amigdas.com

De ce are loc respirația urâtă: cauzele și tratamentul

Miros neplăcutMirosul neplăcut din gură - acesta este un fenomen destul de comun că o persoană poate aduce un disconfort psihologic mare. Dar, adesea, cauzele mirosului din gură și al efectului sunt în încălcarea activității organelor de excreție, respirație și digestie. Prin urmare, este destul de important să se efectueze diagnosticul diferențial al cauzelor apariției mirosului din gură cu eliminare ulterioară. Ca urmare, un miros neplăcut din gură dispare.

Miros neplăcut din gură: Informații generale

În unele situații, formarea mirosului din gură (boala se numește - halitoza) poate fi un fenomen normal și temporar. De regulă, aceasta apare ca urmare a creșterii activității microflorei bacteriene oportuniste și saprofite în cavitatea bucală. Și pe dinți există raiduri cu multe substanțe nutritive și bacterii. În procesul de activitate vitală a microorganismelor patogene, începe să se producă hidrogen - hidrogen sulfurat și dă aerului expirat un miros rău. intensificare microflora patogenă a gurii fără procese patologice este observată în mai multe cazuri:

 • Rămâne de mâncareSetează cantitatea creșterea organismelor patogene în cavitatea bucală și alte suprafețe - noaptea cantitatea de saliva (care conține în lizozima compoziția, exercitând un efect dăunător asupra bacteriilor) și circulația acestuia în cavitatea orală este redusă, acest lucru poate duce la apariția halitozei dimineața. Procedurile de dimineață igienice fac posibilă scăderea.
 • Slabă igienă a gurii - de obicei datorită curățării rare sau incorecte a dinților, printre care rămășițele de hrană.

Halitoza poate fi în mod normal temporară manifestarea ca urmare a consumului de produse puternic mirositoare (usturoi, ceapa). Situația cu apariția mirosului neplăcut exacerbează de fumat, deoarece după țigară, nicotină și de ardere a produselor din tutun au fumat chiar și aproximativ 24 de ore devin pulmonare proeminente cu aerul expirat, ceea ce îi conferă un miros neplăcut. Acest lucru se întâmplă după ingestia de băuturi alcoolice, izolarea lor din sânge apar în mare parte cu aerul expirat prin plămâni.

Varietăți de halitoză

Luând în considerare obiectivitatea formării mirosului rău din gură, mai multe specie halitoza:

 • Galitofobiya - acesta este un simptom psihologic, când o persoană pare să aibă un miros neplăcut din gură, fără o confirmare reală.
 • Halitoza falsă (psevdogalitoz) - se exprimă prin manifestarea periodică a unui miros abia perceptibil din cavitatea orală, la care o persoană începe să acorde o mare importanță, crezând că gura este mirosuri foarte neplăcute.
 • Halitoza adevărată - din gură un miros rău începe să observe restul oamenilor, acesta este rezultatul proceselor patologice sau are o origine fiziologică.

Factorii psihologici ai prezenței aparente a mirosului din gură necesită o excludere obiectivă a halitozității adevărate cu continuarea unei psihoterapii psihologice sau a consultărilor cu medicul.

Mirosul din gură: Cauzele dezvoltării

Având în vedere localizarea procesului de patologie care conduce la apariția halitozelor, două grupuri principale de factori etiologici (cauzali) determină de ce miroase din gură - acestea sunt cauze sistemice și orale.

Cauze orale

În acest caz, secrețiile din gura unui miros neplăcut conduc direct procesele de patologie a cavității orale. Acestea includ:

 • Gingivita este o boală în care procesul de inflamație se află pe mucoasa gingivală.
 • Boala gingiviteiStomatita - inflamatorie boală mucoasa membranei orale, care este cauzată de ciuperci (ciuperci ale grupului Candida) sau de bacterii (streptococi, stafilococ).
 • Formarea plăcii - tartru, care se scurge prin sărurile mineralelor cu întărirea ei și apariția unei infecții cronice în ea. De regulă, placa dentară este o consecință a bolii gingivale, care acoperă spații libere între zonele laterale ale dinților și gâtului lor.
 • Prezența dinților asta infectate cariilor cu formarea unei cavități în ele cu un număr mare de microorganisme patogene.
 • Glosita este un proces de inflamație în mucoasa limbii, în timp ce se poate produce simultan cu stomatita sau gingivita.
 • Dentiție de dinte de înțelepciune (dinți 8 molari) cu aspectul unei glugă din gumă - în această zonă creează un mediu favorabil pentru acumularea de bacterii, reziduuri alimentare și dezvoltarea procesului inflamator. În plus față de mirosul rău din gură, adesea însoțit de senzații dureroase în regiunea dintelui erupt.
 • Prezența diferitelor ortopedice modele sau proteze, între care se acumulează bacterii și resturi alimentare - poduri, brichete la copii, coroane dentare aproape întotdeauna contribuie la apariția halitozelor.
 • Patologia glandelor salivare, ceea ce conduce la modificări ale proprietăților fizico-chimice și salivă coloidal - cu putina saliva contine lizozimul, devine mai vâscos și vâscos, acest lucru contribuie la apariția florei bacteriene în cavitatea bucală și apariția mirosurilor neplăcute.
 • Xerostomia este cauza mirosului din gurăUnul dintre motivele care conduce la apariția unui miros neplăcut din gură este xerostomie - uscăciunea considerabilă a membranei mucoase ca urmare a scăderii cantității de salivă și a creșterii vâscozității acesteia. Acest lucru poate apărea după administrarea unor medicamente (antihistaminice antialergice, hormoni, unele grupuri de antibiotice), stres emoțional sever sau stres și după consumul de băut.

Cauze frecvente de respirație urâtă

La acest grup de factori sunt bolile diferitelor sisteme și organe, una dintre manifestările lor fiind formarea unui miros neplăcut din gură. Aceste boli includ:

 • boală bilă și ficat - colelitiază, colecistită (procesul de inflamație în veziculea biliară), hepatită. Cu aceste boli, un gust amar în gură este adesea adăugat mirosului neplăcut.
 • boală digestiv sisteme - în cazul bolilor intestinale sau gastrice încălcate procesele de aspirație și alimente digestia, este recunoscut manifestare a respirației. Cel mai adesea, se observă în timpul pancreatită (inflamația procesului pancreasului cu reducerea volumului de enzime digestive), gastrită cu aciditate scăzută (inflamația mucoasei gastrice la formarea insuficientă a sucului gastric), dysbiosis (dezechilibru în microflora intestinală cu creșterea cantității de putrezită și oportuniste bacterii), insuficiența sfincterului dintre esofag și stomac.
 • Bronșita este cauza mirosului din gurăProcesul inflamație în organele care se află în proximitatea anatomică a cavității orale - frontală sau sinuzită (procesul inflamării sinusurilor osoase), amigdalită (un proces inflamator în amigdalele). În timpul apariției acestor procese patologice, există și un miros neplăcut atunci când expiră aer prin orificiile nazale.
 • Procesul inflamator în partea inferioară sau superioară respirator - bronșită, traheită, în unele cazuri pneumonie, cu dezvoltarea simultană a dispnee sau a tusei.
 • Reacții cronice sau acute eșec - o boală destul de gravă, în timpul căreia producția de urină din produsele de schimb este perturbată. Ele încep să se acumuleze în sânge (uremia) și sunt parțial eliberate de sistemul respirator, dând aerului expirat un miros caracteristic "rinichilor".
 • încălcare metabolism în sânge cu acumularea de substanțe care încep să fie transmise prin intermediul organelor respiratorii și a da un miros neplăcut ascuțit aerul expirat - miros respirație acetonă apare în timpul acumulări mari de compuși cetonici din sânge la nou-nascuti cetonemie sau diabet.

Mulți factori cauzali ai apariției halitozelor sunt afecțiuni destul de grave care necesită diagnostic și tratament imediat și corect.

Apariția mirosului din gură, luând în considerare cauza sa

Prin natura mirosului și a altor semne concomitente, se poate presupune cauza principală patologică a acestuia apariție:

 • Permanent sau periodic dentar durere când halitoza indică prezența calculului sau a cariilor dentare. Odată cu dezvoltarea durerii în colțul gurii - cauza probabilă a mirosului rău poate fi procesul de declanșare a erupției "dintelui înțelepciunii".
 • carieMirosul mirositor în gură cu durere în timpul mesei este un semn de inflamație în gingii, limba sau mucoasa a gurii.
 • Aspect simultan dispeptic sindromul (flatulența, scaunele instabile, răsucirea cu aer) vorbește despre probleme în sistemul digestiv, care din gură au provocat un miros rău.
 • Galitoza cu sete și senzația de uscăciune a gurii este o consecință a unei modificări a proprietăților saliva sau a cantității insuficiente de producție.
 • Miros puternic acetonă Este un semnal privind apariția probabilă a cetonemiei la un nou-născut sau a unui diabet la un adult.
 • Un miros caracteristic "rinichilor" necesită tratamentul cel mai rapid pentru un medic și teste pentru a exclude apariția insuficienței renale.
 • Peștele miroase din gură cu un sentiment de amărăciune - o posibilă cauză este patologia ductului biliar sau a ficatului. Și de multe ori există o severitate și o durere în zona hipocondrului drept.

Aceste manifestări caracteristice ale halitozelor fac posibilă suspectarea cauzei principale a apariției acesteia, cu toate acestea, definiția sa precisă necesită diagnosticare.

Diagnosticarea mirosului din gură

Evaluați obiectivul din gura mirosului va ajuta o altă persoană. De asemenea, există dispozitive speciale pentru determinarea concentrației diferitelor substanțe în aerul expirat (inclusiv hidrogen sulfurat). Pentru a determina cauzele de halitoză într-o policlinică, o suplimentare studiu, care include:

 • Examenul de laborator sânge pentru prezența modificărilor inflamatorii în el, creșterea conținutului de glucoză în timpul diabetului zaharat.
 • Examinarea cavității orale - în timpul proceselor inflamatorii ale structurii mucoase a gurii, se dezvoltă plăci și roșeață (hiperemie).
 • Radiografia sinusurilor nazale (sinusurile frontale și maxilare) pentru a detecta prezența proceselor inflamatorii în ele.
 • analizaExaminarea instrumentală a conductelor biliare, a ficatului și a organelor sistemului digestiv - gastroduodenoscopy, SUA.
 • Analiza clinică a urinei și determinarea diurezei (cantitatea zilnică de urină) pentru a determina insuficiența renală.

În plus, anchetele realizate oferă o oportunitate de a determina cauza exactă a halitozelor și de a dezvolta un tratament adecvat, care vizează eliminarea acestuia.

Tratamentul halitozelor

Toate măsurile medicale în timpul halitozei vizează eliminarea motive mirosul neplacut din gură și în ele însele includ:

 • Aplicarea serviciilor locale antiseptice pentru tratamentul inflamației bacteriene a mucoasei orale.
 • Igiena zilnică a dinților și a cavității bucale cu ajutorul unei periuțe de dinți și pastă pentru curățarea suplimentară a plăcii pe suprafața limbii (partea din spate a periuței de dinți este echipată suplimentar cu rulouri speciale). În timpul prezenței protezelor sau produselor ortopedice în cavitatea bucală - igiena sa trebuie să fie produsă mai des cu ajutorul unor mijloace speciale de clătire, care au un efect antiseptic (distrug microorganismele patogene).
 • Inpatient sau ambulator tratament (luând în considerare severitatea și gravitatea procesului), boli ale sistemului respirator, digestie, ficat, rinichi, în cazul determinării lor.
 • Terapia antibiotică cu utilizarea medicamentelor cu un spectru larg de acțiune pentru tratamentul proceselor inflamatorii și bacteriene în sinusurile paranasale sau în cavitatea orală se efectuează numai în scopul și sub supravegherea unui medic.
 • Tratamentul stomatologic al calculilor dentari sau al formatiilor carioase. Când "dintele de înțelepciune" erupe, se efectuează o excizie chirurgicală a capotei de pe guma de deasupra acesteia.

Mirosul neplăcut din gură nu este doar o problemă socială sau psihologică care limitează comunicarea confortabilă cu alte persoane, dar poate fi, de asemenea, o manifestare a diferitelor boli. Prin urmare, este destul de important să se diferențieze factorii cauzali care au dus la apariția și eliminarea acestora.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cauzele halitozelor, care cauzează halitoza și tratamentul halitozelorCauzele halitozelor, care cauzează halitoza și tratamentul halitozelor
Ce este salivarea, cauzele și consecințele încălcării saleCe este salivarea, cauzele și consecințele încălcării sale
Cum să scapi de mirosul neplăcut de sudoare în pantofii tăi pentru totdeauna?Cum să scapi de mirosul neplăcut de sudoare în pantofii tăi pentru totdeauna?
De ce mirosul ascuțit al urinei la bărbați: cauzele și metodele de tratamentDe ce mirosul ascuțit al urinei la bărbați: cauzele și metodele de tratament
Scapă din gură: motivele și cum să scapiScapă din gură: motivele și cum să scapi
De ce este un miros acru din gurăDe ce este un miros acru din gură
Cum să scapi de mirosul din gură?Cum să scapi de mirosul din gură?
Cum să curățați limba și să îndepărtați placa: modalități de curățareCum să curățați limba și să îndepărtați placa: modalități de curățare
Cauze de respirație urâtă și cum să se ocupe de eleCauze de respirație urâtă și cum să se ocupe de ele
Miros de la gura copilului - motiveleMiros de la gura copilului - motivele
» » De ce are loc respirația urâtă: cauzele și tratamentul
© 2021 amigdas.com