amigdas.com

Cum să eliminați un mandrator de acțiune rapidă dintr-o mașină de găurit

Scoaterea cartușului de la burghiuMaeștrii de la domiciliu utilizează cel mai adesea cartușe pentru exerciții electrice de două tipuri: cheie și rapidă de strângere. Cartușul este una dintre părțile principale ale mecanismului de găurit. Prin aceasta, mișcarea de rotație este transmisă sculei de lucru de la motorul electric. De asemenea, clema fixează burghiul astfel încât în ​​timpul găuririi să fie asigurată acuratețea maximă și fixarea sigură și este posibilă înlocuirea rapidă a cartușului cu burghiul.

În timpul utilizării extinse, unealta poate eșua. Prin urmare, pentru a putea scoate un cartuș dintr-o mașină de găurit și schimbați-l înainte de a începe să lucrați. Cu astfel de cunoștințe, chiar și un începător nu se va pierde. Dacă brusc aveți probleme cu mandrina de acțiune rapidă, aceasta va fi capabilă să o deșurbeze și să o înlocuiască.

Principalele tipuri de cleme

Există două tipuri principale de cleme pentru un burghiu:

 • Coroana dințată. Șaiba este fixată cu o cheie specială.
 • Clampare rapidă. Manșonul de prindere este acționat prin rotație manuală.

mandrine Cam, care sunt instalate pe perforatoare moderne, permit dispozitivului de fixare fiabil coadă 1-25 mm în diametru. Dispozitivul de acest tip nu are practic lipsuri, dintre care cel mai semnificativ este un preț destul de ridicat.

Tipul unui clip al unui cartuș pe un burghiuDispozitivul cel mai popular de prindere instalat pe Burghiele moderne - l BZP, adică mandrina rapida. Pe fixarea instrument în BZP durează câteva secunde și o tastă specială nu este necesară în acest caz. Fixarea gambă prin rotirea manuală a manșonului de reglare, pe suprafața exterioară, care are o înfășurare de facilitare striată. Pentru a controla acțiunea mecanică pe tija sculei, în clema de acest tip este prevăzut un dispozitiv de blocare.

Deficiențele grave ale BZP includ:

 • Uzura rapidă a elementelor sale.
 • Fixarea insuficient de fiabilă a burghiilor de burghie cu un diametru mare, ca urmare a faptului că unealta este rotită în timpul funcționării.

Dar produsele dentate-coroana oferă fiabilitate de fixare. Singurul dezavantaj semnificativ al acestor dispozitive este că au nevoie de o cheie ușor de pierdut. Cu toate acestea, puteți să eliminați această problemă prin fixarea acestei părți pe firul de foraj cu o bandă sau o frânghie izolatoare.

Un clip mini-burghiu este foarte popular, care este instalat pe mașini de găurit compact. Mini-burghiile sunt preferate de bijutieri. Mini-cartusul este inclus în categoria de strângere rapidă. Este produsă în principal din alamă și este utilizat pentru fixarea sculelor cu diametrul coțului de 0.1-4.5 mm.

Rack-și-a circumferinței

Clasic, se referă la dispozitive de prindere a tipului de camă sau cuțit. Ele sunt fixate cu unelte cu cot rotund și cilindrice pentru prelucrări ulterioare. Elementele principale ale clemelor de prindere a fălcii sunt următoarele:

 • Corpul cilindric.
 • Inel de reglare sau manșon, care se rotește pe suprafața exterioară a corpului.
 • O manșetă sau un mecanism cam în partea interioară a corpului.

Tipuri de cartușe electrice de forajMaterialul pentru realizarea elementelor mecanismului Bucșă este oțelul călit și este format din trei came mecanism identic se apropie unul de celălalt în timpul rotației inelului de reglare sau a manșonului, oferind o coadă de prindere sigură. Primele modele ale fălcilor converg datorită roata de ajustare, dar acum acest rol aparține manșonului de reglare.

Clemele sunt montate pe o parte a arborelui de găurit, iar pe de altă parte, se introduce o unealtă cu care se execută lucrările. Prindere maxilară în principal sunt utilizate pentru fixarea în ele:

 • freze de frezat;
 • burghie;
 • robinete cu tije cu diametru mic.

O modalitate de dezasamblare a cartușului

Clamp cu racord filetat luând în considerare firul din stânga.

Elementul filetat este dispus în interiorul dispozitivului în legătură cu primul decât maximul fălcile de prindere sunt deplasate în afară, cu condiția ca astfel accesul la șurubul de fixare, desurubati Phillips convenționale șurubelniță. În burghiele fără acest șurub, cartușul este răsucite din arbore fără lucrările de pregătire descrise mai sus.

Șurubul cu firul din stânga, care fixează mandrina filetată, poate fi purtat în viitor. Pentru a restabili fiabilitatea conexiunii, se recomandă următoarele:

 • introduceți șurubelnița în capul șurubului de fixare;
 • Ciocan ușor pentru a se aprofunda în șurubul cu filet.

Aceste acțiuni nu vor duce la deteriorarea ansamblului de prindere a burghiului și la lăsarea dispozitivului de prindere fixat pe acesta mai precis și mai fiabil.

Înlocuirea mandrinei cu filet poate fi efectuată utilizând o cheie 14. Pentru a evita greșelile, este recomandat să citiți materialul teoretic și să vedeți videoclipul corespunzător.

Metode de demontare a cartușului pe un burghiuPentru a înlocui cartușul uzat Vechiul dispozitiv de prindere este scos din burghiu și este instalat unul nou. Atât burghiul convențional, cât și mini-burghiul sunt echipate cu cartușe cu filet și o conexiune conică.

Când înlocuiți burghiele filetate, este important să luați în considerare marcarea având următoarea formă:

 • 1,5-13 M 12 x 1,25;
 • 1,5-13 ½ - 20 UNF.

Intervalul 1.5-13 indică diametrele minime și maxime ale sculei de tăiere. Noul dispozitiv de prindere trebuie să aibă același marcaj vechi.

Conectare conică

În cazul unui cartuș conic înlocuirea este mai ușoară. Pe dispozitivele de acest tip poate exista un astfel de marcaj: În 10 - În 12 - În 16 - În 18.

Set de foraj include un dispozitiv special pentru cartușele de îndepărtare a materialului, cu toate acestea, meșterul experimentat pur și simplu a lovit ușor în jos de foraj foraj și fixați-l, provocând lovituri de ciocan uniforme la partea din spate, un arbore de detonație.

După demontare, suprafețele conice sunt șlefuite cu o cârpă de șmirghel. Dacă pe suprafață există urme negative, acestea sunt șterse de fișier. Noul cartuș este înlocuit cu pumni kyanki, așezat ferm pe joncțiune.

Pentru a elimina un pic sau alt atașament, care a blocat cartușul, necesită abilități și experiență în manipularea sculelor de lăcătuș. Dacă clema nu reușește, este înlocuită.

Dacă vă interesează cum să îndepărtați un cartuș de la un burghiu Interskol, citiți următoarele informații. Strângeți firul din dreapta, dar datorită reversului, este posibil să fixați interiorul produsului cu un șurub cu un filet de stânga. Camile sunt divorțate, este introdusă o șurubelniță Phillips, șurubul din stânga este deșurubat. Pe măsură ce sunt strânse strâns, sunt posibile probleme. Nu rupeți sloturile! Apoi, încercați să o opriți cu o cheie de gaz, dar cu schimbarea vitezelor la viteză mică.

Probleme cu mecanismul de prindere

Purtați un mandrinăÎnainte de a începe, citiți instrucțiunile pentru utilizarea instrumentului. Acest lucru vă va ajuta să evitați multe probleme. Amintiți-vă că burghiul nu este utilizat pentru frezare, deoarece clema nu rezistă acestei încărcări laterale. Selectați corect burghiul, acordați atenție la ascuțirea acestuia, marcați centrul de forare (folosind miezul).

Uneori în timpul demontarea blocajelor de fixare. Dacă da, dispozitivul este dezasamblat și curățat complet și lubrifiat. În mod deosebit, acest lucru se întâmplă după găurirea găurilor pe tavan, pe măsură ce gunoiul este turnat în clemă. În cazul în care clema de zbor, crește tensiunea în îmbinarea conică. Pentru a face acest lucru, unitatea este încălzită la 110 ° în cuptor și apoi instalată pe un scaun rece. De asemenea, este posibil ca bătăile care rezultă din fracturarea inegală a camelor sau uzura conului de bază. Aici trebuie să înlocuiți elementele.

Când demontați clema, ia în considerare tipul acesteia. După finalizarea procedurilor, reasamblați în ordine inversă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa alegi un burghiu pentru placi ceramiceCum sa alegi un burghiu pentru placi ceramice
Cum să scoateți cartușul de la șurubelniță și să îl înlocuiți cu unul nouCum să scoateți cartușul de la șurubelniță și să îl înlocuiți cu unul nou
Mașină de găurit cu bază magneticăMașină de găurit cu bază magnetică
Burghie pentru lemn: tipuri și sfaturi de alegereBurghie pentru lemn: tipuri și sfaturi de alegere
Colțar de prindere: descriere, tipuri, sfaturi privind alegereaColțar de prindere: descriere, tipuri, sfaturi privind alegerea
Masina de gaurit verticala: caracteristici, sfaturi despre alegereMasina de gaurit verticala: caracteristici, sfaturi despre alegere
Ascuțirea unui burghiu pentru metal: parametri, unelte de lucru, sfaturiAscuțirea unui burghiu pentru metal: parametri, unelte de lucru, sfaturi
Unelte șurubelniță 16: dispozitiv și funcționareUnelte șurubelniță 16: dispozitiv și funcționare
Mașină de coordonat-plic: scop, principiu de funcționare, tipuriMașină de coordonat-plic: scop, principiu de funcționare, tipuri
Strunguri pentru mașină: principalele tipuri și domeniul de aplicareStrunguri pentru mașină: principalele tipuri și domeniul de aplicare
» » Cum să eliminați un mandrator de acțiune rapidă dintr-o mașină de găurit
© 2021 amigdas.com