amigdas.com

Când dinții încep să fie tăiați la copii

Ce timp au dințiiDupă naștere, copilul zâmbește fără dinți. După o perioadă de timp pe gingii se poate vedea o bulă mică - aceasta înseamnă că primul dinte va fi în curând tăiat. Câteva săptămâni mai târziu, va exista un al doilea și așa mai departe până la 3 ani. Până la vârsta de trei ani, toți dinții copiilor trebuie să taie copilul.

Când primii dinți încep să izbucnească

Aspectul primilor dinți depinde de multe circumstanțe:

 1. Ereditatea.
 2. Ce mănâncă copilul.
 3. Cât de mult calciu ajung corpul.
 4. În ce condiții se află copilul. În cazul în care regiunea de crumbs vii este fierbinte, atunci dinții apar mai devreme.
 5. La momentul apariției primului dinte afectează sexul copilului. Dinții fetei încep să apară mai devreme.

Incizorii inferiori încep să izbucnească mai întâi. Dar, în practică, au existat cazuri când primii dinți au fost tăiați de alți dinți. În acest lucru nu este nimic neobișnuit, pentru că fiecare copil are un organism individual.

Când să așteptați pentru primii dinți

Când încep să taie dințiiComportamentul copilului va indica aspectul dinților. Frunzele se vor umfla și se vor înroși gingiile, se vor ivi sentimente dureroase, făcând copilul adesea capricios. În timpul erupției dinților se observă o salivare maximă. Din gura bebelusului va mirosi ca un miros acru. Acest miros se datorează degradării particulelor din mucoasă. Chips-urile din fructe vor părea umflate.

Când dinții sunt crăpați, trag totul în gură pentru a zgâria gingiile. Mulți copii devin blestemați și iritabili în această perioadă. Părinții trebuie să considere că imunitatea copilului în această perioadă importantă este slăbită. Suportul imun, primit de la mamă, copilul a fost deja folosit, iar propriul nu a fost încă elaborat. Protecția imunității la un copil se dezvoltă numai în primele luni de viață.

Prin urmare, apariția dinților devine o lovitură puternică pentru organismul fragil care nu a devenit mai puternic. Într-o formă mai severă, erupția are loc după cum urmează:

 1. Simptomele inciziei dințilorPe gingii se poate precipita o erupție care conține lichid. Când erup dinții, erupția va dispărea.
 2. Copilul poate avea febră mare, datorită inflamației gingiilor. De regulă, temperatura nu durează mai mult de 3 zile.
 3. În timpul dentiției copilul încearcă să ascuțească dinții cu obiecte străine, ceea ce provoacă diaree.
 4. Copilul mănâncă puțin - se întâmplă din cauza durerilor gingiilor sale.
 5. Somnul devine agitat. O crudă se trezește adesea.
 6. Poate că există un nas curbat.

Planul de dentiție

Toți copiii sunt chiselled diferit, dar încă aici există un anumit tipar.

În primul rând, încep să apară patru dinți: incisivii inferiori și cei de sus. De obicei, au trecut până la 8-12 luni. Până în anul copilul începe să taie patru incisivi. Molarii din partea de sus și de jos încep să apară de la 1 an la un an și jumătate. Fangs începe să apară lângă copil mai aproape de 2 ani. Al doilea molar are loc la vârsta de 3 ani. Este imposibil să ghiciți la ce vârstă un copil va începe să crească acest sau acel dinte și câte vor fi.

De obicei, la copii, dinții încep să crească aproximativ 7-8 luni, dar acest lucru este inexact. Părinții nu ar trebui să-și facă griji dacă mirosurile au o erupție târzie. Anterior, sa crezut că erupția a fost un simptom al rahitismului sau o cantitate insuficientă de calciu.

Acum, pediatrii nu aud sunetul dacă bebelușul are dinții tăiați tardiv. În prezent, aceasta este considerată normă pentru un copil sănătos.

Simptomele eșecului corpului în timpul erupției

Dacă copilul a fost văzut situația neobișnuită a erupției, atunci aceasta poate indica o eșec în organism. Simptomele sunt după cum urmează:

 1. Probleme de sănătate cu dentițieDacă bebelușul are o erupție mai lungă de 2 luni, atunci se poate spune că copilul este infectat cu o boală infecțioasă. Poate că are o tulburare metabolică sau că intestinul nu funcționează bine.
 2. Dacă primul dinte este tăiat mai devreme timp de două luni, atunci copilul poate fi suspectat de afecțiuni endocrine.
 3. În cazul în care părinții copilului au observat o dentiție nu în locul potrivit, atunci se poate spune că axa dintelui nu este poziționată corect.
 4. În practica medicală, au existat mai multe cazuri în care un copil se naște cu dinți. De obicei, ele sunt îndepărtate astfel încât copilul să nu rănească sânul mamei.

Aceste simptome sunt indirecte, prezența lor poate fi confirmată doar de un medic cu experiență.

Dacă dinții nu cresc

La sfarsitul anului de varsta copilului, dar daca el nu a vazut eruptia dintilor, atunci trebuie sa va intoarceti la dentist. Adesea, în timpul examinării, medicul descoperă gingiile umflate ale copilului. În acest caz, erupția trebuie stimulată cu un masaj. Concluzia "adentia" este pusă în cazuri excepționale, cu absența completă a dentiției.

Cum să ajuți o crudă cu gingii în gingii

Tatăl și mama ar trebui să știe, cum să ajuți un copil să reducă durerea. Următoarele sunt modalități care au fost testate de ani de zile:

 1. Modul în care copilul se comportă atunci când primii dinți sunt erupțiCopilul trebuie să efectueze în mod regulat masaj cu gingie moale. Masajul se face cu un deget. De câte ori să măsoareți, mama copilului ar trebui să rezolve. Înainte de această procedură este necesară spălarea și dezinfectarea mâinilor. Masajul nu trebuie să conțină o presiune puternică, astfel încât să nu aibă un efect traumatic asupra gumei.
 2. În timpul dentiției, bebelușul ar trebui să aibă mai multe jucării - adolescenți. În centre comerciale sau farmacii pentru copii, puteți cumpăra un număr mare de astfel de produse. Ele vin în trei tipuri: silicon, cauciuc sau gel.
 3. Durerea din gingii este îndepărtată de frig. Pânza moale trebuie umezită cu apă, apoi trebuie așezată în frigider timp de 15 minute, apoi trebuie să dați copilului o cârpă răcită. Dacă țesutul este înmuiat cu un decoct de mușețel, atunci poate ajuta la ameliorarea inflamației. Gel teaser este recomandat să se răcească și să dea copilului pentru a ușura durerea. Și, de asemenea, suzeta poate fi răcită, va ușura mâncărimea în gingii.

Mijloace farmaceutice pentru eliminarea durerii în timpul erupției

Farmaciile sunt bogate într-un număr mare de geluri și unguente pentru ameliorarea durerii la un copil. Este recomandat ca medicii să ia următoarele remedii: Holisal, Baby, Doctor, Copil dentar, Dentinox, Kamistad, Pansoral.

Trebuie remarcat faptul că gelurile vândute nu au niciun efect asupra procesului de apariție a dinților. Gelurile elimină foarte bine senzațiile neplăcute din gingii, deoarece conțin lidocaină de mentol. Medicamentele prezentate trebuie luate cu prudență, deoarece pot provoca o reacție a alergiilor copilului. Acțiunea gelului este scurtă, doar 30 de minute. Utilizarea în timpul zilei poate fi de cel mult 5 ori. Mai mult de 3 zile, gelurile liniștitoare nu pot fi folosite.

Dacă bebelușul are dureri severe, atunci el poate da un anestezic. Dar, înainte de aceasta, trebuie să vă adresați întotdeauna medicului dumneavoastră. De obicei, de la o salivare abundentă pe bărbia copilului, există iritații. Slobber trebuie să fie șters permanent, iar bărbia să se înmoaie cu cremă pentru copii.

În timpul erupției dinților de la copil, este necesară îndepărtarea obiectelor mici. Un copil ia adesea lucruri periculoase în gură, cu care se poate tăia sau se sufoca. Jucăriile pentru copii trebuie adesea dezinfectate.

Cum să ai grijă de primii tăi dinți

Când apar primele dinți, copilul are nevoie de îngrijire atentă. Când apare primul dinte, trebuie să înceapă curățarea - această nevoie de igienă. Copilul ar trebui să aibă obiceiul de a-și peri dinții în fiecare zi și trebuie să fie plantat din primii ani ai vieții sale. Cum să vă periați în mod corespunzător dinții:

 1. Când se taie primii dințiFarmacia vinde o duză specială de silicon pe deget, poate fi folosită pentru a curăța dinții copilului.
 2. Puteți umezi un bandaj steril în apă fiartă și ștergeți primul dinte cu el.
 3. Perierea dinților este necesară în mod regulat, seara și dimineața. Înainte de a merge la culcare, trebuie să vă ștergeți gingiile, limba.
 4. Când copilul crește, puteți începe să utilizați o periuță de dinți cu peri moi.
 5. Pentru un copil, trebuie să alegeți o pastă de dinți cu cel mai mic conținut de fluorură.
 6. Peria trebuie schimbată la fiecare 30 de zile.
 7. Periați dinții foarte atent, fără a rupe smaltul subțire.
 8. Procesul de curățare a dinților trebuie să fie efectuat de către părinți, după 2 ani copilul va fi capabil să-și perie dinții pe cont propriu. Ar trebui să facă acest lucru sub supravegherea părinților săi.

Un copil de la o vârstă mică ar trebui să fie învățat să își perie dinții în mod regulat, în viitor va ajuta la scăderea problemelor dentare.

Teetori pentru dinți

Teetrele sunt fabricate din următoarele materiale: plastic, silicon, cauciuc termoplastic sau lemn. Latex teethers sunt cele mai moale, ele sunt foarte flexibile. Dar produsele din latex pierd foarte repede forma. Dacă cumpărați un copil dintr-un material dur, trebuie să monitorizați mușcătura adecvată, produsul trebuie să aibă o formă anatomică.

Dinții din copil sunt tăiați într-o anumită secvență, astfel încât adolescenții sunt produși în diferite tipuri. Copilul are mai multe etape de erupție:

 1. În prima etapă, radierele ameliorează durerea atunci când sunt tăiați dinții inferiori.
 2. În cea de-a doua etapă, dinții frontali din față încep să fie tăiați.
 3. În a treia perioadă, dinții laterali laterali erup.

Testerele multifuncționale vor funcționa în toate cele trei etape. Acestea sunt produse pentru cei mai mici copii de la 0 la 3 luni, ajuta la efectuarea masajului gingiilor copilului si contribuie la subtierea incisivelor inferioare si superioare. Există adolescenți pentru copii de la 4 la 7 luni, atunci produsele sunt diferite pentru copii de la 7 luni la un an și jumătate.

În magazinele pentru copii pot fi achiziționate vedere universală a unui teetotaler, care se ocupă de toate funcțiile de mai sus. Înainte de a cumpăra un teetotal, ar trebui să citiți cu atenție informațiile de pe ambalaj.

Informații importante despre adolescenți

Medicamentul pentru ameliorarea durerii la tăiereÎn primul rând, este necesar să se acorde atenție siguranței produsului. Când se selectează erectorul, trebuie acordată atenție părților tari ale produsului, deoarece acestea pot răni gingiile delicate ale miezurilor.

Nu este recomandat să luați teetori strălucitori culori acide, deoarece pot conține coloranți nocivi. Ele pot determina copilul să aibă o reacție alergică. Este necesar să verificați rezistența testerelor, deoarece copilul în timpul procesului de aplicare a gingiei poate mușca o piesă din jucărie și să se înnebunească.

Este necesar să se analizeze dimensiunea și forma produsului. Nu trebuie să fie prea mare sau prea mică. Dacă forma produsului nu îi place copilul, atunci nu îl va folosi. Tetrii ar trebui să se potrivească cu mărimea gurii copilului, ar trebui să se potrivească bine gumei.

Germinatorul trebuie să conțină Umflături, cosuri sau alte suprafețe inegale, ele sunt necesare pentru punctul dinților. Pe rafturile din magazine puteți întâlni teetori sub formă de inel sau alte figuri. Pentru a atrage atenția copiilor, produsele sunt adesea făcute sub formă de fructe sau animale.

De regulă, primii dinți ai unui copil apar la 7 luni, de obicei sunt incisivi superioare sau inferiori. Aspectul dinților este însoțit de creșterea salivării, umflarea și înroșirea gingiilor, iar copilul poate avea și un miros acru din gură. Toate acestea sunt considerate simptome normale atunci când dentiție.

Tooth dinți în toate firimiturile este diferită. Unii copii suferă această perioadă mai bine, altor copii, dentiția este mai dificilă. Pentru un copil pentru a scuti senzațiile neplăcute atunci când dăunați, trebuie să efectuați un masaj al gingiilor, Puteți utiliza geluri și unguente speciale de farmacie pentru a reduce durerea. Pentru a stimula erupția, este necesar să folosim teetori speciali.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum cresc copii dintii: ordine si consistentaCum cresc copii dintii: ordine si consistenta
Cum să ajuți copilul atunci când dinții sunt tăiați? Primii dinți sunt fărâmițateCum să ajuți copilul atunci când dinții sunt tăiați? Primii dinți sunt fărâmițate
Cum și când copiii primesc dinți: consistență și simptomeCum și când copiii primesc dinți: consistență și simptome
Când copilul începe să crească primul dinte: o diagramă detaliatăCând copilul începe să crească primul dinte: o diagramă detaliată
Dentiția în copil: programul și caracteristicile procesuluiDentiția în copil: programul și caracteristicile procesului
Schimbarea dinților la un copil: sfaturi și ordinea pierderii dințilorSchimbarea dinților la un copil: sfaturi și ordinea pierderii dinților
Dinții bebelușului sunt sfâșiați, ce să faceți: sfaturi și trucuriDinții bebelușului sunt sfâșiați, ce să faceți: sfaturi și trucuri
Jurnal de dinți la copiiJurnal de dinți la copii
Primii dinți la sugari: ce ar trebui să fac?Primii dinți la sugari: ce ar trebui să fac?
Când își pierd copiii dinții și ce ar trebui să facă după ce vor cădea?Când își pierd copiii dinții și ce ar trebui să facă după ce vor cădea?
» » Când dinții încep să fie tăiați la copii
© 2021 amigdas.com