amigdas.com

Cum și când copiii primesc dinți: consistență și simptome

Cum să tăiem dinții copiluluiCând dinții copilului ieșesc, părinții încep să se îngrijoreze de toate problemele care apar în acest proces. Pentru anumiți copii acest proces este complet nedureros, fără a crea schimbări în starea de sănătate și comportament. Dar, din păcate, din păcate, nu există și situații stresante, când există o creștere a temperaturii și a altor simptome.

Anumiți părinți care sunt preocupați de problemele, de multe ori apar în acest moment, studiind cu atenție literatura necesară, să se pregătească pentru situația dificilă probabil, începe să se consulte cu calendarul statistică a erupției, și cu experiență atunci când timpul specificat este nici rezultatele scontate. Se întâmplă așa, că dinții bebelușului se urcă în funcție de programul lor sau dacă secvența lor de creștere normală este întreruptă.

Este posibil să știți exact în ce ordine dinții încep să urce la copii și care dintre ele iese mai întâi? Este greu să răspund exact - proprietățile unui organism al unui anumit copil sunt destul de individuale.

Timpul și ordinea erupției

Determinați în prealabil, în care secvența fiecărui copil se urcă, nu este întotdeauna posibilă. Observațiile arată că există diferențe foarte semnificative în termeni. Se consideră normal atunci când termenul variază de la 6 luni. Cel mai adesea, erupția are loc în intervalul de 7-9 luni, în unele cazuri - până la 4-5 luni, în timp ce la fete acest lucru se poate întâmpla mult mai devreme.

Aflați și vedeți cum și câte copii sunt alpinism dinți este util să cunoască părinții care au copii. Până în anul aproape toți copiii au reușit deja să obțină una sau mai multe, iar diferențele de termeni pot apărea din mai multe motive. Una dintre cele mai frecvente se datorează unei predispoziții ereditare. Alte motive pot fi probleme în organism copil, care a apărut ca rezultat:

 • Tăiați primii dințihipotiroidismul (lipsa de hormoni) și o încălcare a funcționării glandei tiroide;
 • apariția rahitismului și lipsa calciului în organism;
 • adentium (fără incisivi);
 • tulburări ale sistemului digestiv.

"Cum să acționăm atunci când dinții copilului se urcă?": Foarte adesea tinerii părinți întreabă. Nu există motive mari pentru îngrijorare, când erupția nu ia în considerare orarele aproximative, până la vârsta de un an, inclusiv - de regulă, aceasta se referă la caracteristicile individuale ale corpului copilului.

Tratamentul dinților: simptome și simptome precoce

Întrebare foarte frecventă: "Cum știți / vedeți / înțelegeți că dinții bebelușului sunt dentiți?" Este retorică. Cu privire la comportamentul și starea copilului, totul imediat vizibil:

 • salivare crescută;
 • umflarea și roșeața gingiilor sunt observate, durerea și mancarimea;
 • umflarea obrajilor;
 • un miros acid provine din gură, care este cauzat de descompunerea particulelor mucoasei;
 • există slăbiciune și iritabilitate;
 • copilul scarpină guma și trage totul în gură.

În unele cazuri, există mai multe simptome îngrijorătoare, deoarece imunitatea copilului în acest timp este redusă. Imunitatea pe care mama ia dat-o, copilul a folosit deja și propriul sistem imunitar abia începe să se dezvolte. Dentiția este o lovitură puternică a corpului și poate fi caracterizată de astfel de manifestări:

 • Simptomele inciziei dinților din laptecreșterea temperaturii, care este cauzată de procesul inflamator al gingiilor, nu ar trebui să dureze mai mult de trei zile;
 • o erupție pe gingii sub formă de vezicule roșii care conțin lichid, după o creștere completă a dintelui, erupția dispare;
 • lipsa poftei de mâncare, care este cauzată de senzațiile dureroase ale gingiilor;
 • Diareea este cauzată de prezența unor obiecte străine în cavitatea orală a copilului;
 • curge nasul;
 • deteriorarea somnului.

În timpul deteriorării prelungite a sănătății bebelușului, la momentul dentiției, este necesar să se solicite medicului pediatru să excludă alte motive. Probabil că puștiul sa îmbolnăvit de fapt, deoarece aceste simptome sunt direct nu sunt asociate cu dentare.

În ce ordine este erupția?

Nu vă concentrați asupra întrebării: "În ce ordine intră dinții copilului?". Mult în acest caz va depinde de factorii de predispoziție ereditară, precum și de trăsăturile de dezvoltare ale fiecărui copil individual. Dar, într-un fel sau altul, există o schemă generală care determină modul în care urca copiii din dinți, secvența dezvoltării lor.

Sequence of eruption

Ce trebuie să faceți atunci când un copil are dinți? Deși există o anumită ordine și "reguli" de erupție, pe care tinerii mame încearcă să le urmeze, o abordare individuală a acestei probleme este cea mai corectă. Cum intră dinții copiilor? - ordinea și schema de dezvoltare a fiecărui copil sunt diferite.

Există reguli, care reglementează datele aproximative, cu privire la ce dinți se urcă mai întâi, în ce coadă ar trebui să apară. Printre aceste reguli condiționale, putem distinge acelea pe care părinții le acordă de obicei atenției:

 • Procedura de tăiere a dințilorluând în considerare toate observațiile, ambii copii dinții, primul este cel mai frecvent citat dezvoltarea de jos, apoi - dinții de sus, dar cu toate acestea, nu exclude posibilitatea apariției de la început, pe de altă parte, în partea de sus, și după ei - în partea de jos;
 • dezvoltarea pe perete a dinților - acest lucru poate fi observat aproape la toți copiii, în acest caz, în unele cazuri prorezivaetsya până la patru deodată;
 • Prioritate, care prevede dezvoltarea alternativă a incisivilor centrali și după ei - laterali. Apoi - molari și colți.

Primul element poate fi un simptom al rahitismului, cu toate acestea, adesea aceste fenomene - numai dezvoltarea copiilor. În mod similar, formarea de sus mai mulți dinți în timpul absenței totale de la partea de jos - probabil în organism lipsa de calciu, acest lucru poate fi corectat prin includerea mai multă brânză de vaci și lapte în dieta zilei.

În acest caz, medicul dentist este indispensabil pentru a determina dacă există abateri minore în corpul copilului dumneavoastră și cum pot fi corectate.

Se poate spune din nou că nu este necesar ca un sistem comun pentru mulți copii să fie considerat obligatoriu pentru un anumit copil, iar abaterile minore nu ar trebui considerate anormale.

Secvență aproximativă de erupție

vârsta Toddler de 2,5 ani, disponibilitatea circuitului de dinti ar trebui să fie în mod ideal, reprezentat ca 2-1-2 (de sus și de jos a fiecărei fălci ar trebui să crească doi molari, unul canin, două tăietor). Deci, puteți lua în considerare locația lor simetrică și același număr (20), de jos și de sus.

Există, de asemenea, o formulă, care reflectă aproximativ câte dinți ar trebui să crească până la o anumită vârstă, care arată aproximativ în acest fel: numărul de dinți trebuie să corespundă vârstei copilului în luni minus șase. De exemplu, într-un an și patru luni (16 luni), această sumă ar trebui să fie 16-6 = 10. Utilizați această formulă poate fi cu un anumit grad de precizie până la vârsta copilului 2 ani.

Povestiri mitice

Există povești care au supraviețuit mai multor generații, care sunt complet nesigure, dar, într-un fel sau altul, inspiră încredere în tinerele mame. Avem nevoie de fiecare dintre aceste mituri să ia în considerare separat și de a determina, de fapt, dacă corespunde realității:

 • Simptomele inciziei dințilorConsumul de alimente trebuie neapărat să fie însoțit de probleme cum ar fi creșterea temperaturii, nasul curgător, tusea și așa mai departe. Dacă un copil are dinți, simptomele care însoțesc procesul pot fi diferite sau complet absente. În plus, este important să nu le confundați cu simptomele bolilor respiratorii.
 • Regulile generale privind erupția dinților din lapte sunt absolut exacte, nu există excepții. Acest lucru este complet neadevărat: corpul oricărui copil este diferit, și că, la ce oră urca dinți la copii va depinde, de regulă, de factori personali sau predispoziție genetică. Și când mulți copii sunt tăiate dinți, la momentul oportun, programul aproximative, pentru a determina proporția de copii pe care se pot deplasa doar din acest copil nu a suferit, iar starea lor de sănătate este destul de normal. Părinții nu se pot îngrijora: cu copiii lor, totul este normal. Mamele în aceste cazuri sunt obligate să sporească monitorizarea stării copilului și repetarea fenomenelor observate. Periodicitatea poate vorbi despre posibilitatea otrăvirii. Ajutorul pediatru și intervenția imediată în aceste cazuri sunt pur și simplu necesare.
 • Nu este nevoie să învârtiți bebelușul de la mamelon, din cauza pretextului că poate rupe mușcătura. Sfarcul, cel mai adesea, vă permite să vă liniștiți copilul, în timp ce acesta permite mamei să facă teme sau să se relaxeze. Sfarcul este dăunător în timpul dezvoltării molarilor, dar se știe că în vârstă mai înaintată, copiii înșiși nu vor lua un suzetă în gură.
 • Nu este nevoie să ai grijă de dinții temporari. Mulți oameni cred în mod eronat că dinții bebelușului nu stau mult timp în gura copilului și, în curând, vor cădea pe cont propriu. Cu toate acestea, acest lucru nu este adevărat. Lipsiți de îngrijire adecvată, se deteriorează, în cele din urmă ajung să se descurce complet și să provoace durere. Îndepărtarea dinților temporari poate fi provocată de consecințe negative: în locul lor se formează goluri, încep să ocupe dinții adiacenți, deformând gingia. Dinții permanenți încep să crească neuniform, pentru alinierea lor, va trebui să contactați un ortodont. Îngrijirea trebuie făcută permanent. Până la 1-1,5 ani, dinții sunt curățați cu vârful degetului din silicon. În viitor, copilul ar trebui să fie învățat să se curățească cu ajutorul pastelor pentru copii, care corespund vârstei copilului.
 • Este necesar să vizitați biroul stomatologic în timp util împreună cu copilul. Pentru prima dată, trebuie să vizitați un medic dentist într-un an, atunci veți vedea când toate dinții temporari vor crește, când copilul se va întoarce în vârstă de doi sau trei ani.

Creșterea "dintelor din ochi"

Secvența de incizie a dințilorCiorchini (dinti "ochi") în timpul apariției lor cauzează adesea dificultăți, fiind dificilă și afectează bunăstarea bebelușului. Cu toate acestea, acest lucru nu este întotdeauna remarcat - există copii care pot tolera dezvoltarea colților destul de calm, iar părinții le găsesc deseori neașteptat.

Complexitatea dezvoltării fangului se datorează apropierii de localizarea nervului, care este responsabilă de legătura cu partea superioară a feței și a sistemului nervos central.

Datorita amplasarii aproape a nervului în timpul erupției poate fi marcat astfel de boli neplăcute ca mucoasa afte, conjunctivită, răni, răni pe degete. Pentru a elimina durerea în timpul apariției caninilor poate ajuta medicamentele pentru anestezie, febră, înseamnă împotriva răcelii și a alergiilor comune, care trebuie să fie stocate în prealabil la sfatul unui dentist.

Aveți grijă de dinți de copil

Apariția dinților copilului de la părinți necesită noi responsabilități. Chiar si un singur dinte trebuie să fie curățat - aceste cerințe de igienă, precum și formarea de obiceiuri de a avea grijă de curățenia din cavitatea bucală, care dobândesc o duză specială de silicon pe deget sau utilizarea înmuiate în apă fiartă bandaj. Procedura se desfășoară în mod constant: după micul dejun și pe timp de noapte, frecarea limbii, a gingiilor și a dinților.

Puțin mai târziu încep să utilizeze o periuță de dinți cu peri moi, precum și o pastă de dinți cu o cantitate mică de fluor. Înlocuiți peria în fiecare lună. Folosiți-l cu atenție, deoarece smaltul dinților din lapte este subțire și este ușor să-i rupeți integritatea. Dinții trebuie să fie curăŃiŃi de adulŃi, numai după 2 ani un copil poate începe să-și spele dinŃi singur, dar numai cu controlul părinŃilor săi. Este necesar să înveți imediat copilul corect și periați dinții în mod regulat - acest lucru va salva copilul și părinții de multe probleme dentare în viitor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Când copiii au dinți de copil?Când copiii au dinți de copil?
Cum cresc copii dintii: ordine si consistentaCum cresc copii dintii: ordine si consistenta
Când copilul începe să crească primul dinte: o diagramă detaliatăCând copilul începe să crească primul dinte: o diagramă detaliată
Când dinții încep să fie tăiați la copiiCând dinții încep să fie tăiați la copii
Dentiția în copil: programul și caracteristicile procesuluiDentiția în copil: programul și caracteristicile procesului
Schimbarea dinților la un copil: sfaturi și ordinea pierderii dințilorSchimbarea dinților la un copil: sfaturi și ordinea pierderii dinților
Dinții bebelușului sunt sfâșiați, ce să faceți: sfaturi și trucuriDinții bebelușului sunt sfâșiați, ce să faceți: sfaturi și trucuri
Jurnal al dinților sugarilor: descriereJurnal al dinților sugarilor: descriere
Când își pierd copiii dinții și ce ar trebui să facă după ce vor cădea?Când își pierd copiii dinții și ce ar trebui să facă după ce vor cădea?
Cum să înțelegeți că dinții copilului sunt tăiați și ce să faceți?Cum să înțelegeți că dinții copilului sunt tăiați și ce să faceți?
» » Cum și când copiii primesc dinți: consistență și simptome
© 2021 amigdas.com