amigdas.com

De ce reduce dinții și maxilarul. Cauze și tratament

Tratamentul bolilor dentare și maxilaruluiSpasmele sau durerea din maxilar pot spune despre prezență diferite boli ale corpului

. Nu este întotdeauna posibilă stabilirea cauzei în mod independent și, dacă spasmele nu trec de la sine, ci cauzează anxietate, este necesar să se consulte un specialist și să se efectueze un sondaj.

De ce reduce falca

De ce reduce dinții și maxilarul - Cauze și tratamentAcest simptom nu este o boală separată, iar cauzele apariției acesteia pot fi foarte diferite. Un simptom poate să apară odată și imediat să dispară sau se repetă din nou. Cele mai frecvente cauze ale spasmelor maxilarului sunt următoarele:

 • Bolile dentare;
 • Frecventa supratensiunii;
 • Tensiune nervoasă;
 • Osteocondroza sau alte boli ale coloanei vertebrale în regiunea cervicală;
 • Bruxism (scrâșnind dinții într-un vis);
 • După căsnică;
 • Durerea după traumă;
 • Femeile gravide au câteodată o maxilară, un simptom poate avea atât un caracter pe termen scurt, cât și un caracter de durată.

Fiecare caz necesită atenție de la specialiști, așa că nu încercați să faceți singur un diagnostic. Determinați cauza și alocați tratamentul necesar și corect poate numai un medic.

Tipuri de durere și spasme ale maxilarului

 1. Cauze și tratament - pentru că reduce dinții și maxilarulÎndreptarea dinților într-un vis sau bruxism. Dacă durerea de cap durează a doua zi dimineața și durerea și tensiunea în maxilar sunt simțite, atunci aceasta indică bruxism. Dar pentru a determina pentru tine ce scade maxilarul într-un vis nu este atât de simplu. Dacă numai cineva aude mestecarea într-un vis și povestește despre asta. Ca urmare a unui ras constant la dinte, un smalt dintelui este slefuit, dintii si coroanele sunt sterse si desfacute.
 2. Piept și maxilar. Cauzele acestor spasme pot fi bolile: artrita, artroza și disfuncțiile articulare și vasculare. Principalul lucru este de a suna medicul în timp pentru diagnosticarea corectă și tratamentul la timp.
 3. Reduce numai maxilarul inferior. Această afecțiune se poate dezvolta ca urmare a înfrângerii nervului trigeminal, care este responsabil pentru inervarea feței. În acest caz, durerea periodică va da în dinți și o jumătate din față, acestea pot dura 10-20 de minute. Este extrem de necesar să se efectueze un studiu care să excludă afecțiunile oncologice ale cavității orale, nasofaringei, capului și mușchilor.
 4. Spasm de mușchi și umplutură în urechi. Cauzele unui astfel de simptom pot fi: leziuni ale laringelui și amigdalită - tumori în nasofaringe - nevralgie. Obișnuința de a vorbi la telefon, care este strâns între umăr și ureche, poate afecta negativ sănătatea și provoca bolile de mai sus. Pentru a vă relaxa mușchii, se recomandă aplicarea căldurii și masarea zonei sub ureche. Dacă spasmele musculare sunt însoțite de amanarea în urechi, atunci este necesar să se consulte un otolaringolog. Doar un specialist va determina diagnosticul și va prescrie tratamentul potrivit.
 5. Spasm de mușchi cu căscat. Poate că a fost obținut un prejudiciu și, prin urmare, mușchii se ciocnesc convulsiv după căsătorie sau în timpul procesului și există, de asemenea, o puffiness în zona traumatismului. În acest caz, recomandăm răcirea compreselor, trecerea la alimente moi. Chirurgul, neurologul sau medicul dentist poate determina cauza și să o diagnosticheze.
 6. Spasm muscular și cefalee. Durerea apare pe tot capul sau în temple. În acest caz, motivele pot fi foarte diferite: munca sedentară și munca la calculator - oboseală și lipsa aerului proaspăt - tensiune nervoasă și migrenă, rezultatul leziunilor maxilarului și coloanei vertebrale. Trebuie să ieșiți mai mult din aer liber și să faceți o pauză și să vă relaxați de la locul de muncă. În timpul durerilor de cap, o compresă rece și un masaj ușor din regiunea temporală ajută.
 7. artrită. Această boală poate să apară nu numai pe membre, ci și pe partea temporomandibulară a feței. Această problemă este tipică pentru persoanele în vârstă și peste 60 de ani. Îmbinarea nu își poate îndeplini funcțiile în mod corespunzător dacă s-a deformat. Prin urmare, durerea apare în timpul unei conversații sau a unei alimentații. Cu relaxare, durerea trece.
 8. Crampe musculare nervoase. Atunci când mușchii sunt în tensiune constantă, acest lucru duce la spasmul lor și nu pot exista leziuni. Cu tensiune nervoasă, maxilarul poate dormi și poate exista și amorțeală în mușchii individuali, în absența tonusului, pot apărea crampe musculare și dureri. Toate aceste simptome indică o situație stresantă, furie sau o teamă intensă. Și, de asemenea, poate fi rezultatul inflamației nervilor sau nevralgiei. Cu astfel de simptome, un neurolog este necesar. Puteți încerca să vă relaxați singuri, să vă luați un sedativ, să vă masați mușchii. Dar, cu simptome repetate, nu trebuie să vă auto-medicați.
 9. Caracterul dentar al bolii. Cauzele posibile ale spasmelor maxilarului pot fi următoarele boli dentare: abces, parodontită, osteomielită limitată, carii sau pulpită cu complicații. Problemele din gingii pot determina umflarea și compresia fibrelor nervoase, ducând la durere și spasme în maxilar.
 10. Reduce maxilarul atunci când mestecați alimente. Dacă a existat o vătămare, o deteriorare sau o dislocare a articulației, pot apărea spasme atunci când mestecați alimente. La început, mușchii au tendința de a suferi, iar în timpul masticării involuntare are loc o contracție involuntară.
 11. Reduce maxilarul de la alimente acide sau alcool. Falla poate reduce atunci când există probleme cu salivarea sau prin înghițire. Unele produse pot provoca un spasm al esofagului, care, la rândul său, cauzează spasme ale maxilarului. Se recomandă trecerea examenului la un neurolog sau gastroenterolog.

Când să mergeți la doctor

Este necesar să se respecte natura durerii și a spasmelor. Și trece examenul cu un medic dacă sunt observate următoarele simptome:

 • Dinți și fețe-cauze și tratamentul bolilorDurere severă;
 • umflare;
 • Spasm într-o singură parte;
 • Creșterea temperaturii;
 • Durere dureroasă;
 • Durere prelungită și periodică;
 • Crampe în partea de jos;
 • Durerea dă în ochi.

În perioada în care ați primit un medic, trebuie să încercați să reduceți sarcina pe maxilar (nu vă deschideți gura largă, nu vorbiți prea mult, nu mâncați alimente solide). Cu dureri tolerabile nu luați anestezic, astfel încât medicul să poată determina simptomele exacte. De asemenea, trebuie să facă o radiografie și să determine dacă există o deteriorare a țesutului osos sau o dislocare a articulației.

Atunci când maxilarul este redus doar pe o parte a feței, și există o umflare și o febră, aceasta poate fi rezultatul unei inflamații purulente. Este urgent să vezi un chirurg. Dar simptomatologia similară apare și la paratonzilljarnom și la abces.

Atunci când reduce partea inferioară a maxilarului și durerea este dată ochiului, este foarte probabil ca artera facială să fie inflamată. Și în acest caz, contactați medicul.

Motivul pentru care maxilarul constricts, poate fi o poziție incorectă a dinților. Apoi, ar trebui să mergeți la dentist, el va instala proteze sau anvelope necesare, care va ajuta la remedierea defectului.

puternic pulsând durere în maxilar poate fi un simptom al inflamației nervului trigeminal. La astfel de simptome adresați-vă neuropatologului.

Durerea constantă, care în cele din urmă devine mai puternică, indică o tumoare progresivă în această zonă. Nevoia urgentă de a vedea un medic, așa că a identificat problema și a stabilit un tratament corect.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Simptom Lumbago: ce este?Simptom Lumbago: ce este?
De ce osteochondroza regiunii cervicale produce zgomot în urechi?De ce osteochondroza regiunii cervicale produce zgomot în urechi?
În ureche ca și cum bulele de spargereÎn ureche ca și cum bulele de spargere
Când înclinați și rotiți capul în gât, se aude o crizăCând înclinați și rotiți capul în gât, se aude o criză
Cauze de dureri de spate scăzute și sacrum la femeiCauze de dureri de spate scăzute și sacrum la femei
Tratamentul durerii la coloana vertebrală în mijlocul spateluiTratamentul durerii la coloana vertebrală în mijlocul spatelui
Tratamentul vbn împotriva osteocondrozei cervicaleTratamentul vbn împotriva osteocondrozei cervicale
Ce trebuie făcut dacă regiunea lombară doare în spatele stângiiCe trebuie făcut dacă regiunea lombară doare în spatele stângii
Cauze de durere în partea stângă la nivelul talieiCauze de durere în partea stângă la nivelul taliei
Maxilarul doare aproape de ureche din stânga: cauzeMaxilarul doare aproape de ureche din stânga: cauze
» » De ce reduce dinții și maxilarul. Cauze și tratament
© 2021 amigdas.com