amigdas.com

Cauze de respirație urâtă și cum să se ocupe de ele

De ce miroase rău de gură?Este destul de neplăcut când, în timpul dialogului de la un interlocutor al interlocutorului tău, mirosul neplăcut este epuizat. Toată lumea se poate confrunta cu o astfel de problemă fără excepție, dar motivele pentru o astfel de situație neplăcută pot fi foarte diverse: de la lipsa normelor de igienă personală până la prezența unor boli grave.

Respirație parfumată din gură provoacă bacterii care trăiesc și se reproduc în limba, amigdalele, gingiile și dinții. În cursul vieții lor, se produc gaze, din care sulful este parte integrantă. De fapt, este sursa unui miros neplăcut din gură. Dar cum să ne ocupăm de respirația urâtă? Dacă această problemă nu este o singură dată, ci una sistematică, atunci nu amânați excursia la stomatologie.

Halitoza este ceea ce

Halitoza este un miros neplăcut persistent, scapa de care cu ajutorul produselor de îngrijire orală este foarte dificil. Această anomalie în majoritatea cazurilor este însoțită de patologii în organele tractului gastrointestinal, care nu provoacă sentimente de disconfort la o persoană. Cauza unui miros neplăcut poate fi și procesele inflamatorii și problemele cu dinții și gingiile. Teama de miros neplăcut în timpul respirației poate deveni o problemă reală pentru o persoană, afectând negativ viața sa socială și personală.

Cum se calculează prezența unui miros neplăcut:

 • Adresați cu sinceritate rudelor sau prietenilor apropiați dacă văd această problemă pentru dvs. și cât de des.
 • Lingeți-vă limba în zona încheieturii mâinii, lăsați saliva să se usuce câteva secunde, apoi înghițiți încheieturile. De fapt, miroase atât de rău în gură.
 • Dacă aveți timp și posibilități financiare, puteți folosi echipament special la cabinetul stomatologic.

Apariția de respirație urâtă din gură: cauzele

 1. Ce înseamnă să folosiți în cazul mirosurilor neplăcute din gură?Patologii în dezvoltarea sau boli ale intestinelor, ficatului, stomacului, care contribuie la disfuncționalități în sistemul digestiv.
 2. Anomalii în dezvoltarea sau funcționarea sistemului endocrin.
 3. Infecții ale căilor respiratorii superioare ale genezei infecțioase sau bacteriene: sinuzită frontală, sinuzită.
 4. Bolile care afectează cavitatea bucală: prize purulente pe amigdalele, sângerări sau inflamații ale gingiilor, carii dentare.

Cauzele de halitoză

 1. Fumatul. Compoziția produselor din tutun include compuși fenolici, rășini și nicotină, care, prin natura lor, au o aromă proastă și, de asemenea, sugerează membrana mucoasă a cavității bucale. Există o perturbare agresivă a carcasei naturale de protecție a cavității orale și începe să apară inflamația, rezultând un miros persistent neplăcut din cavitatea bucală.
 2. Tulburări și dezechilibre hormonale.
 3. Situații stresante și depresie.
 4. Dieta și înfometarea. Deficiența vitaminelor și mineralelor utile duce la tulburări metabolice, ducând la un miros neplăcut din gură.

Cum să scapi de mirosul rău din gură

Există mai multe, dar, cel mai important, metode disponibile care vă vor permite să scăpați de această problemă pentru totdeauna:

 1. Cum să facem față unui miros neplăcutÎn primul rând, este necesar să vă înregistrați pentru o întâlnire cu un dentist, deoarece acești specialiști îngrijorați sunt responsabili de problemele de respirație urâtă, atât în ​​diagnostic cât și în tratament. Ca rezultat al examinării, medicul trebuie să calculeze cauza bolii și să elimine sursele, dacă cauza se află în bolile gingiilor și dinților. Tratamentul dentar obișnuit și la timp, curățarea de pe placă și pietre, precum și folosirea aței dentare pentru curățarea cavității dintre dinți și soluții vor scăpa de această problemă. Există bacterii care se acumulează în număr mare pe dinți, contribuind la dezvoltarea ulcerației și puteți scăpa de aceasta doar cu ajutorul unui dentist. Ca urmare a formării rănilor, dinții dobândesc o formă fărâmițată și fragilă, se creează fisuri în smalț, un miros rău emană din gură.
 2. Vizita la otolaringolog. Uneori bolile cronice care afectează nazofaringe pot provoca respirația urât mirositoare din cauza nasului. În nas și sinusurile paranasale se acumulează în mod activ bacterii dăunătoare care contribuie la dezvoltarea infecției. În acest caz, problema poate fi tratată cu un curs terapeutic ales în mod corespunzător, precum și spălarea regulată a nasului cu soluție salină. Vă recomandăm cu tărie să nu vă implicați în auto-medicație, deoarece numai un specialist îngust poate afla cauza și poate prescrie terapie competentă.
 3. Examinarea atentă a amigdalelor. Amigdalele sunt bulgări care sunt sferice, situate pe spatele gâtului. Pe suprafața lor, un număr mare de bacterii dăunătoare se acumulează, se acumulează și se înmulțesc, rezultând în dopuri de culoare alb-gălbui care izbesc un miros rău. Puteți scoate prizele utilizând un dispozitiv special. În cazul în care dopurile sunt formate în mod regulat, atunci, destul de posibil, va trebui să vă gândiți la intervenția chirurgicală.
 4. Cauze de respirație urâtăTrebuie să verificați activitatea tractului gastro-intestinal. Eșecurile în activitatea tractului gastrointestinal pot provoca un miros neplăcut din cavitatea bucală. Acid reflux este o anomalie care este însoțită de consumul de reziduuri alimentare cu suc gastric în sus prin esofag. Această anomalie necesită medicamente cu medicamente - antiacide.
 5. Nutriția corectă este garanția sănătății. Dar este important de remarcat faptul că există produse utile care devin surse de respirație urâtă, de exemplu: ceapă sau usturoi. În timpul unei astfel de mese, bucățile mici de alimente se acumulează în cavitatea bucală. Un număr mare de elemente chimice în interacțiunea cu usturoiul este asimilat de celulele sanguine și ulterior eliberat prin plămâni. În acest caz, respirația este neplăcută și nu o cavitate orală bolnavă.
 6. Combaterea uscăciunii gurii. Uneori cauza mirosului neplăcut poate fi uscarea gurii. Dacă aveți senzație de uscăciune, încercați să beți cât mai multă apă. Preferați apă purificată, nu alcool, băuturi carbogazoase și cafea. Toate aceste băuturi contribuie la creșterea uscătății în gură.
 7. Se recomandă includerea regulată în regim alimentar produse lactate fermentate. Conform numeroaselor studii, produsele lactate fermentate pot neutraliza efectiv mirosul neplăcut din gură. Cu toate acestea, acest fenomen nu este pe deplin înțeles. Realizați propria experiență, introduceți iaurtul, laptele sau kefirul în dieta dvs. și respectați diferența.
 8. Acordați preferință unui stil de viață sănătos! Dacă vrei să scapi de rău pentru totdeauna, atunci vă sfătuim ferm să renunțați la fumat. Fumatul contribuie la dezvoltarea unui număr mare de boli, incluzând dezvoltarea unui miros neplăcut în cavitatea bucală.

Manipularea preventivă a halitozelor și modalitățile de eliminare a acestora

 • Miros neplăcut din gurăMedicii recomandă cu tărie periați dinții de două ori pe zi timp de cel puțin două minute în direcții diferite, curățați temeinic nu numai suprafața de mestecat, ci și guma. Încercați de fiecare dată să utilizați un ață dentară, cu care puteți curăța spațiul dintre dinți, unde bucățile de hrană sunt adesea blocate. Este demn de remarcat că nici cea mai bună și mai eficientă periuță de dinți nu poate penetra astfel de locuri greu accesibile. Se recomandă schimbarea periuței de dinți cel puțin o dată la trei luni.
 • Gustările trebuie să includă alimente ușoare: salate, legume, fructe, kefir sau iaurt, nu se recomandă recurgerea la chipsuri și alimente fast-food. După masă, se recomandă clătirea gurii cu soluții speciale, apoi folosirea gumei de mestecat timp de maxim trei minute. Acordați prioritate pastelor de dinți, soluțiilor și firelor de calitate, care nu includ alcoolul. Dentiștii recomandă folosirea medicamentelor care includ Triclosan, Clorhexidina și bicarbonatul de sodiu. Curățirea clară a gurii cu apă caldă după fiecare masă va scăpa de resturile de alimente pe dinți.
 • În timpul curățării, nu uitați de limbă, deoarece se pot acumula și microorganisme patogene și resturi alimentare, care împreună își vor face treaba.

Rezumând toate cele de mai sus, vreau să adaug că utilizând toate regulile și sfaturile de mai sus, veți putea rezolva problema mirosului din gură, după care viața ta va deveni plină și nu va mai fi loc de teamă și de complexe.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să scapi de mirosul neplăcut de sudoare în pantofii tăi pentru totdeauna?Cum să scapi de mirosul neplăcut de sudoare în pantofii tăi pentru totdeauna?
De ce mirosul ascuțit al urinei la bărbați: cauzele și metodele de tratamentDe ce mirosul ascuțit al urinei la bărbați: cauzele și metodele de tratament
Cum să vă spălați dinții în mod corespunzător și adeseaCum să vă spălați dinții în mod corespunzător și adesea
Scapă din gură: motivele și cum să scapiScapă din gură: motivele și cum să scapi
De ce este un miros acru din gurăDe ce este un miros acru din gură
Cum să eliminați un miros neplăcut de la o mașină de spălatCum să eliminați un miros neplăcut de la o mașină de spălat
De ce are loc respirația urâtă: cauzele și tratamentulDe ce are loc respirația urâtă: cauzele și tratamentul
Cum să scapi de mirosul din gură?Cum să scapi de mirosul din gură?
Cum să curățați limba și să îndepărtați placa: modalități de curățareCum să curățați limba și să îndepărtați placa: modalități de curățare
Miros de la gura copilului - motiveleMiros de la gura copilului - motivele
» » Cauze de respirație urâtă și cum să se ocupe de ele
© 2021 amigdas.com