amigdas.com

Cum să luați acasă o naștere la un câine

Acceptăm livrarea la un câineEste o decizie foarte responsabilă de a adopta singur nașterea în câine. Avem nevoie de pregătire preliminară pentru a evita confuzia în cel mai important moment. Este necesar să știm în prealabil ce se întâmplă și cum să ajuți un animal de companie într-o situație dificilă. Trebuie să știți cum să ușurați suferința și ce să faceți pentru a reabilita câinele.

Informațiile oferite vă vor ajuta să înțelegeți: cum este livrarea, ce să vă pregătiți, ce instrument să aveți. Este mai ușor să se nască atunci când știi în avans dificultățile posibile și felul lor învinge.

Pregătirea pentru naștere

Merită să ne amintim că câinele poartă puii timp de 62 de zile. În prealabil este necesar să pregătim totul pentru asta este necesar:

 • Bara de ciocolată mare.
 • Alcoolul într-un castron larg.
 • Sinteza de sintecicină.
 • Peroxidul de hidrogen.
 • Streptocidul în pulbere.
 • 20 șervețele de tifon 5x5 cm.
 • 20 șervețele de tifon 10x10 cm.
 • 5 scutece mari și 20 de mici.
 • O cutie de pantofi și un tampon de încălzire.

Cum să înțelegi că un câine dă naștere

Deja 3-4 zile înainte de naștere apar primele semne: câinele se comportă neliniștit, nu găsește loc, se plimba și zgârie podeaua. Din sfarcurile turnate începe să se arate prin colostru.

În ultimele zile, de regulă, câinele refuză să mănânce, începe să respire cu greutăți, gemete și bâzâiuri, schimbă în mod constant locul culcat, zgâria podeaua și așternutul. Stomacul este considerabil coborât.

Semne ale începutului contracțiilor

Începutul muncii precedat senzații dureroase din durerile la naștere, câinele începe să se scufunde. Apoi, ca ultimul semnal, apele pleacă. Acest lucru poate fi determinat de comportamentul câinelui, urinează și încearcă să lingă lichidul, poate să o repete de mai multe ori. Când apar aceste semne, mutați-le la locul de livrare și nu lăsați unul.

Dacă dimensiunile permit acest lucru, aranja câinele să se nască pe o canapea sau pe pat. Va fi mai convenabil acolo lua naștere, care poate trage mai multe ore. Locul nașterii este acoperit cu pânză de ulei în două straturi, apoi vine o cârpă groasă și este acoperită cu un scutec subțire.

Apoi trebuie să plasați o masă pe care aveți tot ce aveți nevoie. Și, de asemenea, trebuie să aveți grijă de iluminare, aveți nevoie de o lumină puternică, cu capacitatea de ao reduce.

Câine de naștereEtapa unu Este mișcarea catelului din cornul uterului în colul uterin. Câinele strigă, uterul se impulsiv impinge și se relaxează. Un proces care poate dura până la o zi, dacă durează mai mult, contactați imediat un expert.

Etapa a doua - spasme ale cavității abdominale, adică încercări începute. Din vagin apare o descărcare de culoare deschisă, apariția unui lichid fetal indică debutul forței de muncă. Nașterea unui catel poate dura până la o oră.

Câinele dă naștere mincinoasă pe o parte, pe abdomen sau pe scaun. Poziția de ședere pe care o ia câinele în timpul eliberării grele a fătului.

Naștere la câine

Este necesar să nu pierdeți aspectul capului și picioarelor catelului. La trecerea normală a soiurilor, catelul însăși va pleca repede, dar dacă nu pleacă - este necesar să intervină.

La următoarea apariție a catelului în timpul încercărilor, este necesar să se confrunte cu fructele cu ajutorul unui șervețel de tifon și să se tragă ușor în direcția pântecelui mamei, îndoind fructele. O astfel de acțiune poate fi facilitată independent ieșiți de la catelus.

Puii se nasc in doua pozițiile:

 1. În față, 60-70% din toate puii se nasc în acest fel.
 2. Scaunul este înainte cu restul de 30-40%.

Nu există nici o patologie în modul în care puii ieșesc - ambii pui sunt normali.

Șalupa de puiCând catelul pleacă, târfa curge amniotic scoate și înfulează cordonul ombilical. Se întâmplă că câinele nu face acest lucru, atunci este timpul să intervină cu proprietarul. Este necesară ruperea sau tăierea rapidă a cochiliei în apropierea capului, altfel catelul se va sufoca.

Nu vă grăbiți să vă întrerupeți cordonul ombilical, o vei face mai târziu. Acum este mai important să aruncăm o privire mai atentă asupra puiilor: cum respi și cum se comportă. De dragul pacii recomandă câteva secunde, întoarceți cățelușul cu susul în jos. Lasati resturile apei de fructe sa paraseasca tractul respirator. Folosind un șervețel de tifon, rănit pe deget, uscați gura catelului.

Mai rău dacă respirația continuă. Acest lucru sugerează că lichidul amniotic a intrat în bronhii și plămâni. Dacă sunteți un dragă catelus, trebuie să sugeți singur lichidul. Este necesar să se usuce și să se mănânce copilul cu mijloace improvizate.

Dacă furia masage catelul, linge și îl mișcă în orice fel - nu te deranjează, e foarte bine, știe ce face.

Pleoapele și cordonul ombilical

Este necesar să se urmărească ieșirea după naștere și terminarea cordonului ombilical. De regulă, aceasta este o preocupare a târgului, dar merită să știi ce să faci dacă nu se întâmplă acest lucru.

Peroxidul de hidrogen pentru tratamentul cordului ombilicalAcesta din urmă este înfășurat în jurul cochiliei, folosind un tampon de tifon, așa că nu va fi aluneca. Nu puteți trage cablul. Încet și foarte atent, fără efort, trageți-l pe el însuși.

Nimic nu este complicat de cordonul ombilical. Ștergeți-vă mâinile cu alcool și de unghii, nu foarfece, cordon ombilical frays catelus din burta lăsați 4 cm. Din cordonul ombilical pot sangera, apoi comprimă degetele de la picioare și țineți pentru un moment. Clătiți peroxidul cu hidrogen și presărați cu streptocid. Rămâne să pună copilul la mama lui.

Merită considerată aceasta din urmă în ceea ce privește numărul de pui. Coperta nu poate fi scoasă în ziua următoare. În sălbăticie, târfa mănâncă toate acestea din urmă, există o teorie care stimulează apariția laptelui.

A treia etapă de naștere - o pauză între randamentul căței. Câinele este calm, angajat în pui. Este timpul să îi oferiți un ceai dulce cu lapte sau apă curată.

între ieșiri puii iau până la două ore, iar nașterea medie durează 10 ore. Există cazuri rare de prelungire până la 36 de ore de naștere. În astfel de cazuri, mergeți întotdeauna la medicul veterinar.

Într-o situație în care decalajul dintre apariția căței a crescut, iar încercările la cățea s-au slăbit, nu vă panicați. Nu vă grăbiți să recurgeți la stimulenți artificiali, să aplicați căi de atac folclorice stimula livrare:

 • Bucăți de ciocolată pentru un câineSe recomandă ca bucățile de ciocolată să fie date pe toată durata livrării.
 • Mascam stomacul, părțile și spatele câinelui.
 • Să bem 2 linguri. linguri de scortisoara preparata (1 lingura pana la un pahar de apa clocotita).
 • Oferiți câinelui posibilitatea de a merge în jurul apartamentului. Poți să iei un catel și câinele să te urmărească oriunde.

Aceste acțiuni vor da forțelor femeii la naștere și vor contribui la reluarea încercărilor. Odată cu eliberarea ultimului catelus, comportamentul femeii parturiente se schimbă semnificativ. În liniște, fără agitație, lingerea căței și punerea în ordine.

Copilăria încheiată - acțiuni ulterioare

Prima mers după naștere, de regulă, este obligatoriu retragerea câinelui timp de câteva minute. Asigurați-vă că ați spălat labele câinelui după mers, ștergeți-l uscat. După asta, poți începe cu copiii.

Primele zile sunt hrănite abundent și adesea, dieta nu se schimbă, dăm același lucru care a fost dat înainte de naștere. Puteți adăuga o orez bine fiert, zahăr și unt în terci va fi foarte potrivit. Puteți da ceai de lapte dulce.

Îngrijirea postnatală a câinelui

Câine slab și obosit, se poate comporta puțin insuficient. Ea doarme putin, se uita constant la pui. Primele zile în care nimeni nu aderă la copii, poate chiar în grabă și mușcătură. Totul trece în 2-3 zile.

Merită să acordați atenție temperaturii femeii la naștere. Temperatura este normală la 39,5 ° C, cu o creștere suplimentară (peste 40), vă recomandăm să sunați la un medic.

În această perioadă, câinele nu este ușor să se scoată din cuib pentru o plimbare. Puteți apela la trucuri, de exemplu: pentru a apela la ușă - femeia care se naște, va urca imediat la clopot.

 • cățeiLa cinci zile de la livrare - excludem orice fertilizare minerală.
 • Douăzeci și cinci de zile - reduceți volumul de alimente. Proteina este mai bine să excludeți.
 • Au dat ultimul catelus - o dieta dură. De două ori pe zi terci de hrișcă, un bol de băut trebuie curățat, udat de numărul de mese.

Pentru a facilita arderea laptelui, puteți freca sânii cu alcool de camfor.

Pentru reabilitarea după naștere și puii, se recomandă să dea câinii gefefitină, gluconat și glicerofosfat de calciu.

Bolile posibile

În primele două săptămâni după naștere, câinele are permisibil apariția selecțiilor. Alocările sunt de diferite culori: roșu, maro, pot deveni sângeroase și mucoase. Merită să fiți atenți la aceste excreții, dacă acestea sunt întârziate sau devin purulent - contactați un medic veterinar.

O boală periculoasă care ar trebui să fie frică, tetanos și eclampsie după ea. Apare în timpul hrănirii, uneori în perioada de muncă. Câinele devine iritabil, totul se agită, se mișcă când mergem. Crampe în mușchii gâtului, capului și mutarea la corp și membre.

Asigurați-vă că vă referiți la doctor, altfel totul se poate termina prost. Dacă acest lucru nu este posibil, asigurați-vă primul ajutor:

 • Procaină de droguriValocord 8-10 picături.
 • Novocain 1,5 cc în coapse.
 • Gluconat de calciu 4 cm3, din nou în coapsă.

Într-o oră, repetați injecțiile. Acest lucru ar trebui să fie suficient pentru a opri eclampsia. Într-o situație în care sechestrul s-a repetat, toate acțiunile consecutive ar trebui repetate după 4 ore. Puii trebuie să fie luați de la mama lor și hrăniți în mod independent.

Pentru a evita eclampsia, aveți nevoie de o nutriție adecvată înainte de livrare: o dietă completă, minerală pansament de top. Cu o săptămână înainte de livrare și cinci zile după - nu dați produse care conțin proteine.

Este necesară adăugarea unor componente astringente la alimente, decoctări din crusta de rodie, coaja de stejar. Mai multe vor merge calarie, afine, cirese. Acesta este un mijloc excelent de prevenire a diareei, care apare adesea după naștere. Încă fierbeți jeleul, orezul și adăugați alimentele din amidon uscat.

Pentru a crește cantitatea de lapte hrănit: carne crudă, lapte, brânză de vaci, brânză. Fulgi de ovăz au un laxativ, ca morcovii pe smântână sau ulei vegetal. Merită adăugat la apa minerală suplimente:

 • Gluconat de calciuGlicerofosfat.
 • Gluconat de calciu.
 • Gefefitin, un cățeluș de o jumătate de tabletă, îl sărut pe câine.

În primele zile după naștere, glandele mamare inferioare se pot îngroșa. Vă recomandăm să nu vă grăbiți să exprimați laptele cu o pompă de sân, în primul rând, puneți căței puternici sub glandele întărite, sunt capabili să repare totul într-o singură zi.

Ne ocupăm de pui

Pentru a avea grijă de copii, este absolut simplu, este necesar să fii rezervat cu răbdare și curaj. Un cățeluș neliniștit și plâns nu înseamnă foame. Motivul pentru aceasta este intestinul încărcat. Este necesar sa faci un masaj de burtica, punand catelul pe bratul stang. Catelul va elibera intestinele și se va calma.

slab un cățeluș nu poate lua o mamelon, trebuie să-l ajuți: introduceți un sfârc în piatră și stoarceți laptele. Ocupația pacientului, dar catelul va începe să se mânce în curând. Catelul foarte slab trebuie hrănit cu o pipetă, exprimată prin laptele matern.

Cand se nasc o multime de pui si sfarcuri, mama nu este suficienta pentru toata lumea, toti puii sunt impartiti in jumatate. Fiecare grup este hrănit separat, punând mama alternativ, schimbând fiecare două ore. Puii care nu mănâncă în acest moment, dorm într-o cutie separată pe o sticlă caldă cu apă caldă.

Este important să: Prima dată, cu cei neobișnuiți, târfa poate prinde catelusii. Este necesar să-i controlați comportamentul, dacă este necesar, să-l corectați pe copii, să-l scoateți de sub labă, să-l puneți sub mamelon.

Prezența laptelui în femeia parturientă depinde de hrănire. O dietă suficientă și de calitate superioară garantează hrănirea și dezvoltarea normală a căței.

La naștere, catelusii sunt orbi și surzi, au numai gust și miros. După 6-7 zile, începe să apară audierea. Viziunea vine la ei la 12-14 zile după naștere. După trei săptămâni, dinții încep să fie tăiați. Absența dinților pe maxilarul inferior după 30 de zile indică o dezvoltare înapoi a puilor.

Primele 1-5 zile de viață în anumite specie câinii opresc urechile și coada. După 10 și 20 de zile de viață, este necesar să tăiați ghearele pe labe, brațele anterioare să fie tratate cu un fișier de unghii, astfel încât burta să nu zgârie cățea.

Hrănirea căței

Cu suficient lapte la femeia care a avut naștere, nu trebuie să vă faceți griji timp de trei săptămâni. Pornind de la a 22-a zi, începem încărcați- pui.

 1. Ziua - carne, tocata marunt, puteti coace, dar fara grasimi si vene.
 2. Cum să dai carnea puiiZiua - dimineața dați brânză de vaci cu lapte și gălbenuș crud.
 3. Ziua - repetăm ​​a doua zi, la prânz dăm lapte cu un gălbenuș.
 4. Ziua este carnea dimineața și seara.
 5. Ziua - adăugăm terci. Se prepară pe apă, dar înainte de hrănire adăugăm lapte. Folosim hrișcă, orez și mei, recomandăm amestecarea cerealelor.

Cantitatea de carne treptat crește. Puiul trebuie să primească 40 ± 10 grame de carne pe kilogram de greutate pe zi, ouă brută - de două ori pe săptămână. Fiecare catelus are o priza separata.

După a 25-a zi de viață, este necesar să se aplice antihelmintic pentru cățeluși, în clinica veterinară vă vor cere medicamentele potrivite. Această operație se repetă după 14 zile.

Pentru noii proprietari de pui, vă rugăm să fiți instruiți cu privire la conținutul rasei de câine.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce câinii nu sunt ca pisicile și ce se poate face în legătură cu acestea?De ce câinii nu sunt ca pisicile și ce se poate face în legătură cu acestea?
Cum să pregătești un câine acasăCum să pregătești un câine acasă
Cum să faci în mod corespunzător un câine și o pisică în aceeași casăCum să faci în mod corespunzător un câine și o pisică în aceeași casă
Cum să înveți un câine comanda `voce`Cum să înveți un câine comanda `voce`
Ce face câinele să urle în curte? De ce și de ce?Ce face câinele să urle în curte? De ce și de ce?
Cum să înveți un cățel la toaletă: în apartament și pe stradăCum să înveți un cățel la toaletă: în apartament și pe stradă
Cum să eliminați o bifă de la un câine la domiciliuCum să eliminați o bifă de la un câine la domiciliu
Care este greabantele unui câine, pentru ce este și unde este?Care este greabantele unui câine, pentru ce este și unde este?
Cum să înveți câinele comenzile de bază acasă?Cum să înveți câinele comenzile de bază acasă?
Cum să înveți un cățel să meargă la un scutec specialCum să înveți un cățel să meargă la un scutec special
» » Cum să luați acasă o naștere la un câine
© 2021 amigdas.com