amigdas.com

Cum să scapi de carii acasă

stomatităO boală comună care apare la copii și adulți este stomatita. Boala se manifestă ca ulcer dureroase pe mucoasa orală. Tratează stomatita în casă imediat. În caz contrar, ulcerele se pot extinde și apărea în locuri diferite. Astfel, tratamentul devine dificil. O persoană suferă de disconfort. Durează să mestece alimente, alimente și băuturi provoacă arsuri.

Cum să scapi de stomatită în gură?

Stomatita aftoasăStomatita este o tulburare destul de frecventă care poate apărea la orice vârstă. Este însoțită de simptome neplăcute. Se poate întâmpla creșterea temperaturii, scăderea stării generale. Este posibil să existe o pierdere a imunității și, în cazuri grave, o creștere a ganglionilor limfatici. Ulcerele se formează pe obraji, pe cer și pe limbă. O persoană suferă de disconfort, devine dificil pentru el să vorbească, să-și mănânce și să-și spele dinții.

Gingiile sunt umflate în acest moment și apare sângerare. Salivarea crește, iar pe mucoasa cavității orale se poate produce placă albă. În același timp, se poate dezvolta un miros neplăcut din gură. Cum să scapi de stomatită în casă? Să încercăm să înțelegem în detaliu acest subiect.

Cauzele stomatitei în gură

Există multe motive, ca urmare, care provoacă stomatită. Să luăm în considerare fiecare dintre ele în detaliu.

 1. Cauzele stomatiteiNatura virală a stomatitei. Această formă a bolii este contagioasă. Motivul principal pentru apariția ei în cavitatea bucală este contactul cu pacientul. De regulă, forma acestei boli este frecventă în instituțiile școlare și preșcolare. Când un copil bolnav este adus într-un grup mare de copii. Perioada de incubație în timpul bolii poate fi de la trei zile la două săptămâni. Boala este transmisă prin picături de aer sau ca urmare a contactului. La primele manifestări ale stomatitei, copilul trebuie să înceapă urgent tratamentul.
 2. Manifestarea acestei afecțiuni se poate manifesta ca urmare a igienei insuficiente a cavității orale. În cazul în care nu este produs curățarea periodică a dinților, atunci rămășițele de alimente pot rămâne în urmă, după decădere și, ca rezultat, pot cauza ulcerații în gură.
 3. Viral Nature. O astfel de stomatită poate fi infectată prin alimente nespălate. Se pot procesa fructe și legume. Și, de asemenea, alte produse alimentare, de exemplu, semințe, care ajung la noi în organism, fără tratament prealabil.
 4. Consecința formării ulcerelor în gură poate fi utilizarea alimentelor sărate, acide, picante sau reci. Astfel, substanțele active corodează mucoasa, care devine vulnerabilă la stomatită.
 5. Stomatita poate apărea adesea pe fundalul bolilor existente. Acestea includ orice boli ale sistemului digestiv. De exemplu, gastrită sau colită, unde organismul conține deja bacterii care pot afecta alte organe.
 6. Persoanele cu imunitate scăzută sunt susceptibile la stomatită. Și, de asemenea, cei care au luat antibiotice pentru o lungă perioadă de timp. Sunt, de asemenea, slăbiți și vulnerabili la infecții.
 7. În zona de risc sunt acei oameni care se manifestă beriberi. Destul de des vârful bolii este stomatita în perioada de primăvară, când organismul nu are anumite vitamine și microelemente.

Pentru a scăpa rapid de stomatită, trebuie să înțelegeți motivul. Pentru aceasta aveți nevoie de o consultare a unui specialist cu experiență. Dacă nu există posibilitatea de a efectua un tratament complex în clinică, puteți scăpa rapid de stomatită acasă.

Principii generale ale tratamentului stomatitelor la domiciliu

Un pacient cu stomatită, ca oricare altul, trebuie să înțeleagă că în timpul bolii trebuie să respectați anumite reguli și recomandări care vă permit să scăpați rapid de boală.

 • Cum se trateaza stomatitaO băutură caldă bogată. Este de remarcat faptul că se recomandă să beți apă curată. Băuturile nu trebuie să provoace o membrană mucoasă. Puteți bea ceai verde proaspăt fără zahăr. Și, de asemenea, bea un decoct de flori de mușețel, care va avea un efect antiseptic asupra ulcerelor din gură. În plus, ierburile au efect astringent și vindecător. Puteți face perfuzii din plante medicinale copiilor în vârstă de trei ani.
 • Respectarea dietei. În timpul înfrângerii membranei mucoase a gurii, trebuie să eliminați orice impact mecanic asupra acesteia. Se recomandă introducerea oricărui produs într-o stare de pudră. Se recomandă refuzarea hranei ascuțite, sărate și prăjite. Pentru copii, puteți prepara băuturi nutritive. Bea este recomandată printr-un tub. După orice masă, clătiți-vă gura cu perfuzie de ierburi.
 • Rănile trebuie tratate cu soluții antiseptice. Procedura trebuie făcută prin clătire. În aceste scopuri, o soluție de furacilină sau peroxid de hidrogen este excelentă. De asemenea, puteți utiliza clorhexidina, miramistina sau orice altă soluție de antiseptice care vă va fi oferită în farmacie.
 • Indiferent de forma pe care o aveți, trebuie să respectați măsurile de siguranță. Nu folosiți un vas. După fiecare masă, se recomandă tratarea vaselor cu apă clocotită.
 • Stomatita cataralăÎn cazul în care există manifestări de reacții alergice, numiți antihistaminice. Dacă copilul are mai multe șanse de a observa o alergie, trebuie să vă adresați imediat unui medic pentru sfaturi.
 • În timpul bolii, poate apărea o febră. Și, de asemenea, poate exista un sindrom de durere puternică. Pentru a evita astfel de manifestări, se recomandă să luați antipiretice.

Cum sa scapi repede de stomatita?

Există două modalități prin care puteți să scăpați rapid de stomatită - acestea sunt remedii medicinale și folclorice. Când se diagnostichează această boală în clinică, medicul curant face o programare. În primul rând, determină natura debutului bolii. Poate fi: stomatită candidoasă, herpetică sau virală.

Când se prescrie stomatita bacteriană: dezinfectante, analgezice și antivirale. În plus, organismul are nevoie de medicamente care vor stimula rezistența generală. Într-o formă neglijată, antibioticele sunt prescrise cu utilizarea bacteriilor intestinale benefice.

Ca un medicament antiviral prescris unguent oxalic. Acesta este tratat cu zone dureroase ale cavității bucale. Astfel, poate bloca rapid răspândirea virusului în gură. În plus, pentru anestezia manifestării ulcerelor, numiți spray-uri pentru gât. Acestea pot fi spray-uri pe baza de mentă. Acestea vor ajuta la eliminarea inflamației în cavitatea bucală.

Tratamentul stomatiteiPentru a trata stomatita herpesului pot fi prescrise unguente eficiente. Cel mai popular dintre acestea este Zovirax sau Aciclovir. Ei vindecă în mod eficient buzunarele de erupții cutanate. Dar ele trebuie folosite cu atenție, pot provoca reacții adverse. Există și alte medicamente cu efecte antiseptice - este Olisal Unintment sau Metrogil Denta. De regulă, acestea opresc sindromul de durere timp de câteva minute. Vechea metodă de tratare a stomatitei poate fi numită streptocid. Tabletele acestui remediu sunt transformate în pulbere și ratate de zonele afectate ale corpului.

Metodă populară de tratament la domiciliu

Nu fiecare persoană în timpul tratamentului este capabilă să perceapă forme medicinale de medicamente, atât de mulți oameni găsesc căi de recuperare cu remedii folclorice.

 1. Pentru a vindeca stomatita poate ajuta sucul de morcovi. El este crescut unul la altul cu apă caldă. Cu o soluție, cavitatea orală este clătită zilnic de cinci ori.
 2. O altă soluție este sucul de varză, diluat în apă. Clătiți gura imediat după ce mâncați de trei ori pe zi.
 3. Sucul de hrean este, de asemenea, recunoscut ca un tratament eficient pentru stomatită. Pentru a face acest medicament, trebuie să stoarceți sucul de hrean și să-l diluați cu apă în aceleași proporții.
 4. Ceapa soluție de clătire. Se prepară pe bază de coajă de ceapă și ceapă. Pentru prepararea sa, coaja din ceapă și fructele sunt turnate cu un litru de apă. Insistați soluția timp de trei ore. Mai mult, se filtrează și se clătește de mai multe ori pe zi. Dezavantajele acestei metode sunt că dinții se întunecă în timpul tratamentului. Dar imediat ce pacientul se recuperează, culoarea naturală a dinților revine.

Sfaturi utile pentru tratamentul stomatitei la domiciliu

Una dintre modalitățile simple și nedureroase de a scăpa de ulcere în gură este clăti. Chiar și medicii știu că metoda de clătire eliberează zona afectată de infecție. Clătiți cavitatea orală cu peroxid de hidrogen. Un pahar de apă caldă lasă două linguri de soluție. Cu atât mai des, pentru a clăti mai repede, pacientul se va recupera. Există multe rețete pentru pregătirea soluțiilor. Se pot prepara infuzii de ierburi, plante, precum și alcool, care pot fi cumpărate la farmacie.

Cum să scapi de stomatităDar clătirea este convenabilă numai pentru un adult. Un copil mic nu-și va putea clăti gura de câteva ori pe zi. Prin urmare, este ideal pentru el ceai de trandafir sirop de petale. Petalele sunt spălate bine și turnate cu apă fiartă. Apoi adoarmă cu zahăr. Siropul este încălzit într-o baie de apă timp de o jumătate de oră. Înfățișare, ar trebui să arate ca miere. Tratați zilnic siropul cu ulcere înainte de a mânca.

Adulții pot trata, de asemenea, zonele dureroase ale gurii cu uleiuri. Acesta poate fi de in, piersic, câine trandafir sau ulei de cătină. Pentru a face acest lucru, trebuie să înfășurați un bandaj steril în jurul degetului și să îl umeziți în ulei. Punctele de problemă trebuie lubrifiate zilnic.

În cazul în care problema apare în limba, se recomandă tratați-o cu aloe sau calanchoe. Puteți mesteca spălate pliante dintr-o plantă și apoi scuipa. După fiecare procedură, trebuie să vă clătiți gura cu suc de morcov sau de varză. Tratamentul poate fi efectuat cu usturoi, care este un remediu eficient împotriva virușilor. Pentru aceasta, usturoiul se macină și interferează cu orice produs lactat fermentat. Terciul este împrăștiat pe întreaga suprafață a leziunii. Procedura se efectuează de trei ori pe zi.

Cartofii brute sunt, de asemenea, eficienți, pot fi aplicați pe părțile afectate ale corpului. Cel mai important lucru în această etapă este păstrarea în gură timp de cinci minute. Repetați această procedură poate numai două pe zi. Cel mai bun după mese de dimineață și mese de seară.

Mulți găsesc un remediu pentru stomatită în tincturile medicinale pe alcool. Acestea pot fi achiziționate la farmacii și chiar în magazin. În mediul rural sunt pregătiți independent. Ca ierburi, puteți să luați sunătoare, mușețel sau calendula. Plantele insistă asupra vodcăi și apoi se aplică ca antiseptic. Simplificați procedura, puteți prepara flori de plante. Această perfuzie poate fi utilizată pentru clătire.

O altă metodă eficientă este soluția de propolis. ea elimină inflamația din membranele mucoase. Dacă nu există o toleranță individuală la componenta principală - propolis, rezultatul va fi vizibil după o zi de aplicare. O altă opțiune pentru tratarea cavității bucale este ou alb. Proteina este confuză și dizolvată în apă caldă fiartă. O astfel de soluție clătește și gura zilnic.

Tratează stomatita singurMerită să înțelegeți că vindecarea ulcerului în cavitatea bucală poate avea loc într-o singură zi și poate fi amânată timp de câteva săptămâni. Acest proces este asociat cu o placă bacteriană care poate interfera cu procesul de tratament. Pentru a vindeca stomatita și a nu-l transforma într-o formă cronică, se recomandă să scăpați rapid de placă. Pentru a face acest lucru, cumpărați paste speciale pentru curățarea limbii. Ele au compuși antimicrobieni în compoziția lor.

Cum să scapi de stomatită în casă, știi tu. Dar nu neglija metodele de prevenire. Pentru a preveni stomatita, nu trebuie să vă îmbogățiți corpul cu vitamine și minerale. Nu uitați de modul corect de viață. Baza bună a sănătății este nutriția adecvată și lipsa obiceiurilor proaste. Prevenirea stomatitei este igiena orală. Asigurați-vă că nu uitați de periajul obișnuit al dinților, curățarea plăcii în limba și aplicarea de apă de gură.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se trateaza stomatita in limba: descriere si metode de tratament la adultiCum se trateaza stomatita in limba: descriere si metode de tratament la adulti
Stomatita intr-o gura: din cauza a ceea ce se intampla si cum sa trateziStomatita intr-o gura: din cauza a ceea ce se intampla si cum sa tratezi
Care sunt leziunile albe din gură?Care sunt leziunile albe din gură?
Cum de a recunoaște rapid o stomatită virală la un copilCum de a recunoaște rapid o stomatită virală la un copil
Ulcerele limbii: cauze și cum trebuie tratateUlcerele limbii: cauze și cum trebuie tratate
Cum se tratează inflamația mucoasei orale: mijloace și metode de tratamentCum se tratează inflamația mucoasei orale: mijloace și metode de tratament
Ulcerații în gură: cauze, simptome, tratament și prevenireUlcerații în gură: cauze, simptome, tratament și prevenire
Candidoza stomatitei la copii și adulțiCandidoza stomatitei la copii și adulți
Răni în gură și cauze de tratamentRăni în gură și cauze de tratament
Stomatita la nou-născuți: tratamentul și prevenirea bolilor la sugariStomatita la nou-născuți: tratamentul și prevenirea bolilor la sugari
» » Cum să scapi de carii acasă
© 2021 amigdas.com