amigdas.com

Beetles sunt flounder: în cazul în care trăiesc și de ce se hranesc

Beetle pepene galbenGândacul gândacului aparține categoriei insectelor de apă carnivore, care, la rândul lor, reprezintă o familie mai mare - coleoptere. Insectele sunt capabile să se adapteze la diferite condiții de viață, chiar și cele mai nefavorabile. Unele specii de gândaci de apă se găsesc în America de Nord, Arctica și Eurasia.

Caracteristici principale

Găleții de apă trăiesc mai ales în iazuri în picioare, le plac iazurile adânci cu o lume animală bogată. Plavunetă prin natură - prădător, în consecință, are nevoie de o cantitate suficientă de alimente vii. Dar dacă respectați o serie de condiții, atunci poate fi întreținut cu succes în acvariu.

Fluturașul mănâncă un ciclu complet de dezvoltare de la ou la adult, a cărui lungime poate ajunge până la 4 cm. Pe lângă iazuri, gândacii trăiesc în astfel de corpuri de apă, cum ar fi:

 • Lacul;
 • bălți mari;
 • șanțuri.

În apă vânează pești mici, viermi și alte animale. Ei nu-și ucid prada, ci o mănâncă în viață, trăgând bucăți din ea.

Bărbații de la femele se disting prin prezența pe picioarele din față a așa-numitelor "plăci", datorită cărora acestea mențin femelele în timpul perioadei de împerechere.

Cum arata un gandac de apa?

În afară, gândacul este un fluturaș reamintește altor reprezentanți ai familiei sale. Caracteristicile sale principale sunt după cum urmează

 • Aspectul gândacului gândaculuilungimea este de 4-4,5 cm;
 • Culoarea este predominant negru, dar maro este permisă cu nuanțe de măsline;
 • corpul este lung, are o formă raționalizată, care facilitează mișcarea peștelui de apă în apă;
 • capul, pieptul și abdomenul insectei sunt articulate unul cu celălalt, capul este presat în piept, iar pieptul trece fără probleme în abdomen datorită membrelor încrucișate;
 • ochii complexi sunt plasați pe diferite părți ale capului și constau dintr-un număr mare de ochi simpli, care pot fi de până la 9 mii. Acest lucru permite gândacului să facă distincția între o varietate de obiecte și plante;
 • antenele-antene acționează ca organe de miros și atingere;
 • În gura platanului au fălci puternice, pe care le extrag și le rupe prada;
 • Două perechi frontale de picioare vă permit să fixați victima și să țineți la plante;
 • aripile sunt fragile și protejate de elytra rigid, care permite unei insecte să înoate și să zboare;
 • Partea din spate a picioarelor este folosită ca o vâsc.

Beetle poate schimba cu ușurință habitatele, dar fac doar atunci când este necesar, când, de exemplu, rezervorul se usucă.

Pe teren, gândacii de apă se mișcă încet și cad în direcții diferite. Când se plimbă, se sortează cu labele din față și cu picioarele din spate resping.

Ce hrănește gândacul

Deoarece gândacul de apă este un prădător, dieta sa se bazează pe alimente vii. Ca și alte creaturi acvatice dăunătoare precum castorul sau vida, păsările de apă pot extermina întregul număr de pești. Se hrănește cu gândacul gândacului și cu alimentele vii, după cum urmează:

 • râioase;
 • mormoloci;
 • țânțar de larve;
 • viermi acvatici.

Gandacii au mandibule foarte ascutite si largi, care sunt destinate vânătorii, iar mărimea victimelor poate fi uneori mai mare decât mărimea tărtăcuței, care nu se teme să atace un adversar mai mare. Când atacă, victima încearcă să arunce pe gâtlejul șoimului o mișcare ascuțită, dar îi provoacă o rană pe gură, care începe să sângereze, iar în acest moment rudele se alătură. Și cu un astfel de număr de gândaci de apă victima nu mai poate face față.

Dacă păstrați o astfel de insectă acasă, se poate mânca carne sau pește. Nu se recomandă să plantați un gândac de apă împreună cu pești ornamentali, deoarece există riscul ca acestea să le mănânce.

Comportamentul Beetle Beetle

Cum se comportă FlounderiiBeetlele se pot mișca ușor pe uscat și chiar zboară, dar toate la fel locuiesc preponderent în apă, doar ocazional plutitoare la suprafață. Respirați aceste insecte cu aerul atmosferic. În acest scop, ei expun partea din spate a abdomenului peste apă, astfel încât zona specială este umplută cu oxigen.

În sezonul rece, scafandrul este hibernat, în acest scop echipează dormitoarele cu solul. Acolo este pe toată iarna.

Găleții de apă știu să se ridice pentru ei înșiși, așa că dacă vrei să-l iei în mână și să o consideri mai bine, trebuie să o faci foarte atent, să o iei lângă ea, astfel încât insecta să nu te muște. Cu toate acestea, o mușcătură pentru o persoană nu este periculoasă, dar, în același timp, nu este deosebit de plăcută. Și dacă fluturașul, dacă simte un potențial pericol, va da o cantitate mică de fum acru de culoare albă.

Împerecherea și dezvoltarea larvelor

Sezonul de împerechere al gândacilor este la începutul primăverii. Ei își părăsesc casele și se duc la apă. Într-un loc nou, încep să caute femele. Mai mult decât atât, procesul de fertilizare apare destul de agresiv: atacurile de sex masculin feminin și retinerea fraierilor speciale pe picioarele din față.

În unele cazuri, o femeie se poate împerechea cu mai mulți bărbați la rând. Dar, în acest caz, pur și simplu nu pot supraviețui, deoarece reprezentanții acestei specii pentru a respira, trebuie să ieșiți periodic din apă până la suprafață. Și dacă în timpul fertilizării femeia este în apă, atunci nu poate face asta. Însă bărbații sunt localizați la vârf, rămân pe suprafață și pot obține doza necesară de oxigen.

De asemenea, trebuie avut în vedere faptul că procesul de împerechere durează mai mult timp decât perioada în care insecta este în stare să se afle sub apă fără aer. Din acest motiv, dacă femeia nu are timp să iasă, ea poate muri din cauza deficitului de oxigen.

Când se încheie procesul de asociere, femeia procedează la ouă. La un moment dat, le poate amâna la sute, iar în timpul sezonului și până la o mie. Ea pune ouă pe tulpinile plantelor situate în apă. De-a lungul timpului, există larve mici, care în același timp sunt foarte voroase, încep să vâneze aproape din prima zi a vieții.

Larvele au deja fălci puternice, pe care le lansează în corpul victimelor lor, în timp ce secretează sucul gastric. Această compoziție ajută la diluarea interiorului victimei și le transformă într-o substanță lichidă. Apoi larva începe să devoreze victima, suge-o cu ajutorul a două găuri plasate pe părțile laterale ale fălcilor.

Pe pământ, insectele tinere se târăsc după două rânduri, atunci se fac adăposturi în sol umed. Și există un proces de educație, în care trăiesc aproximativ o lună, perioada depinde de condițiile meteorologice. Apoi, o astfel de pupa se transformă într-un gândac de fluturaș. Apoi este încă subteran timp de aproximativ o săptămână, până când capacele sale devin forte. Și când coaja unui insect devine puternică, el își părăsește adăpostul și trece în apă. Gândacul de apă trăiește în medie aproximativ un an.

Sunt unii oameni frică de turme?

După cum sa menționat deja, atunci când aceste insecte apar într-un iaz artificial sau într-o fermă de pește, aceasta poate provoca distrugerea altor locuitori acvatici. Cu toate acestea, în ciuda faptului că Flounderul este un prădător periculos, există acelea, care le poate mânca singure. De exemplu, acesta este:

 • pești mari;
 • nevertebrate;
 • mamifere;
 • păsări.

Dar dacă vorbim despre potențialul pericol pentru larvele acestor gândacuri, este reprezentat de un călăreț - o insectă parazitară de apă (sau predstchiki). Când se găsesc ouăle iepurilor femele, femela din această specie pune ouă în ea. Iar larvea nou-născut a parazitului va mânca ouăle din prada lui până când se va pupa. Iar lumina este deja un călăreț adult.

Ce rău pot face insectele

Sa spus deja că gândacii de apă sunt capabili să distrugă masiv numărul altor pești în ferme speciale decât să le rănească pe proprietari, provocând astfel daune materiale ireparabile. Cel mai adesea mănâncă prăjiți de pești.

Pentru a evita această problemă, se recomandă să se ia astfel de măsuri:

 • Furajarea FlounderuluiLacul artificial trebuie să fie complet drenat și bine tratat cu un calcar;
 • într-un iaz sau într-un alt iaz, instalați o fântână, care va crește mișcarea apei, astfel încât melcul să nu poată vâna în mod corespunzător și va alege alte locuri pentru a rămâne;
 • începe crochetul.

Deci, am considerat caracteristicile unei astfel de insecte ca un gândac de fluturaș, am aflat ce hrănește și cum se înmulțește.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Dragonfly: o descriere a ceea ce se hrănește, unde doarme și cât de mult trăieșteDragonfly: o descriere a ceea ce se hrănește, unde doarme și cât de mult trăiește
Cum arata bunicii si cum arata ei?Cum arata bunicii si cum arata ei?
Firefly de insecte: ce se hrănește, unde trăiește și de ce strălucește?Firefly de insecte: ce se hrănește, unde trăiește și de ce strălucește?
Cele mai bune iazuri pentru pescuit în regiunea TulaCele mai bune iazuri pentru pescuit în regiunea Tula
Ce vulpe poate mânca în diferite momente ale anuluiCe vulpe poate mânca în diferite momente ale anului
Beetle bronzovka: trăsături, larve și răni ale unui gândac verdeBeetle bronzovka: trăsături, larve și răni ale unui gândac verde
Reproducerea melcului prădător Helen, conținutReproducerea melcului prădător Helen, conținut
Animale care trăiesc în deșertul rece al ArcticiiAnimale care trăiesc în deșertul rece al Arcticii
Ce animale trăiesc în America de Nord?Ce animale trăiesc în America de Nord?
Acid boric în lupta împotriva gândacilorAcid boric în lupta împotriva gândacilor
» » Beetles sunt flounder: în cazul în care trăiesc și de ce se hranesc
© 2021 amigdas.com