amigdas.com

De ce apar puncte negre pe dinți și cum pot fi tratate?

Pete pe dințiAlbitatea dinților, ca indicator al sănătății și al succesului, formează impresia unui om modern. Prezența punctelor negre pe smalț strică frumusețea unui zâmbet, dar în afară de o problemă estetică, există un motiv serios pentru vizitarea unui doctor. Un defect inofensiv poate ascunde problemele patologice și, uneori, cauza este externă.

motive

Principalele cauze ale punctelor negre pe dinți:

 • fumat;
 • îngrijirea stomatologică incorectă;
 • distrugerea smalțului dinților;
 • utilizarea de produse care schimbă culoarea dinților;
 • consumul de alimente moi;
 • influența substanțelor nocive în compoziția produselor de calitate inferioară;
 • utilizarea produselor pe o singură bază;
 • probleme cu tractul digestiv (aciditate crescută a gurii cu gastrită și distrugerea smalțului, formarea unei pietre în ulcer);
 • încălcarea unui metabolism al sării;
 • Prezența plombelor de amalgam de metal în compoziția (structura cristalină a sigiliilor se rupe treptat, suprafața devine aspră, resturile alimentare se acumulează cupru se dizolvă în salivă acidă, provoacă coroziunea smalțului);
 • infecții parazitare (bruxism de noapte, ca urmare a ștergerii stratului de smalț);
 • terapie prelungită cu medicamente;
 • impactul ionilor de metale grele atunci când lucrează la întreprinderi industriale (mercur, zinc, plumb, cupru, fier etc.);
 • dependență care distruge corpul ca un întreg.

Cauze comune

Exterior:

 • Puncte pe dinții inferioriutilizarea frecventă a ceaiului, a cafelei: dacă nu utilizați clătirea igienică, acumularea treptată de bacterii duce la formarea de plăci moi și puncte întunecate;
 • insuficientă igienă zilnică;
 • un procent ridicat de dulce în dietă;
 • utilizarea frecventă de sodă și alcool, distrugerea smalțului.

internă:

 • dezechilibru hormonal;
 • nutriție inadecvată, tulburări metabolice;
 • soiuri de carii;
 • recepția antibioticelor-tetracicline cu clorhexidină;
 • ca rezultat al slăbiciunii sistemului imunitar, patologiilor congenitale.

Culoarea raidului

Dintele este ca creta. Placa nu este numai negru: alb, galben, maro, verde. Albul apare zilnic fără să mănânce, când dispozitivul de vorbire se află în repaus. În acest caz, bacteriile provoacă un miros neplăcut și un gust specific, mineralizarea pietrelor pe smalț. Aproape umbra de culoare verde apare la copii. Apare lângă dinții din față.

Culoarea brună a depozitelor se formează la fumători. Saturația culorii (de la galben la negru) este afectată de concentrația de nicotină și de frecvența fumatului. În același timp, rășinile și substanțele cancerigene se așează pe smalț, dar funcția de salivare este suprimată și ablația nu se produce. Pensule speciale recomandate și pastă de dispersie fină. Cauza plăcii negre ar putea fi sigiliu de metal, dacă producția sa este legată de incluziuni de bronz, alamă și cupru.

diagnosticare

 • În primul rând, medicul află ce preparate utilizează pacientul, indiferent dacă are boli cronice.
 • Apoi, sarcina este redusă la îndepărtarea plăcii moi, eliminarea cariilor și suspendarea dezvoltării acesteia. Alocați o radiografie, un indicator de metilen, o transmisie prin fasciculul de lumină puternică a zonelor care necesită tratament.
 • Dacă există o posibilitate de patologii ascunse după rezolvarea problemelor orale, sunt prescrise teste suplimentare. Pacientul este examinat de un gastroenterolog, endocrinolog. Terapia este aplicată pe baza rezultatelor testelor.

Diagnosticul este inexact. Cea mai bună detectare a gradului de distrugere a emailului este o radiografie. Când cariile fisurilor sunt diagnosticate, focalizarea se răspândește în părțile adânci ale țesutului. Fără tratamentul în timp util, modul corect va transforma boala într-o pulbere nesigură.

Fisuri și carii superficiale

Carii sub formă de puncte negreCu un exces de fluor în corpul dezvoltă fluoroză: zonele albe apar din momentul formării dinților. Dacă igiena dinților este defectuoasă, un strat de bacterii se acumulează pe suprafața smalțului, care, prin interacțiunea cu acidul format din reziduurile alimentare, pătrunde în smalț. Și apoi locurile de distrugere dobândesc o nuanță diferită.

Recentele incluziuni întunecate indică carii superficiale, însă simptomul extern nu este neapărat indicatorul unei anumite boli, și Numai aspectul dinților suferă. Dar o închidere similară ar trebui văzută cât mai des posibil de la un specialist pentru a împiedica transformarea lor în carii.

Problemele dentare pentru copii

Cauzele frecvente ale întunecării sunt lipsa oligoelementelor și subdezvoltarea smalțului dinților. Primii dinți ai copiilor sunt afectați de factori externi și necesită îngrijiri de calitate nu mai puțin decît indigene. Igiena va ajuta la evitarea patologiilor care apar prin dinții de lapte și, ulterior, vor afecta pe cele indigene. Prin urmare, un control preventiv este important la fiecare șase luni. În cazul în care dinții negri apar pe dinți de lapte, acesta este un motiv serios pentru a contacta un specialist.

Condiția prealabilă a fenomenului poate fi o încălcare a imunității, a glandei tiroide, a hipoplaziei smalțului dinților. Nu sunt excluse și o serie de alte motive care provoacă puncte pe dinții copiilor: o caracteristică a microflorei tractului gastro-intestinal și a cavității bucale, deficit de calciu în organism, ereditate și altele.

Hipoplazia este cauza punctelorHipoplazie emaila - cauza non-carioasă a daunelor dentare. Acest fenomen uneori începe cu erupția primilor dinți. În acest caz, se recomandă remineralizarea - aplicarea substanțelor de întărire în smalț - fluorurare, argintare. Uneori, întunecarea dinților laptelui dispare odată cu vârsta, fără a afecta radicalul. Dar la consultările lor revelatoare ale stomatologului, pediatrului, gastroenterologului sunt necesare.

tratament

La examinare, uneori se dovedește că punctele negre de pe dinți sunt simptom de carii. Pentru a trata smalțul întunecat este necesară în stadiul inițial, până când schimbarea culorii și a structurii sa răspândit în țesuturi și ar trebui să se facă exclusiv în cabinetul medicului: îndepărtarea independentă a întunecării este nesigură. Cauza principală a apariției petelor și petelor este caria.

Nu puteți elimina petele negre cu sodă și hidrogen la domiciliu. Odată cu apariția unui singur punct negru, este necesar să se determine cauza apariției acestuia, să se facă un diagnostic precis, să se prescrie terapia corectă și să se recomande metode de îngrijire dentară.

Tratarea punctelor pe dințiÎn primele etape ale întunecării smalțului, suficient Curățarea și umplerea dinților, în cazul în care înfrângerea a ajuns la rădăcini - apoi îndepărtarea nervilor și instalarea sigiliului. În acest caz, dintele devine neînsuflețit, ceea ce amenință distrugerea acestuia mai târziu.

Protezele moderne vă permit să instalați plăci albe în funcție de forma dintelui ascuțit pregătit. Punctul alb - caria în stadiul inițial este tratată folosind pastă de remineralizare, fără foraj. Un punct întunecat necesită pregătire, curățarea cavității carioase, etanșare (fără anestezie).

Tratamentul cariei de la stadiul final, care de multe ori incepe cu o raze X pentru a masura volumul cavitatii afectate si se incheie cu o umplutura.

Metode de albire a punctelor negre:

 • ultrasunete;
 • cu laser;
 • Metoda fluxului de aer.

ultrasunete

O tehnică universală recomandată în cazul defectelor estetice asupra dinților și disponibilă în aproape fiecare clinică. Valul vibrațiilor afectează punctele negre, eliminându-le. procedură complet nedureroasă. Contraindicații: aritmie cardiacă, boli catarre, hipersensibilitate la dinți, afecțiuni hepatice, probleme cu sistemul imunitar, prezența implanturilor în cavitatea bucală.

Laser albire

Laser de albire dintiÎndepărtarea punctelor negre cu un laser oferă un efect de durată: puritatea smalțului este de aproximativ cinci ani. Există un smalt complet, gingiile sângerate sunt excluse. Rezultatul este menținut timp de cinci ani. Dezavantajul metodei poate fi doar costul care o diferențiază de restul.

Metoda fluxului de aer

Dacă gingiile sunt sănătoase, se acceptă curățarea cu granulație fină cu pulbere de aer. Se utilizează o mașină de sablare, pulverizarea soluției de sifon și îndepărtarea unui strat de contaminanți. Debit de aer - o metoda de curatare a emailului cu soda, apa si aer sub presiune. Tehnica ajută la eliminarea depunerilor, a petelor și a murdăriei, asigurând albirea dinților. Contraindicațiile sunt: inflamația mucoasei orale, diabetul zaharat, astmul, epilepsia, bolile virale. Rezultatul este fixat până la șase luni. Uneori metoda determină sensibilitatea dinților, slăbi smalțul, nu îndepărtează tartrul. Prin urmare, după curățare este prezentat tratamentul emailului cu gel de protecție și, de asemenea, metoda este compatibilă cu ultrasunetele pentru o eficiență mai mare.

homeopatie

Simptomele homeopate consolidează smalțul dinților, optimizează echilibrul de interacțiune al sistemelor corporale, aciditatea cavității orale, îmbunătățesc alimentarea cu sânge a gingiilor. Terapia are un efect benefic asupra funcțiilor corpului în ansamblu.

Preparate și componente în compoziția lor

 • Silicea (Silicea) - o componentă care stabilizează aciditatea saliva, întărind smalțul dinților.
 • Simfitum (Symphytum) - promovează restaurarea smalțului dinților, promovând asimilarea sărurilor de calciu.
 • Kalkareja (Calcarea) - îmbunătățește metabolismul calciului, previne demineralizarea dinților.
 • Plantage (Plantago) - are un efect de albire, promovează reînnoirea smalțului.
 • Eskuljus (Aesculus) - ajută la îmbunătățirea alimentării cu sânge a gingiilor, are un efect dezinfectant.
 • Sambukus (Sambucus) - elimină durerea, umple sensibilitatea și sensibilitatea gingiilor.

dietă

În cazul în care cauza petelor este o dietă necorespunzătoare, după cum reiese din timpul examinării, se recomandă corectarea carbohidraților complexi, a proteinelor și a grăsimilor transgenice. Alimente utile, îmbogățite cu fibre, alimente vegetale. Deficitul de fluor este completat cu ajutorul lui complexul mineral de multivitamine, o dieta bazata pe preparate din peste, lapte. Dacă există probleme, tractul gastrointestinal controlează bolile acestei specii.

Prevenirea petelor negre

dieta necorespunzătoare și de îngrijire, obiceiuri proaste, inclusiv nu numai fumatul, consumul de alcool, dar gustarile fir de cusut atunci când, abuzul de o scobitoare, tocarea nuci folosind dinții și alte comportamente necorespunzătoare distruge smalțul. Ar trebui abandonate.

Profilaxia punctelor pe dințiToată lumea știe că punctele negre pe dinți sunt o posibilă consecință a igienei inferioare. Pentru a preveni un defect, trebuie să vă spălați de două ori pe zi, să aplicați ață dentară. Este important să alegeți peria potrivită cu rigiditate minimă sau medie pentru a oferi un masaj al gingiei fără a afecta smalțul. Dacă nu este posibilă efectuarea acestei proceduri, clătiți temeinic gura cu balsamuri antiseptice, aplicați guma de mestecat, folosiți fructe.

Refuzul băuturilor dulci, rece, cald, care afectează grav smaltul, vă va ajuta. Dezavantajele pe suprafața dinților nu sunt întotdeauna vizibile, dar nu trebuie să renunți la un examen preventiv. Uneori, detectarea incluziunilor mici pe email nu necesită tratament și pentru o lungă perioadă de timp rămâne neschimbată, dar aceste zone trebuie verificate, altfel o cavitate mare carioasă poate apărea sub punctul mic.

Complicațiile sunt: ​​o creștere a cavității carioase, deteriorarea dentinei, pulpită, uneori există o distrugere finală a dintelui fără posibilitatea de recuperare. Curatarea preventiva profesionala a emailului dintelui va preveni placa si piatra tare, care nu pot fi efectuate acasa.

Mituri printre pacienți

 1. Mituri despre îngrijirea dentarăPeriuța de dinți electrică este mai bună decât de obicei: de fapt, mișcările de rotație circulară au mai multe șanse de a conduce poluarea sub gingii, iar o perie convențională schimbă placa din gumă în incisiv.
 2. Utilizarea zilnică a pastă de albire ajută la strălucirea dinților: de fapt, pastele abrazive pot dilua smalțul, deci trebuie să le aplicați periodic.
 3. Cea mai bună pastă de dinți este cel mai bine schimbată periodic: dacă pasta de dinți este selectată ținând cont de caracteristicile dinților și gingiilor, nu trebuie schimbată, spre deosebire de schimbarea periei la fiecare două luni.
 4. Punctele negre pe dinți sunt rezultatul cariilor: de fapt, pigmentarea naturală a suprafeței de relief a dinților este posibilă, iar cariile arată ca o cretă: o suprafață mată poroasă. Când cariile afectează stratul următor, smaltul deteriorat strălucește, expunând dentina unei nuanțe gri.
 5. Praf de țigară pentru curățarea spațiului interdentar - cele mai bune produse de curățare: o aplicație unică colectează rămășițele de alimente pe fire, iar reintroducerea le lasă în următoarea diferență. Prin urmare, firul cu fir nu este decât un ajutor de urgență unic după consumarea alimentelor.

Opinia dentistului

Mulți sunt în primul rând preocupați de defectul cosmetic - puncte negre de pe dinți. Care este începutul cariei, amintiți-vă numai cu apariția disconfortului și a durerii. Dar schimbările superficiale pot fi diferite de cele din interiorul cariilor dentare. Și inofensiv în aspect pigmentare - numai acompaniamentul unui proces profund mai profund. Sigiliile de sigilare sau tratamentul complet al cariilor - nu se fac fără intervenția unui specialist. Prin urmare, diagnosticul precoce - mai puțin costisitor pentru sănătate și în ceea ce privește costul metodelor de îmbunătățire a sănătății.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Acoperirea dentară fluorurară: ce este?Acoperirea dentară fluorurară: ce este?
Principalele motive pentru care dinții se destramăPrincipalele motive pentru care dinții se destramă
Albirea dinților în siguranță la domiciliuAlbirea dinților în siguranță la domiciliu
Eroziunea smalțului dinților: cauze, simptome, tratamentEroziunea smalțului dinților: cauze, simptome, tratament
Placa neagră pe dinți: cauzele apariției și căile de eliminarePlaca neagră pe dinți: cauzele apariției și căile de eliminare
Creion pentru albirea dintilor - informatii completeCreion pentru albirea dintilor - informatii complete
Carii dinților anteriori: cauzele și tratamentul boliiCarii dinților anteriori: cauzele și tratamentul bolii
Dinți galbeni: cauze, metode de albire, prevenireDinți galbeni: cauze, metode de albire, prevenire
Argintarea dinților la copii: pentru și împotrivaArgintarea dinților la copii: pentru și împotriva
Refacerea smalțului dinților: metode de restaurare a smalțului dințilorRefacerea smalțului dinților: metode de restaurare a smalțului dinților
» » De ce apar puncte negre pe dinți și cum pot fi tratate?
© 2021 amigdas.com