amigdas.com

Aruncarea vrabii - ce să se hrănească și cum să se îngrijească

puiÎn primăvară, când toate păsările încep să dobândească descendenți, uneori puteți vedea cuibăriturile care au căzut din cuiburi. puțin, care nu sunt pe deplin dezvoltate

, copiii cu chip galben arată atât de neajutorați și abandonați încât este pur și simplu imposibil să treacă. Prin urmare, mulți oameni se grăbesc să le ia cu ei pentru a salva păsările sărace, pentru a le încălzi și a le hrăni. Ce să hrănești vrabia.

Dacă ați găsit o viperă și ați adus-o acasă pentru a ieși, mai întâi trebuie să găsiți locul în care va fi. Pentru aceasta, poate apărea o cutie mică, la baza căreia este necesar să se așeze o țesătură din material moale. Plante acolo naidenysha și asigurați-vă că el nu poate sări de acolo. Puii mici pot avea nevoie de încălzire suplimentară. Pentru a face acest lucru, se recomandă folosirea unei plăci de încălzire sau a unei sticle umplute cu apă caldă.

Îmbrățișarea vrabii - ce să hrănești

Așa că ai luat puiul de vrăbii, l-ai adus la tine, echipat adăpost temporar și o să hrănească pasărea. Principalul lucru nu este să uităm că puii de păsări insectivore mănâncă alimente, care în volum se ridică la 3/4 din greutatea lor pe zi. Ce mănâncă vrăbii? Bazele dietei lor în natură sunt muștele mici, viermi, omizi, gândaci și diverse larve. Desigur, este de dorit să hrăniți bebelușul cu aceste insecte, dar, din păcate, va fi destul de greu să le obțineți.

Trebuie să știți exact ce puteți alimenta vrabia. De exemplu, în nici un caz nu trebuie să hrănești o pasăre cu pâine. Acesta poate fi administrat foarte puțin, anterior înmuiat în lapte, nu mai des decât o dată în 2-3 zile. La pui i se poate oferi o carne puțin fiartă, care trebuie să fie tocată în formă fină și adăugată acolo fulgi de ovaz sau boabe de cereale.

Cum să hrănești o vrabie pentru copiiȘtergerea unei vrabii va mânca și legume - castraveți, morcovi, sfecla. Înainte de hrănire, acestea trebuie să fie rase fin și stoarse în exces suc. Și, de asemenea, puteți hrăni copilul cu un ou fiert și brânză de vaci. Este foarte important să se ia în considerare faptul că alimentele pentru el trebuie să fie nesărate, deoarece este imposibil să se dea sare păsărilor în orice caz. Puteți suplimenta dieta prin adăugarea cretei sau cărbunelui zdrobit, puii cu plăcere vor mânca acest aditiv.

Atunci când încercați să alimentați ptahu, ar trebui să încercați să o faceți pentru ca bebelușul să mănânce singur. Dar dacă acest lucru nu este posibil, ar trebui să i se dea mâncare, după ce și-a deschis ciocul cu pensete. Acest lucru trebuie făcut foarte atent, astfel încât să nu dăuneze puii. Dacă nu sunteți sigur că veți face față acestei sarcini, este mai bine să întrebați pe altcineva.

Hrăniți copilul foarte des, o dată la fiecare 2 ore. Bineînțeles, acest lucru este foarte dificil și dificil, dar dacă vreți, puteți face față, deoarece nu permiteți noul animal de companie pe care l-ați luat pentru a muri de foame? Și, de asemenea, nu uitați că, pe lângă mâncare, apa proaspătă ar trebui să fie mereu lângă pasăre.

Merită să alegeți o cuișcătoare de vrăbii

Modul de viață al vrăbilor

Vrabia de puivrăbii - birdiile mici și agile, chirpul lor vesel se poate auzi întotdeauna pe stradă. Spre deosebire de frații lor cu pene, se trezesc nu în zori, ci mai degrabă târziu dimineața. Păsările le place să se adune în grupuri zgomotoase. Când vine primăvara, iar timpul de reproducere vine, bărbații se luptă pentru cele mai bune locuri pentru cuiburi pentru o lungă perioadă de timp. Când casa pentru viitorii copii este pregătită, femeia plasează 4 până la 6 ouă. La nașterea cuiburilor, părinții încep să se îngrijească de mâncarea lor.

Puiul de vrabie este considerat puternic, dacă își deschide larg ciocul atunci când hrănește. Foarte rar, dar există cazuri în care puii care mănâncă prost, părinții se simt slabi și aruncă din casă. Dar o astfel de acțiune din partea acestor păsări - mare excepție.

În majoritatea cazurilor, cuiburile ies din cuiburi, care încep să învețe cum să zboare. Primele încercări pot fi nereușite, dar mai târziu copiii câștigă forță și reușesc.

Dacă găsești o pui

Înainte de a lua acasă o mică pasăre a vrăbii, merită să te gândești serios, poate că merită să-l lăsăm unde era? Cel mai probabil, un cuib a părăsit cuibul - un copil care a început să învețe cum să zboare și face primele încercări. Iar părinții păsărilor sunt aproape în acel moment, ei o controlează și vor fi întotdeauna capabili să aducă mâncare copilului lor în timp ce se află la sol și nu vor deveni mai puternici.

Grija pentru un astfel de copil la domiciliu este destul de problematică, și multe pui cu greșeli sau hrănire pot doar să moară. Dacă în apropiere nu există câini sau pisici, este mai bine să aduci și să pui un jgheab în care să fie cubul căzut. Și, de asemenea, să nu uitați că păsările care au crescut în captivitate pot muri repede după ce au ieșit din viață pe stradă.

Cum să hrăniți puii în mod corespunzător

Cum să hrăniți puii în mod corespunzătorDacă găsești un cuib, plin de copii mici și fără experiență, și sunt siguri că părinții lor nu mai acoperi, și doriți cu adevărat să ajute orfanul săraci, puteți încerca să aducă aceste pui. Dacă doriți, hrănirea unor astfel de păsări este o sarcină complet rezolvabilă, trebuie doar să aflați mai multe despre astfel de bebeluși la început pentru a nu le face rău în mod inadecvat.

Instrucțiuni de alimentare

Mai întâi de toate, ar trebui să veniți la îndemână:

 • pipetă;
 • pensete;
 • Seringi de unică folosință;
 • hrana pentru păsări.

Acum puteți începe hrănirea. Pentru aceasta trebuie să faceți:

 1. Furajele pentru pui pot fi lichide și solide. În magazinul de animale de companie poți cumpăra o hrană specială pentru păsări, pe care le pot mânca. Poate fi preparat sub formă de terci de cereale, așa cum va fi scris în instrucțiuni și va alimenta copiii mici;
 2. introduceți amestecul rezultat într-o seringă și pregătiți o pipetă cu apă;
 3. dacă copiii se află în cuib, trebuie să-l scuturați puțin, după care vor crede că mama lor a sosit și ei vor deschide larg ciocurile și va trebui doar să toarna niște furaje. Asigurați-vă cu atenție că terciul din seringă intră în gât și nu sub limbă. După această procedură, dați fiecărei pui câteva picături de apă din pipetă;
 4. păsările mici care pot mânca insecte pot fi hrănite cu pensete;
 5. Îmbrățișarea unei vrabii: cum să se hrănească în mod corespunzătordacă dintr-un anumit motiv puiul nu deschide ciocul, încearcă să-l ajute. Luați puiul în mână și țineți-l bine, dar țineți-l cu grijă. Apoi, cu cealaltă mână, deschideți ciocul și introduceți în el degetul arătător al mâinii care ține bebelușul. Acum puneți o pensetă în hrănire și apoi dați imediat apă pentru apariția unui reflex înghițitor;
 6. ar trebui să se țină cont de faptul că, atunci când hrănea puiul nu se culca pe spate, pentru că se poate sufoca. Furajul nu trebuie administrat la un moment dat. Cum credeți că ciocul bebelușului este suficient de umplut și el a înghițit mâncarea, acest lucru va fi suficient pentru o hrană;
 7. dacă încerci să acționezi corect, puiul va crește și în cele din urmă va putea să mănânce orice fel de mâncare.

Cum să hrănești o vrabie pentru copii

Știți deja că dacă vedeți puii întâmplător în primăvară, este mai bine să nu le alegeți. Dar se poate întâmpla ca să găsiți accidental, să zicem, toate micile vrabia, care are un picior rupt, sau există alte pagube, și este destul de neajutorat, atunci, desigur, el va trebui să fie sigur de a ajuta și de a avea grijă.

Dacă puiul nu este încă pe deplin în sus, trebuie să fie încălzit. Trebuie să puneți bebelușul într-o pungă caldă și mică. Pentru a face acest lucru, utilizați o șosete vechi de mitten sau de lână. Aveți grijă că el este întotdeauna cald. După aceea puteți încerca să hrăniți naidenysh-ul.

Secvența de hrănire a unei vrăbii de vrabie

Veți avea nevoie de:

 • insecte (muște, gândaci);
 • pensete.

Următoarele acțiuni se vor desfășura după cum urmează:

 1. un astfel de copil este obligat să se hrănească în fiecare oră cu pensete diverse insecte, muște, păianjeni, viermi, gândaci mici se potrivesc. Puteți încerca să-l cumpărați la un magazin de animale de companie, de exemplu, larvele unui vierme de făină. Furajul va trebui să fie destul de mult, așa că încercați să dați și un ou fiert, carne tocată;
 2. când vrabia își va deschide larg ciocul, cu ajutorul penseii, pune un insect în gura păsării, pe care o va înghiți;
 3. dacă bebelușul nu mănâncă încă, nu are nevoie să bea, deoarece acesta este periculos și se poate sufoca. Alimentați-l cu alimente proaspete folosind o pipetă. Când devine puțin mai puternic și începe să mănânce singur, pune apă lângă el în bolul de apă, astfel încât puii de vrăbii să poată bea la voia lor;
 4. nu vă faceți griji cu privire la faptul că puteți suprasolicita un mic animal de companie, deoarece metabolismul păsărilor este foarte rapid și au nevoie de multă hrană. Copiii se recomandă să se hrănească adesea și treptat, iar dacă puiul va mânca multă mâncare, dar rareori va afecta negativ sănătatea sa.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Principalele motive pentru care puii nu se grăbescPrincipalele motive pentru care puii nu se grăbesc
Cum să aranjezi o găină de găinăCum să aranjezi o găină de găină
Pasăre vrăbii acasă. Ce se hrănește și cum trăiesc casele vrabiiPasăre vrăbii acasă. Ce se hrănește și cum trăiesc casele vrabii
Totul despre păsări se schimbă: cum arată, unde locuiesc și la ce se hrănescTotul despre păsări se schimbă: cum arată, unde locuiesc și la ce se hrănesc
Ce păsări în natură aduc puii în timpul iernii și de ceCe păsări în natură aduc puii în timpul iernii și de ce
Câți vrăbii trăiesc și motivele principale pentru moartea lorCâți vrăbii trăiesc și motivele principale pentru moartea lor
Păsări Amadina: zebră, orez, japoneză și altelePăsări Amadina: zebră, orez, japoneză și altele
Ce este recomandat pentru a alimenta țâțe în timpul ierniiCe este recomandat pentru a alimenta țâțe în timpul iernii
Cum se hrănește găinile: hrană la domiciliuCum se hrănește găinile: hrană la domiciliu
Păsări cu piept roșu și cioc galbenPăsări cu piept roșu și cioc galben
» » Aruncarea vrabii - ce să se hrănească și cum să se îngrijească
© 2021 amigdas.com