amigdas.com

Descrierea peștelui Chekhon: unde se găsește, habitat

Peștele ChekhonChekhon aparține celor mai populare tipuri de pești din Rusia. Acest lucru se datorează gustului său blând și plăcut. Este renumit pentru gustul său excelent sub orice formă. Cea mai mare cerere este pentru crabul afumat. În poporul celuilalt nume - cehă, chuhon, saber pește. Ce este acest pește și unde este Cheon?

Descrierea speciei

sabrefish aparține familiei de crap, și reprezentantul său cel mai popular. Există două tipuri de Cehov - mare și apă dulce. În aspect, peștele nu arată prea mult ca crapul. Diferă în dimensiuni mici și trăiește în aproape toate rezervoarele mari din Rusia. Chekhon este foarte popular printre pescari, deoarece musca activ pe orice momeală.

Chekhoni nu are un corp atât de bulb ca un crap. Cehia se distinge printr-o burtă înfundată și, din acest motiv, corpul ei este ca și cum ar fi îndoit. Întunericul din spate este de fapt drept. Suprafața are o culoare maro. Chukhny este acoperit cu cântare mici și lucioase. Ochii mari sunt de culoare gri cu elefantii violet inchis. Gura este o poziție superioară, astfel încât se poate vedea că peștii sunt hrăniți de pe suprafață.

sabrefish are aripioare pectorale lungi în gri cu o culoare galben-roșie. Partea din spate a aripii este mai scurtă și mai gri, ușor deplasată la coadă. În medie, cehul crește până la 37 cm. Greutatea adulților ajunge la 400 g. Cu toate acestea, unii pescari au reușit să prindă exemplare mai mari. Lungimea corpului unui ceh mare a ajuns la 50 cm, iar greutatea a fost de până la 1,5 kg.

Această specie este caracterizată de un conținut mediu de grăsimi, deși alte specii sunt foarte grase. De exemplu, Donul se distinge prin conținutul ridicat de grăsime, iar Volga unul este considerat alimentar. Peștele conține multe proteine ​​utile.

Habitat și distribuție

În apa proaspătă, peștele Chekhon crește și se dezvoltă. Uneori, un ceh se găsește în mări. Chuhon preferă apă adâncă și deschisă. Vedere la mare se găsește în bazinele mai multor mări:

 • Negru;
 • Baltica;
 • Caspianul;
 • Azovul.

Descrierea peștilorSpeciile de apă dulce trăiesc în rezervoare mari, dintre care se numără lacurile fără alge, râurile mari și rezervoarele mari. Mai presus de toate, se află în Ladoga și pe Volga, în parcelele de mijloc și de jos.

Peștele în timpul zilei îi place să înoate pe suprafața apei sau să rămână în jumătate de apă. Noaptea, Cehov îi place să coboare în adâncuri. Când vine vremea rece, Cehul se află în gropi și vânturi. În primăvara și toamna pot fi văzute turme de pește de masă.

În plus față de Rusia, Ucraina și Belarus, pește se regăsește și în râurile din Europa de Vest, Scandinavia. Adâncimea și lățimea râului au o mare importanță în alegerea habitatului pentru această specie de pește. Dacă nu se efectuează curățarea canalului, peștele părăsește astfel de corpuri de apă. Deci, sa întâmplat cu râul nord Donets, pentru că Chehovul a dispărut. Pește alege întotdeauna un loc liber și adânc pentru a trăi. Datorită scăderii numărului de specii de pești, captura este interzisă în unele regiuni.

De ce mănâncă?

sabrefish pot fi atribuite reprezentanților omnivori, astfel încât în ​​dieta ei zilnică există hrană vegetală și animală. Pentru tineri, planctonul este utilizat pentru hrană. În creștere, peștele începe să mănânce și alte alimente:

 • larve de insecte;
 • viermi;
 • insecte;
 • bentosului;
 • peștii tineri.

Nutriția ei depinde de vârstă. Peștii tineri mănâncă plancton, dar după ce cresc, trec la alimente mai substanțiale. Odată cu debutul sezonului de reproducere, cehul încetează să mai hrănească. La sfârșitul acestui proces, peștele are un mare apetit. Depinde mult de temperatura apei în care trăiește peștele. La o temperatură scăzută a apei, intensitatea nutriției scade sau încetează cu totul. Mai presus de toate, chukony mănâncă mâncare seara și dimineața. Imediat după ce mănâncă peștele se pliază din nou în adâncime.

Pescarii îl prind ușor, pentru că chukhon musca pe tot. Peștele se îndreaptă spre viermi, momeli, momeli siliconice. Uneori un chukhon se poate arunca pe un cârlig gol, dacă este legat de un fir roșu. Cea mai bună momeală, conform pescarilor experimentați, este:

 • vierme de vrac;
 • roșu burete;
 • acoperi;
 • Grasshopper;
 • libelulă.

Cehii au un apetit excelent, astfel încât peștele mănâncă din mândrie tot felul de alimente. Chekhon este un fel de vânătoare pentru prăjituri. Peștele se uită liniștit la turma de prăjit, fără să arate imediat interesul. Când vine un moment bun, sperietoarea urnează la prăjitură, o prindă și se duce la adâncime.

reproducere

După 3 ani de viață peștele începe pubertatea. Castanul este între mai și iunie. Pentru a face acest lucru, adulții aleg râuri rapide în zonele de pajiști și de nisip. Temperatura cea mai potrivită pentru reproducere ar trebui să fie la un nivel de 15-20 ° C. Chuhon alege locurile cu o adâncime de 1 metru.

Habitat de pește al lui ChekhonFemelele produc ouă non-lipicioase. După 2-3 zile, ouăle, ajungând la un diametru de 5 mm, se transformă în larve. După aceea, larvele se adună în turme și sunt purtate de curent.

Creșterea tânără crește rapid și la vârsta de 10-12 zile deja mănâncă plancton. Pestele tânăr adaugă rapid la creștere, dar apoi încetinește. Cehia are cea mai mare activitate în timpul verii. În vânătoarea de insecte, un ceh sare pe suprafața apei, aruncând laturi argintii.

Utilizarea Cehov în dieta

Bucate din cehă, gustos și util. Pestele se referă la specii cu conținut scăzut de calorii. Are multe vitamine și minerale diferite. Dacă îl consumați în mod regulat, normalizează zahărul din sânge și reduce nivelul colesterolului rău din organism. Carnea de pește ajută, de asemenea, la îmbunătățirea calității unghiilor și părului.

Chekhon corect pregătit accelerează procesele de recuperare a sistemului nervos și regeneră celulele. De asemenea, procesul de metabolizare în organism se îmbunătățește.

Carne de Cheon foarte ofertă. Gustul deosebit de plăcut este posedat de un pește uscat. Cu bere ei bere, și, de asemenea, utilizați meniul de mars. Este adesea prăjită și gătită într-o tocană. Un gust plăcut îl face o gustare excelentă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Unde se află și ce mănâncă peștele?Unde se află și ce mănâncă peștele?
Pescuit în Magnitogorsk: locuri de pescuit și prognoza brizaPescuit în Magnitogorsk: locuri de pescuit și prognoza briza
Pescuitul pe Yenisei în diferite sezoanePescuitul pe Yenisei în diferite sezoane
Pescuit excelent în regiunea NovosibirskPescuit excelent în regiunea Novosibirsk
Pescuit excelent în Tyumen și regiunea TyumenPescuit excelent în Tyumen și regiunea Tyumen
Pescuit excelent în Teritoriul KrasnodarPescuit excelent în Teritoriul Krasnodar
Pescuit excelent în regiunea SamaraPescuit excelent în regiunea Samara
Pescuitul pe râurile din regiunea KirovPescuitul pe râurile din regiunea Kirov
Crucea de aur: habitate și capturiCrucea de aur: habitate și capturi
Pescuit excelent pe râul KubanPescuit excelent pe râul Kuban
» » Descrierea peștelui Chekhon: unde se găsește, habitat
© 2021 amigdas.com