amigdas.com

Cum să prindeți burbot în timpul iernii: alegeți momeală și unelte

În acea iarnă pentru a prinde burbotBurbot este un pește mare, un prădător, a cărui greutate poate ajunge la 30 de kilograme. Acesta diferă de alte specii nu numai cu forma sa serpentină a corpului, ci și cu obiceiurile. Pentru a alege cum să pescuiască în timpul iernii, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să studiați particularitățile habitatelor sale, alegerea momeală și alte nuanțe importante pentru capturare.

habitat

Pescuitul în timpul iernii nu va fi productiv pe fiecare iaz. Prădătorul dă prioritate rezervoarelor cu apă pură. Acest lucru este foarte dificil pentru mediul înconjurător al peștilor. Din acest motiv, în râurile și lacurile suburbane cu ape poluate, nu merită să căutați.

Împotriviți pe burbot în timpul iernii

Dacă iazul este destul de curat, are multe găuri, apoi cel mai probabil îl îngropăm în el. Un alt pointer este că acest prădător poate trăi aici, sunt rufe. Dacă sunt mulți, atunci Probabilitatea de prindere crește, deoarece mantia este mancarea lui preferata.

Să nu fi lăsat fără o captură într-un iaz necunoscut, oblavlivaya toate zonele într-un rând, pescari profesioniști sunt sfătuiți să înceapă pescuitul cu locuri adânci, presărat cu pietre, bolovani și obstacole. Din astfel de locuri ascunse, un prădător îi place să pătrundă și să atace un pește care trece.

Cel mai bun moment pentru pescuit

Momeală pentru burbot în timpul ierniiBurbot este un prădător de noapte. În după-amiaza, practic nu arată activitate. În acest moment se află sub pietre și chiar o momeală care plutește sub nasul unui prădător este puțin probabil să-l provoace să atace. Este mai bine să mergeți la pescuit până la ora nouă până seara, pentru că în acest moment burbotul iese în vânătoare. De obicei, bug-ul durează până la 3-4 dimineața, dar în condiții nefavorabile poate continua până în zori.

Una dintre particularitățile acestui pește este că este mai bine să-l prindem pe toți în vreme rea. O zăpadă grea sau vântul este un moment ideal pentru prinderea. Desigur, nu fiecare pescar vrea să pescuiască în această vreme, dar în acest moment puteți obține o captură foarte bună.

Din momentul apariției gheții și până la topirea sa, șuvoiul afișează aceeași activitate, cu excepția perioadei de reproducere. Înflorirea acestui pește se încadrează tocmai în timpul iernii, de regulă, la mijlocul sau sfârșitul lunii ianuarie. De obicei nu durează mai mult de două săptămâni. În acest moment, este aproape imposibil să prindeți un pește, merge adânc în fund, unde se află ouăle. Dar, după apariția hranei, este extrem de ușor să prindeți pește, deoarece începe zhorul și este gata să înghită aproape orice momeală.

Selectarea momelii

Înainte de a începe alegeți cea mai bună momeală de captura pentru burbot în timpul iernii, ar trebui discutate mai multe cerințe pentru acestea. Și anume:

 1. Cum de a prinde burbot în timpul ierniiDacă momeala este de origine naturală, atunci ar trebui să fie proaspătă.
 2. Acest prădător are o gură foarte mare, astfel încât momeala ar trebui să fie potrivită. Dacă un prădător este prins pe o momeală, atunci este mai bine să alegeți un pește cu o lungime de 7-10 centimetri.
 3. Nu acordați atenție culorii momelei. În burbot, vedere slabă, deci este mult mai important ca momeala să posede un miros și un sunet delicios (dacă se utilizează momeală de origine organică).

Există cel mai iubit burbot, și prin urmare, momeală eficientă, folosit pentru a prinde acest pește. Pentru a calcula cel mai bun burb va fi pe:

 • Pești vii, în special pentru gobi, ruff și biban mic. Peștele trebuie fixat pe spate, încercând să nu distrugă organele vitale. Nu uitați să verificați integritatea momelei din când în când, de cele mai multe ori prădătorul mănâncă pur și simplu momeala fără a atinge cârligul.
 • Peștii morți. Burbot preferă un pește mort. Se crede că peștele mort produce un miros care atrage un prădător. Există, de asemenea, o opinie conform căreia burbotul atacă o momeală staționară, deoarece nu este foarte activă.
 • Viermii roșii. Multe viermi ar trebui să fie plantate pe cârlig dintr-o dată, deoarece burbot nu poate observa burbot din cauza vedere slabă a viermi subțiri.

Unii pescari experimentati folosesc luminozitatea pentru a atrage burta la locul de pescuit. Pentru a face acest lucru, plantează fie focuri în mică parte, fie luminează o lanternă în locul unde a fost aruncată momeala.

Luați-vă pe un pește

Puteți prinde un prădător în diferite moduri. Alegerea metodei de pescuit pentru burbot în timpul iernii depinde de caracteristicile rezervorului și de obiceiurile peștilor.

Măgar captura

Atunci când capturați un echipament de pescuit, este important să alegeți o linie de pescuit potrivită. Lungimea acestuia ar trebui să fie mai mare decât adâncimea zonei îngrădite cu 3-4 metri. Grosimea este necesară nu mai mică de 0,4 mm.

Pentru a crește probabilitatea de mușcătură, unii pescari echipează linia cu două cârlige simultan, astfel încât să puteți prinde două momeli diferite (cu condiția să nu fie folosite ca momeală live).

Cârligul cu momeală trebuie să fie coborât până la capăt. Linia este atașată de bețișoarele plasate peste gaură, ceea ce va menține prădătorul și îi va împiedica să iasă.

Când linia este eliberată de gheață, ea este adesea deteriorată sau chiar sfâșiată. Pentru a preveni acest lucru, este necesar să atașați un fir de sârmă la tije, și deja o linie la el.

Utilizarea bastoanelor

Cu ajutorul zerlits pentru a prinde burbot este mai ușor. Gerlitsy sunt împărțite în:

 1. Sub gheață. Linia este înfășurată pe un cilindru situat sub apă.
 2. Pe gheață. Bobina liniei se face pe cilindru, situat deasupra apei.

De cele mai multe ori, pescarii folosesc bastoane de gheata, deoarece instalarea lor este mult mai usoara si necesita mai putin timp.

Pescuitul pe burta în timpul ierniiGerlitsy este cel mai bine setat pe timp de noapte, deoarece în această perioadă șansele de a prăbuși un prădător de noapte sunt mult mai mari. Cât de corect este numărul lor de 30 - 50 de bucăți. Principalul avantaj al acestei unelte este comutatorul de semnalizare încorporat în el. În cazul în care burbot apuca momeala, aceasta va lua o poziție verticală. Lungimea liniei atunci când prinderea jigs, ar trebui să fie mai mare decât adâncimea rezervorului cu 1 metru. Grosimea sa nu este mai mică de 0,35 mm.

Partea de lucru a mantalei pe burbot este o lesă, lungimea căreia este de 40-50 cm și un cârlig unic sau dublu. Dimensiunea cârligului este de obicei aleasă pe baza mărimii persoanelor care trăiesc în iaz, dar cel mai adesea acesta este al nouălea și al zecelea număr.

Cu ajutorul unei lovituri

Stukalka - unelte, create special pentru capturarea burbotului. Caracteristica sa este că atrage un prădător cu ajutorul sunetului.

A face acest lucru singur este destul de ușor. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să faceți un mic con din o foaie subțire de metal și să introduceți un cârlig în el. Cârligul este instalat în așa fel încât stingerul să părăsească partea ascuțită a conului. Apoi, conul gol este umplut cu plumb. Ultimul pas este de a face o gaură în baza momelei, astfel încât să poată fi împinsă prin linie.

Tehnica de a prinde un scaun arata astfel:

 • Pasul 1. Coborâți momeala în partea inferioară a rezervorului, apoi ridicați-l cu 20 de centimetri.
 • Pasul 2. Se scade drastic pentru a face un bate (care dă naștere burbotului).
 • Pasul 3. Ridicați rapid momeala cu 5-7 centimetri de jos și faceți o "bate" de 3-4 ori.
 • Pasul 4. Repetați toate acțiunile.

Pentru a tăia pește ar trebui să fie după o ușoară împingere. Principalul lucru nu este să nu pierdeți mușcătura, deoarece peștii de burbot sunt precauți. Dacă el a simțit punctul de cârlig, atunci este puțin probabil să atingă momeala.

trolling

Pescuitul de iarnă pe burbot cu ajutorul unei momeală este o sarcină destul de dificilă. Blondele pe burbot în timpul iernii diferă de cele folosite pentru capturarea altor specii de pești predatori.

Pescuitul de iarnă pentru burbot

În cazul în care, cu toate acestea, pescarul folosește lingura obișnuită pentru șuncă sau șopârlă, apoi pentru a ademeni cumva vânător de noapte, aveți nevoie pentru a bate în mod constant pe fundul. Uneori se întâmplă că în loc de prindere fundul este noroios și este imposibil să bateți pe el. În acest caz, trebuie să utilizați un cărucior special pentru mănuși.

Cum de a prinde burbot în timpul ierniiA găsi o momeală în magazinul de pescuit este puțin probabil să reușească, de cele mai multe ori acestea sunt făcute de mână, turnate din plumb. Ele se fac mai des în formă de picături. Pentru a-și crește capacitatea, pe părțile laterale ale acestuia sunt atașate petale, care, atunci când momeala se mișcă în apă, emite un sunet care atrage noaptea de prădător.

Pescarii experimentați au pus una sau două bile metalice în interiorul bazei lingoului, care funcționează ca o "zgomot".

Dacă utilizați aceste metode în timpul iernii de pescuit pentru burbot, atunci este puțin probabil să rămâneți fără o captură.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cele mai bune locuri pentru pescuit în regiunea SmolenskCele mai bune locuri pentru pescuit în regiunea Smolensk
Prăjire în timpul iernii: sfaturi pentru pescuitul de iarnă de succes din gheațăPrăjire în timpul iernii: sfaturi pentru pescuitul de iarnă de succes din gheață
Pescuitul pe Yenisei în diferite sezoanePescuitul pe Yenisei în diferite sezoane
Pescuitul pe Baikal în timpul iernii și al veriiPescuitul pe Baikal în timpul iernii și al verii
Râuri și lacuri pentru pescuit în regiunea IvanovoRâuri și lacuri pentru pescuit în regiunea Ivanovo
Lacurile din Karelia: pescuit în sălbăticieLacurile din Karelia: pescuit în sălbăticie
Pescuitul pe teritoriul Primoarei: specii de pești care trăiesc în PrimoryePescuitul pe teritoriul Primoarei: specii de pești care trăiesc în Primorye
Pescuitul pentru filare: subtilitățile de a prinde peștii rătăcițiPescuitul pentru filare: subtilitățile de a prinde peștii rătăciți
Capturarea burbotului în decembrie: trăsături și nuanțeCapturarea burbotului în decembrie: trăsături și nuanțe
Caracteristicile pescuitului de vară și de iarnă pe CupidonCaracteristicile pescuitului de vară și de iarnă pe Cupidon
» » Cum să prindeți burbot în timpul iernii: alegeți momeală și unelte
© 2021 amigdas.com