amigdas.com

Caracteristicile oroarei obișnuite. Cum se înmulțește șarpele?

Descrierea șarpeluiToți dintre noi și adulții și copiii le place să se familiarizeze cu mediul. Acest lucru este cu adevărat fascinant. Astăzi vom ajunge mai aproape de familia aceluiași.

Mai întâi de toate, să aflăm cine este asta? Oh, acesta este un șarpe. Șerpii sunt, de obicei, clasificați drept reptile, precum și grupului scuamos.

Cine este, originea numelui

Numele acestei reptile are în sine atât rădăcini proto-slavă, cât și lituaniană. Adesea, este general acceptat să se traducă ca fiind "îngust" sau "închis". O astfel de reptilă este împărțită în mii de subspecii. Dar nu le vom discuta. Acordăm atenție doar unei singure specii - aceasta este obișnuită. În primul rând, să ne uităm la structura corpului oroarei.

Caracteristicile structurii oroarei

Structura corpului oroareiCorpul este îngrozit. Reptilele au un corp destul de subțire. Adesea este acoperit cu scale (ca în cazul unui șarpe obișnuit). Ordinar este considerat cel mai mare reprezentant al familiei reptilelor. Lungimea maximă această reptilă este mai mare de 3 metri. Corpul femelelor este întotdeauna mai mare și mai mare decât corpul masculilor. Dacă vorbim despre ororile obișnuite, atunci partea superioară a corpului unor astfel de reptile este de obicei gri, cu nuanțe diferite. Nuanțele de pe corp pot fi aranjate într-o ordine foarte diferită, chiar și în cazul eșalonării. Există și negru.

Capul șerpilor este mic (inclusiv cel negru). În partea din spate a acestuia există pete de nuanță galbenă, roz și chiar portocaliu-roșu. În unele cazuri, nu sunt complet absente pe corpul groazei. La unele specii de șerpi, inclusiv șerpi obișnuiți, capul este protejat de clape speciale.

Ochii. Sperii obișnuiți au ochi destul de mari. Elevii, de regulă, au o formă rotundă. Uneori elevii pot avea o formă verticală. De exemplu, un șarpe de pisică. Această specie aparține, de asemenea, familiei lor.

Coada. Dinerii sunt înzestrați cu cozi scurte. Lungimea lor este mai scurta decat corpul in 3 sau chiar de 5 ori. Forma cozii poate fi diferită. Coada poate fi abrupta, ascuțită sau rotunjită. Este de remarcat că la femele coada este mai lungă decât la bărbații obișnuiți cu ghaz.

Dinți. În plus față de coadă, dinții acestei reptile merită o atenție și o atenție deosebită. Dinții pot diferi în ceea ce privește aspectul, forma și dimensiunea. Totul depinde de tipul de reptilă în sine. Unele specii de șerpi sunt mici și netede, altele au dinți ascuți și fixați. În plus față de dinți, șerpii au o limbă de aspect neobișnuit. Într-o reptilă, este furculiță.

Alte tipuri de șerpi

În timp ce analizăm caracteristicile generale ale aspectului șerpilor, am menționat unul dintre tipurile cunoscute de groază - acest lucru este obișnuit. Dar în natură există și alte tipuri de șerpi, care au și caracteristici interesante ale structurii corpului. Iată câteva dintre aceste tipuri de șerpi:

 • Cum să mănânciLemn strălucitor deja. Aceasta este o specie de șarpe non-otrăvitoare. Corpul său este în cea mai mare parte bronz sau maro în culoare. Coada reptilului este lungă, dar subțire. Există o mască neagră pe față. Brilliant deja locuiește tufișuri și copaci. Această specie este larg răspândită în Asia de Sud-Est.
 • Green. În alt mod se numește un arbust. Numele reptilei ne spune ce culoare are corpul ei. Este evident că verde. Coada gâtului verde este subțire, iar capul are un aspect ușor aplatizat și o nuanță albăstrui. Verde este absolut inofensiv pentru oameni. Aceasta duce de preferință o viață de zi cu zi. Reptilele se hrănesc cu broaștele și șopârlele. Această groază poate fi găsită atât în ​​deșertul Saharei, cât și în teritoriul Africii. Dins le place să locuiască în tufișuri și copaci.
 • Este filigran. Lungimea corpului orificiului de apă este de aproximativ un metru, iar culoarea acestuia poate fi fie gri de măsline, fie verde-măslin. Adesea, pe corpul unei reptile există urme și o varietate de benzi, care sunt eșalonate. Stomacul este de culoare roșiatică sau portocaliu-gălbuie și, de asemenea, pete. Șerpi de apă sunt creaturi non-agresive, prin urmare sunt foarte sigure pentru oameni. Și toate pentru că groaza de apă nu are dinți. În loc de dinți, reptilele au o farfurie. Prin numele speciei se poate ghici că habitatul obișnuit al șarpelui este apa. Acest lucru este parțial adevărat. Conducând un stil de viață pe timp de zi, șerpii încearcă să se ascundă de soarele aprins în apă. Acolo se simt confortabil. În apă, își pot petrece majoritatea timpului. Șerpii bine înota și sunt chiar capabili să reziste unui curent puternic. În plus față de apă, apa iubește să trăiască pe tufișuri. Această reptilă se găsește nu numai pe țărmul rezervorului, ci și pe marginea mărilor. Șerpi de apă sunt obișnuiți în multe țări celebre. De exemplu, în Rusia, Kazahstan și Ucraina.
 • - Pescarul. Lungimea minimă a corpului pentru această specie este, de asemenea, de un metru. Culoarea reptilei poate fi de culoare maro sau de măsline. Abdomenul este de un pescar deschis. Nu sunt otrăvitoare deloc. Cu toate acestea, șerpii sunt capabili să vâneze și să manifeste agresiune. Vânătoarea este preferată după-amiaza, dar uneori vânătoarea este făcută și noaptea. Cina-pescarii se gasesc in diferite medii acvatice. Această reptilă poate fi observată atât în ​​lacuri mici, cât și în câmpuri de orez.
 • Japoneză deja. Lungimea oroarei japoneze este de 50 cm. Este o specie mică. Culoarea caroseriei este adesea monofonică (maro-roșu, maro închis, ciocolată). Abdomenul reptilei are nuanțe luminoase. Serpii japonezi sunt considerați a fi creaturi netoxice care preferă să conducă un mod secret de viață. Ele se găsesc în păduri dense și grădini abandonate. Japonezii sunt deja cunoscuți și larg răspândiți în China, Coreea și Rusia. Se hrănește cu râme.

Ce este diferit de o vipera?

Uneori șerpii sunt confuzi cu vipers și șerpi. În această privință, este important să cunoaștem câteva trăsături ale șerpilor care le disting de vipers.

Iată principalele diferențe dintre oroarea unei vipuri:

 • Cum să distingi oroarea de ceilalți șerpiPutere. Dinerii preferă să mănânce broaște. Viperii consumă majoritatea soareci.
 • Prezența dinților. Vipera are dinți. Apoi, ca cele mai multe tipuri de șerpi nu au.
 • Prezența de pete și dungi. Pe capul meu sunt pete de culoare galbenă. În viperă, asemenea pete lipsesc. În loc de acestea, pe spate există o bandă de zigzag.
 • Lungime. Șerpi sunt adesea mai mult decât vipers. Cu toate acestea, vipers sunt mai subțiri decât șerpi și au o tranziție mai elegantă și mai lină de la corpul principal la coadă.
 • Forma capului. Șerpii au un cap în formă de oval. Vipers sunt, de asemenea, triunghiulare. În aparență, capul adderului seamănă cu forma unei sulițe.
 • elevii ochilor. Elevii sunt formați vertical (în unele cazuri rotunjiți). Viperii sunt transversali și similari cu bastoanele.

Aceasta este diferența principală dintre ororile și viperii. Vom continua să ne cunoaștem în continuare ororile și să vedem care este durata vieții oroarei.

Cât trăiește el și cum se mișcă el?

De fapt, durata vieții șerpilor este foarte bună (de la 19 la 23 de ani). Cu toate acestea, calitatea și durata oroarei depind în întregime de apă. Acest reptil își petrece cea mai mare parte a timpului în apă. Supermarketurile consumă multă apă. Practic, ei înoate de-a lungul malurilor râurilor sau mărilor. Unele specii de șerpi pot merge în largul mării.

Mută ​​exact ca un șarpe. În timpul mișcării, el își ridică capul și coboară unul câte unul pentru a îndoi corpul și apoi coada. Ea preferă să se scufunde în momentul vânătorii. Dar să se odihnească o astfel de reptilă se obișnuia să se afle la fundul râului sau în mare.

Caracteristicile vânătorii de groază

După cum sa spus deja, există mari fani ai vânătorii. Aceasta este aproape principala modalitate de a găsi alimente. Căutăm mâncare în diferite momente ale zilei (atât în ​​timpul zilei cât și în seara). Deși experții observă că o mulțime de activitate și pofta de vânătoare, șerpi arată în timpul zilei. Odată cu sosirea întunericului, reptilele sunt mai înclinați să caute un loc retras pentru o așa-zisă ședere peste noapte. Ce mănâncă gustări? Dieta din șerpi este considerată monotonă. Acesta poate consta din:

 • Cum să împerecheați momealașopârle;
 • cuiburi (care au căzut accidental din cuib);
 • Tritons;
 • râioase;
 • insecte;
 • pe șobolani nou-născuți pe șobolan.

Șerpi (inclusiv cei obișnuiți) nu sunt atrași de plante. În același timp, peștele are un gust de groază. Fiind în apă, șerpii folosesc tactici de așteptare și de așteptare și așteaptă cu răbdare pentru ca prada să înoate mai aproape. După aceasta, se află în posesia victimei. Cât de des ar trebui să mănânc?

Dacă reptilele au mâncat bine, atunci în următoarele cinci zile, ea poate face în siguranță fără mâncare. În unele cazuri, va dura câteva luni fără alimente.

Caracteristicile reproducerii oroarei

Acest tip de pubertate reptile are loc în al treilea sau chiar al patrulea an al vieții lor. Dar sezonul de împerechere se încadrează în lunile de primăvară (aprilie-mai) și vară (din iulie până în august). După împerechere, turma de sex feminin pune ouă. Ouăle, adică viitorul descendent, au nevoie de îngrijire atentă. Deci, ouăle trebuie să fie protejate de răceli și uscate. De aceea, horror-ul feminin plasează ouă într-un incubator cald special, sub forma unei grămezi de pre-frunziș. În acest caz, ea niciodată nu incubă descendenții. Dupa 5-8 saptamani putina trapa de incubatie.

Principalii dușmani ai groazei

Șerpii au detractorii lor, care vânează activ după ei după apusul soarelui. Astfel, pot fi luați în considerare dușmanii șerpilor:

 • sfecla si furnici;
 • vulpe, arici, nevăstuică;
 • iarba si barza;
 • un broasca, o broasca;
 • păstrăv.

Unii mănâncă specimene adulte, Alții, dimpotrivă, preferă să vâneze ouă de șerpi. Deci, ouale sunt vânate de furnici.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Snake python - cum arată, fie că este otrăvitoare sau nuSnake python - cum arată, fie că este otrăvitoare sau nu
Anaconda: caracteristică a unui șarpe gigant, în care locuieșteAnaconda: caracteristică a unui șarpe gigant, în care locuiește
Cum să scapi de șerpi în zona suburbanăCum să scapi de șerpi în zona suburbană
Ce fel de șerpi sunt, cum se înmulțesc și unde trăiescCe fel de șerpi sunt, cum se înmulțesc și unde trăiesc
Snake taipan, o descriere a taipanului de coastă și a șarpelui crudSnake taipan, o descriere a taipanului de coastă și a șarpelui crud
Ordinul Shtomerdnik: un mod de viață și un habitat al unui șarpeOrdinul Shtomerdnik: un mod de viață și un habitat al unui șarpe
Dark Tiger Python: descriere și sfaturi cu privire la conținutDark Tiger Python: descriere și sfaturi cu privire la conținut
Vipera obișnuită: descriere cu fotografie, tipuri de vipers otrăvitoareVipera obișnuită: descriere cu fotografie, tipuri de vipers otrăvitoare
A visat un mare șarpe? Ce poate să viseze acest vis reptilian?A visat un mare șarpe? Ce poate să viseze acest vis reptilian?
Să ucizi un șarpe într-un vis: ce poate visul unui astfel de vis?Să ucizi un șarpe într-un vis: ce poate visul unui astfel de vis?
» » Caracteristicile oroarei obișnuite. Cum se înmulțește șarpele?
© 2021 amigdas.com