amigdas.com

Ce măsoară și arată voltmetrul

Ce măsură de voltmetruUn astfel de instrument ca voltmetru este familiar pentru toată lumea încă din momentul studierii fizicii sau mai degrabă a electrodinamicii. Dacă știți ce măsurați un voltmetru, îl puteți folosi cu avantaj. Principalul lucru este să ne amintim că este necesar să îl conectați la rețea în paralel, altfel citirile vor fi inexacte. Atunci când lucrați, este important să respectați măsurile de precauție, deoarece curentul electric al oricărei tensiuni este în pericol viața.

Mai multe despre dispozitiv

voltmetruVoltmetrul este proiectat pentru a măsura tensiunea din circuitul electric. Numele său provine din cuvântul "metru" care este tradițional pentru aparatele de măsură și "Volt" de la unitatea de măsură a tensiunii. Este suficient să includeți un astfel de dispozitiv în rețea și va începe să afișeze valoarea tensiunii.

Desigur, nu se face fără erori, dar acestea sunt nesemnificative. Pentru lecturi au fost ideale, acesta ar trebui să aibă o rezistență internă a unei fără sfârșit, în caz contrar în mod inevitabil, efectul său asupra circuitului la care este conectat. Desigur, această rezistență nu poate fi: Voltmeri perfectă nu există, dar producția lor se face tot posibilul pentru a crește rezistența internă.

Ce este tensiunea?

Pentru a înțelege exact cum funcționează voltmetrul și ce arată el, este necesar să știm care este obiectul măsurării sale. Este important să înțelegeți ce este tensiunea și ce determină amploarea ei.

După cum se știe, de la cursul de fizică al școlii, valoarea se calculează cu formula U = IR, unde:

  • U este de fapt tensiunea;
  • Eu este puterea actuală;
  • R este rezistența din secțiunea lanțului.

Pentru a determina tensiunea din rețea, trebuie să multiplicați curentul cu rezistența. Și în prealabil, este necesar să aflăm care sunt ultimele două valori. De exemplu, dacă curentul este de 5 A și rezistența este de 2 ohmi, atunci tensiunea este de 10 volți.

Cu toate acestea, formula de mai sus, deși cât mai simplă posibil, nu oferă încă o idee despre ceea ce este o astfel de tensiune și de ce trebuie măsurată deloc. La urma urmei, acestea sunt doar numere, nu mai mult. În prezent, curentul, din păcate, nu este vizibil, deoarece particulele microscopice nu sunt vizibile și încărcate.

Pentru simplitatea înțelegerii, este posibilă compararea curentului electric într-un conductor cu obiecte observate adesea în viața de zi cu zi. În special, comparația cu mișcarea apei în râuri și cascade va ajuta aici: adică fluxul său de la un nivel înalt la un nivel scăzut. Aici, tensiunea corespunde înălțimii: diferența de nivele. Cu alte cuvinte, tensiunea din rețeaua electrică este aceeași cu cea a apei din râu. Dacă nu există tensiune în rețea, atunci nu există curent. Nu va exista, de asemenea, nici un flux în iaz unde nivelul apei este peste tot același, de exemplu, într-un iaz sau într-un lac.

Pe scara dispozitivului se afișează de obicei litera "V". Acest lucru se face pentru a face mai ușor să se distingă de alte aparate electrice, de exemplu, de la un ampermetru care arată puterea actuală. Faptul este că aceste dispozitive sunt foarte asemănătoare unul cu celălalt.

Intervalul voltmetrului poate fi diferit. Dispozitivele care sunt proiectate pentru a fi incluse într-o rețea electrică slabă, maximul poate arăta 5 volți. Există dispozitive cu o gamă largă, de exemplu, la 10 sau 25 de volți. Dispozitivele mai puternice pot afișa o mie de volți. Desigur, totul depinde de scopul voltmetrului.

Soiuri de voltmetre

Există mai multe tipuri de voltmetre. În primul rând, dispozitivele de voltmetru sunt împărțite în două tipuri principale:

  1. staționar. De regulă, este construită în rețeaua însăși și detașarea acestora nu este posibilă.
  2. Telefoane mobile. Acestea pot fi mutate din loc în loc și folosite în diferite rețele electrice.

Există și câteva tipuri de voltmetre bazate pe principiul acțiunii. Printre ele există numeroase perechi electromecanice și electronice. Acestea din urmă, la rândul lor, pot fi digitale și analogice. Valoarea tensiunii poate fi indicată printr-o săgeată în mișcare sau prin schimbarea cifrelor electronice pe afișaj.

Voltmetrul ideal

De asemenea, voltmetrele sunt clasificate în funcție de scopul dorit. Dintre acestea, există dispozitive destinate măsurării curentului curent sau a curentului alternativ.

În plus, dispozitivele pot fi impulsive, sensibile la fază, universale.

Specificații tehnice

Caracteristicile voltmetrului depind de scopul acestuia. De exemplu, un instrument care măsoară o tensiune DC poate avea două, trei sau mai multe intervale. Numărul lor este doar una dintre cele mai importante caracteristici tehnice.

Când alegeți un voltmetru aveți nevoie de:

  1. Acordați atenție unor caracteristici precum rezistența la intrare. Depinde de domeniul în care se află tensiunea secțiunii de putere investigată
  2. Luați în considerare valoarea scalei scalei instrumentului și eroarea sa de măsurare.
  3. Dacă a fost achiziționat un voltmetru universal, este necesar să se țină seama de intervalele valorilor cu care poate funcționa voltmetrul: rezistență, curent, temperatură.

Principiul de funcționare

După cum sa menționat deja mai sus, conform principiului de funcționare, voltmetrele sunt împărțite în două tipuri - electromecanice și electronice. Structura primului este un sistem magnetic care este capabil să reacționeze la un câmp electric. Principalul dezavantaj al acestor dispozitive este că acestea sunt conectate la rețea, capabil să le influențeze și astfel lecturile lor sunt de multe ori inexacte.

Dispozitivele electronice, care astăzi devin din ce în ce mai populare în era digitală, pot converti un semnal analogic într-unul digital. Astfel de dispozitive sunt ieftine și foarte convenabile de utilizat.

Când conectați dispozitivul la rețea, este important să respectați regula de bază: clemele acestuia trebuie să fie conectate la acele puncte ale circuitului între care este determinată tensiunea. Această conexiune se numește paralel. Această cerință trebuie respectată în mod necesar, în caz contrar, dispozitivul poate fi ars.

Măsuri de securitate

Dispozitiv de măsurare - voltmetruDeoarece dispozitivul în sine are o mulțime de rezistență și se conectează la rețea în paralel, probabilitatea ca atunci când lucrați cu el o persoană să primească un șoc electric puternic, este minimă. Cu toate acestea, dacă voltmetrele sunt utilizate în industrie, este adesea necesar să se trateze valori mari de tensiune și alte cantități care caracterizează curentul electric.

Trebuie să fii foarte atent la măsurarea tensiunii în rețea prin acest contor electric. Nu atingeți aparatul cu mâinile goale. Evitați accidentele va ajuta mănuși din material neconductiv, de exemplu din cauciuc.

Nu atingeți fire goale, chiar dacă este deja cunoscut că tensiunea din ele nu este foarte mare, de exemplu, volt sau chiar mai puțin.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să verificați bateria mașinii: capacitate și încărcareCum să verificați bateria mașinii: capacitate și încărcare
Cum să încărcați bateria mașinii cu un încărcătorCum să încărcați bateria mașinii cu un încărcător
Cum să încărcați bateria mașinii. Recomandări pentru utilizare și selecțieCum să încărcați bateria mașinii. Recomandări pentru utilizare și selecție
Cum să măsurați rezistența la pământ și să verificați prizeleCum să măsurați rezistența la pământ și să verificați prizele
Cum se măsoară (măsoară) rezistența cu un multimetruCum se măsoară (măsoară) rezistența cu un multimetru
Cum se verifică și se măsoară rezistența unui rezistor cu un multimetruCum se verifică și se măsoară rezistența unui rezistor cu un multimetru
DC: după cum este indicat, unde sunt utilizate sursele curenteDC: după cum este indicat, unde sunt utilizate sursele curente
Cum se măsoară curentulCum se măsoară curentul
Cum să verificați sau să sune un condensator cu un multimetruCum să verificați sau să sune un condensator cu un multimetru
Cum se testează o diodă zener și un regulator de tensiune cu un multimetruCum se testează o diodă zener și un regulator de tensiune cu un multimetru
» » Ce măsoară și arată voltmetrul
© 2021 amigdas.com