amigdas.com

Cum să eliminați o bifă de la un câine la domiciliu

Cum să aflăm despre o căpușă de la un câineFoarte mulți proprietari de animale de companie încă nu știu cum să tragă o bacsis de la un câine. Dar aceasta este o abilitate foarte importantă care poate salva viața animalului tău. Rețineți că o amenințare foarte gravă și mortală poate fi suportată chiar de un singur acarian, care a apărut pe corpul câinelui. Fără a oferi ajutor urgent, câinele tău iubit nu poate supraviețui. Prin urmare, în acest articol, vom analiza cum să obțineți corect o bifă de la un câine.

Dacă înțelegeți cum să înlăturați în mod corespunzător, atunci veți fi complet înarmați. Din păcate, câinii sunt foarte predispuși să atace căpușe, chiar dacă folosesc medicamente speciale.

Care este principalul pericol?

Merită să considerăm că acarienii - sunt insecte care se hrănesc cu sânge. Prin urmare, printr-o mușcătură cu salivă, pot intra în organismul animalului diverse infecții. Unele dintre ele sunt atât de periculoase încât pot costa viețile animalelor de companie. Majoritatea câinilor sunt afectați de o infecție precum piroplasmoza. Dacă un animal a devenit infectat, există foarte puține șanse ca acesta să supraviețuiască. Cu toate acestea, cel mai adesea acest lucru se datorează neglijenței proprietarilor de animale care solicită ajutor medical foarte târziu. Dacă puteți ajuta câinele rapid și eliminați bifa la timp, atunci există multe șanse ca animalul dvs. să rămână sănătos și nevătămat.

Cel mai des expuși unei infecții periculoase și anume câinii de rasă și de vânătoare, precum și persoanele în vârstă și puilor mici.

Semne de infecție

Eliminarea unei căpușe de la un câine este o procedură foarte importantă pe care fiecare proprietar de câine trebuie să o poată face. Fiți atenți la semne, care indică faptul că un parazit sa stabilit pe corpul prietenului tău:

 • Simptomele infecției cu căpușecainele incepe treptat sa refuze mancarea, nu numai din mancarea obisnuita, dar si din mancarurile preferate;
 • în curând veți observa cât de dificil este pentru un animal să se miște. Mișcările lui vor fi constrânse și foarte lenești;
 • cainele creste semnificativ temperatura corpului. Corpul ei începe să ardă și respirația devine foarte grea;
 • Simptomele includ greață, vărsături și diaree;
 • Membranele mucoase ale ochilor din animal încep să devină palide sau galbene.

Cu toate acestea, cel mai important simptom este culoarea urinei. În cazul în care o căpușă se stabilește pe câine, urina va avea o nuanță foarte închisă, și se va asemăna cu un ceai puternic preparat. De aceea, după ce ați luat parazitul, observați cu atenție starea câinelui timp de o săptămână. Dacă observați, că începe să se deterioreze treptat, să ia urgent animalul de companie la spital.

Când și cum să inspectați un câine

Înainte de a trage o căpușă de la câine, trebuie să găsiți un parazit. Și să o faci într-o haină mai groasă nu este atât de ușoară. Prin urmare, este foarte important când și în ce locuri poate fi stabilit parazitul. Deci, urmați aceste reguli pentru a vă salva animalul în timp:

 • Cum pot să extrag cu ușurință acarianuldin primăvară până în toamnă, examinați cu atenție capacele de lână ale câinelui. Faceți acest lucru după fiecare plimbare. Lana nu trebuie doar inspectată, ci și simțită bine;
 • După ce acarianul este prins pe lână, acesta va începe să se deplaseze în direcția în care pielea este mai subțire și unde este mai ușor să găsească capilarele;
 • De îndată ce vii acasă, nu vei putea găsi imediat o bifă. Înainte de a fi scos, trebuie să treacă un anumit timp. Ticălosul trebuie să se sapă în pielea animalului și să crească ușor în dimensiune. După ce este fixată cu atenție, puteți începe să o trageți.

Unde poate trăi un parazit?

Învățarea eliminării unei căpușe de la un câine este foarte importantă, dar este la fel de important să învățați și să găsiți acest parazit pe corpul animalului. La examinare este foarte important să se acorde atenție pe zonele unde se află cel mai adesea acarianul. De obicei, aceasta include gâtul, urechile, fața, înghinarea, pieptul, abdomenul, precum și interiorul labei. Când conduceți un sentiment, căutați bumps pe care nu l-ați observat înainte. Acestea pot fi căpușe nedorite.

Cum de a desena o căpușă de la un câine în mod corespunzător

Extragerea căpușelor de la câiniDacă ați găsit de fapt un cățel de la animalul dvs. de companie, atunci există doar două opțiuni pentru acțiunile viitoare. Puteți să-l dați unui medic veterinar, sau puteți elimina singur parazitul. Desigur, cel mai bine este să acordați prioritate primei opțiuni. La urma urmei, în spital nu va fi doar mai precis, ci va fi capabil de a efectua teste speciale pentru a determina dacă câinele dvs. are o infecție.

Dar dacă nu aveți ocazia Luați animalul la spital, atunci trebuie să îndepărtați singur acarianul.

Deci, dacă vă decideți să aveți un câine, mergeți imediat la o farmacie specializată și cumpărați o pereche de pensetă pentru a extrage acarienii din corpul animalului. Amintiți-vă că de la astfel de paraziți nimeni nu poate fi asigurat pe deplin, deci este mai bine să fiți în siguranță în avans. Luați bifa cu pensete și, în mișcare circulară, scoateți-o. Acest lucru este foarte simplu, deoarece bifarea va fi eliminată fără deteriorări.

Puteți utiliza, de asemenea și o pensetă obișnuită. Dar pentru a acționa în acest caz va trebui să fii mai atent să nu zdrobești insecta. Nu trageți parazitul pe verticală, așa cum îl puteți zdrobi, în timp ce proboscisul cu capul rămâne în corpul animalului.

Dacă nu aveți instrumente speciale la îndemână, atunci puteți să le faceți fără ele. Împingeți degetele cu un bandaj sau o cârpă subțire și continuați să îndepărtați parazitul. Strângeți degetele cât mai aproape posibil de corpul animalului și începeți să-l răsuciți ușor în orice direcție. Nu trageți în sus deloc și nu faceți mișcări ascuțite.

După ce ați eliminat, este foarte important să dezinfectați câinele cu o zonă deteriorată. Pentru a face acest lucru, puteți folosi alcoolul, peroxidul de hidrogen sau antiseptic.

Veterinarii recomandă înainte de umectarea acarianului să udească acarianul cu alcool. Acest lucru va face ca extracția să fie cât mai ușoară posibil. Nu trebuie folosite alte fluide, deoarece acest lucru poate face rău numai.

Efectuarea de greșeli

Este foarte important să înțelegeți cum să trageți o bifă de la un câine. Dacă o faceți inepuizabil, atunci acest lucru poate duce la faptul că animalul este chiar mai mult infectat. Deci, ia în considerare modul de a elimina o bacsis de la un câine incorect:

 • Cum pot elimina bifareaîn nici un caz nu se poate elimina acarianul cu ulei. Oamenii necalificați fac acest lucru pentru ca moștenitorul să moară. Și într-adevăr, acarianul va muri, deoarece respirația lui va fi blocată. Cu toate acestea, el nu poate ieși din corpul animalului, deci capul său va fi sub piele. Înainte de moartea sa, bifazul va relaxa proboscisul și acest lucru va contribui la faptul că salivă împreună cu conținutul său infectat va intra imediat în corpul câinelui;
 • exact același rezultat va duce la utilizarea altor lichide, de exemplu benzină sau kerosen. Insecta va pieri direct pe pielea animalului;
 • un câine poate primi o infecție în cazul în care vă extrageți foarte inexactă bifați. Dacă rupeți numai corpul său, atunci sub piele va rămâne un cap cu glandele salivare, care conțin doar un număr imens de agenți patogeni infecțioși. În acest caz, ei vor cădea foarte repede în sângele animalului și se vor răspândi în tot corpul.

În plus, o insectă deteriorată, precum și o insectă care este turnată cu diferite lichide, nu va fi dusă la spitalul veterinar pentru cercetare. Prin urmare, luați-o cu toată responsabilitatea pentru a elimina sângele.

Ce trebuie să faceți după eliminare

Desigur, înlăturarea bifazelor din corpul animalului nu este foarte ușoară, dar este și mai dificil să urmăriți starea animalului după aceea.

Dacă ați reușit să îndepărtați cu atenție persoana care sugerează sângele, atunci duceți-o la spital pentru cercetare. În acest caz, medicii vor putea determina, dacă bifațiul conține infecții periculoase. Pentru a face acest lucru, așezați insecta într-un recipient din borcan sau din plastic. Puneți de asemenea o lână de bumbac umed acolo. Pentru a face acest lucru este necesar ca insectele să rămână în viață.

Contactați spitalul cât mai curând posibil. Perioada maximă este de două zile.

Dacă proprietarul animalului nu poate lua acarianul la spital pentru cercetare, atunci trebuie în mod necesar distrus. Cel mai bine este să o zdrobiți sau chiar să o arzi.

După aceasta, proprietarul trebuie să monitorizeze cu atenție starea animalului său de companie în timpul săptămânii. Dacă animalul devine lent, își pierde pofta de mâncare și nu vrea să joace, este un semn sigur că o infecție sa stabilit în corpul câinelui tău. În acest caz, contactați veterinarul imediat.

Este posibil ca câinele să fie protejat de atacul unui astfel de purtător de sânge periculos

Cum de a trage o bacsis de la un caineOrice câine este deosebit de susceptibil de a ataca prin căpușe. Atacul atacurilor începe în primăvară și durează până la sfârșitul toamnei. Pericolul se ascunde în iarbă, frunze căzute sau tufișuri. Bloodsuckers sunt foarte tenace labe, astfel încât să se agațe ușor de lana animalului.

După ce insecta a ajuns pe câine, poate călători cu ușurință peste tot corpul ei, încercând să găsească cea mai deschisă zonă cu piele subțire și capilare îndepărtate. Vă rugăm să rețineți că nu numai câinii care trăiesc pe stradă sunt în pericol, ci și animalele de companie care se plimbă pe iarbă. Prin urmare, orice animal de companie trebuie tratat foarte atent cu medicamente speciale anti-maltratare. Desigur, astfel de mijloace nu va oferi 100% protecție, dar încă foarte bine vă proteja câinele.

Cumpărarea unui medicament împotriva căpușelor, cel mai bun sfat este cu medicul veterinar local. El va putea să vă sfătuiască cu privire la un instrument care va funcționa într-o anumită regiune. De asemenea, nu ignora gulerele de protecție. Și ele pot oferi animalului un ajutor considerabil.

Protejați animalul de companie, deoarece căpușele sunt insecte, a căror activitate poate duce la moarte.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum câinii văd lumea noastră în comparație cu noi?Cum câinii văd lumea noastră în comparație cu noi?
Cum să înveți un câine comanda `voce`Cum să înveți un câine comanda `voce`
Cum de a trage o bacsis de la o pisica fara a afecta animalul de companie?Cum de a trage o bacsis de la o pisica fara a afecta animalul de companie?
Care este greabantele unui câine, pentru ce este și unde este?Care este greabantele unui câine, pentru ce este și unde este?
Cum să determinați în mod corect vârsta unui cățeluș sau a unui câine adultCum să determinați în mod corect vârsta unui cățeluș sau a unui câine adult
De ce un caine place sa manance iarba in timpul unei plimbari?De ce un caine place sa manance iarba in timpul unei plimbari?
Cum să îmbrăcați corect un ham de câineCum să îmbrăcați corect un ham de câine
Câți câini trăiesc în medie?Câți câini trăiesc în medie?
Vaccinarea împotriva rabiei pentru câiniVaccinarea împotriva rabiei pentru câini
Alegeți o porecla frumoasă pentru câineAlegeți o porecla frumoasă pentru câine
» » Cum să eliminați o bifă de la un câine la domiciliu
© 2021 amigdas.com