amigdas.com

Ce este o proteză imediată și când este prescrisă

Caracteristicile protezelorExcursie la dentist în timpul nostru nu este la fel de rău ca și în urmă cu mai mulți ani, și proteze moderne - acest lucru nu este ceea ce au fost odată, ele nu sunt dăunătoare și nu desfigureze un zâmbet persoană. Astăzi vă vom spune ce este un implant.

Acest design ortopedic a fost numit de la cuvântul englez "imediat". O astfel de proteză este instalată de către medici imediat după extragerea dintelui.

În ce cazuri este un implant denturat

Immediate sunt astfel de proteze, care sunt utilizate în scopul protecției complete și parțiale. Se face pe baza unor astfel de materiale hipoalergenice, cum ar fi:

 • nailon;
 • din plastic.

Ar trebui să știți că dacă o persoană nu are unul sau mai mulți dinți, atunci nu poți merge prea mult, altfel acest lucru poate duce la tot felul de consecințe, de exemplu:

 • coroanele au proprietatea de a schimba;
 • dinții care sunt plasați pe partea opusă, își pierd în cele din urmă sprijinul și se slăbesc încet;
 • și în timp, astfel de probleme pot duce la o schimbare a caracteristicilor faciale;
 • poate dezvolta o mușcătură incorectă;
 • de asemenea, poate provoca tulburări în activitatea tractului gastro-intestinal.

Proteză implantatăDin aceste motive, trebuie să vă stabiliți în timp proteză imediată. Acesta va salva dintii frumosi si, de asemenea, va va salva de la o serie de complicatii.

Immediatele sunt stabilite, de obicei, atunci când unul sau mai mulți dinți sunt pierduți pentru a bloca spațiul gol sau pentru a împiedica deplasarea lor. În unele cazuri, acest design vă permite să restaurați dentiția.

Dar amintiți-vă imediat este o activitate pregătitoare înainte de instalarea altui, deja o proteză permanentă. Poate fi instalat și dacă nu este posibilă instalarea de poduri sau când este instalat un adenum complet.

Imediatul fluture este o opțiune bună atunci când dinții temporari trebuie fixați pe dinții din față. Este estetică, are o nuanță transparentă, în consecință, va fi invizibilă. Imbunatatirea imediata a dintilor sanatosi sau fixarea gingiilor.

Printre indicațiile pentru instalare:

 • îndepărtarea părții frontale și a ultimilor dinți;
 • rezecția maxilarului;
 • îndepărtarea dinților laterali pe fundalul paradontopatiei;
 • pierderea dinților și formarea defectelor finale largi sau bilaterale, ceea ce provoacă o încălcare a funcției masticatorii;
 • încărcare mare pe dinții rămași.

Odată cu instalarea planificată a modelelor permanente, pot exista mai multe indicații.

Ce oferă imediat?

Deci, ce anume sunt necesare pentru:

 • pentru izolarea rănilor;
 • pentru conservarea și formarea procesului alveolar pentru proteză;
 • pentru a reduce sarcina;
 • pentru a asigura funcționarea completă a sistemului digestiv și a mestecării normale;
 • pentru estetică.

Clasificarea mediilor

Deci, am analizat ce funcții îndeplinesc aceste produse și acum aflăm, ceea ce sunt în scopul și designul lor:

 • finaliza;
 • parțială;
 • proteze fluture.

Acum ne vom uita la fiecare tip în detaliu

Care este fluturele imediat?

Care sunt protezele?Această construcție este detașabilă și se face pe baza de nailon sau acrilic. Cu ajutorul unui astfel de produs se poate înlocui unul până la trei dinți. Și-a luat numele, deoarece partea sa de susținere seamănă cu aripile fluturelui, dar, în general, nu arată deloc ca un fluture.

O proteză fluture este folosită pentru restaurarea temporară a dinților în zonele frontale și în zona de mestecat. Este ieftin, datorită popularității sale ridicate atât în ​​rândul pacienților, cât și al dentiștilor.

Caracteristicile parțiale imediate

A construcție de tip parțial Se stabilește atunci când este necesară restaurarea a patru dinți și mai mult. Are o vedere mai voluminoasă decât fluture, iar partea de sprijin este mai voluminos, astfel încât fixarea este mai convenabilă. Aceste instalații protetice pus de multe ori în zonele posterioare, pentru că datorită lor va fi mai ușor de a mesteca alimente.

Implant de proteză detașabil complet

Cu ajutorul unui imideat complet detașabil Puteți simula maxilarul inferior sau superior, adesea pune-l în adentia completă, când lipsesc dinții. Caracteristica cheie a acestui tip de proteză este că poate acționa ca o structură permanentă, de asemenea, o astfel de proteză poate fi instalată cu suport pe implanturi.

Cum de a face o imediată

În timpul nostru, Protezele detașabile au un aspect foarte natural și în cavitatea bucală practic nu sunt vizibile, ceea ce este foarte important dacă nu există dinte în zona frontală a gurii. Cel mai adesea, diferite tipuri de imediate sunt realizate din materiale plastice, au o bază moale care imită o parte a cerului și a gumei. În prezent, cea mai confortabilă și mai bună proteză imediată este un design de nylon, nu numai că nu provoacă alergii, ci are și un aspect atractiv.

Aceste proteze sunt realizate în laboratoare dentare speciale. Procesul de fabricație nu durează mult - de la câteva zile la o săptămână. Proteza concepută pentru dinții din față este un sistem mai complex, în consecință, termenul de fabricare a acesteia va fi mai lung decât în ​​altele.

Argumente pro și contra de imediate

Protezele de acest fel au următoarele avantaje:

 • Proteze moderne imediatdinții unul lângă celălalt nu vor fi răniți, deoarece proteza însăși este procesată atunci când produsul este montat;
 • aspect atractiv. Dacă designul nu are cleme metalice, atunci proteza va fi aproape invizibilă pentru interlocutori;
 • Immediatele sunt fabricate într-o perioadă scurtă de timp. Medicul poate face impresia deja la prima vizită, în al doilea rând va putea să instaleze o proteză gata făcută. Va dura mai mult timp numai atunci când proteza fluture are un cadru turnat;
 • Un implant de proteză poate fi aplicat ca un design temporar sau permanent. Deseori, fluturele este pus după îndepărtarea dintelui și uzat până la vindecarea completă a soclului. Adesea, la fel și cei care vor să amâne implantarea pentru un timp;
 • în unele cazuri, o astfel de proteză poate fi comandată în avans, apoi poate fi plasată imediat după extragerea dintelui. Prin urmare, un defect al mediului nu va fi detectat;
 • proiectarea este ușor de întreținut și proteza este ușor de operat;
 • Prețul accesibil este, de asemenea, un avantaj important.

În ciuda faptului că imediate - aceasta este o soluție bună pentru o proteză temporară, precum și pentru recuperarea unui număr de funcții ale dintelui care a fost eliminat, ei au dezavantajele lor. Printre acestea:

 • fragilitatea construcțiilor;
 • fragilitate;
 • în unele cazuri, pot exista dificultăți în ceea ce privește obișnuința, astfel încât dictatura se poate înrăutăți și poate fi resimțită disconfort.

Cu toate acestea, cele mai multe proteze moderne sunt destul de atractive și confortabile, astfel încât majoritatea pacienților nu au de obicei probleme.

Îngrijirea protezelor și a costurilor

Datorită avantajelor, imediat preferă să instaleze mai mulți pacienți, deoarece pentru a le îngriji este foarte simplu:

 • scoateți desenele de design de două ori pe zi;
 • spălați-le ușor sub apă caldă;
 • apoi curățați-le cu pastă de dinți;
 • Depozitați construcția într-o soluție specială.

Instalarea de protezeDupă cum puteți vedea, recomandările pentru îngrijire sunt destul de simple și dacă le urmați, chiar și după ce produsele își vor păstra umbra naturală.

În ceea ce privește costul, apoi imediata poate avea un preț diferit, în funcție de cât de mult dinții au fost înlocuiți, precum și de ce materiale au fost folosite. De exemplu, o simplă imediată pentru un dinte pe bază de acril poate costa aproximativ 3-4 mii de ruble. Dar designul de nailon cu un număr mare de dinți pierduți din ultima generație poate costa până la 40 de mii de ruble.

Alegeți una sau alta versiune a sistemului protetic, precum și costul său total poate fi numai după consultarea unui medic dentist.

Proteze imediate au devenit foarte populare, în primul rând datorită faptului că acestea sunt ușor de utilizat și de îngrijire și, de asemenea, au un preț atractiv. Cu ajutorul lor, puteți restabili integritatea dentiției, fără a fi necesară intervenția chirurgicală.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Lumineers pe dinți: ce este, tipurile și cât de mult suntLumineers pe dinți: ce este, tipurile și cât de mult sunt
Proteză dentară detașabilă așa cum se întâmplăProteză dentară detașabilă așa cum se întâmplă
Medic dentist ortopedist - cine este și ce vindecăMedic dentist ortopedist - cine este și ce vindecă
Cerul dinți: ce este, avantajele coroanelor ceramiceCerul dinți: ce este, avantajele coroanelor ceramice
Ce sunt implanturile dentare: tipuri și descriereCe sunt implanturile dentare: tipuri și descriere
Cum de a alege o punte dentară: tipurile de poduri pe dinți, prețurile lorCum de a alege o punte dentară: tipurile de poduri pe dinți, prețurile lor
Proteze detașabile parțiale, structuri dentareProteze detașabile parțiale, structuri dentare
Proteze dentare complete, tipuri și costuri dentareProteze dentare complete, tipuri și costuri dentare
Proteze fixe: tipuri, prețProteze fixe: tipuri, preț
Coroana metalo-ceramică, cât sunt dinții din cermețiCoroana metalo-ceramică, cât sunt dinții din cermeți
» » Ce este o proteză imediată și când este prescrisă
© 2021 amigdas.com