amigdas.com

Când copilul începe să crească primul dinte: o diagramă detaliată

danturăLa copii, dinții încep să crească foarte devreme. La început, copilul zâmbește cu gura mică fără dinți, apoi încep să izbucnească primii dinți, se înlocuiesc treptat cu cei permanenți care rămân pe viață. Procesul de aparitie a dintilor din lapte, de obicei, este foarte dificil si este insotit de senzatii puternice de durere. Când colții și molarii încep să crească, aceasta este o perioadă foarte dificilă în viața copilului. Este însoțită de o schimbare bruscă de dispoziție, capricii, plâns și multe altele.

Este important să rețineți că, dacă adulții doresc să-și ajute copilul, este necesar să încerce să învețe cât mai multe informații posibil crește dinți:

 • perioadele de apariție a incisivilor și molarilor de lapte;
 • simptome asociate;
 • probleme de sănătate care ar putea apărea și modalități de abordare a acestora.

Primul dinte

Este important să știți exact cum și când încep să crească dinții preșcolari la sugari. Când un copil atinge vârsta de șase luni, gingiile încep să se schimbe și, cu o examinare la timp, puteți vedea cum incisivul inferior începe să izbucnească prin ele. Procesul în unele cazuri poate începe foarte devreme, la vârsta de aproximativ trei luni, sau, invers, poate dura până la un an. Dacă se întâmplă acest lucru, nu fiți speriați sau supărați, deoarece acesta este un proces natural care are loc când corpul bebelușului este gata pentru el.

Momentul primului dinte poate fi influențat de mulți factori:

 • genetica;
 • starea de sănătate a copilului;
 • disponibilitatea gingiilor și multe alte lucruri.

Mulți părinți tineri sunt interesați de întrebarea cât de repede cresc dinții și cât timp poate dura înainte de a ieși complet din gingie. Poate dura o săptămână sau o lună, totul depinde de copil.

Principalele caracteristici

Pentru a nu pierde momentul apariției primilor incisivi ai laptelui, este necesar să cunoaștem ordinea creșterii lor.

Primii incisivi ai lapteluiAtunci când dinții încep să izbucnească, copilul are o creștere salivație, și gingiile umflate. El poate deveni în mod neașteptat lacrimogen, capricios pentru orice motiv, își pierde pofta de mâncare, doarme prost. Doctorii cheamă la vârsta de șase luni - vârsta la care încep să explodeze incisivii. Acest proces este însoțit de dureri puternice. Este important să încercați să ajutați copilul să facă față acestei situații. Puteți folosi jucării speciale - adolescenți, care vor ușura durerea pentru o vreme.

Este important să știți când încep să izbucnească dinții, imunitatea scade brusc. Deseori există simptome de infecții respiratorii acute sau de răceli. Dacă în această perioadă se manifestă o atenție sporită copilului, nu se pot pierde unul sau mai multe semne de erupție a primilor incisivi ai laptelui.

Ora de apariție

Pentru perioada de creștere a dinților este cel mai bine să se pregătească încă în timpul de sarcină. Numai în acest moment mama viitoare are suficient timp liber pentru a se familiariza cu un număr mare de literatură de specialitate.

Părinții dinți încep să se formeze în pântecele mamei. Ele încep să fie puse în mod activ în intervalul de la a șaptea la a douăsprezecea săptămână. Copilul începe să acumuleze mineralele necesare, care vor fi utile în viitor pentru formarea dinților. Din acest motiv, femeile gravide trebuie să aleagă cu atenție alimentele pe care le utilizează pentru alimente. Pentru structura dinților sunt necesare cantități mai mari de fluor, fosfor și calciu. Aceste elemente se găsesc în cantități mari în fructe uscate, produse lactate fermentate, pești și cartofi. De asemenea, un medic care urmărește o sarcină poate prescrie să ia vitamine speciale pentru femeile însărcinate care vor completa toate elementele necesare pentru formarea corectă a tuturor sistemelor copilului.

La începutul erupției primilor incisivi de lapte, în aceeași perioadă în picioare. În acest moment, copilul trebuie să primească toate elementele necesare. Dacă el este pe alăptare, atunci nu este nimic de îngrijorat, deoarece laptele conține tot ce este necesar.

Timpul și ordinea erupției

Pentru mulți va fi util să știm schemă și ordinea dentiției:

 • Ordinea erupției1 pereche de incisivi centrali - șase sau șapte luni;
 • 2 perechi de incisivi centrali superioare - opt sau nouă luni;
 • 3 perechi de incisivi laterali superioare - nouă sau unsprezece luni;
 • 4 perechi de incisivi laterali inferiori - unsprezece sau treisprezece luni;
 • 5 perechi de molari primi de sus - douăsprezece sau cincisprezece luni;
 • 6 o pereche de molari primi mai mici - douăsprezece sau cincisprezece luni;
 • 7 colți de sus și de jos - optsprezece sau douăzeci de luni;
 • 8 molari de sus al doilea - douăzeci sau treizeci de luni;
 • Al doilea molar al doilea este de douăzeci sau treizeci de luni.

Plecând de la schema propusă, se poate înțelege că fiecare pereche nouă crește în două luni. Se crede că până la vârsta de trei ani copilul trebuie să aibă toate dinții.

Este important să rețineți că momentul erupției primilor incisivi poate depinde și de factorii ereditare. De când exact dinții au început să apară în părinți, vor exista incisivi de lapte la copii.

Dificultăți pe calea dentiției

Capriciile copiluluiCuttere incisivi este un complex proces, însoțită de dureri severe. De obicei, gingiile se umflă puternic și se mâncau. Din acest motiv, copilul poate refuza să mănânce, de multe ori plângând și agitat.

Pentru a ajuta copilul să facă față durerii, puteți utiliza instrumente speciale și medicamente care facilitează procesul de dentiție. Puteți consulta medicii stomatologi sau pediatrii care vă vor ajuta să alegeți medicamentele potrivite pentru o analgezică calitativă a gingiilor.

Schimbarea incisivilor de lapte prin constanta

Mulți părinți sunt interesați de întrebarea când se oprește creșterea dinților. Dinții din lapte cresc aproape complet cu trei ani. După un timp, până la vârsta de cinci sau șapte ani, fi actualizat, și sunt înlocuite cu dinți permanenți. Dinții din lapte încep să cadă unul câte unul. Dar nu vă speriați, deoarece acesta este un proces natural care apare cu toții fără excepție. În primul rând, copilul începe să cadă incisivi, iar după ce molarii sunt slăbiți, atunci - colți.

Rândurile dinților permanenți încep să se formeze în perioada alăptării, când copilul este încă copil. În timp, ele înlocuiesc rădăcinile dinților laptelui prin slăbire. De obicei, acest lucru nu provoacă copilului nici un disconfort, dar există excepții rare. Uneori, dintele de lapte nu se desprinde chiar și atunci când dintele permanent a ajuns aproape la suprafața gumei. În acest caz, trebuie să solicitați imediat asistență de la un medic, astfel încât acesta să vă ajute să readuce procesul la calea necesară.

Schema de erupție a dinților permanenți

 • Incizorii centrali inferiori - erupt în șase până la opt ani.
 • Planul de dentițieIncizorii superioare au șapte ani.
 • Lateral incisivi - opt ani.
 • Molarii și colții sunt nouă ani.
 • Colții mai mici au unsprezece ani.
 • Primul și al doilea premolar - apar în zece - doisprezece ani.
 • Toți dinții de lapte se înlocuiesc cu o constantă până la treisprezece ani.

În unele cazuri, apariția dinților obișnuiți poate ședere. Aceasta se datorează bolilor infecțioase transmise. De asemenea, amprenta poate impune boli cronice.

Dacă există o întârziere în apariția dinților, trebuie să vă consultați un medic pentru sfat, deoarece numai după o examinare aprofundată, un specialist va putea răspunde la întrebări despre motivul pentru care o astfel de încălcare poate să apară.

În timp, contactați medicul dentist pentru ajutor, puteți identifica astfel încălcare, după cum urmează:

 • starea gingiilor;
 • articulațiile maxilarului;
 • starea frenului.

La vârsta de un an, dentistul evaluează starea generală a copilului, examinând cu atenție cavitatea bucală. Ordinea creșterii tuturor dinților trebuie respectată pe deplin.

Un copil ar trebui să fie observat în mod constant. Frecvența vizitelor la cabinetul stomatologic trebuie să fie de cel puțin o dată pe an.

Comentarii:

Când copilul meu sa născut, am început să fiu interesat de o astfel de întrebare precum ordinea creșterii dinților la copii. Întotdeauna mi-a fost frică să încep acest proces, pentru că știam că era destul de dureros. Secvența apariției incisivilor, apoi caninii și molarii, arată cât de dificil este copilul în acest moment. După ce am citit o cantitate mare de literatură despre cum să cresc dinții, mi-am dat seama că, fără medicamente speciale, copilul este greu de făcut față. Mi-am cumpărat un gel special recomandat de un pediatru și aproape imediat am observat că copilul era vesel, devenind mult mai ușor pentru el.

Chiar și în timpul sarcinii, m-am interesat de o astfel de întrebare precum secvența creșterii dinților la copii. Când sa născut bebelușul, am încercat să stochez diverse teetori și rozătoare pentru a ușura cumva creșterea. Toată lumea știe cum copiii își cresc dinții, dar mulți nu pot ajuta un copil să facă față durerii. Pentru a crește în ordinea corectă și a trece cât mai puțin dureros, trebuie să vă adresați medicilor pentru ajutor la timp. Anestezicele speciale vor ajuta la ușurarea întregului proces.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Când apar dinții indigeni la copii?Când apar dinții indigeni la copii?
Cum cresc copii dintii: ordine si consistentaCum cresc copii dintii: ordine si consistenta
Câți dinți are o pisică adultă: ce trebuie să știți despre ei?Câți dinți are o pisică adultă: ce trebuie să știți despre ei?
Când cresc dinții de înțelepciune și câte cresc?Când cresc dinții de înțelepciune și câte cresc?
Cum și când copiii primesc dinți: consistență și simptomeCum și când copiii primesc dinți: consistență și simptome
Când dinții încep să fie tăiați la copiiCând dinții încep să fie tăiați la copii
Dentiția în copil: programul și caracteristicile procesuluiDentiția în copil: programul și caracteristicile procesului
Schimbarea dinților la un copil: sfaturi și ordinea pierderii dințilorSchimbarea dinților la un copil: sfaturi și ordinea pierderii dinților
Termeni pentru erupția dinților permanenți: momentul erupției dinților din lapteTermeni pentru erupția dinților permanenți: momentul erupției dinților din lapte
Primii dinți la sugari: ce ar trebui să fac?Primii dinți la sugari: ce ar trebui să fac?
» » Când copilul începe să crească primul dinte: o diagramă detaliată
© 2021 amigdas.com