amigdas.com

Când pisoii încep să se mănânce

Când puii încep să se hrănească singuriPisoii se nasc mici și foarte infirmi, iar prima dată toate problemele se află „pe umerii“ mama-pisică, dar după trei săptămâni, este necesar de propriul său proprietar, pentru a face față acestor mici nervozitate.

Trei săptămâni după nașterea copiilor încep să se miște, ei deja văd, au auzit, ei înșiși merg la toaletă.

Acum proprietarul va avea mai multe probleme legate de grija acestor creaturi minunate. O persoană, cu excepția chestiunii cum să salveze un fidget mic, va apărea încă o dată: cum și când să înceapă să înveți o pisică este fără ajutor altele. Acest articol descrie cum să înveți o pisică să mănânce independent și cum să-și schimbe dieta.

În cazul în care animalele de companie, care a venit doar la lumină, a fost el însuși fără să le pese de mama-pisici, atunci proprietarul va avea nevoie de o mulțime de timp, răbdare și muncă pentru a aduce copilul aflată în dificultate. în mod natural, Asistentul principal pentru el va fi un medic veterinar, aceasta ar ajuta cu siguranță determina ce fel de mancare este mai potrivit pentru animalele de companie, va explica modul de utilizare în loc de lapte de vacă pisică și vă spune cum să învețe pisoi are propria sa.

Elementele de vârstă ale "mesei"

Aspecte de vârstă ale tabelului pisicilorAcum ne vom gândi cât de curând încep să se mănânce pisoii. În timp ce puii nu au împlinit o lună, ar trebui hrăniți De 8 ori pe zi. Laptele trebuie sa fie slab gras si usor incalzit, mai intai trebuie incalzit la circa 37 de grade. Pentru a verifica temperatura, trebuie să picurăți laptele din afara palmei. În timp ce pisoiul nu a împlinit vârsta de două săptămâni, este mai confortabil să-l hrăniți din pipetă.

Când pisica avea vârsta de trei săptămâni, puteți încerca să mergeți la sticlă cu un suzetă. După ce copilul este plin, se efectuează un simplu masaj abdominal. Acest lucru este necesar pentru ca sistemul digestiv să funcționeze corect. Când animalul de companie avea vârsta de 1-1,5 luni, el trebuie să primească alimente lichide de 5-6 ori pe zi. Copilului i se permite să ofere astfel de feluri de mâncare:

 • carne pentru copii și alimente vegetale;
 • grâu semolina fără zahăr;
 • gălbenuș fiert;
 • grăsime redusă de grăsime.

Când animalul dvs. de companie a împlinit vârsta de 2 luni și primii dinți de lapte au început să crească, este permisă să se dea copilului o masă solidă. Cu toate acestea, în același timp, nu este nevoie să se excludă alimentele lichide, deoarece este foarte util pentru sistemul digestiv al pisicilor. Este important să ne amintim că pisoiul se dezvoltă repede, crește în dimensiune și în fiecare zi crește nevoia de substanțe utile. Cu cât copilul se hrănește mai bine la această vârstă, cu atât mai puternic va fi sănătatea sa. Până la a doua lună este permisă începerea furnizării următoarelor produse:

 • carne fiartă cu conținut scăzut de grăsimi;
 • brânză de vaci;
 • cereale;
 • gălbenuș de pui;
 • lapte și produse lactate;
 • iaurt natural.

Pentru viitor, pisoiul nu este egalat, este necesar să se obișnuiască masa corectă atunci când pisoii încep să se mânce. Nu este neobișnuit ca pisicile să înceapă să mănânce doar un anumit tip de hrană și să refuze restul - nu mai puțin necesar. Un fel de mâncare constantă nu poate conține toate vitaminele și nutrienții potriviți pentru pisică. Și dacă doriți ca animalul dvs. să fie nemernic în hrană, de la o vârstă fragedă îl obișnuiți cu kashkam, fructe și legume.

Cum să învețe un pisoi să mănânce independent?

Cum de a instrui o pisică să se hrănească singurăAici ajungem la întrebarea cea mai de bază: cât de curând și cum să înveți un copil să mănânce fără ajutorul altora și cât timp va dura.

Așa cum sa spus mai devreme, pisoii sunt interesați să mănânce independent la vârsta de trei săptămâni, mai exact, sunt curioși cu privire la mâncarea pisicilor adulte.

Prin urmare, această vârstă particulară este considerată una dintre cele mai bune pentru a învăța un copil să mănânce dintr-o farfurie.

În primul rând trebuie să turnați lapte cald într-o farfurie, foarte puțin. Apoi, scufundați degetul și lingeți bebelușul. Când pisicul înțelege că este delicios, trebuie să îl puneți lângă placă și să îl coborâți cu botul direct în lapte. La început el se va muta înapoi, însă, când începe să se lingă, își va aminti gustul laptelui, care înainte să i se dea degetul.

La inceput, pisoiul va incepe, fara sa se opreasca, sa smulga si sa stranga, eliberand bule amuzante din lapte. Acest lucru se întâmplă datorită faptului că se dezvoltă doar tehnica de lingere, deoarece nu atât de mult timp în urmă nu a fost posibil să se facă acest lucru - este elementar laptele supt de la piept, pisica mama. În plus, din când în când, puteți vedea că se urcă într-un castron cu picioarele sale și aceste încercări trebuie oprite imediat.

Pentru a face acest lucru, trageți-l dintr-un vas, ștergeți labele cu un șervețel și puneți pisoiul de lângă farfurie. Când din nou începe să urce într-un castron, țineți-l puțin. Deci, puteți să-i învățați un animal de casă că labele sale nu ar trebui să fie în mâncare.

De ce poate un pui să refuze mâncarea?

Din când în când animalul de companie refuză să se mănânce. Acest lucru se poate întâmpla din cauza faptului că ați început să o învățați foarte prematur pe cont propriu. În acest caz, este mai bine să începeți hrănirea pisicilor din pipetă sau să le returnați pisicii. După un timp, puteți încerca din nou să îi învățați pisicul să vă mâncați.

Pisoiul nu poate începe să mănânce fără ajutorul altora dacă bolul este foarte mare sau instabil, deoarece pisoiul va fi pur și simplu incomod. Cumpărați pentru el un castron, care este potrivit pentru dimensiunile sale și amplasat stabil pe podea. Apoi, beția mică se va simți confortabilă și va prelua de bunăvoie mâncarea.

Pisoiul poate nu-i place mâncarea, dacă este foarte cald sau rece. Alimentația pisicilor nu trebuie să fie o hrană foarte caldă, de preferință la temperatura camerei. Mai ales copilul poate avea probleme cu bunăstarea. Din cauza acestor probleme, pisicul nu se poate hrăni pe cont propriu. Dacă observați primele semne care indică acest lucru, este mai bine să faceți imediat du-te la veterinar.

Unele reguli care vă vor ajuta în această chestiune

Unele reguli care ajută la învățarea pisicilor să mănânceExistă destul de multe opinii despre ceea ce este mai bine pentru un pui și cum să începeți autodidactul. Cu toate acestea, există reguli care trebuie respectate:

 1. Farfuria trebuie să fie întotdeauna curată și potrivită pentru un pui mic.
 2. Lângă castron de alimente ar trebui să fie un castron de apă.
 3. Hrăniți pisicile în funcție de vârsta și nevoile lor. Dacă este necesar, cu permisiunea unui medic veterinar, puteți să-i dați copilului vitamine.
 4. Dacă un copil merge adesea la toaletă, atunci are suficientă mâncare.
 5. Nu forțați bebelușul să mănânce forțat.
 6. Nu amestecați alimente uscate și alimente naturale (cu excepția cazului în care este necesar să treceți de la un produs la altul).
 7. După ce animalul de companie a mâncat, puteți masaj stomacul său pentru a face sistemul digestiv de lucru.
 8. Aveți nevoie de o separare clară între joc și zonele alimentare.

Un pic de perseverență și înțelegere, și după o săptămână un animal mic să învețe să mănânce fără ajutor altele. Și nu este atât de important, când obișnuiți animalul să mănânce dintr-un castron, principalul lucru aici este răbdarea. Trebuie doar să îi dați timp să vă obișnuiți cu mâncarea, iar cealaltă, dacă laptele mamei voastre. Și cel mai important lucru: nu vă faceți griji mult. Nu există pisici care ar prefera să mănânce un singur lapte toată viața lor. În timp, animalul de companie va înceta să fie dăunătoare și va începe să încerce una nouă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce avem nevoie de un ham și o lesa pentru o pisică?De ce avem nevoie de un ham și o lesa pentru o pisică?
Cum să înveți un pisoi să meargă la tavăCum să înveți un pisoi să meargă la tavă
Cum să pregătești o pisică acasăCum să pregătești o pisică acasă
Cum să înțelegeți și să determinați că pisica este însărcinată?Cum să înțelegeți și să determinați că pisica este însărcinată?
De ce pisicile se tem de apă: motivele principale și cum să se ocupe de eaDe ce pisicile se tem de apă: motivele principale și cum să se ocupe de ea
Cum are loc sarcina într-o pisică timp de câteva săptămâni?Cum are loc sarcina într-o pisică timp de câteva săptămâni?
Cum se determină vârsta unui pisic la domiciliuCum se determină vârsta unui pisic la domiciliu
Cum să înțelegi că o pisică dă naștere: semnează cum să afli?Cum să înțelegi că o pisică dă naștere: semnează cum să afli?
Nașterea la casa de pisici: primele semne cum să luațiNașterea la casa de pisici: primele semne cum să luați
Cum să înveți un pisoi să se zgârieCum să înveți un pisoi să se zgârie
» » Când pisoii încep să se mănânce
© 2021 amigdas.com