amigdas.com

Cum apare procedura de îndepărtare a nervului din dinte?

Cum se îndepărtează nervul dentarÎndepărtarea nervului dintelui în aproape toți oamenii provoacă teamă, dar totul este atât de teribil? Nervul dintelui este o pastă care ocupă întreaga cavitate dentară interioară, de la coroană la vârful rădăcinii. Există o pulpă de țesut fibros care înconjoară mănunchiul neuromuscular. Prin aceasta sunt transmise impulsurile nervoase, precum și alimentarea și alimentarea cu sânge a dinților.

Pulpa este reprezentată sânge, vase limfatice și terminații nervoase.

Datorită ei, pulpa reacționează la temperatură dulce, acră, presiune, temperatură. În plus, pasta împiedică bacteriile să pătrundă în interiorul dintelui. Când este îndepărtată, țesuturile nu mai primesc alimente și dintele devine mort. După un timp, devine demineralizată, înfulecă și se prăbușește. Potrivit medicilor stomatologi, eliminarea nervilor este o procedură foarte laborioasă, consumatoare de timp și responsabilă.

Structura dintelui

Procedura de îndepărtare a nervului dentarPe partea de sus a dintelui uman este acoperit cu un strat de email, sub care este dentina, iar deja sub dentina este pulpa.

Enamelul este partea cea mai subtire, protejând dintele de influența externă, astfel încât acesta este ușor de avariat. Dacă nu, dintele va fi expus la bacterii.

Dentina este cavitatea dinților, terminând cu rădăcinile sale. Fiecare rădăcină are un canal rădăcină. Dentina este complet permeabilă cu canale, care o conectează cu pulpa și care furnizează substanțe nutritive.

Dupa intelegerea structurii dintelui, ar trebui sa vorbiti despre momentul in care nervul este scos in el.

Cauzele de îndepărtare a nervului dentar

Carii alergice - acesta este principalul motiv pentru eliminarea nervului din dinte. Când apare, începe să ascuțească dentina. Astfel, el ajunge treptat la celuloză. Cu accesul la medicul dentist în timp util, nervul poate fi salvat. Medicul îndepărtează leziunile carioase și aplică un sigiliu. În cazuri avansate, cariile dentare ajung în camera pulpei dintelui, provocând inflamarea pulpei. Din acest moment există dureri de dinți puternice, mai ales deranjante pe timp de noapte. O persoană trebuie să consulte un medic. În această situație, nervul este înlăturat întotdeauna. Aceasta se numește depoluție dentară.

Un alt motiv pentru îndepărtarea nervului - diverse leziuni dentare. În general, părțile anterioare suferă și pulpita traumatică se dezvoltă.

Nervul poate fi îndepărtat înainte de proteză, iar dacă dintele este grav afectat, acesta este o indicație directă pentru îndepărtarea completă a pulpei. Tactica pentru proteze cu ceramica metalica este aleasa de medic. Dacă el alege depoluarea, acest lucru nu înseamnă profneprypodnost lui. De obicei, în timpul protezelor în această situație, dintele este tăiat la cermet, ceea ce determină o creștere semnificativă a temperaturii în țesuturile dintelui. Acest lucru duce la deteriorarea nervilor sau la supraîncălzire. Prin urmare, îndepărtarea preliminară a nervului din dinte va fi corectă.

Este dureros să elimini nervul?

Indicatii pentru indepartarea nervilorDeși medicii stomatologi asigură, de asemenea, că decontaminarea dinților este o procedură fără durere, dar chiar și în condițiile moderne Îndepărtarea nervilor poate fi însoțită de durere. Acest lucru se întâmplă cu sensibilitatea individuală la durere: dacă pragul durerii este scăzut, atunci senzațiile neplăcute sunt întotdeauna prezente.

Pentru a elimina nervul din dinte a trecut fără durere, gingia este înțepată, în timp ce anestezicul acționează timp de 45 de minute. Pentru aceasta, folosiți:

 • lidocaină;
 • Prokain și alții.

Dacă pacientul se teme de chiar injecția, guma trebuie lubrifiată cu o pastă anestezică specială.

Multe recenzii negative au fost îndreptate spre utilizarea arsenului, care a fost folosită încă din perioada sovietică. dar utilizarea acestui medicament are avantajele sale: această procedură pentru durată este destul de scurtă, nu are contraindicații, este sigură și complet nedureroasă. Durerea este observată numai la prima vizită înainte de a pune arsenic, când medicul extinde canalele. El stabilește un sigiliu temporar timp de 2-3 zile, după care a doua vizită curăță cavitatea pulpei moarte, o tratează cu antiseptice și pune un sigiliu permanent.

Ștergerea pașilor

Cum se elimină nervul din dinte? Această procedură se desfășoară în mai multe etape.

Etapa pregătitoare

Ce dă eliminarea nervuluiEliminarea nervului dentar începeți cu radiografia dintelui. Medicul trebuie să aibă o înțelegere deplină a canalelor, deoarece trebuie să lucreze orbește. În plus, numărul de canale pentru fiecare pacient este individual.

După aceea, se efectuează anestezia. Cu ajutorul anestezicelor locale, dintele îngheață pentru o perioadă destul de lungă - aproximativ 45 de minute.

atunci, izolarea câmpului de lucru. In clinici stomatologice, medicii aplicat la batardouri dinte - o bandă specială latex, care este proiectat pentru a proteja cavitatea acționată de contaminarea cu salivă, aproape întotdeauna contin bacterii. Dacă câmpul de lucru nu este izolat, atunci nervul dentar este mult mai dificil de îndepărtat. În plus, coferdamul asigură protecția mucoasei orale de acțiunea soluției antiseptice și a lămpii de polimerizare cu care este tratat canalul. Dacă nu există un astfel de dispozitiv în clinică, atunci se utilizează tampoane, turunde de tifon și bile de bumbac.

Începeți să procesați țesuturile carioase, folosind simultan răcirea cu aer-apă. În acest caz, canalul dentar este lărgit, astfel încât este mai convenabil să se abordeze pulpa. În camera de celuloză se creează un perete plin, care va fi necesar pentru o etanșare ulterioară.

Procedura de ștergere

Se îndepărtează nervul din dinte cu un extractor de pulpă - acul din oțel subțire cu denticule. Cu mișcări de înșurubare, acesta este avansat în canal și un nerv este înfășurat pe el. Mulți medici consideră că este nepotrivit să utilizeze un extractor de pulpă, crezând că poate provoca o pauză periodontală, astfel încât să nu o folosească. În plus, uneori se rupe și rămâne parțial în canal.

În schimb, medicii dentiști folosesc instrumente numite fișiere. Ei au fost atent, dozați și controlați tăierea pulpei la lungimea necesară, fără a deteriora țesutul din jur. Fișierele sunt instrumente reutilizabile, sunt flexibile și durabile. Controlul este efectuat cu ajutorul unui raze X. În plus, sunt utilizate instrumente și tabele speciale care măsoară adâncimea canalelor.

După ce medicul depulpatsii traversat toate canalele, determinarea adâncimii lor cu apex locator și procesarea antisepticelor activi care îndepărtează resturile de pulpă și alte particule rămase. Apoi setați sigiliul temporar și faceți o fotografie de control. Dacă pe ea medicul vede sigilarea incompletă a canalelor, dintele este forat în mod repetat și procedura este repetată din nou.

Canalele sunt:

 • șerpuit;
 • extins.

Unii medici nu consideră adecvat închiderea canalelor cu un sigiliu temporar, astfel încât aceștia să fie complet eliminați în mod natural de produsele dezintegrării. În acest caz, pacienții clătesc în mod regulat cavitatea bucală la domiciliu cu antiseptice. La vizita ulterioară, medicul pune un sigiliu permanent.

Procesul de umplere

Cum se îndepărtează nervul dentarMulți stomatologi folosesc Sistemul Termafil, când masa încălzită de gutta-percă umple canalul și îngheață acolo. Dar această metodă este destul de scumpă, astfel încât metoda de condensare laterală a gutta percha rece este mult mai des utilizată. Esența sa constă în faptul că canalul este umplut cu știfturi de gutapercă în combinație cu un izolator de întărire. Această metodă este ieftină, trece fără complicații și, în același timp, este destul de eficientă.

Contraindicații la depoluare

Îndepărtarea nervului dentar nu este efectuată în următoarele cazuri:

 • inflamația acută în cavitatea bucală;
 • primul trimestru de sarcină;
 • tendință la sângerare și tromboză;
 • hipertensiune;
 • de patologii decompensate;
 • hepatită.

Posibile complicații

După îndepărtarea nervului, pot apărea complicații. De ce se întâmplă acest lucru? Motivul poate fi următorul:

 • Eliminarea nervului dentarcalificarea scăzută și neprofesionalismul medicului;
 • atitudine nepăsătoare față de muncă;
 • echipamente învechite;
 • funcționarea defectuoasă a uneltelor.

Corectați greșelile cel mai bine de la un alt medic, astfel încât să nu existe complicații noi.

Astfel, nu vă fie teamă de îndepărtarea nervului dintelui, dacă există indicii directe. Pentru ca procesul să aibă succes, trebuie să alegi o clinică bună și un doctor calificat, deoarece calitatea slabă a procedurii poate duce la apariția unor complicații diferite. Dar cel mai bine este sa nu incepeti dintii astfel incat sa nu mai trebuie sa indepartati ulterior pulpa.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Refacerea vârfului rădăcinii dentare ca modalitate de tratare a chisturilorRefacerea vârfului rădăcinii dentare ca modalitate de tratare a chisturilor
De ce reacționează dinți la mâncarea caldă și rece?De ce reacționează dinți la mâncarea caldă și rece?
Plăcile temporare: de ce sunt puse și cât costă acesteaPlăcile temporare: de ce sunt puse și cât costă acestea
Cum să ucizi un nerv în dinte - cum să elimini un nerv la domiciliuCum să ucizi un nerv în dinte - cum să elimini un nerv la domiciliu
Ce este pulpita: simptome și tratament dentar?Ce este pulpita: simptome și tratament dentar?
Cum se îndepărtează dintele: procesul de îndepărtare a rădăcinilor dinteluiCum se îndepărtează dintele: procesul de îndepărtare a rădăcinilor dintelui
Ce este un dinte retinas? Imaginea clinică și metodele de tratamentCe este un dinte retinas? Imaginea clinică și metodele de tratament
Anatomia structurii dinților, maxilarului superior și inferiorAnatomia structurii dinților, maxilarului superior și inferior
Simptomele și tratamentul parodontitei croniceSimptomele și tratamentul parodontitei cronice
Câți dinți la un adultCâți dinți la un adult
» » Cum apare procedura de îndepărtare a nervului din dinte?
© 2021 amigdas.com