amigdas.com

Cum de a alege o ușă din metal

Cum de a alege o ușă de intrare metalică la apartamentRezolvarea problemei de a crea o intrare sigură și fiabilă în apartament, în primul rând gândiți-vă cum să alegeți ușa din față. Atunci când spargerea este decisivă, timpul de rupere este crucial și dacă acest timp este întârziat, hoțul va renunța pur și simplu la ideea sa. Produsele din lemn sunt deschise într-o ordine de mărime mai rapidă, deci o soluție mai sigură ar fi o ușă metalică.

desen

Cum de a alege ușa de intrare la apartamentPentru a decide cum să alegeți o ușă metalică, trebuie să decideți ce va fi important atunci când o utilizați. Principalele criterii de selecție:

 • Fiabilitatea și grosimea panzei;
 • Stabilitatea încuietorilor în încercările de rupere;
 • Izolație termică și fonică bună;
 • Aspect frumos.

În timpul creșterii criminalității în Rusia în anii 90 ai secolului trecut, ușile duble de intrare erau populare. Unul dintre ele era puternic, metalic, cu un cadru puternic și bucle de garaj, precum și cu încuietori complexe cu un secret, dar fără izolare termică.

Cel de-al doilea a fost unul obișnuit de lemn, cu un aspect plăcut și un finisaj cald. Distanța dintre ele a ajuns la 40 de centimetri. Având în vedere fiabilitatea acestei opțiuni, trebuie să recunoaștem că este într-adevăr foarte rezistentă atât împotriva furtului, cât și împotriva incendierii din exterior. Cu toate acestea, în zilele noastre poate fi numit de modă veche. Unele firme sunt chiar gata să recreeze astfel de produse la cerere.

Există cerințe generale care sporesc fiabilitatea produsului. Designul unei uși moderne de înaltă calitate ar trebui să le respecte:

 • Usi de intrare din otel pentru securitatea casei dumneavoastraCutie de usi;
 • Tabla de otel este baza;
 • Elementele de rigidizare;
 • Panou blindat pe castel;
 • buclă;
 • Pivot detașabil;
 • Cel puțin două castele;
 • Etansant pentru izolare termica.

Ar trebui să acordați atenție fiecăruia dintre acești parametri pentru a ști cum să alegeți ușa de intrare metalică. Sfaturi profesionale sunt date despre fiecare element al grupului de intrare.

Despre rama ușii

Cutia de ușă trebuie asamblată dintr-o țeavă de profil metalic. Grosimea metalului nu poate fi mai mică de 3 mm. Cutiile de alte forme de metal nu sunt atât de puternice și rezistente la coroziune și îndoire și sunt mai greu de instalat. Pe o parte a cutiei fixați buclele și realizați găuri pentru știfturile anti-ștecher. Pe cealaltă parte sunt găurite găuri pentru încuietori. Pentru a izola geamul, se face o pridvor. Aceasta este o adâncitură în care panza se află la închidere. Numărul de porți poate fi de la una la trei. Cea mai optimă va fi o verandă, care poate fi bine izolată de frig.

Cum de a alege o ușă din metal

Frunza de ușă

Usi metalice de intrare: cum sa alegiTesatura constă dintr-o foaie de metal - baza, rigidizatoarele, materialul izolator și, opțional, știfturile anti-detașabile.

Primul lucru pe care trebuie să-l acordați atenției unei foi de metal este grosimea sa. Ar trebui să fie 2 - 3 mm. Foi mai puțin groase sunt instalate de producătorii chinezi, grosimea lor rareori depășește 1,5 mm și uneori chiar 0,5 mm. Astfel de uși pot fi deschise cu un deschizător de cutii. Verificarea grosimii foii poate fi dificilă, dar faptul că este suficientă poate indica masa. De obicei, este mai mare pentru produsele de calitate.

Determinați grosimea mică poate fi, dacă încercați să apăsați foaia. Un material defect va arăta deformare. Alegerea ușilor cu o foaie mai mare de 3 mm nu prea merită, deoarece aceasta mărește masa produsului, fără o îmbunătățire semnificativă a proprietăților protectoare. Adăugați o foaie de fier internă, de asemenea, nu este necesară, deoarece restricționează accesul la încuietoare din interior pentru reparare, iar crackerul trebuie să deschidă stratul exterior pentru a deschide ușa. Optimă va fi o foaie exterioară, groasă de 3 mm.

Sarcina rigidelor nu este să lase să se îndoaie sau să se stoarcă partea extremă a pânzei. Elementele de rigidizare trebuie să fie atât transversale cât și longitudinale. Cel mai bine, când aceste margini sunt două vertical și trei orizontale. Oferă forța necesară și nu masa prea mare.

Pentru ușile cu care se confruntă intrarea, grosimea trebuie să fie de 5 - 7 centimetri. Dacă acestea conduc spre stradă, grosimea trebuie selectată mai mult - până la 10 centimetri. Chiar mai multă grosime nu este necesară, deoarece o astfel de ușă masivă poate fi deja traumatizantă.

Tipuri de bucle

Usi de intrare metaliceBuclele interne sau externe sunt mai bune - întrebarea este populară și destul de naturală. Buclele externe omoară oarecum aspectul produsului din exterior și se crede că pot fi tăiate pentru a rupe ușa. Cu toate acestea, acest lucru este prea lung și zgomotos, pentru ca hackerii să deschidă mai degrabă blocarea decât vor vedea de pe balamale. Buclele interne au o serie de dezavantaje. Acestea reduc deschiderea utilă pentru trecere, măresc prețul produsului și creează o sarcină pe îmbinare atunci când este deschisă.

Dacă balamalele sunt exterioare, trebuie să verificați dacă foaia este echipată cu un știft detașabil. Sarcina sa nu este aceea de a lăsa ușa înlăturate, chiar dacă balamalele sunt întrerupte. Pinul se află în coperta ușii și se extinde în cutie atunci când este închis.

De obicei, ușile de intrare sunt grele, iar folosirea îndelungată duce la uzura buclei și scârțâitul. Dacă balamalele ușii se află pe rulmenți - această problemă nu se va produce mai mult.

Izolarea grupului de intrare

Un aspect important în repararea intrării în cameră este dacă acesta va fi izolat de sunetele reci și străine care pătrund din exterior. O astfel de posibilitate este asigurată de materialele termoizolante, care pot fi finisate atât ca o ușă cât și ca o foaie. Există mai multe tipuri de materiale izolante:

 • Usi de intrare: cum sa alegiVată minerală. Eco-friendly, material de izolare bun, nu este inflamabil. Cea mai bună opțiune pentru izolație și izolare fonică.
 • Spumă poliuretanică, spumă de polistiren, polistiren expandat. Meritele lor sunt absorbția bună a sunetelor, imunitatea la umiditate. Dezavantajul este pericolul de incendiu.
 • Carton ondulat. Materialul cel mai puțin calitativ se găsește în produse foarte ieftine. Reține puțin căldura, periculoasă în caz de incendiu.

Izolarea trebuie efectuată nu numai pe ușa însăși, ci și pe versanți. În ele, puteți folosi aceeași umplutură ca în panza principală. Principalul lucru este ca lucrarile de finisare a pantelor sa fie efectuate corect, fara crapaturi stanga, altfel izolatia va fi incompleta.

Usi metalice pentru apartamente

Bariera de cauciuc sau silicon ar trebui să fie, de asemenea, în jurul întregului contur al ușii din ușă. Acesta va asigura atenuarea sunetului impactului la închidere, va proteja mirosurile și curenții străini care pătrund în fisurile dintre panta și ușă și va îmbunătăți și izolarea fonică. Un circuit al unei astfel de barieră este suficient.

Unii consideră că instalarea și izolarea fonică a grupului de intrare vor elimina complet sunetele de la intrare sau de pe stradă. Dar nu este așa, sunetele penetrează în orice caz pereții, deși grupul izolat de intrare, bineînțeles, îi va mușca bine.

Ce blochează să punem

Garnituri de usi pentru usile de intrareÎncălzile sunt fabricate și instalate într-o cantitate imensă, însă există parametri care afectează calitatea și fiabilitatea blocării utilizate.

Dacă alegeți ușa apartamentului, trebuie să cumpărați o cheie de blocare. Încuietorile cu balamale și deasupra capului sunt mult mai puțin fiabile decât încuietori.

În mod convenabil, dacă există un dispozitiv de blocare a mecanismului de blocare, trebuie să vă asigurați că nu blochează ușa la închidere, ci vă permite să o deschideți din ambele părți prin apăsarea mânerului.

Rezolvarea problemei numărului de încuietori, este mai bine să se ia în considerare două principii diferite, dar diferite. Acest lucru va determina atacatorul să-și petreacă de două ori mai mult timp, precum și să fie mai pregătit să deschidă diferite tipuri de constipație. Puteți alege o broască cu o cheie de fluture și engleza sau cilindru. Puteți utiliza pârghia (acesta este tipul de blocare care utilizează o cheie cu un set unic de caneluri și proeminențe - un fel de cod) în combinație cu un cilindru.

La toate acestea, puteți adăuga un zăvor, care poate fi deschis numai din interior. Va aduce pacea minții noaptea

Blocarea poate încerca forarea sau lovirea. Prin urmare, este necesar să se prevină o astfel de oportunitate cu o acoperire blindată.

Alegerea unei uși într-o companie specializată, trebuie să acordați atenție tuturor nuanțelor: completitudinea și priceperea povestii consultantului, calitatea materialelor de produs, disponibilitatea site-ului și cataloagele. Înainte de alegerea finală, merită luate în considerare câteva opțiuni pentru furnizori și producători.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a izola în mod corespunzător ușile de intrare din lemnCum de a izola în mod corespunzător ușile de intrare din lemn
Cum de a alege ușa din față într-o casă privată?Cum de a alege ușa din față într-o casă privată?
Cum de a alege dimensiunea unei uși de intrare metal cu o cutieCum de a alege dimensiunea unei uși de intrare metal cu o cutie
Usi de intrare in strada cu ruperea termicaUsi de intrare in strada cu ruperea termica
Ușă de intrare într-o casă privată: fotografie, preț, sfaturi privind alegereaUșă de intrare într-o casă privată: fotografie, preț, sfaturi privind alegerea
Ce ușă din față să alegeți într-un apartamentCe ușă din față să alegeți într-un apartament
Thermodore: trăsăturile, avantajele și avantajele saleThermodore: trăsăturile, avantajele și avantajele sale
Ușă de intrare la o casă privată - design, fotografieUșă de intrare la o casă privată - design, fotografie
Selecția ușilor de intrare la o casă privată: caracteristici, fotografieSelecția ușilor de intrare la o casă privată: caracteristici, fotografie
Usi de intrare din lemn: prezentare si fotografii de modele populareUsi de intrare din lemn: prezentare si fotografii de modele populare
» » Cum de a alege o ușă din metal
© 2021 amigdas.com