amigdas.com

Cum să oprești sângele după extracția dinților

Îngrijirea dințilorSângerarea după extragerea dinților este normală și nu trebuie să provoace prea multă îngrijorare. De regulă, sângele nu merge prea mult și are timp să se oprească singur înainte ca o persoană să se întoarcă acasă de la medicul dentist. Cu toate acestea, în unele cazuri, sângerarea poate fi destul de gravă și nu se oprește pentru câteva ore după procedură. Acesta este deja un simptom alarmant, necesitând luarea unor măsuri.

De ce gingii au sângerat după extracția dinților?

Extragerea dinților este o operație chirurgicală și este destul de natural să fie însoțită de eliberarea unei anumite cantități de sânge. Sângerarea abundentă și prelungită este mai mult excepția decât regula. Cel mai adesea acestea sunt cauzate de următoarele factori:

 • înlăturarea dintelui de înțelepciune este una dintre cele mai complexe intervenții, iar sângele după ce este mai greu;
 • o tulburare de coagulare a sângelui;
 • procesul inflamator în țesuturile înconjurătoare;
 • deteriorarea vaselor sau a oaselor mari în zona de îndepărtare;
 • excizia gingiilor severe sau extinse descoperire plăgilor;
 • acțiuni neprofesionale ale dentistului;
 • nerespectarea de către pacient a recomandărilor medicului.

De regulă, chiar și în cazul operațiilor foarte grave, când devine necesar să se taie guma și să se vadă rădăcinile dintelui separat, cheagul se formează în jumătate de oră. Dacă rănile sângerau abundent timp de câteva ore la rând, este mai bine să solicitați ajutor medical.

Cauze frecvente de sângerare

Sângerarea ușoară pe termen lung poate fi cauzată de acestea cauze, după cum urmează:

 • Tensiunea arterialăSfârșitul anesteziei. Anestezicele locale, cum ar fi lidocaina, provoacă o constricție temporară a vaselor și, după ce acțiunea lor încetează, navele se extind, revenind la starea lor normală. Acest lucru se întâmplă la 1-2 ore după procedură și, în unele cazuri, cauzează o ușoară reabudare.
 • Dependența de alcool - acest factor nu doar agravează procesele de regenerare, ci și perturbă activitatea întregului organism.
 • abateri în activitatea sistemului vascular, care sunt cauzate de patologii interne (leucemie acută, boala Vergolf, etc.).
 • Creșterea tensiunii arteriale.
 • Anemia.

În unele cazuri, oamenii iau sânge pentru fluxul sanguin - un lichid galben sau albicioasă (uneori cu o cantitate mică de sânge), care curge din gaură pentru o perioadă de timp după extragerea dintelui. Separarea sifilisului nu este considerată o sângerare, este destul de normală și nu merită să vă faceți griji.

Cu toate acestea, merită să contactați imediat spital, în cazul în care:

 • Ce trebuie făcut după extragerea dințilorguma este foarte umfla;
 • au început dureri care se răspândeau de la soclu la fața și capul;
 • la fiecare 3 secunde este nevoie de scuipat;
 • temperatura a crescut, a existat o slăbiciune puternică, greață, amețeli.

Dacă vă simțiți rău, nu riscați să ajungeți la unitatea medicală pe cont propriu - mai bine apelați ambulanța. Veți fi dus la spital, ați hotărât să opriți sângele după extragerea dintelui și ați suturat rana, dacă este necesar.

Cum să opriți sângerarea după extracția dinților

Dacă gaura nu sângerează prea abundent și acest proces nu este însoțit de simptome alarmante, puteți încerca să omorâți singuri sângele. De regulă, adoptarea unor măsuri simple contribuie la formarea normală a unui cheag.

Opriți sângele poate fi după cum urmează metode:

 1. Rotiți bine o bucată de bandaj steril pentru a obține un tampon strâns, pune pe rană și mușcă. Dacă tamponul este foarte bine înmuiat cu excreți, schimbați-l într-unul nou, înmuiat în peroxid de hidrogen.
 2. Întindeți-le și aplicați o compresă pe obraz cu gheață. Este ținut timp de până la șapte minute, după care este eliminat pentru aceeași perioadă de timp. Procedura se repetă de până la cinci ori - de obicei, acest lucru este suficient pentru a opri complet sângerarea. Dar, în nici un caz, nu aplicați frig direct pe gumă - puteți provoca complicații grave.
 3. Dacă, pe fondul stresului, aveți o creștere a tensiunii arteriale, luați-o imediat medicină - Verapamil, Captopril, etc.
 4. Întorcându-vă de la medicul dentist, mergeți la cea mai apropiată farmacie și cumpărați un burete hemostatic. Compoziția acestui remediu conține sânge uman, care mărește efectul antiseptic și ajută la oprirea descărcării. Acasă, atașați un burete în gaură și acoperiți-l cu un tampon. După un timp, se va rezolva și va trebui doar să scoateți bandajul. În schimb, puteți cumpăra un burete hemostatic cu gentamicină, realizat din sânge de animale, colagen sau gelatina - toate sunt sterile și opri sângerarea.
 5. furatsilinUmezește un tampon de bumbac în decoctul de Echinacea, calendula sau valerian și se atașează la gingia bolnavă. Puteți utiliza, de asemenea, o soluție de furacilin sau suc de aloe.
 6. Puneți o pungă de ceai negru de calitate și atașați-o la gaură. Taninurile au proprietăți vasoconstrictive, care vor ajuta la oprirea sângerării.
 7. Împingeți compresa în perfuzia margaretei chimistului și puneți-o pe rană. Puteți adăuga o mică urzică la margarete.
 8. Cu durere puternică, luați un anestezic. În acest scop, Nurofenul pentru copii este bun. Aspirina nu poate fi luată - diluează sângele și poate provoca o descărcare abundentă de la rană.

Măsuri preventive

Gura este una dintre locurile murdare ale corpului uman, iar orice intervenție în acest domeniu poate provoca consecințe grave până la infectarea sângelui și chiar a morții. Prin urmare, este extrem de important să urmați toate recomandările medicului pentru formarea timpurie a unui cheag de sânge.

De regulă, medicii înșiși sunt reasigurați, luând măsuri care minimizează posibilitatea sângerării profunde. Pentru a afla cât de probabilă este această complicație, dentistul studiază cu atenție anamneza pacientului. De exemplu, atunci când hipertensiunea arterială sau îndepărtarea mai multor dinți dintr-o dată, stomatologii impun de obicei cusături.

Dar chiar dacă istoria ta nu are factori care măresc probabilitatea durabil sângerare, este necesar să se respecte o serie de recomandări:

 • Nu mâncați nimic până la încetarea completă a descărcărilor sângeroase. Există o concepție greșită că, după o intervenție chirurgicală în cavitatea bucală pentru a mânca înghețată, pentru a opri sângerarea și de a reduce durerea, dar, de fapt, această tehnică nu numai inutil, dar, de asemenea, periculoase. În primul rând, frigul nu ar trebui să vină în contact cu site-ul de extracție dentare - aceasta poate provoca inflamații și de a face problema mai rău, și în al doilea rând, hidrati de carbon, care sunt conținute în înghețată, bacterii accelera și de a crește probabilitatea de a intra lor in rana.
 • În primele trei zile după intervenție, beți puțin băuturi calde - fără apă de gheață și ceai fierbinte.
 • În prima zi, renunțați la o baie fierbinte și exercițiu, nu fumați și nu beți alcool.
 • Clătire pentru dințiClătirea activă cu o varietate de decocții pe bază de plante poate începe nu mai devreme de trei zile după extracția dinților, altfel ele vor face rău în loc de bine.
 • igienic proceduri Executați prudență în apropierea prizei. Dupa ce te speli pe dinți sau de a folosi apa de gura și se clătește gura cu apă - în cazul în care este necesar pentru a elimina pasta reziduală, tipul în gură puțină apă, țineți câteva secunde și scuipat.
 • În primele zile după intervenție, evitați hrana caldă și fierbinte și nu mestecați în zona plăgii.
 • Uita-te pentru presiune, mai ales dacă există o predispoziție la salturile sale ascuțite.
 • Dacă cusăturile sunt cusute, nu utilizați expresii faciale active pentru primele câteva zile și încercați să vă faceți griji mai puțin despre gingiile dureroase.

După expirarea a trei zile de la momentul îndepărtării dintelui, dacă nu vă faceți griji, trebuie să începeți clătirea cavității bucale cu compuși antiseptici. Acesta poate fi un decoct de ierburi și preparate speciale. Această abordare va împiedica apariția procesului inflamator și va accelera regenerarea țesuturilor. Clătirile se efectuează timp de 7-14 zile.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se îndepărtează rădăcina dinteluiCum se îndepărtează rădăcina dintelui
Îndepărtarea simplă și complexă a dintelui înțelepciuniiÎndepărtarea simplă și complexă a dintelui înțelepciunii
Cauzele febrei după îndepărtarea dintelui înțelepciunii?Cauzele febrei după îndepărtarea dintelui înțelepciunii?
Ce pot fi complicațiile după extracția dinților?Ce pot fi complicațiile după extracția dinților?
Retracție și aplicare a filetului de retragereRetracție și aplicare a filetului de retragere
Guma este dureroasă la capătul maxilarului inferiorGuma este dureroasă la capătul maxilarului inferior
Totul despre durerea din gumă după extragerea dințilorTotul despre durerea din gumă după extragerea dinților
Îndepărtarea dintelui de înțelepciune pe maxilarul inferiorÎndepărtarea dintelui de înțelepciune pe maxilarul inferior
Ce tratează dentist-terapeutul, ce face medicul dentistCe tratează dentist-terapeutul, ce face medicul dentist
Durerea după extragerea dinților, ce trebuie să facețiDurerea după extragerea dinților, ce trebuie să faceți
» » Cum să oprești sângele după extracția dinților
© 2021 amigdas.com