amigdas.com

Cum să eliminați un miros neplăcut de la o mașină de spălat

Ce înseamnă să cureți un miros neplăcutViața modernă ne oferă o mulțime de șanse și oportunități de a uita de muncă dificilă și murdar și de a salva timp. Acum, în loc de a petrece intreaga zi pentru probleme presante urgente, cum ar fi spălarea, curățarea sau spălarea vaselor, posibilitatea de a petrece timp cu familia sa, să stea cu rudele și prietenii sau bucurați-vă după o zi de muncă grea. Poate că, de cele mai multe ori, este întotdeauna spălarea care se îndepărtează. Dacă totuși trebuia să faci lucruri manual, atunci ar dura mai multe ore. Dar datorită mașinilor de spălat, putem face acest lucru fără a petrece mult timp și energie.

Deși aproape fiecare proprietar are o invenție atât de minunată, nu uitați că are nevoie de o îngrijire constantă și atentă. Adesea, amatorii se întâlnesc cu o problemă atât de comună, ca un miros neplăcut de la o mașină de spălat. Desigur, nu vă fie teamă că aceasta este o ruptură sau defect gravă, dar totuși merită să acordați o atenție deosebită acestui lucru.

De la asta mirosul se poate răspândi peste tot în baie, este dificil să-l umezi cu odorizante, chiar și aerisirea constantă nu va ajuta. Dar cel mai neplăcut lucru în acest caz este absorbția mirosului în haine. Se pare că lucrurile sunt șterse pentru a le face proaspete și curate și, ca rezultat, se pare că absorb un miros chiar mai neplăcut, acest lucru poate fi foarte supărat. Dar, înainte de a înțelege cum să rezolvați această problemă, este necesar să aflați de unde provine.

Erori la manipularea mașinii de spălat

  1. Odată puteți elimina mirosul de la mașinăMotivul cel mai frecvent pentru apariția unui miros neplăcut într-o mașină de spălat este, de fapt, foarte simplu. De cele mai multe ori aparatul are un astfel de miros doar pentru că trapa după spălare este închisă prea strâns. Trebuie reținut faptul că, după ce a lucrat cu mașina de spălat, are nevoie de o anumită perioadă de timp pentru a se evapora, astfel încât să nu rămână umiditate în ea. Prin urmare, după ce toate sunt spălate, trebuie să deschideți ușa mașinii și lăsați-o la o oră sau două sau mai multe.
  2. În plus, nu uitați că, după spălarea manșetei de cauciuc, aveți nevoie și de îngrijire. Trebuie să fie bine șters, pentru că în pliuri foarte se acumulează adesea apă murdară sau chiar o bucată de gunoi. Această procedură este foarte importantă pentru mașina de spălat, deoarece în caz contrar pot exista atât miros neplacut, cât și mucegai. Deseori, mucegaiul care apare în mașina de scris este negru. Dacă nu îi acordați atenție în timp, atunci se poate răspândi peste cauciuc, atunci va trebui să schimbați manșeta. Dar, de pe suprafața mașinii, matrița se îndepărtează ușor cu ajutorul unui detergent de spălat vase.
  3. A treia remarcă nu mai puțin importantă pentru gospodine este că nu puteți stoca haine murdare în tamburul mașinii de spălat. Trebuie să ne gândim doar: există o cantitate mare de umiditate în mașina de scris, mai ales dacă nu este uscată în mod corespunzător la sfârșitul spălării, iar lucrurile murdare sunt puse în ea. Se pare un mediu excelent pentru bacterii și reproducerea lor accelerată, precum și pentru apariția mucegaiului și a altor creaturi mici neplacute. Cel mai bine este să cumpărați un coș pentru rufe murdare, nu necesită mult spațiu, dar va ajuta la eliminarea mirosurilor neplăcute de la mașina de spălat.

Principalele cauze ale mirosului neplăcut

Cauzele mirosului neplăcutAceste motive pot să nu fie la fel de frecvente ca erorile de mai sus în funcționare. Cu toate acestea, acestea pot afecta funcționarea aparatelor de uz casnic. Iată principalele motive:

  • alegerea greșită de pulbere sau balsam;
  • cantități mari de detergenți;
  • contaminarea pieselor de mașină;
  • tehnologie veche;
  • stagnarea apei;
  • gunoi.

Selecție nereușită de pudră sau balsam nou

Uneori, cauza apariției unui miros neplăcut este ascunsă în produse noi pentru spălare sau clătire. Mai ales dacă pudra sau balsam nu foarte bună calitate. Când după spălare remediul rămâne pe pereții din interiorul mașinii, acesta dobândește, treptat, mirosul de nu parfumuri și aromă delicioasă, dar ceva putrezitor și neplăcut.

Prea mult detergent

Acest motiv este aproape identic cu cel precedent. Cantitate suplimentară sau rămășițe de pulbere și balsam se așază pe pereții mașinii și după un timp puteți simți un miros neplăcut.

Detergenții, chiar și de înaltă calitate, utilizați în cantitatea necesară, pot lăsa un film invizibil pe pereții tăvii. Datorită utilizării constante a mașinii, acest strat crește treptat și devine mai gros, adesea este posibil să apară chiar pete de mucegai. Faceți față cu o astfel de problemă nu va fi dificilă. Trebuie doar cel puțin o dată pe lună să scoateți tava de la mașina de spălat și să clătiți sub apă caldă.

Filtru murdar și canal pentru alimentarea detergentului

Motivul este în așteptarea poluatăParticulele de pulbere sau balsam cu mucegai pot pătrunde din tavă prin canal în mașina de spălat. Este necesar să ieșiți din tavă și să o examinați cu atenție: dacă mucegaiul este vizibil, atunci nevoie de curățare mecanică. Este posibil să o faceți singur folosind o perie sau să contactați maestrul. Dacă apare un miros neplăcut din acest motiv, trebuie doar să monitorizați curățenia tăvii.

De obicei, filtrul întârzie coșul de gunoi astfel încât să nu intre în canal. Se poate opri ca vilii sau fir, și butoane sau monede. Filtrul de scurgere trebuie curățat cel puțin o dată la șase luni. În caz contrar, tot gunoiul care se acumulează în el va stagna și va începe să putrezească, ceea ce duce, în consecință, la apariția unui miros neplăcut.

Mașina de spălat este lăsată cu apă

Poate fi un pic, dar treptat începe să se deterioreze, mai ales dacă mașina nu este folosită și trapa este foarte închisă. De obicei, motivul este ascuns în conexiune incorectă la sistemul de canalizare, deși este posibil ca totul să se afle în pompa de scurgere. Pentru a rezolva această problemă, cel mai bine este să sunați la un specialist.

Furtunul de scurgere a apei vechi

De asemenea, poate fi o sursă de miros neplăcut. Pe pereții furtunului, mai ales dacă nu este de înaltă calitate, se acumulează reziduuri și reziduuri de pulberi, care pot începe să se deterioreze și să emită mirosul corespunzător. Această problemă poate fi rezolvată independent: este necesar să porniți mașina fără spălare la cea mai înaltă temperatură. Dar dacă mirosul nu dispare după aceea, cel mai bine este să înlocuiți furtunul.

Scum pe TEN

Cum să facem față cu gunoiPoate contribui la apariția unui miros neplăcut. De fapt, toată această spumă este a amestec de gunoi, praf, villus sau chiar orice impurități care sunt atașate la TEN. Uneori, dacă mașina este folosită rar sau când spălarea este efectuată la o temperatură scăzută, spuma poate emite un miros. Este adevărat, la temperaturi ridicate, de asemenea, aspectul de miros, dar apoi miroase de ceva arderea.

Puteți să scăpați de scară utilizând agenți speciali sau acid citric. Dacă utilizați acid, atunci acest lucru trebuie făcut atunci când spălați fără spălătorie cu o temperatură de nouăzeci de grade. Dacă instrucțiunea prevede utilizarea unei substanțe clorurate, atunci o puteți folosi. Cu toate acestea, dacă toate metodele de mai sus nu ajută la scăderea scalei, atunci trebuie să apelați comandantul.

Pentru a păstra mașina de spălat pentru o lungă perioadă de timp, a fost un bun ajutor și a dat parfum de prospețime la lucruri, este necesar să vă amintiți cauzele enumerate și erori de operare. Pe baza acestor cunoștințe, este necesar să începeți să aveți grijă de mașina dvs. de scris: frecați, clătiți, curățați și uscați. Apoi spălarea va aduce și bucurie și întrebarea "cum să elimini mirosul de la mașina de spălat" pur și simplu nu apare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este o spălătorie auto uscatăCe este o spălătorie auto uscată
Spălarea delicată - ce fel de regim și cum să spălați corectSpălarea delicată - ce fel de regim și cum să spălați corect
Cum să deschideți o mașină de spălat, dacă aceasta este blocatăCum să deschideți o mașină de spălat, dacă aceasta este blocată
Cum să spălați șosetele albe acasăCum să spălați șosetele albe acasă
Motivele pentru care mașina de spălat nu se roteșteMotivele pentru care mașina de spălat nu se rotește
Cum de a alege dimensiunea unei mașini de spălatCum de a alege dimensiunea unei mașini de spălat
Prosoape de bucătărie și cum să le albă acasăProsoape de bucătărie și cum să le albă acasă
Cum să alegeți mașina de spălat vase construităCum să alegeți mașina de spălat vase construită
Dacă mașina de spălat nu stoarce - cauzeleDacă mașina de spălat nu stoarce - cauzele
Este posibil să se spele în adidașii mașinilor de spălat?Este posibil să se spele în adidașii mașinilor de spălat?
» » Cum să eliminați un miros neplăcut de la o mașină de spălat
© 2021 amigdas.com