amigdas.com

Ce sunt implanturile dentare: tipuri și descriere

Implanturi dentareDecizia privind implantarea dinților, un potențial client începe imediat să fie interesat de posibilitățile de implantologie pentru astăzi. În ciuda populare fraza de astăzi: „Google pentru a ajuta“, după o revizuire de lungă durată în rețea, cu vederi posibile și opțiuni de implanturi dentare, mulți oameni încă încep să se întrebe: „Cum de a alege implanturi dentare implanturi Ce mai bine?“. Studiind acest articol

, tu, cu ajutorul unui dentist, poți face o alegere informată și rezonabilă.

Ce sunt implanturile dentare?

Implanturile dentare sau implanturi dentare sau pur și simplu, implanturi, (adică: sinonime) sunt analogi artificiali ai dinților, care sunt realizate din aliaj de titan, aliniind țesutul osos la nivelul maxilarului inferior și superior prin intervenție chirurgicală.

După efectuarea osteintegrației, conductiv între suprafața părții intraosoase a implantului dentar și a țesutului maxilarului osos, este posibilă implantarea protezelor cu coroane dentare.

Dintre diferitele tipuri de implant dentar, cel mai durabil și fiziologic este un implant care are forma unei rădăcini dentare cu o suprafață microporoasă sau un fir exterior pe partea intraosteală.

Pana in prezent, dintii cel mai frecvent implantate, care constau din aceste parti:

 • Tehnica de implantareCoroana dintelui cu fixare la capatul implantului dentar;
 • Regiunea extra-osoasă a implantului este bontul, aceasta este o tranziție între regiunea în formă de rădăcină a implantului și coroana dintelui;
 • Poziția implantului intraosos este o tijă de titan sub formă de rădăcină dentară, care are un fir interior și exterior, o platformă de aterizare pentru securizarea spărturii pe aceasta.

Cum implineste un implant dentar?

În timpul crearea de soiuri moderne de implanturi dentare, medici si biologi de experți este în măsură să determine condițiile în care posibilitatea osteointegrării depline (grefarea) și lung (mai mult de 25 de ani) coexistența simultană a țesutului osos și a dinților de implant. Vom descrie acești factori:

 • Care sunt opțiunile de implantare?Suprafața implantului trebuie să aibă o suprafață microporoasă sau un fir. Pentru a se potrivi strâns cu osul suprafeței implantului, în stadiul de osteointegrare, trebuie să existe o forță (chemotaxie) a fluidului tisular și a celulelor osoase la suprafața oțelului implantului. Aceasta se poate realiza prin oxidarea porțiunii intraosoase a implantului dintelui.
 • Metalul din care este realizată zona intraosoasă a implantului dentar trebuie să fie puternic și bioinert pentru a rezista încărcăturilor masticatorii și pentru a reține coroana dentară.
 • Este necesar să așteptați un anumit timp pentru încheierea completă a procesului de integrare osie. Mandia inferioară necesită 4-5 luni pentru aceasta, de 7-8 luni pe maxilarul superior.
 • Starea țesutului osos al maxilarului în care urmează să fie plasat implantul dentar. Este necesar să se ia în considerare mineralizarea și densitatea osului, raportul dintre stratul spongios și cel compact al osului maxilarului.
 • Condiții de instalare a implantului dintelui în țesutul osos trebuie să fie blând la nivelul osului în timpul forajului nu este prea cald, și nu a existat nici o necroză a țesutului osos, cu respingerea ulterioara a implantului. Deoarece în timpul introducerii implanturilor dentare folosind înlocuirea secvențială a apei și de răcire a aerului os de scule de foraj și o anumită viteză de rotație de freze chirurgicale. Secvența și setul de manipulări medicale chirurgicale în timpul operației de implantare se numește puncție chirurgicală.

Timpul de funcționare al implanturilor dentare

Timpul de funcționare al implanturilor dentare va depinde de acești factori:

 • Când este prezentată implantarea dințilorRespectarea recomandărilor medicului dentist în materie de igienă umană;
 • Planificarea corectă a sarcinilor de mestecat (ocluzal) în stadiul de dezvoltare a tratamentului ortopedic;
 • Menținerea la nivelul adecvat al sănătății generale, absența bolilor sistemice ale corpului, de exemplu, osteoporoza, diabetul etc.
 • Regular (la fiecare 6 luni) lustruirea și corectarea suprafeței de mestecat a coroanelor dentare, fixate pe implanturi.

De fapt, un implant modern - este un constructor, care pot fi întotdeauna îndepărtate și înlocuite cu elemente cum ar fi o coroană și o rezemare. Cu toate acestea, partea intraosoasă, "rădăcină" este obligată în mod constant să fie sub control special. Când un os începe să se dizolve în apropierea regiunii intra-osoase a implantului, respingerea va avea loc în mod necesar. Deoarece toate forțele sunt aplicate și anume la conservarea țesutului osos lângă rădăcina implantului.

Implanturile dentare: avantaje și dezavantaje

Principalele avantaje ale implantării:

 • În timpul stabilirii corespunzătoare a implanturilor, puteți obține un rezultat destul de lung (până la 25 de ani), spre deosebire de protezele clasice ale dinților bazate pe rădăcinile lor.
 • Conservarea de la atrofia țesutului osos al maxilarului la acele locuri în care este instalat implantul.
 • Conservarea de la depulsare și întoarcerea dinților sănătoși intacți, în timpul necesității de a instala o punte dentară.

În ansamblu, aproape nici unul dintre medici nu pune la îndoială meritele implantului dentar. Implantarea poate fi comparată cu protezele tradiționale cu proteze detașabile sau cu punți dentare, luând în considerare astfel de parametri:

 • Durabilitatea structurilor dentare stabilite;
 • Timpul tratamentului;
 • Costul tratamentului.

Avantajele implantăriiImplanturile sunt mai scumpe, Spre deosebire de punti dentare, proteze complete pe implanturi poate dura mai mult decât protezele tradiționale cu proteze detașabile sau poduri, dar longevitatea de implanturi dentare este mult mai mult confort și confort pentru pacient este mult mai mare la momentul implantului proteză.

Concluzia generală este următoarea: implanturile sunt mai bune decât alte opțiuni pentru proteze, Cu toate acestea, acestea sunt făcute mai lungi și mai scumpe.

Contraindicații la implantarea dentară

În timpul instalării implanturilor dentare, există contraindicații. Stomatologi-chirurgi disting:

Contraindicații generale:

 • Tehnica implantarii dintilortuberculoza;
 • diabet în formă necompensată;
 • colagenozelor (boala Bechterew, reumatism etc.);
 • tulburări de sângerare;
 • boli mintale și nervoase;
 • gestație târzie;
 • boli oncologice;
 • vârsta de până la 20 de ani;
 • boli sistemice hormonale;
 • sifilis, hepatita C, SIDA.

Contraindicatii locale relative:

 • procese inflamatorii cronice ale membranelor mucoase ale cavității orale (parodontită);
 • lipsa țesutului osos pentru fixarea implanturilor;
 • slabă igienă orală;
 • prezența în cavitatea bucală a focarului de infecție (chisturi dinți, parodontită și pulpită, caria dinților).

Care sunt cele mai bune implanturi dentare?

Atunci când răspundeți la această întrebare, este întotdeauna necesar să țineți cont de factorii subiectivi și obiectivi. Apoi, ia în considerare anumite criterii care pot ajuta la determinarea preferinței pentru un anumit implant, într-un caz clinic specific.

Calitatea materialului de fabricație

Implanturi dentareÎn etapele experimentale inițiale dezvoltării implantologiei, nu a fost clar definită care este cel mai bun material pentru fabricarea implanturilor. Acum, această întrebare nu merită. Aproape toate cele 100% din lumea implanturilor dentare sunt fabricate din aliaj de titan. Există o diferență numai în acoperirea părții intraosoase a implanturilor dinților. Mai mult, indiferent de acoperirea este realizată de oxidare titan indispensabilă pentru a oferi tracțiune (chemotaxis) celulelor unui țesut osos porțiune intraosoase suprafață a implantului dentar.

Pentru a spori tracțiunea țesutului osos, sunt create acoperiri protectoare ale suprafeței intraosoase a implanturilor dentare. Acestea sunt hidroxiapatiți, care conțin calciu. De asemenea, în procesul de fabricație se utilizează un strat special de titan microporos, fără filet exterior de implantare cilindrică.

Forma unui implant dentar

După efectuarea medici și oameni de știință din mai multe probe cu diferite atașarea de implanturi la nivelul țesutului osos, alegerea finală a fost făcută pe implanturi dentare, în care intraosoasă parte din propriile sale imita mintea radacina dintelui, care are forma unui trunchi de con, potrivite pentru implantare simultană. Pentru efect antirotație Acest con trunchiat a început să utilizeze incizii anti-manipulare pe filetul exterior al implanturilor cu șurub.

Design functional

Pentru a atașa bontul protetic direct la implant, există o platformă de aterizare, care poate fi internă și externă. În formă, această platformă poate fi sub formă de pătrat, hexagon, triunghi. În această platformă, reazemul este fixat în siguranță cu un șurub de fixare.

În timpul instalării unui implant dinte la o porțiune frontală pentru a menține țesutul osos în zona implantului gâtului, mikrorezbu utilizat cu oval pasiv sau profil pătrat, aceasta ajută la păstrarea osului la o porțiune de capăt a implantului, în care bontul este situat la platforma de aterizare. Acest lucru poate juca un rol important pentru estetica gingiei în timpul protezelor părților frontale ale danturii. Un pas mic al firului scade posibilitatea resorbției osoase (resorbție) în regiunea marginii gingiei și a țesutului osos, ceea ce face posibilă menținerea volumului gumei timp îndelungat lângă coroana fixată în implant.

Durabilitate și termen de valabilitate

Orice implanturi dentare în formă de rădăcină instalate competent, cu proteze adecvate, pot dura până la 25 de ani și mai mult. Bineînțeles, acest lucru necesită efectuarea toate măsurile de igienă necesare și să efectueze periodic corecția ocluzivă și igiena profesională în clinica dentară.

Costul implantului dentar

În mod obiectiv, diferența în costul implanturilor de la diferiți producători este determinată de astfel de criterii:

 • Cum se introduc implanturilediferență variabilă mai mare în geometria filetului exterior pentru locul implantului intraosos;
 • o selecție mai mică sau mai mare de acoperiri active pentru os pentru locul implantului intra-os;
 • o alegere mai mică sau mai mare a diametrelor și a lungimilor implanturilor produse;
 • o alegere mai mare de opțiuni protetice pentru implanturile dentare întârziate și imediate pe implanturi.

Subiectiv, diferența dintre costul implanturilor unei clase depinde de condițiile de intrare pe piață și de comercializarea vânzărilor de implanturi dentare într-o anumită țară.

Care este mai bine decât implanturile dentare ferme?

În ceea ce privește vânzările, avantajul sunt companii care au capacitatea de a organiza sesiuni de pregătire și seminarii pentru tehnicieni dentari si medici, care au o mare de vânzări rețea de sucursale ale produselor sale, și semnificativă în țara depusă stocul ca o piese de proteze dentare, și implanturi.

Din punct de vedere dentar, totul va depinde de un caz clinic specific într-o anumită persoană. Cu greu dentist care se respectă, va spune cu siguranță că implantul dinte „Y“, mai bine sau mai rău decât implantul, „X“, se datorează situației clinice specifice.

Tipul și caracteristicile materialului, care determină costul implanturilor:

 • tipuri de implanturi tronconice cu un bioactive dinți de acoperire de hidroxiapatită nu permit resorbția osoasă în jurul valorii de implanturi dentare, pentru a facilita și a accelera procesul de osteointegrare.
 • Tehnologia și fiziologia pulverizării acoperirilor osoase active joacă un rol important, cât costă implantul dentar.
 • Multe implanturi sunt fabricate din aliaje de titan. Rareori, dacă se observă o alergie la titan, implanturile dentare sunt folosite din materiale mai scumpe: ceramica poroasă și oxidul de zirconiu.

În primul rând, adecvarea implantului este determinată de un caz clinic specific, pentru care trebuie instalat, bineînțeles, cumpărat. Pentru că atunci când ai cazul tău clinic rezolvă doar un implant de marcă scump, înseamnă că medicul o va folosi. Când se poate face fără un implant dentar fără alte opțiuni, poate fi folosit și un implant standard.

În timpul implantării dinților, ca și în cazul oricărei alte operații, există un risc de complicații. De regulă, acest lucru se datorează erorilor dentistului, care, de exemplu, poate pune o proteză dentară foarte lungă. Prin urmare, trebuie făcută implantarea la medicul calificat sau cu experiență din departamentul de ambulatoriu verificat, cu bună reputație.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Care sunt alveolele din gură, efectul lor asupra dentițieiCare sunt alveolele din gură, efectul lor asupra dentiției
Ce este implantarea dinților și instalarea implantuluiCe este implantarea dinților și instalarea implantului
Proteză dentară detașabilă așa cum se întâmplăProteză dentară detașabilă așa cum se întâmplă
Cum de a alege o punte dentară: tipurile de poduri pe dinți, prețurile lorCum de a alege o punte dentară: tipurile de poduri pe dinți, prețurile lor
Implantarea dinților: esența procedurii de fixare a unui implant dentarImplantarea dinților: esența procedurii de fixare a unui implant dentar
Plasticitate osoasă pentru implantarea dinților: descriere și prețPlasticitate osoasă pentru implantarea dinților: descriere și preț
Proteze dentare complete, tipuri și costuri dentareProteze dentare complete, tipuri și costuri dentare
Implanturile de sân: Tipuri, Beneficii de piept de siliconImplanturile de sân: Tipuri, Beneficii de piept de silicon
Proteze fixe: tipuri, prețProteze fixe: tipuri, preț
Coroane pe dinți: tipuri principale și caracteristicile acestoraCoroane pe dinți: tipuri principale și caracteristicile acestora
» » Ce sunt implanturile dentare: tipuri și descriere
© 2021 amigdas.com