amigdas.com

Cum să eliminați o tumoare după vânătăi la domiciliu

Cum să eliminați o tumoare după vânătăiNici o persoană din lume nu este imună de leziuni. Acasă, la locul de muncă, în parc - trauma poate fi obținută oriunde. Adesea, o învinețire sau o mușcătură de insecte este însoțită de inflamarea țesutului moale

. De obicei, tumora cade după câteva zile, iar în cazuri grave acest timp poate dura până la 2 săptămâni. Dar dacă tumoarea a apărut după o traumă pe fața sau pe alt loc important? În aceste cazuri, puteți accelera procesul pentru ca acesta să meargă mai repede. Cum să eliminați o tumoare cu diferite tipuri de leziuni, acest articol va spune.

motiv

Afectarea ca o cauză obișnuită a umflăturilorPentru a afla cum să eliminați o tumoare, trebuie mai întâi să aflați de ce se întâmplă acest lucru.

Mancarea este o cauză obișnuită a unei tumori. O astfel de traumă se caracterizează prin afectarea organelor sau a țesuturilor fără perturbări grave ale integrității.

O vânătaie se caracterizează prin:

 • durere;
 • edem;
 • o vânătaie;
 • o tumoare în loc de rănire.

Și, de asemenea Cauza frecventă a tumorii este o mușcătură de insecte.

Doar medicul poate determina tipul de vătămare. Prin urmare, după o vânătaie, cel mai bine este să consultați un medic pentru a preveni fracturarea.

Cum să preveniți dezvoltarea unei tumori și cum să o eliminați?

 1. Cum sa prevenim dezvoltarea tumoriirece - este cel mai bun mod de a preveni și de a reduce edemul. Se aplică în zona afectată.
 2. pace. Este necesară reducerea sarcinii zonei afectate prin fixarea membrelor sau articulațiilor.
 3. Impunerea unui bandaj special, care va exercita presiune. Acesta va preveni acumularea de lichid în zona afectată. Ca urmare, tumora va fi mai mică. Această metodă este utilizată pentru rănirea extremităților superioare și inferioare.
 4. Aplicarea pansamentelor medicale, comprese, loțiuni.
 5. Utilizarea unguentelor speciale.

Cum să aplicați corect diferite tipuri de comprese

 • Cum se impun diferite tipuri de compreseCompresie rece Imediat după rănire timp de 15 minute. După aceasta, se menține un decalaj de 5 minute. Această procedură este efectuată de 3 ori. Pentru a preveni degerările, un obiect rece trebuie să fie înfășurat într-un material țesut.
 • Se comprimă pe bază de plante medicinale suprapusă pentru o oră. Procedura se efectuează de 2 ori pe zi.
 • Compresor termic. Cu vânătăi folosite într-o zi. Astfel, este necesar să fiți sigur că diagnosticul este corect. Umezită cu șervețel de alcool sau altfel - o compresă de alcool - este suprapusă timp de 45 de minute. Următoarea procedură poate fi repetată, a rezistat unui decalaj de 20 de minute. Compresa uscată sub formă de sare încălzită, învelită într-o cârpă, se aplică timp de 15 minute.
 • Bandaje îmbibate într-un decoct de plante medicinale, se suprapun câteva ore, dar mai des pentru o noapte întreagă. Procedura se repetă o dată pe zi.

Îndepărtarea tumorii în mâini

 • Metode de îndepărtare a tumorii pe mâiniApă rece. Dacă degetul este deteriorat, se recomandă deschiderea robinetului cu apă rece și amplasarea zonei afectate sub jet. Dacă o oră mai târziu edemul nu sa diminuat, se aplică aplicarea de pansamente medicale.
 • Vindecarea bandaje. De exemplu, puteți utiliza un bandaj cu cartofi frecați sau ceapă în formă brută. Pentru a aplica un dressing, legumele se freacă de un răzuitor mic și se aplică în zona afectată. Apoi, pe tocană din celofanul de legume se aplică și se fixează cu bandaj. Acest bandaj se face noaptea.
 • Loțiune. Pentru a face acest lucru, tifonul ar trebui să fie udat în bulionul de cartofi, apoi atașat la zona afectată și bandajat strâns. Schimbați bandajul de tifon de cel puțin 2 ori pe zi.
 • Compresoare de alcool. Dacă apare o vătămare a încheieturii mâinii după rănire, o compresie cu alcool etilic va ajuta. Trebuie să se aplice nu mai devreme de 2 zile de la rănire.
 • Homogene unguent. Un astfel de ajutor de urgență poate fi făcut dintr-o parte carnosă din aloe amestecat cu miere în proporții egale. După fabricare, unguentul este aplicat pe partea afectată.
 • Frunze de varză și plantain. Cu vânătăi minore, puteți atașa o frunză de varză. Pentru a ajuta la frunza de varza, se pierde in mai multe locuri si se fixeaza pe zona afectata cu un bandaj. Acest bandaj trebuie schimbat la fiecare jumătate de oră. Dacă nu aveți varză la îndemână, puteți să spargeți planta și să o tăiați. Apoi se aplică la partea afectată.
 • Se comprimă de la sudură. Pentru această compresă este necesar să treacă frunzele de frunze de ceai cu apă clocotită, apoi turnați cu apă fierbinte și lăsați-o să se fierbe timp de 10 minute. Frunzele ar trebui lăsate să se răcească puțin, apoi ar trebui să fie strânse ușor și înfășurate în tifon. În această formă, compresa se aplică părții afectate a mâinii. În aceste scopuri puteți folosi atât ceaiul verde, cât și ceaiul negru. Și, de asemenea, puteți folosi pungile obișnuite de ceai.
 • Comprimarea oțetului. Pentru a prepara această compresă, otetul este amestecat cu apă în proporții egale. Apoi, în această soluție, țesătura este umezită și aplicată pe partea afectată a mâinii. Și, de asemenea, poate ajuta un alt remediu de oțet. Pentru a face acest lucru, luați o lingură de vodcă și același volum de 6% oțet. În amestecul rezultat se adaugă un vârf de sare. Apoi, șervețelul de tifon trebuie să fie înmuiat în această soluție și aplicat în zona afectată. În sus cu celofan și fixați cu bandaj. Acest bandaj trebuie păstrat timp de 2 ore.

Dacă a avut loc o vânătaie a cotului, aceasta trebuie fixată într-o poziție îndoită. Aceasta se face pentru a reduce încărcătura și edemul.

Cum se elimină o tumoare cu vânătăi ale extremităților inferioare?

Cum să eliminați o tumoare pe picior cu o vătămareTumoarea pe picioare crește rapid și durează foarte mult timp. Acest lucru se datorează faptului că toată încărcătura în greutate din corp este pe picioare. Prin urmare, pentru a elimina tumora inferioară, tratamentul complex este necesar.

 • Pentru început, este necesar să dăm piciorului o poziție înălțată și să asigurăm pacea completă. Apoi se aplică frig la locul de vânătăi. Procedurile termice pot fi efectuate numai la 3 zile după accident. Un pic de umflare va fi ajutat de o rețea de iod.
 • Dacă piciorul este umflat, se aplică comprese din iarba de pelin ștergătoare sau se îndepărtează loțiuni din arnica montană. Această iarbă este amestecată cu apă în proporții egale. Apoi, un șervețel din bandaje intră în această soluție și se aplică în zona afectată. După expirarea a 3 zile după rănire, piciorul poate elimina umflarea cu adăugarea de sunătoare sau șarpe.
 • Dacă apare edemul în zona gâtului, unguentul, de exemplu "Troxevasin", vă va ajuta.
 • Dacă vătămarea a fost în zona genunchiului și este puternic umflată, puteți aplica unguentul "Diclofenac". Aceasta va ajuta la eliminarea inflamației și edemelor. Dacă durerea nu trece și tumorile nu cad, ar trebui să vizitați o instituție medicală pentru a clarifica diagnosticul.

Tumora pe fata

 • Cum să eliminați umflarea fețeiDacă există o vânătaie a feței, este necesar să aplicați urgent frig. Repetați această procedură trebuie să fie de cel puțin 3 ori. Apoi, după o răceală, este necesar să se aplice o compresă rece din frunzele fierte de ceai verde. Pentru a nu avea o vânătaie, locul rănirii trebuie lubrifiat cu unguent pe bază de heparină. Pentru a freca unguentul trebuie să fie de 3 ori cu un interval de cel puțin 25 de minute.
 • O tumoare cu o buză zdrobită va ajuta la eliminarea gheții. Bucăți de gheață înfășurate într-o batistă și aplicate pe buză timp de 10 minute. Apoi procedura se repetă de 2-3 ori.
 • Dacă lovitura a căzut în ochi, trebuie să aplicați și frig. Algoritmul de acțiune este același ca și pentru vânătaia buzei. De câteva ori pe zi timp de 5 minute este necesar să se aplice loțiuni din cartofi rasei în formă brută. Puteți utiliza un unguent cu un conținut de corpagi. Unguent trebuie aplicat timp de 20 de minute de 3-4 ori pe zi.

Tumor după muscatura de insecte

Cum să eliminați o tumoare după o mușcătură de insecteCum să eliminați o tumoră după o mușcătură de insecte:

 1. este necesar să eliminați intepatura. Trebuie să remarcăm că albinele lasă o țânțar, dar nu există viespe;
 2. Clătiți mușcătura cu apă;
 3. neutralizați otravă din mușcătura albinelor sau a viespilor. La urma urmei, este otravă care cauzează tumora. Pentru a neutraliza veninul de albine, ar trebui să utilizați permanganat de potasiu sau amoniac. Dacă ați fost mușcați de o viespe, neutralizați otravă cu suc de ceapă, lămâie sau o bucată de castravete.

Dacă tumoarea nu scade și durerea nu trece, nu continuați să vă auto-medicați. Este urgent să consultați un medic pentru sfaturi și numirea unui tratament ulterior.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Limfomul glandelor mamare, ce este?Limfomul glandelor mamare, ce este?
Ce este comoția? Consecințele traumeiCe este comoția? Consecințele traumei
Fibromul pielii: ce este, motivele apariției acesteiaFibromul pielii: ce este, motivele apariției acesteia
Cum să tratăm corect o lipomă și ce este?Cum să tratăm corect o lipomă și ce este?
Ce este hemangiomul: cauze, tratament și prognosticCe este hemangiomul: cauze, tratament și prognostic
Cum să eliminați higromul pe picior fără intervenție chirurgicală?Cum să eliminați higromul pe picior fără intervenție chirurgicală?
Hemangiomul capilar - cum să se ocupe de o tumoareHemangiomul capilar - cum să se ocupe de o tumoare
Ce este fibrolipomul, caracteristicile educațieiCe este fibrolipomul, caracteristicile educației
Hemangiomul ficatului și cauzeleHemangiomul ficatului și cauzele
Cauze și simptome ale nasului ruptCauze și simptome ale nasului rupt
» » Cum să eliminați o tumoare după vânătăi la domiciliu
© 2021 amigdas.com