amigdas.com

Ce fel de șerpi sunt, cum se înmulțesc și unde trăiesc

Ce fel de șerpi suntȘerpii sunt uimitori și unici prin creaturile lor naturale. Distribuția lor este atât de largă încât nu există alt continent decât Antarctica, unde nu ați putea întâlni aceste reptile. Studiind structura, comportamentul și trăsăturile șerpilor de șarpe este un proces foarte interesant și fascinant.

Totul despre șerpi: caracteristici generale

Șerpi sunt reptile care aparțin unui grup scuamos. Dar ceea ce le distinge de alte reptile? Șerpii au un corp alungit, fără membre, fără pleoape în mișcare și cu un canal auditiv extern. Se crede că șerpii au provenit din șopârle în timpul Cretacicului, adică acum 120 de milioane de ani. În total, există aproximativ trei mii de specii de șerpi.

În corpul lor, există aproximativ trei sute de perechi de coaste, iar mâncarea de dimensiuni mari vă permite să înghiți ligamente elastice.

Toți șerpii sunt prădători. Unii dintre ei își absoarbă complet prada, care le depășește de mărimea lor de mai multe ori. Dacă individul nu este foarte mare, atunci dieta include o varietate de viermi, pești, insecte, niște amfibieni, rozătoare și chiar reptile. Interesant este că uneori durează aproximativ două luni, de la o masă la alta.

Mulga șarpeleȘerpii așteaptă cu prudență și în tăcere viitoarea lor victimă, apoi o pun pe ea și se absoarbe complet. Aruncarea șarpelui este atât de rapidă și precisă încât animalul sărac nu are timp să se recupereze, să nu mai vorbim de rezistență. Cu toate acestea, în tactica șarpelui, există unele diferențe: dacă șarpele este otrăvitor, atunci înainte de a începe să-și înghită prada, așteaptă când otrava introdusă în prealabil va acționa. Unii șerpi strangulează victima.

Pentru a se întâlni cu reprezentanții acestei clase, după cum sa spus deja, poate fi peste tot, cu excepția Noii Zeelande și a Antarcticii. În primul rând, oamenii de știință au crezut că șerpi de teren din Noua Zeelandă nu existau, dar după ce au fost găsite rămășițele acestor reptile, sa hotărât că toți șerpii au murit în epoca de gheață. Din cauza izolării insulei și a politicii rigide a statului, care îi pedepsește pe toți cei care vor să reproducă aceste reptile, se crede că șerpii nu vor mai fi niciodată acolo.

Cel mai mare număr de șerpi locuiesc în Africa și Asia de Est. Și cel mai mare număr de șerpi otrăviți este în Australia. Există mai mult de 50% din toate speciile.

șerpi vii lung: aproximativ cinci până la zece ani, iar unele exemplare pot trăi până la patru duzini, în cazul în care nu au folosit să mănânce păsări, mamifere, sau colegii lor.

Unii cred că modurile de mișcare a tuturor șerpilor sunt aceleași. Dar acest lucru este departe de caz. Aceste reptile care trăiesc în deșert, se mișcă, atingând pământul doar în două puncte. Unii reprezentanți se mișcă "acordeon", iar cei mai mari se mișcă pe cursă, pe o linie dreaptă, în timp ce se agață de suprafața scuturilor.

Familiile de șarpe de bază

În total, aproximativ cincisprezece familii sunt alocate din detașarea de șerpi, vom spune despre principalii dintre ei:

 • Șerpii sunt orbiSlepuny au un corp vermicular. Caracteristica lor este capacitatea de a trăi subteran. Zonele de distribuție sunt zone subtropicale și tropicale. Această familie include mai mult de 150 de specii de șerpi.
 • Din cauza prezenței rudimentelor în locul membrelor posterioare, au fost chemați niște șerpi boidae. Acestea includ unii dintre cei mai mari șerpi. Majoritatea reprezentanților trăiesc în subtropicile și tropicalele, iar unele trăiesc în Asia Centrală.
 • Este numit șarpele, a cărui trăsătură principală este lipsa unei pomete aspidovymi. Zona de distribuție este Africa și Australia.
 • Nume de familie mare șerpi vorbește de la sine, deoarece unii dintre reprezentanții săi nu merg deloc la pământ. Acești șerpi sunt foarte periculoși și otrăviți, dar trăiesc în Oceanul Pacific și indian. Din fericire, acești șerpi nu sunt agresivi și atacă rar o persoană.
 • viperă au un trunchi gros și au dezvoltat glande otrăvitoare. Familia include aproximativ 120 de specii de șerpi.

otravă

Black MambaAproximativ 500 de specii de șerpi pot fi periculoși pentru noi. Statisticile arată că peste un milion de oameni suferă anual de mușcăturile acestor reptile, iar cincizeci de mii dintre ei mor. Pentru a vă simți în siguranță, este important să fiți capabil să determinați: un șarpe otrăvitor sau nu. Trebuie să știți că ei înșiși nu vor ataca niciodată, deoarece încearcă să își cheltuiască din punct de vedere economic otrava. Din fericire, știința nu se oprește și, pentru timpul de lucru, oamenii de știință au creat seruri speciale, care au contribuit la reducerea semnificativă a numărului de decese. De exemplu, la începutul secolului al XX-lea, în Thailanda, aproximativ douăzeci de mii de oameni au pierit anual dintr-o mușcătură de șarpe. Acum acest număr a scăzut la douăzeci!

Cu toate acestea, veninul de șarpe nu numai că poate provoca daune iremediabile sănătății și pune în pericol viața umană, ci și salva. La urma urmei, a fost folosită în diverse scopuri terapeutice ca anestezic și ca mijloc de stimulare a regenerării țesuturilor.

Lista celor mai otrăvitori șerpi de pe planetă este următoarea:

 1. Taipan.
 2. Pseudechis australis.
 3. Krayt albastru malay.
 4. Mamba neagră.
 5. Tiger șarpe.
 6. Cobra filipineză.
 7. Vipera.
 8. Thorntail australian.
 9. Clopoței.

Tipuri de șerpi

Numele șarpelui cobra regală cunoscut tuturor, pentru că este cel mai mare șarpe otrăvitoare de pe planetă, a cărui lungime poate ajunge la cinci metri! Otrava duce la moarte după cincisprezece minute după ce a intrat în sânge. Sunt membri cu adevărat unici ai clasei lor, pentru că ei mănâncă ca ei înșiși. Cobrele regale sunt mame excelente care vor trăi fără hrană mai mult de trei luni, dar nu își vor lăsa niciodată zidăria.

Black Mamba Este renumit pentru viteza în mișcare. Viteza lor poate ajunge până la unsprezece kilometri pe oră. Mamba neagră este foarte otrăvitoare și moartea apare la doar două minute după ce otravă a intrat în sânge. Deși merită remarcat faptul că șarpele atacă oamenii numai în scopul autoapărării, pentru că nu este un tip agresiv. Mamba neagră a fost numită astfel nu datorită culorii scalelor sale, care este cel mai adesea de măslin sau de maro, ci de modul în care cavitatea bucală, spre deosebire de alți șerpi, este complet de cărbune de culoare.

Deșertul TaipanDesertul Taipan este considerat cel mai venin sarpe. Efectul otrăvirii sale este mai puternic decât otrava cobrei de 180 de ori! Faceți cunoștință cu aceste animale decedate pot fi pe câmpiile australiene. Lungimea șarpelui ajunge la 2,5 metri. O caracteristică interesantă este că culoarea ei se schimbă în funcție de anotimp. În sezonul fierbinte, are o nuanță de paie, iar în zilele mai reci este maro.

manioc, este la fel Gabon viperă, trăiește în savanele din Africa și este considerat unul dintre cei mai mari viperi, a căror lungime ajunge la doi metri. Această specie se deosebește prin prezența unor mici coarne, care se află între nări. Capul manei este triunghiular, iar caracterul este destul de calm. Aceasta aparține categoriei de șerpi vivipari și poate aduce în viață puilor de aproximativ șase duzini de indivizi la un moment dat.

În vremurile străvechi Anaconda ei l-au numit boa de apă. Acesta este cel mai mare dintre toți șerpii de pe pământ: lungimea sa poate varia de la cinci la unsprezece metri, iar masa ajunge la sute de kilograme! Această reptilă nu este otrăvitoare și trăiește în râurile și lacurile din America de Sud. Dieta ei include iguane, păsări, caimani și pești.

Cu adevărat gigantic în dimensiune piton, a căror lungime poate fi de până la 7,5 metri, iar femelele sunt mult mai puternice și mai mulți bărbați. Locuiesc în pădurile tropicale din Australia și Asia. Nu sunt puștii foarte mari care se hrănesc cu mamifere mici, iar adulții din această specie sunt în stare să înghită o pisică de pradă mare, ca un leopard, la un moment dat și să-l digere de câteva luni. Este interesant faptul că după ce ouăle sunt așezate, femelele încep să își contracteze mușchii pentru a crește temperatura pentru a-și încălzi viitorii descendenți.

oviphages, după cum se poate înțelege din numele lor, se hrănesc exclusiv cu ouăle de păsări. Habitatele acestor șerpi sunt savanele și pădurile din Africa. Ele sunt relativ mici, de aproximativ un metru în lungime, dar ligamentele lor elastice vă permit să înghiți chiar și ouă foarte mari. Cochilia nu este digerată în stomacul șarpelui, ci o tusează.

Radacini Șerpiradiant șarpe sunt complet inofensive și nesemnificative, dar diferă de frumusețile lor excesive de pe scări. Se hrănesc cu rozătoare mici și, uneori, cu șopârle.

Șerpi foarte mici, pe de o parte care amintește de aspectul lor de râme și pe de altă parte au un aspect foarte atractiv, sunt numiți ochelari de soare în formă de vierme. Dieta lor zilnică include viermi, furnici și o varietate de larve.

reproducere

Șerpi sunt animale unice, dar, în timpul împerecherii, comunicarea între ele, iar dansul poate fi încurcat cu unicitatea și harul lor. De îndată ce bărbații nu se luptă să atragă atenția partenerilor lor potențiali. Majoritatea șerpi sunt oviporoși, dar unii dintre ei pot da naștere copiilor deja vii. Este uimitor faptul că numărul de ouă în șarpe de stabilire poate ajunge la 120 de mii!

Maturitatea sexuală a șerpilor vine în doi ani. Bărbații își caută femeia după miros și sunt foarte agresivi. Persoanele se împerechează în încurcătură, iar apoi bărbatul se îndepărtează imediat și femeia începe să caute un loc pentru zidărie. Alegerea de multe ori cade pe un loc liniștit și inconspicuos, care va fi acoperit cu pietre sau obstrucționat de rădăcinile copacilor. După incubarea puiilor și acest proces este de scurtă durată și durează mai puțin de două luni, femeia nu mai este interesată de descendenții ei. De fapt, acest lucru nu este deja necesar, deoarece copiii sunt complet independenți și pot vâna insecte imediat după naștere.

Ce să faci dacă ai fost mușcat de un șarpe

 • Chiar dacă sunteți complet sigur că șarpele a mușcat nu este otrăvitor, este pentru propria dvs. siguranță să-și îndepărteze salivă de la rană. Pentru aceasta, sugeți, apoi scuipați foarte repede otravă sau doar o stoarceți. Dar acționează repede, pentru că după câteva minute astfel de manipulări nu vă vor ajuta.
 • Victima trebuie să fie dusă la spital. Încearcă să-ți amintești bine cum arată șarpele atacat, poate ajuta doctorii.
 • Nu depășiți membrele ascuțite, deoarece acest lucru nu numai că nu va ajuta, ci va agrava situația.
 • Acest articol este probabil cel mai dificil de realizat, dar încercați totuși să nu faceți panică. Pentru că inima voastră va începe să bată mai greu, ceea ce va contribui la răspândirea rapidă a otrăvurilor în organism.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Snake python - cum arată, fie că este otrăvitoare sau nuSnake python - cum arată, fie că este otrăvitoare sau nu
Anaconda: caracteristică a unui șarpe gigant, în care locuieșteAnaconda: caracteristică a unui șarpe gigant, în care locuiește
Cum să scapi de șerpi în zona suburbanăCum să scapi de șerpi în zona suburbană
Caracteristicile oroarei obișnuite. Cum se înmulțește șarpele?Caracteristicile oroarei obișnuite. Cum se înmulțește șarpele?
Șarpe: toate denumirile speciilor și descrierea lorȘarpe: toate denumirile speciilor și descrierea lor
Ordinul Shtomerdnik: un mod de viață și un habitat al unui șarpeOrdinul Shtomerdnik: un mod de viață și un habitat al unui șarpe
Cel mai lung șarpe din lume, șerpi mariCel mai lung șarpe din lume, șerpi mari
Cum să faci un terariu cu mâinile taleCum să faci un terariu cu mâinile tale
Vipera obișnuită: descriere cu fotografie, tipuri de vipers otrăvitoareVipera obișnuită: descriere cu fotografie, tipuri de vipers otrăvitoare
A visat un mare șarpe? Ce poate să viseze acest vis reptilian?A visat un mare șarpe? Ce poate să viseze acest vis reptilian?
» » Ce fel de șerpi sunt, cum se înmulțesc și unde trăiesc
© 2021 amigdas.com