amigdas.com

Cum se îndepărtează dintele: procesul de îndepărtare a rădăcinilor dintelui

Descrierea metodelor de extracție a dinților și rădăcinilorUneori se dovedește că - coroana dintelui este deteriorată atât de mult încât singura cale de ieșire este de a îndepărta complet pulpa deteriorată - în acest caz se pune întrebarea dacă merită să fie îndepărtată rădăcina dintelui?

Deseori apar si trauma: de exemplu, în procesul de consumul de alimente solide o parte slabă a dintelui poate pur și simplu rupe departe, în timp ce fragmentul (sau crack) poate lua foarte adânc sub guma - în acest caz, va trebui să facă o îndepărtare completă a rădăcinilor dintelui.

Destul de diferită situație apare dacă dintele arată complet sănătoasă și funcțională, dar starea pulpei sale se îndepărtează de indicii normali - există granuloame și chisturi. În acest caz, chirurgul dentar poate oferi pacientului o opțiune de două opțiuni - rezecția rădăcinii sau amputarea întregii pulberi dentare.

Cum să eliminați rădăcinile dinților, dacă dintele este distrus

Metoda de îndepărtare a rădăcinilor, când dintele este complet distrusDin fericire, nu este necesar să se efectueze amputarea în majoritatea situațiilor, deoarece se poate limita la tratamentul simplu cu proteze sau la restaurarea ulterioară a coroanei site-ului deteriorat.

Trebuie amintit că, cu un proces puternic distructiv de carii, cu rămășițele dintelui (rădăcini complet putrezite) este parte cât mai repede posibil și fără ezitare, deoarece conservarea lor va aduce numai rău cavității orale a pacientului. De ce pulpurile distruse mai bine să lovească cât mai curând posibil?

Din punctul de vedere al dentistului, cazul în care o persoană trăiește o lungă perioadă de timp cu coroane dentare stricate distruse până la sol, pare ciudat - și această persoană nu se regretă deloc. Faptul este că în astfel de situații, rădăcinile deteriorate au nevoie eliminați fără probleme și cât mai curând posibil.

Principalul motiv pentru aceasta rădăcini putrezite, care sunt sursa reală a unui număr mare de microorganisme infecțioase, iar mai multe dintre ele devine în gură, cu atât mai puternică și mai periculoase sunt problema, de altfel, acestea nu sunt limitate la doar un miros urât de la gura.

Dungi dentare sfărâmate ca un aspirator atrage bacterii și a particulelor alimentare în procesul de hrănire. Pe lângă mâncarea putredă, rămășițele dinților au o placă dentară îndepărtată, de obicei, situată deasupra și tartrul subgingival, care reprezintă un pericol deosebit pentru gingii.

Se formează aproape 100% din astfel de situații pe rădăcini putrede Infecție și inflamație, care merg împreună cu eliberarea de țesut osos, chistul este în curs de formare activă, precum și granulom. Pe scurt, în vârful rădăcinii va forma un sac purulentă adevărat, care va fi de așteptare pentru momentul în care va fi capabil de a sparge prin formarea de flux.

Odată cu dezvoltarea și microorganismele care trăiesc în cavitatea orală a unui sistem imunitar uman sănătos începe să-și petreacă mai mult și mai mult din puterea și energia lor de a lupta raspandirea infectiei la intr-un fel (boli frecvente pot aparea la om) ineca problema.

Caracteristici ale îndepărtării rădăcinilor dinților

Caracteristici ale îndepărtării rădăcinilor dințilorDacă o astfel de rădăcină dentară nu este îndepărtată de mult timp din gură, atunci curând va veni timpul când imunitatea organismului slăbește atât de mult încât nu poate împiedica răspândirea infecției.

În cele din urmă, va exista un proces acut de inflamație, care poate să fie însoțită de un edem mare. Și orice plângeri pacient, „rădăcina atât de mulți ani nu este bolnav, iar apoi a devenit brusc obrazul bolnav și umflat“ - provoca o exclamație negativ.

Apoi, medicul dentist există o întrebare ca un astfel de pacient cu un flux, atunci când chiar și o ușoară atingere la guma reflectă o durere puternică și ascuțită, ar trebui să fie îndepărtarea dinților? La toate acestea, în orice situație, anestezia se efectuează în proiecția rădăcinilor dintelui și acolo, la acea dată, se formează o cantitate mare de puroi.

La cabinetul medical dintr-o dată, există două opțiuni: a face injectie cu anestezic nedureros, taie guma, elimina excesul de puroi, și trimite pacientul la tratament acasă, și în câteva zile următoare, atunci când pacientul devine mai ușor de îndepărtat în condiții de siguranță radacina dintelui distrus.

Fie puteți efectua ștergerea chiar acum, dar în acest caz există o probabilitate foarte mare îndepărtarea va fi foarte bolnavă. Așa cum se poate presupune, pentru a strânge cu îndepărtarea rădăcină putred de la un dinte deteriorat este strict interzisă - este necesar să se elimine cât mai curând posibil.

Când rădăcina dentară poate fi pe deplin conservată

Descrierea metodelor de conservare a rădăcinilor dentareImaginați-vă că în gură aveți un dinte care nu poate fi numit plin datorită distrugerii sale parțiale, dar este destul de dificil să-l clasificați ca o rădăcină.

De exemplu, pentru o lungă perioadă de timp pe dintele moarte au existat sigilii, care în cele din urmă au căzut accidental, și numai o mică parte completă a rămas din ea.

Sau, de exemplu, în procesul de a mânca alimente din dinte rădăcină a fost cioplit de pe o bucată mică, și a fost doar un dinte deteriorat cu margini ascuțite.

Trebuie să îndepărtați pulpa în acest caz sau puteți face ceva pentru a le salva și apoi efectuați protezele părții radiculare?

Din fericire, astăzi puteți întâlni un număr mare de metode de conservare a celulozei - cele principale pot fi împărțit în două grupuri: conservatoare și, de asemenea, conservatoare - chirurgicale.

Mod conservator de conservare

Această metodă nu include intervenția chirurgului, păstrând în același timp canalele de rădăcină are loc prin preparare și recuperare coronal mod adecvat zonă, de exemplu, prin intermediul unor imagini de restaurare svetootrozhaemym folosind ace sau file și coroana.

 1. Descrierea metodei conservatoare de conservare a rădăcinilor dințilorMetoda conservator-chirurgicale de tratament ar trebui să fie efectuate în cazul în care, la marginea de sus a dintelui a început procesul de inflamare: dupa umplerea canalului (ciment dentar sau altceva), în aceeași zi, sau în timpul rezecției ulterioare efectuate la vârf al rădăcinii dintelui.
 2. În plus, se întâmplă ca în timpul procesului inflamator, vârfurile rădăcinii să se poată efectua fără intervenție chirurgicală.
 3. Dacă există o oportunitate de a face procesul de tratare prin introducerea în canal medicamente anti-inflamatorii, ortodontie numesc fonduri speciale pentru o anumită perioadă de timp (2-3 luni pana la cativa ani), cu speranța de recuperare a osului în apropierea vârfului rădăcinii.
 4. Cu un mare medic pierderea de masa osoasa este probabil de a alege o metodă conservatoare-chirurgicale de tratament al pacientului - fie la o singură opțiune pentru a salva sănătatea dinților, sau cu scopul de a scurta semnificativ timpul de tratament (mai mult de un an, dar numai 1-2 luni).
 5. Resecția vârfului părții rădăcinii are loc în mai multe etape. Primul este o pregătire amănunțită (colectarea de anamneză, în special pentru prezența alergiilor, tratamentul câmpului pentru intervenții chirurgicale ulterioare) și anestezia (cel mai adesea se utilizează cu medicamente AR).
 6. A doua etapă implică operația în sine: crearea unui acces complet la vârful părții radiculare a inciziei gingiei, exfolierea țesuturilor moi, tăierea unei ferestre mici în zona osului și înlăturarea rădăcinii dentare deteriorate.
 7. În a treia etapă a operației cu ajutorul unui burghiu special este îndepărtată partea din rădăcină, care are un chist sau granulom, după acest proces în răni ar trebui să adăugați de droguri pentru a stimula creșterea rapidă a țesutului osos, precum și pentru a urmări vindecarea rapidă a site-ului.
 8. După aceea, rana este suturată. Medicul dentist prestează medicamente speciale pentru tratamentul la domiciliu (inclusiv medicamente pentru durere), care vor ajuta la minimizarea dezvoltării durerii și la lăsarea pacientului să se întoarcă rapid și ușor la o viață zilnică și fericită.

Metoda de amputare a rădăcinii

Metodă de efectuare a amputării rădăcinilor dințilorMetoda mai puțin obișnuită, care va ajuta la îndepărtarea întregii pulpă, este amputarea rădăcinii sau a hemicelului.

În timpul hemisecțiune rădăcină putred este îndepărtat cu o bucată de coroane putred și rădăcini cu un tip sănătos al întregii coroanei păstrate pentru protezele ulterioare.

Amputația rădăcinii dentare, în comparație cu hemisecția, nu suportă excizia părții coroanei: numai întreaga rădăcină este eliminată, pe care este dezvoltat un chist sau granulom.

Există, de asemenea, metode exclusive de conservare a părții dentare deteriorate - aceasta corona-separare radicală, precum și re-implantarea dinților (de exemplu, dacă a fost lovită sub influența forțelor fizice).

Îndepărtarea rădăcinilor dintelui

Metodele și nuanțele extracției rădăcinii dinteluiSepararea coronadică are loc în raport cu molarii de dimensiuni mari, în timp ce în ramificarea rădăcinilor există un focar special de inflamație netratabil.

În acest caz, dintele urmează să fie împărțit în două părți, Iar țesutul afectat dintre rădăcinile dinților este complet eliminat. De-a lungul timpului, fiecare segment dinte ar trebui să fie acoperite de coroanele sudate specializate, care vor contribui la recuperarea efectivă a funcțiilor și caracteristici ale dentiției la om.

Înlocuirea dinților - pe scurt, aceasta este întoarcerea dintelui în gaura, care, din anumite motive, a fost îndepărtată din ea (în mod specific sau a fost lovită de forțe mecanice). Suna foarte neobișnuit, dar se întâmplă. Astăzi, o astfel de operație este rareori efectuată asupra pacienților și, de obicei, numai atunci când dintele este adus la dentist bătut chiar acum.

In timpul erei sovietice, atunci când nu au fost încă identificate metode moderne de conservare a rădăcinilor dintelui, astfel de metode au fost populare pentru o varietate de tratament conservator succes și pacienți.

De exemplu, chirurgul dentar poate elimina in curand dintele, iar terapeutul tratament petrecut crestaturi urmat de umplerea și, în unele cazuri, rezectia apexului radicular. Dintele pregătit (sau doar o parte din acesta) a fost fixat din nou în gaură până la locul original, prin intermediul unui șnur cu excepția mușcăturii pentru o vreme.

Datorită dificultăților în implementarea acestei metode și riscului mai mare de a obține un rezultat slab, acum procedura de replantare se utilizează numai în anumite cazuri.

Atunci când rădăcina dintelui trebuie îndepărtată fără a încerca restabilirea

Dacă niciuna dintre aceste tehnici nu poate fi folosită, atunci rădăcinile trebuie în mod necesar eliminate. Mai jos sunt exemple în care rădăcina dentară trebuie să fie corect supusă unei îndepărtări complexe:

 • Motivele pentru îndepărtarea obligatorie a rădăcinilor dințilorcu fracturi complexe ale dintelui (de exemplu, în timpul fracturilor longitudinale);
 • dacă există procese inflamatorii grave în apropierea rădăcinii dentare (periostită, abces, flegmon, chist mare, osteomielită);
 • deteriorarea zonei coroanei dintelui, nivelul inferior al gingiei;
 • mobilitatea rădăcinii dentare, atingând gradul III;
 • localizarea antipică a dintelui deteriorat (diverse anomalii și mutații asociate cu structura maxilarului).

Există și alte motive. Dar, în același timp, nu cu fiecare fractură a dintelui, rădăcina rămasă trebuie îndepărtată. Shard poate rupe cu ușurință departe de atât dinte viu, precum și din morți, care este deja depulpirovannogo, cu un dinte mort în acest tip de caz este mai vulnerabil, deoarece în timp începe să devină foarte fragile.

Dacă rădăcina nu a suferit prea mult și are o bază solidă, atunci dinte poate fi restaurat în moduri simple: tratarea canalelor sau restaurarea unei părți a coroanei cu ajutorul protezelor sau restaurarea.

În ceea ce privește rădăcinile dinților de înțelepciune, există unele particularități: un număr mare de pacienți încearcă să îndepărteze astfel de dinți cât mai curând posibil, având în acest sens motive diferite:

 • Se întâmplă că igiena dinților înțelepciunii este dificilă, astfel încât acestea sunt deteriorate independent după căderea dentară.
 • Incizia opt poate provoca o ușoară dispariție a altora, a dinților din apropiere în dentiție, ceea ce duce adesea la dezvoltarea unei mușcături rele.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum apare procedura de îndepărtare a nervului din dinte?Cum apare procedura de îndepărtare a nervului din dinte?
Care sunt alveolele din gură, efectul lor asupra dentițieiCare sunt alveolele din gură, efectul lor asupra dentiției
Cum să rupă și să îndepărteze dintele de înțelepciune, cât de mult va face răuCum să rupă și să îndepărteze dintele de înțelepciune, cât de mult va face rău
Endodontic stomatologie în stomatologie: ce este?Endodontic stomatologie în stomatologie: ce este?
Refacerea vârfului rădăcinii dentare ca modalitate de tratare a chisturilorRefacerea vârfului rădăcinii dentare ca modalitate de tratare a chisturilor
Retenția dintelui - ceea ce este, cauzele posibile și tratamentulRetenția dintelui - ceea ce este, cauzele posibile și tratamentul
Cum să ucizi un nerv în dinte - cum să elimini un nerv la domiciliuCum să ucizi un nerv în dinte - cum să elimini un nerv la domiciliu
Fistula dentara pe gingie: cauze, semne, cum sa tratezi fistula pe gingieFistula dentara pe gingie: cauze, semne, cum sa tratezi fistula pe gingie
Cum se îndepărtează rădăcina dinteluiCum se îndepărtează rădăcina dintelui
Ce este un dinte retinas? Imaginea clinică și metodele de tratamentCe este un dinte retinas? Imaginea clinică și metodele de tratament
» » Cum se îndepărtează dintele: procesul de îndepărtare a rădăcinilor dintelui
© 2021 amigdas.com