amigdas.com

Care este greabantele unui câine, pentru ce este și unde este?

Withers de câineAnimale de companie este numit cel mai înalt punct al corpului, care este situat între lamele umărului de pe coloana vertebrală. Din acest site de back toate măsurătorile importante necesare pentru determinarea dimensiunii animalului de companie încep. Dimensiunea câinelui pentru unele calcule este destul de semnificativă. Și, de asemenea, la greabăn există un număr semnificativ de vase, ceea ce vă permite să aplicați diferite medicamente.

Unde este greabanții la câine?

Găsiți unde câinele se usucă pur și simplu - începutul acestei părți a corpului este localizat imediat după gât. Withers sunt primele cinci vertebre ale măduvei spinării, situate la începutul spatelui dintre lamele umărului.

Un mic tubercul pe gât este manifestarea sa externă. La atingere, este dinamic, este doar întins, pielea de pe ea este ridicată cu mâna fără efort. Pentru ea, adulții trag mici pui.

Datorită acestei zone, câinele are funcțiile motoare ale labei și gâtului din față, deci este în mod normal mare, larg, dezvoltat și destul de muscular. Cu cât greutatea este mai puternică, cu atât mai bună este dezvoltarea fizică a animalului. Puterea sa determină forța spatelui și a picioarelor. Prin urmare, unele rase pregătesc în mod special greabănul, forțând animalul să transporte greutăți.

Este important să ne amintim că formarea sa finală are loc în doi sau trei ani. Depinde de rasa.

În mod ideal, aceasta este cea mai mare parte a animalului de companie. Dar există abateri de la normă din cauza defectelor de dezvoltare: o spate strâmbă sau întors, o formare incorectă a unui animal.

Creșterea este măsurată pe greabăn.

De ce este important să monitorizăm înălțimea câinelui la greabăn?

Înălțimea la greabăn este un element important al măsurătorilor. Acesta este același standard de calitate al rasei ca lungimea înclinată a trunchiului și circumferința pasternului. Există rase, al căror nume depinde în mod direct de creștere, de exemplu, în pudeli este regal, mic și pitic.

Locație greaban iar dimensiunea câinelui trebuie să fie cunoscută pentru:

 • Cum să măsoară un câineAflați înălțimea necesară pentru salt în sport;
 • pentru a compara dimensiunile animalului de companie cu normele standard ale unui exterier de rasă;
 • pentru a descoperi abaterile în dezvoltare;
 • Alegeți dimensiunea potrivită pentru accesoriile pentru animale de companie;
 • pentru a face o injectare, inoculare și tratament antiparazitar.

În scopuri veterinare, greabanul este cel mai bine adaptat deoarece există multe vase de sânge în el, iar sensibilitatea acestuia este redusă pe fundalul întregului corp. Îmbunătățește efectul diferitelor medicamente împotriva puricilor, căpușelor și viermilor, deoarece temperatura este ușor mai mare decât în ​​restul corpului. Și, în plus, animalul nu poate linge medicina de la greaban, pentru că nu va ajunge.

Cum de a măsura creșterea unui câine?

Creșterea animalului trebuie măsurată atunci când este într-o stare calmă. Imediat înainte de a măsura înălțimea la greabăn, câinele nu trebuie să fie alimentat. Permiteți-i să smulgă uneltele pentru a calma și a elimina simțul pericolului. Câinele trebuie să stea pe o suprafață plană, de exemplu, pe o masă - dacă este mică sau pe podea - în cazul înălțimii medii și mai mari.

Înălțimea este măsurată cel mai bine de doi oameni: unul deține un animal de companie, iar altul măsoară. Picioarele câinelui trebuie să fie drepte și este relaxată. Creșterea la greabăn este foarte dificil de măsurat la pui, deoarece acestea nu pot fi înăbușite. Dacă acest lucru nu este urgent, atunci este mai bine să așteptați cu măsurătorile înainte de a crește.

Dacă nu puteți măsura înălțimea la greabăn dintr-o dată, este mai bine să invățați treptat și treptat animalul în această procedură.

Instrumentele necesare pentru măsurarea creșterii:

 • doi conducători;
 • nivelul clădirii;
 • carte;
 • metru.

Aplicați-le pe toate sau doar pe o parte din ele - depinde de dvs. Aceasta depinde de metoda de măsurare selectată. Dacă aveți un rostomer, va fi mai ușor să măsurați înălțimea câinelui.

Pentru a măsura creșterea, aveți nevoie de:

 1. Plasați câinele pe o suprafață plană și, dacă este posibil, asigurați-vă.
 2. Găsiți unde este greabănul de la câine.
 3. De deasupra de pe lamele umărului a pus o carte, un metru de construcție, o riglă sau alt obiect plat.
 4. Măsurați distanța până la podea cu o a doua riglă sau contor. Țineți instrumentul drept, nu în lateral. Pe podea nu trebuie să existe obiecte care să afecteze corectitudinea măsurătorilor, de exemplu covorul sau plinta.

Cum de a determina creșterea unui câineEste mai bine ca creșterea unui câine să fie măsurată în mod constant de aceiași oameni la un anumit moment al zilei. Pentru o mai mare precizie, măsurătorile se fac de mai multe ori.

Pietre de dimensiuni medii și mari poate fi măsurată într-un mod diferit. Este necesar să aduceți un animal de companie pe perete sau la gura ușii și să faceți un semn acolo de la vârful lamei animalului. Apoi, rămâne doar pentru a măsura înălțimea conducătorului sau a contorului.

În acest fel, pentru a înțelege unde sunt situate greabanții la câine, trebuie să stabiliți creșterea și respectarea parametrilor standardelor de calitate ale rasei, precum și să găsiți accesoriile potrivite și să urmăriți dezvoltarea animalului de companie. Scheletul unui câine este complet format la doi sau trei ani - atunci când trebuie să măsurați creșterea exactă a acestuia. Lipsa dezvoltării sau puii bolnavi sunt măsurate în fiecare săptămână pentru a urmări dinamica pozitivă sau negativă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să dai o lovitură la câine intramuscular?Cum să dai o lovitură la câine intramuscular?
Cum să pregătești un câine acasăCum să pregătești un câine acasă
Cum se determină rasa câinilor și a cățeiCum se determină rasa câinilor și a căței
Cum să înveți un câine comanda `da o laba`Cum să înveți un câine comanda `da o laba`
Cum să înveți un câine comanda `voce`Cum să înveți un câine comanda `voce`
Ce face câinele să urle în curte? De ce și de ce?Ce face câinele să urle în curte? De ce și de ce?
Cum să eliminați o bifă de la un câine la domiciliuCum să eliminați o bifă de la un câine la domiciliu
Cum să înveți câinele comenzile de bază acasă?Cum să înveți câinele comenzile de bază acasă?
Cum să determinați în mod corect vârsta unui cățeluș sau a unui câine adultCum să determinați în mod corect vârsta unui cățeluș sau a unui câine adult
De ce un caine place sa manance iarba in timpul unei plimbari?De ce un caine place sa manance iarba in timpul unei plimbari?
» » Care este greabantele unui câine, pentru ce este și unde este?
© 2021 amigdas.com