amigdas.com

Cum să tratați cariile dentare acasă?

Cum se formează cariiCa o regulă, pacienții care se confruntă cu carii și alte boli dentare, au speranțe mari pentru stomatologia modernă. Până în prezent, acesta poate oferi mai multe modalități de a trata bolile dentare. Una dintre cele mai recente evoluții este utilizarea unui laser. Această procedură diferă de metodele tradiționale de terapie, deoarece nu provoacă disconfort dureros la pacient. Cu toate acestea, această metodă inovatoare de tratament are multe alternative.

Există o alternativă la un exercițiu?

toată lumea care a trebuit să viziteze biroul dentistului, știe cum să trateze cariile dentare în stomatologie și cât de neplăcut este procedura de a forța dentiția dentistului. Cu toate acestea, dacă utilizați un laser, puteți uita de el. Această metodă exclude orice senzație neplăcută, astfel încât medicii nu trebuie nici măcar să recurgă la anestezie. Tehnica este complet silențioasă și, prin urmare, oferă pacientului cele mai confortabile condiții.

Dar tratamentul cu laser are anumite limitări - cu ajutorul acestuia puteți elimina numai smaltul afectat. Pentru a elimina cariile nu se potrivește. Dacă, după efectuarea diagnosticului, se pare că procesul inflamator a pătruns deja în dentină, atunci trebuie să folosiți forajul.

O altă tehnică folosită de dentiști este tratamentul cu ozon. Cel mai adesea se utilizează în tratamentul copiilor. Esența metodei este dezinfectarea țesuturilor bolnave. Cu toate acestea, el are și dezavantaje - este capabil să elimine numai defecte mici.

Dintre cele mai recente evoluții inovatoare în domeniul stomatologiei ar trebui să i se aloce Iconul de droguri. Este folosit pentru a repara emailul deteriorat. Aceasta returnează densitatea necesară țesuturilor afectate, ceea ce le face mai rezistente la efectele acizilor organici. Emaila devine transparentă, dintele își dobândește culoarea obișnuită. Dar această metodă are sens să se utilizeze numai atunci când caria este în stadiul inițial.

Cum de a vindeca cariile dentare acasă?

Cum să tratați cariile cu remedii folcloricePână în prezent, există tehnici care pot vindeca carii fără a merge la medicul dentist. Dar ele pot ajuta doar cu leziuni mici. Dacă cariile au pătruns adânc în cavitatea dintelui, atunci cele mai multe ori sunt ineficiente. Una dintre cele mai renumite și accesibile fiecărei metode este utilizarea de pastă de dinți. Astfel de mijloace îngrijirea dentară conține compuși de fluor care întăresc țesutul mineral al dintelui. Cu utilizarea regulată a pastelor speciale, smalțul devine mai rezistent la stimuli externi și este de asemenea posibil să se prevină multiplicarea bacteriilor în plăci moi.

Cele mai populare printre astfel de paste sunt:

 • ColgateMaximum;
 • Pepsodent;
 • LacalutFluor;
 • Fluorură de perlă nouă;
 • Ftorodent.

În plus față de ei, Apadent. Acesta este un instrument universal pentru îngrijirea dentară, care poate fi folosit nu numai pentru tratament, ci și pentru prevenire. Conține în compoziția sa o substanță specială nano-hidroxiapatită, care, în aparență, seamănă cu țesutul osos natural.

Folosind această pastă, puteți curăța suprafața smalțului de o plăcuță neplăcută, precum și de a umple mici fisuri și defecte. Datorita compozitiei sale speciale, aceasta pasta intareste fluxul mineral al saliva si in acelasi timp nu are efect toxic asupra tesutului dintelui. Pentru a obține efectul dorit, este necesar să folosiți pasta timp de cel puțin o lună. Periajul dinților cel puțin de două ori pe zi, iar cu scopul prevenirii este suficient să facem acest lucru doar seara.

Deși încă nu este recomandat să alegeți pastele de dinți pe cont propriu. Cel mai bine este să dați acest lucru unui medic dentist care, la selectarea unui produs, va lua în considerare conținutul de fluor din dieta pacientului. Pentru astfel de paste a contribuit la îmbunătățirea stării dinților, acestea trebuie utilizate în mod regulat. Cursul durează aproximativ 3 luni, după care este necesară o pauză.

Cum de a vindeca cariile si de a restabili simultan dintii?

Metode de tratament a cariilor la domiciliuPentru a elimina primele simptome carii și întreținerea specialiștilor din domeniul sănătății dinților recomandă și geluri dentare speciale. Unii dintre aceștia fac din componența compoziției componente chimice selectate în mod corespunzător. Acestea conțin apă, care împiedică reacțiile chimice nedorite.

Unul dintre principalele efecte medicale, prevăzută cu utilizarea de geluri, este o creștere a mineralizării smalțului, care se realizează datorită substanțelor conținute în salivă. Gelele pot fi, de asemenea, utilizate în scopuri preventive, dar pot avea un efect numai dacă caria este în stadiul inițial.

Pentru specialiștii în tratament recomandăm folosirea următoarelor geluri

 • Elmex;
 • Blend-a`med;
 • Flyuokal;
 • Flyuodent.

Este destul de ușor să le folosiți - nevoie de fiecare seară, folosind o perie normală, periați dinții timp de 2 minute.

Tratamentul cariilor de către aparatul Fluoritray

Acest dispozitiv este destul de versatil și poate fi folosit atât în ​​cabinetul stomatologic cât și acasă. Efectul obținut de dispozitiv este obținut prin utilizarea gelului de fluor. Fiecare procedură obișnuită de utilizare a acestui dispozitiv determină înlocuirea ionilor și hidroxizilor în smalt cu ioni de fluorit. Ca urmare, un strat mineral apare pe suprafața dintelui, care protejează dinții de bacterii și acizi.

Se propune medicamentul propus împreună cu o tavă pasivă cu un burete în interior, o soluție de săruri de cupru, o tavă cu o baterie plug-in și un gel de fluor.

 1. De ce sunt carii pe dințiÎnainte de a începe procedura, dinții trebuie lubrifiați cu un strat subțire de jeleu de petrol.
 2. După aceea, buretele trebuie să fie scufundat în clorură de cupru lichid și să fie introdus în gură diaree pasivă.
 3. În plus, dinții maxilarului superior trebuie plasați în soluție timp de un minut. În acest timp, capul trebuie ținut vertical, altfel soluția poate intra în stomac.
 4. Când trece timpul alocat, gura trebuie clătită bine.
 5. După aceea, același lucru se întâmplă și cu dinții maxilarului inferior.
 6. Apoi vine etapa principală de tratament, care constă în următoarele - tava este lubrifiată cu gel, apoi energia este conectată la ea. În plus, baia trebuie instalată astfel încât să asigure cea mai densă interacțiune a gelului cu dinții. După aceea, este necesar să activați curentul.

Pentru o singură maxilară, procedura trebuie efectuată timp de cel puțin 4 minute. În cele din urmă, trebuie să vă abțineți timp de 30 de minute de la apă potabilă și de a mânca și fuma. Efectul pozitiv al acestei proceduri este asigurat dacă se realizează cel puțin o dată pe an.

Tratamentul cariilor prin remedii folclorice

Dacă dinții sunt profund afectați de boală, atunci metodele considerate mai jos nu pot ajuta întotdeauna la îndepărtarea cariilor. În astfel de cazuri, se recomandă să mergeți la stomatologie. Cu toate acestea, dacă boala a fost găsită în timp la fața locului, ea poate fi îndepărtată cu ajutorul unor remedii folclorice.

Săpun de uz casnic

Unul dintre cele mai accesibile mijloace care pot fi utilizate pentru a trata cariile din casă este o soluție de săpun de rufe. Se iau 5 g de produs, se mănâncă fin pe o răzătoare și se adaugă la masa rezultată de 200 ml apă fiartă. Fiecare procedură trebuie efectuată numai cu o soluție proaspăt preparată, care este utilizată pentru clătire de două ori pe zi.

Tinctura de propolis

Rețete populare pentru restaurarea smalțuluiEficacitatea acestui instrument se datorează proprietăților propolisului, care distrug bacteriile care cauzează cariile dentare. În compoziția sa există rășini și complexe minerale care pot închide fisurile din smalț și astfel pot preveni re-infectarea țesuturilor sănătoase.

În primul rând, dinții trebuie curățați în mod tradițional, apoi mergeți la procedura de clătire cu soluția. Pentru prepararea sa trebuie să luați două linguri de tinctură de 20% și diluați într-un pahar de apă. De asemenea, un efect bun dă propolisul în timpul zilei timp de câteva minute. Această procedură simplă va ajuta la menținerea respirației plăcute și are un bun efect preventiv.

Tratarea sării

Clătiți gura cu soluție salină este necesar după fiecare masă. Cel mai bine este să luați sare de mare, deși gătitul obișnuit poate oferi un efect pozitiv. Pentru a pregăti produsul, trebuie să luați 40 g de produs și să îl diluați într-un pahar de apă. Proprietățile terapeutice ale medicamentului se datorează prezenței în compoziția sa a sării, care are un efect antiinflamator și bactericid. Pentru a obține un impact pozitiv, soluția trebuie menținută în gură timp de aproximativ 3 minute.

Tratamentul cariei cu ierburi

 • Sage. Această plantă conține uleiuri esențiale care pot distruge bacteriile. Pentru a face un preparat, luați 2 linguri de frunze de salvie uscate și adăugați un pahar de apă clocotită la el. Apoi, perfuzia ar trebui să stea timp de o oră. Produsul este utilizat pentru clătire cel puțin de 2 ori pe zi. Înainte de a merge la culcare, este util să aplicați un tampon în perfuzie în zona afectată. Tratamentul este recomandat pentru un curs de 2 luni.
 • Air. Pentru a pregăti produsul trebuie să luați jumătate de pahar de planta zdrobită, adăugați 250 ml de vodcă și apă. După aceasta, amestecul este lăsat să se infuzeze timp de 10 zile. Utilizați medicamentul după cum urmează: trebuie să adăugați 15 ml de tinctură la 1 pahar de apă și clătiți gura cu această soluție. De asemenea, un efect bun și are un decoct de ayr, pentru prepararea de care aveți nevoie pentru a lua 2 linguri de rădăcină și se toarnă un pahar de apă fiartă. Se utilizează, de asemenea, pentru clătirile care se recomandă după fiecare masă timp de 5 săptămâni.
 • Chișinăul Schisandra. Pentru a pregăti acest remediu pentru îndepărtarea cariilor, trebuie să luați o lingură de crengi de plante și să le adăugați o jumătate de litru de apă. Amestecul este apoi introdus într-o baie de apă și menținut acolo timp de 30 de minute. Ceaiul este administrat pe cale orală, ținându-l în gură timp de câteva secunde.
 • Ceafă de ceapă. Pentru a pregăti acest remediu, trebuie să luați 3 linguri de pudră și adăugați la ele jumătate de litru de apă clocotită. După amestecarea ingredientelor, ele trebuie insistate timp de 8 ore. Soluția finală este folosită pentru clătire de trei ori pe zi. De asemenea, sucul de ceapă poate ajuta în tratarea durerii de dinți. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de o ceapă proaspătă. În suc, trebuie să umeziți vata de bumbac și să o atașați la locul inflamat. Sucul conține phytoncide utile, care au efect antiinflamator, antibacterian și analgezic.

Tratamentul cariei cu remedii pe bază de plante

Cum să tratați cariile dentarePlantele medicinale sunt bine stabilite ca un tratament eficient pentru bolile dentare. Cu toate acestea, dacă sunt utilizate în combinația corectă, efectul va fi mult mai bun. Una dintre aceste combinații este colecția de mușețel, calendula și sunătoare. Pentru a face un preparat, luați 1 lingură de fiecare plantă și turnați jumătate de litru de apă clocotită. Amestecul este apoi infuzat timp de 1 oră. Această perfuzie este necesară pentru spălarea dinților după fiecare masă.

În cazul în care caria nu a avut încă timp pentru a merge la o etapă mai profundă, de ajutor pentru a face față cu ea la domiciliu va fi capabil de a colecta fructe de fenicul și frunze de mentă. Pentru această colecție trebuie să luați plantele în cantități egale. Pentru a pregăti facilitatea va avea nevoie de 50 de grame de colectare pe care doriți să se toarnă o jumătate de litru de alcool sau vodca, iar apoi amestecul a insista 3 luni. După timpul specificat, luați 10 ml de tinctură și diluați cu un pahar de apă. Tratamentul se efectuează timp de o lună.

concluzie

Tratamentul dințilorCaries este o problemă, care este neplăcut pentru orice persoană. Iar când trebuie să se confrunte în persoană, se pune întrebarea cât de repede pot fi eliminate simptomele bolii. Cel mai adesea, oamenii care au dinți încurcături, merg imediat la spital și fac o întâlnire cu un dentist.

Metodele utilizate astăzi de dentiști au multe alternative. Cu toate acestea, ele trebuie utilizate cu prudență și înțelegând că nu fiecare pacient îi va putea ajuta. Pentru a face acest lucru, trebuie să știți în ce stadiu se află boala și care utilizează deja această sau acea metodă de tratare a cariilor, luând în considerare acest lucru.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este curățarea igienică a dinților?Ce este curățarea igienică a dinților?
Cum să nu vă mai fie teamă de medicul dentist: modalități și descriereCum să nu vă mai fie teamă de medicul dentist: modalități și descriere
Carii dentare: etapele și cauzele dezvoltării, modul de tratareCarii dentare: etapele și cauzele dezvoltării, modul de tratare
Cum sa prevenim cariile dentare la un copil?Cum sa prevenim cariile dentare la un copil?
Curățarea dentară profesională în stomatologie: tipuri și descriereCurățarea dentară profesională în stomatologie: tipuri și descriere
Carii profunde: simptome și tratamentul boliiCarii profunde: simptome și tratamentul bolii
Argintarea dinților la copii: pentru și împotrivaArgintarea dinților la copii: pentru și împotriva
Ateu dentar ceară: beneficii și utilizăriAteu dentar ceară: beneficii și utilizări
Cât costă albirea dinților laser?Cât costă albirea dinților laser?
Cum de a pune o coroană pe dinte. Este dureros de făcut?Cum de a pune o coroană pe dinte. Este dureros de făcut?
» » Cum să tratați cariile dentare acasă?
© 2021 amigdas.com