb a fost găsit inițial pe râul Amur. La sfârșitul secolului al XIX-lea, el a fost pentru prima dată prins și descris, dar nu a obținut faima. Totul sa schimbat la mijlocul secolului trecut, când oamenii de știință ai URSS au început să rezolve problemele legate de dezvoltarea pescuitului.

Datorită adaptabilității și elasticității sale față de baza alimentară, a fost distribuită peste tot în râuri, lacuri din Siberia și partea europeană a Rusiei. Acum se găsește practic în orice iaz din fosta URSS de o mărime suficientă. Deoarece este un pește erbivor, este dificil de spus exact unde este cupidul alb.

Probele mici pot fi găsite în aproape orice corp de apă, dar trofeele cu adevărat vrednice ar trebui să fie căutate în următoarele rezervoare:

  • râuri mari (Volga, Don, Ob, etc.);
  • lacuri supraaglomerate cu rață sau stuf;
  • rezervor, în apropierea centralelor hidroelectrice;
  • Rezervoare mari de apă în apropierea CHP, care servesc la eliminarea căldurii.

Cum de a prinde un cupid alb

Este important ca rezervorul să fie supraîncărcat, apoi șansele de capturare a unui specimen bun cresc dramatic.

Deseori, cupii albi se găsesc în raurile vechi ale râurilor sau în canalele de irigare - aceste iazuri sunt bine încălzite și iluminate, ceea ce duce la o creștere rapidă a plantelor. Și deja acest lucru este atras de creșterea unui cupid alb. În ceea ce privește peștele, locul ideal pentru hrănire îndeplinește următoarele criterii:

  • Descrierea cupidului alb de peșteapă caldă (+ 25-30 grade);
  • adâncime mică;
  • un număr mare de vegetație mai mare (stuf, iarbă etc.);
  • flux mic.

Dacă găsiți un loc care să îndeplinească toate aceste cerințe, atunci cu siguranță va fi un cupid alb care se hrănește. Ca majoritatea altor pești de apă dulce, este activă din primăvară până în toamnă. Din hibernarea de iarnă indivizii părăsesc când temperatura apei atinge zece grade. Și pleacă la iarnă la primul îngheț. Regimul ideal de temperatură pentru această specie este de + 25-30 grade. În aceste condiții, o persoană poate absorbi alimentele vegetariene în volume uriase, până la dublul excesului de greutate.

Din această cauză, fermele piscicole sunt inundate în plus cu iarbă strâmbă sau cu altă vegetație, deoarece propria lor bază de hrană a iazurilor începe să fie ratată. Pe măsură ce temperatura scade, activitatea peștilor scade, la temperaturi sub +10 Amur cade într-o hibernare.

Cum să pescuiască un amour alb

Trebuie remarcat faptul că Cupidonul este un pește destul de timid - sunetele puternice vor determina peștele să schimbe locul de hrănire. Dar acest fenomen este temporar, cel mai adesea se întoarce după câteva ore până la vechiul loc. Acest lucru se datorează lipsei locurilor potrivite pentru hrănire.

În timpul iernii, peștele se adună în jamburi și se află în gropile de fund. În acest caz, corpul este acoperit cu mucus, pentru a reduce pierderea și protecția împotriva resturilor plutitoare. Din moment ce selecția are loc constant, iar grinzile sunt destul de mari, apoi pescarii experimentați au învățat din firele de mucus de protecție pentru a determina locația iernării.

Nutriție Fapte

Pește alb CupidonÎn ceea ce privește gătitul, cupidul alb este un pește valoros. Carnea este albă, nutritivă cu gust, ușor mai moale decât carnea de cupid negru sau crap. În același timp, acesta poate fi folosit pentru gătit orice fel de mâncare pește, și nu doar pentru prăjituri sau pentru gătit. Este de remarcat ficatul - nu este inferior în calitate de ficat de cod, deși mai puțin popular. În general, cupidul alb nu este atât de răspândit în partea europeană a Rusiei și nu este foarte solicitat, deși nu este inferior altor pești comerciali.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Carp fishing - cum să pescuiască corect în diferite sezoaneCarp fishing - cum să pescuiască corect în diferite sezoane
Cele mai bune iazuri pentru pescuit în regiunea TulaCele mai bune iazuri pentru pescuit în regiunea Tula
Pescuit excelent în regiunea Kaluga și KalugaPescuit excelent în regiunea Kaluga și Kaluga
Pescuit în Magnitogorsk: locuri de pescuit și prognoza brizaPescuit în Magnitogorsk: locuri de pescuit și prognoza briza
Caracteristici de pescuit pe rezervoarele din KrasnogorskCaracteristici de pescuit pe rezervoarele din Krasnogorsk
Cele mai bune locuri pentru pescuit în regiunea SmolenskCele mai bune locuri pentru pescuit în regiunea Smolensk
Alegerea celui mai bun loc pentru pescuit în regiunea KemerovoAlegerea celui mai bun loc pentru pescuit în regiunea Kemerovo
Crucea de aur: habitate și capturiCrucea de aur: habitate și capturi
Rețeta de gătit crap copt în cuptorRețeta de gătit crap copt în cuptor
Pescuit excelent în Omsk și în regiunePescuit excelent în Omsk și în regiune
» » White Cupid: principala caracteristică a peștelui, unde este găsit
© 2021 amigdas.com