amigdas.com

Un melc este un animal sau o insectă, ceea ce este

Melcul este un animal sau o insectă?Mulți oameni se confundă doar cu întrebarea destul de simplă a unui animal atât de mic ca și gastropodul: o insectă sau un animal. De fapt, un melc nu poate fi clasificat ca insecte sau animale în sensul standard. Pentru început, este necesar să se înțeleagă: că astfel - burta.

Cuvântul "melc", indiferent dacă se referă la o insectă

Cuvântul "burtă", într-un fel sau altul, se numește tot ceea ce are o formă în esență turbionară, uneori conică. Un semn de cochlea o cochilie, a cărei prezență face animalul conform standardului un melc. Ca atare, un animal sau orice altă creatură numită "melc" nu există, este mai mult un nume popular. Un melc (în limba latină Gastropoda) este un gastropod, care are o cochilie externă.

Snail - care sunt gastropodeleDacă se pierde o cochilie sau dacă există o coajă rudimentară a unui animal, toți membrii clasei își pierd titlul de "burtă" și devin bastoane. Melcii îi sună pe toți reprezentanții clasa de gasteropode, care au o cochilie, în absența ei, același animal devine șuvoi. Prin definiție, un melc este un animal, aparține regnului animal, nu poate fi o insectă. Un melc este o insectă - nu.

Melcul și semnele sale externe, decât diferă de insecte

Ce este o burtă și cum arată ea? Semnele obișnuite de moluste de gastropod au fost mult timp sistematizate și aduse într-o formă ușor de înțeles. Părți ale corpului gastropodelor sunt împărțite în mai multe părți, există doar trei astfel de părți: o pungă interioară, un cap și un picior. Majoritatea reprezentanților gastropodelor au o manta care se extinde din sac.

Deplasați moluștele gastropodului pe suprafața inferioară a tălpii cu ajutorul contracțiilor musculare. Pentru a îmbunătăți permeabilitatea și a proteja picioarele gastropodul o cantitate mare de mucus. Există anumite tipuri de melci, adesea reprezentanți mici, care sunt capabili să se deplaseze în jurul suprafeței cu ajutorul unui biliard scurt.

Cel mai adesea, în acei reprezentanți ai gastropodelor, numiți melci, punga interioară se află în interiorul cochiliei, care este alocată de manta. Cochilia este conică răsucite într-o spirală forma. În caz de pericol sau apariția unor condiții extreme, gastropodii se ascund în chiuvetă.

Pe melc pot fi atribuite aproape toate gastropodele, inclusiv cele marine, mai ales dacă luați în considerare semnele lor comune. Dar, de fapt, numele "burta" a crescut dens doar pentru tipurile de moluște de teren și numai pentru cei care au o cochilie.

Shells de melci

Cochila cohleei constă din chitinăcoji de gasteropode sunt diverse și depind în mare măsură sub formă de stil de viață mollusk culoare coajă depinde de localizarea moleculelor de proteine, iar grosimea sa pe suma cheltuită pentru mineralele de construcții. Shells of mollusks sunt o opera de arta naturala, deseori se compune din mai multe straturi. Tipuri de terenuri moluștele au adesea o cochilie cu două straturi, straturile în sine au caracteristici și caracteristici de creștere diferite. De exemplu, stratul de mijloc, mai precis, șampoanele interioare cresc în lungime, crescând treptat numărul de rotații pe coajă, iar stratul exterior este capabil să crească în lungime și în lățime pereți treptat îngrosare chiar și noile viraje.

  • Coajă interioară gastropodele sunt acoperite cu un film special, care, în ciuda aspectului său fragil, poate proteja perfect animalul de secetă, principalul dușman al melcului. Un astfel de film este disponibil numai pentru speciile terestre, ascunde în mod credibil cohleea din lumea exterioară și sigilează conținutul cochiliei, aducând melcul în hibernare. Oamenii de știință au descoperit că burta în această stare poate supraviețui unor sărituri de temperatură semnificative și chiar lungă în capacul de gheață.
  • Unele tipuri de crustacee în structura lor au un mușchi care își poate desena corpul în cochilie. De fapt, contrar credintei populare, shell-ul nu protejează melcii de dușmanii lor, nu este foarte eficient împotriva păsărilor și a altor vânători mari, iar în unele cazuri, se poate proteja numai împotriva animalelor de pradă mici, cum ar fi crabi și insecte.
  • Grosimea coșului este foarte dependentă de stilul de viață al unui anumit tip de melc, de exemplu, reprezentanții clasei gastropodelor care trăiesc în mușchi au o coajă fragilă mult mai albă decât cei care trăiesc pe suprafețe deschise.
  • Factorul determinant este viteza de mișcare mai rapidă decât melcul, cu atât mai lungă va fi coaja. Acesta este un fel de calități aerodinamice ale cochiliei, ajutând melcul să se miște. O cochilie poate raporta o moluște "stângaci" sau "dreptaci", de fapt este simplă. În ce direcție este coșul răsucite, acesta este cel principal.

Cele mai multe dintre speciile cunoscute de știință au o suprafață chiar brută a cochiliei, care este foarte convenabilă pentru speciile de teren. Reprezentanți marini, în special, locuitorii recifului de corali, au în casa lor creșterile necesare pentru camuflaj. Culoarea cochiliei majorității speciilor vizează mascarea și creșterea șanselor de supraviețuire.

Mai multe de colorat întuneric au adesea reprezentanți ai lumii acvatice, de exemplu, gasteropode populează pictura fund de nisip va fi adusă mai aproape de contextul general, același lucru este valabil pentru cei care trăiesc în alge. Printre set de specii pământ și specii marine pot fi văzute reprezentanți foarte luminoși. Dar nu trebuie să vă bucurați de întâlnirea cu ei, culorile luminoase din natură indică adesea că transportorul este toxic. Uneori, culorile luminoase pot fi folosite la toate animalele inofensive, dar această culoare va fi "retrasă" de la un coleg otrăvitor.

În ceea ce privește dimensiunea gastropodului, acesta poate fi un gigant mic sau adevărat.

  1. Ce melci diferă de insecteReprezentanții speciilor de terenuri au adesea o dimensiune destul de mică, care depinde, de asemenea, de umiditatea din habitat.
  2. Persoanele mari pot fi găsite numai în ocean, de cele mai multe ori trăiesc pe recife de salcâm sau corali, ceea ce le permite să mănânce și să crească liber fără teama de pradă.

Inițial, gastropodii au trăit în mări și oceane, trecând treptat pe pământ. Majoritatea speciilor de gasteropode și acum trăiesc numai în mare. Ei bine, cea mai mare gamă a speciilor lor poate fi găsită în țări cu climat tropical.

Insectele și melcii nu au rude comune și caracteristici externe similare, ele sunt complet diferite și aparțin diferitelor regate natura. Cele mai multe insecte au o coajă chitină pe corpul lor, care le protejează de problemele externe, iar molustele au un corp moale, adesea fără protecție.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Șopârle. Ce se mănâncă acasă și în mediul natural?Șopârle. Ce se mănâncă acasă și în mediul natural?
Cum să alegeți numele potrivit pentru o vacă și numele de vițelCum să alegeți numele potrivit pentru o vacă și numele de vițel
Cum se determină sexul hamsterului DzhungarCum se determină sexul hamsterului Dzhungar
Ce să hrănești melcii Akhatin și ce condiții au nevoie?Ce să hrănești melcii Akhatin și ce condiții au nevoie?
Totul și puțin mai mult despre melci de melciTotul și puțin mai mult despre melci de melci
Reproducerea melcului prădător Helen, conținutReproducerea melcului prădător Helen, conținut
Ceea ce distinge o broască de o broascăCeea ce distinge o broască de o broască
Proiectarea melcului radial centrifugalProiectarea melcului radial centrifugal
Melci de stradă și ahatina - ce mănâncă, hrană pentru un animal sănătosMelci de stradă și ahatina - ce mănâncă, hrană pentru un animal sănătos
Acvariu melc ampulyarya - o descriere a molușteiAcvariu melc ampulyarya - o descriere a moluștei
» » Un melc este un animal sau o insectă, ceea ce este
© 2021 amigdas.com