amigdas.com

Cine este o astfel de scolopendra uriasa si cum arata?

Scolopendra mareScolopendra este unul dintre cele mai vechi animale de pe planetă. Au apărut cu mult înainte de dinozauri și au fost pionieri ai pământului. Scolopendele epocii trecute au fost pur și simplu de dimensiuni gigantice și ar putea ajunge la 2,5 (!) Metri în lungime. Scolopendra moderna are dimensiuni mult mai modeste si rareori depaseste 30 cm in lungime.

Scolopendra activitate vitală

Acest animal este menționat unul dintre cele mai periculoase. Vânjește alte insecte, atacă mici rozătoare, păsări, șopârle și chiar șerpi mici. Cel mai neplăcut lucru este că scolopendra nu se teme complet de om și, dacă este necesar, nu fuge, ci începe să atace.

Giant skolopendra, ca și alte specii, iubește umiditatea și căldura ridicată, astfel încât să puteți să-l întâlniți în pădurea tropicală. În timpul zilei, se ascunde în adăposturi: fisuri, pietre rotunjite, lemne de pădure. Noaptea merge în vânătoare. Atacul se desfășoară rapid, cu viteză mare, astfel încât victima nu are practic nici o șansă.

Ce se hraneste scolopendra?Scolopendra este extrem de otrăvitoare. Otrava este multicomponentă și paralizează rapid victima. Apoi absorbția de alimente începe. Și skolopendra rupe bucăți de carne și le devorează încet. Fotografiile scolopendrei gigante care vânează liliecii în timpul somnului de zi al mamiferelor înaripate sunt documentate.

În natură, aceste centipede trăiesc singure și rareori intră în conflict. Când sunt ținute în captivitate, există cazuri de canibalism, când adulții atacă animalele tinere.

Descrierea și compoziția veninului de insecte

Anatomia unei insecte este primitivă. Corpul ei constă dintr-un cap și un trunchi, împărțite în segmente. Aceste segmente sunt de obicei 21-23 bucăți. Pe fiecare segment există o pereche de labe cu spiniole, fiecare picior este potențial otrăvitor. Într-o situație stresantă, se eliberează un lichid toxic galben deschis, care pe pielea umană provoacă arsuri și inflamații severe.

Este veninul scopendra otrăvit?Corpul este aplatizat. Din acest motiv, este destul de dificil să zdrobiți scolopendra cu picioarele. Când scopopendrul este zdrobit, pur și simplu se micșorează și se extinde. Capacul chitin este destul de puternic, deci în acest fel îl puteți răni, dar nu-l omorâți.

Placa frontală este capul. Este echipat cu o pereche de ochi simpli, are două antene sensibile și fălcile puternice otrăvitoare. Coarne, ea capturează victima și injectează o otravă paralizantă sub piele.

Capătul corpului este prevăzut cu o pereche de picioare modificate. Cu o lungime impresionantă, această pereche acționează ca o ancoră pentru a avansa prin diverse labirinturi subterane.

Fiecare placă este conectată printr-o membrană moale și este un loc vulnerabil. Plăcile ele însele formează o carapace protectoare puternică cu chitină, impregnată. Creșterea este posibilă numai prin molotare.

În compoziția otrăvurilor:

  • acetilcolină;
  • serotoninei;
  • termolizina;
  • hialuronidază.

Toate aceste componente ale otravului contribuie la inflamații severe și arde pe piele. În ceea ce privește victimele scolopendrei gigant, acest cocktail este fatal.

Insectul reproduce în primăvară. Femela pune o mulțime de ouă, care fertilizează bărbatul. Apropo, bărbatul este mai mic decât femela, așa cum se întâmplă adesea în lumea insectelor. În cazul în care femela nu este găsit un bărbat pentru fertilizare, caz în care se poate reproduce parthenogenic, depunerea ouălor nefertilizate, care mai târziu eclozează exclusiv de sex feminin.

Conținutul este ca un animal de companie

Scolopendra acasăIubitorii de exotici destul de des în insectaria conțin scolopendra gigant. Acest lucru este foarte periculos. Faptul este că ea este foarte supără și plată, nu va fi dificil pentru ea să scape din acvariu și să se ascundă bine.

Persoanele fizice sunt păstrate singure, deoarece în captivitate se pot ataca reciproc. Dietul lor constă în alte insecte - greieri, lăcuste, gândaci. Speranța de viață este de aproximativ 7 ani. Pentru artropode - aceasta este o lungă perioadă de timp.

Primul ajutor cu muscatura

Pe teritoriul Rusiei, nu apare o scolopendra gigantică. În lume există aproximativ 600 de specii. În Rusia, în sud, există mai multe specii care sunt denumite în mod obișnuit centipede. Printre cele mai comune:

  • Scopul lui ScolopendraKolchatai - sudul țării (regiunea Rostov, regiunea Krasnodar, Stavropol, regiunea Astrahan, Volgograd și Kalmykia). Cel mai adesea găsite în Crimeea.
  • Flotașul este foarte comun în sudul țării, deoarece tolerează cu ușurință seceta. Se întâmplă în case unde există o umiditate la subsol. Poisonous, frunze arde pe corp. Acesta ajunge la 11-15 cm.

Relaxând în natură, este necesar să verificați cortul înainte de a merge la culcare pentru oaspeții neinvitați. Acestea pot fi scolopendra, șerpi și alte animale periculoase. Dimineața, înainte de a vă pantofi, trebuie să examinați cu atenție pantofii. În căutarea locurilor de relaxare a artropodelor se adună adesea în astfel de locuri. O fiară înspăimântată va ataca neapărat pe cel care o deranjează.

Când muști primul lucru de care ai nevoie dezinfectați locul rănirii și aplicați un bandaj steril. Nu puteți masaja și stoarce locul mușcăturii, pentru că crește locul de înfrângere. Durerea poate fi insuportabilă, în acest caz este necesar să se aplice gheață. Dacă te simți mai rău, trebuie să vezi un doctor. O febră, o febră, este o condiție însoțitoare. Pacientul are nevoie de o băutură generoasă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum arată usturoiul, habitatul acestuiaCum arată usturoiul, habitatul acestuia
Snake python - cum arată, fie că este otrăvitoare sau nuSnake python - cum arată, fie că este otrăvitoare sau nu
Șopârle. Ce se mănâncă acasă și în mediul natural?Șopârle. Ce se mănâncă acasă și în mediul natural?
Ce fel de șerpi sunt, cum se înmulțesc și unde trăiescCe fel de șerpi sunt, cum se înmulțesc și unde trăiesc
Șarpe: toate denumirile speciilor și descrierea lorȘarpe: toate denumirile speciilor și descrierea lor
Prădătorii sălbatici din Africa, caracteristicile speciilorPrădătorii sălbatici din Africa, caracteristicile speciilor
Cel mai lung șarpe din lume, șerpi mariCel mai lung șarpe din lume, șerpi mari
Lumea animală a deșertului. Caracteristicile animalelor care trăiesc în deșerturiLumea animală a deșertului. Caracteristicile animalelor care trăiesc în deșerturi
Rase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografiiRase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografii
Cei mai mari și mai periculoși păianjeni din lumeCei mai mari și mai periculoși păianjeni din lume
» » Cine este o astfel de scolopendra uriasa si cum arata?
© 2021 amigdas.com