amigdas.com

Cum să determinați în mod corect vârsta unui cățeluș sau a unui câine adult

Cum pot determina vârsta unui câineSe întâmplă că un câine nu are documente, dar trebuie să știe vârsta reală. De regulă, este determinată în funcție de semnele externe și de starea dinților.

Experții susțin că această din urmă opțiune este cea mai fiabilă. Acest lucru se datorează creșterii destul de rapide a unui prieten cu patru picioare. Astfel, la catelusii exista o regularitate de crestere si schimbare a dintilor, iar la mai multi caini adulti importanta este acordata momentului de stergere a dintilor. În acest caz, animalele sănătoase ar trebui să aplice următoarele caracteristici, deoarece îngrijirea slabă a animalului sau a bolii acestuia contribuie la încălcarea sau la întârzierea creșterii dinților. În articol vom examina modul de determinare a vârstei unui câine.

De ce trebuie să cunoști vârsta câinelui

Că starea de sănătate a unui prieten cu patru picioare era normală și a trăit mult timp, este necesar să știe cât de în vârstă este el. În primul rând, va ajuta medicul veterinar atunci când vaccinarea animalului. Faptul este că vaccinul este dat câinelui în funcție de vârsta ei. Animalele tinere au nevoie de un vaccin anual. Ulterior, sistemul imunitar al animalului devine mai dezvoltat și vaccinările se fac mult mai rar.

În plus față de vaccinare, este important să sterilizeze animalul. Specialiștii recomandă această procedură pentru câinii mai în vârstă de 7-9 ani. Nu contează dacă au avut naștere sau nu. Sterilizarea până la șase luni poate dăuna corpului animalului.

Proprietarul animalului de companie determină în mod independent la ce vârstă să efectueze castrarea. Experții recomandă ca animalul să fie castrat, pe baza stării de sănătate a acestuia. Cu toate acestea, cu toate acestea, este mai bine să se efectueze procedura dată la maturarea animalului de companie.

Principalele caracteristici ale determinării vârstei unui animal de companie

Există mai multe caracteristici, pe care medicul veterinar determină vârsta câinelui:

 1. Determinarea vârstei câinilorStarea dinților. Determinarea vârstei câinelui în dinți este cea mai fiabilă metodă. Dinții impecabil curat și alb al animalului indică faptul că câinele este tânăr și vârsta acestuia este de maxim 1 an. Cresterea recentă a galbenului din interiorul dinților indică o vârstă de aproximativ 2 ani. Prezența tartrului sugerează că câinele are 3-5 ani. Dacă unii dinți cad, atunci acesta este un animal de companie adult, care are nevoie de îngrijire dentară de înaltă calitate.
 2. Masa musculară. Ca regulă, indivizii tineri au un nivel mediu de mase musculare, în timp ce la câinii adulți se observă o structură osoasă.
 3. Haina unui câine tânăr este plăcută la atingere, iar la un animal adult este rigidă și chiar poate fi uleioasă. În plus, în unele locuri pot apărea unele patch-uri.
 4. Ochii clare indică faptul că câinele este încă tânăr, și ochii plictisitori că adultul.

Cum se determină vârsta unui cățeluș

Fiecare perioadă a vieții câinelui este însoțită de anumite schimbări externe. De exemplu, în primele 7 zile de viață la puii nou-născuți încep să se deschidă urechile, după 14 zile - urechi, în ziua 28 - apar dinții dintâi. În plus, în aceeași perioadă, catelul începe să stea pe labele sale.

Răspunzând la întrebarea cum se stabilește vârsta catelului, experții recomandă să se acorde atenție starea dinților.

 • 1 lună - sunt prezenți aproape toți dinții din față;
 • 3 luni - înlocuirea dinților de la lapte la rădăcină;
 • 4 luni - marginile și premolarii abandonează;
 • 5 luni - începe schimbarea caninilor;
 • 7 luni - finalizarea procesului de schimbare a dinților.

În plus, numărul de dinți poate determina vârsta unui animal de companie. Catelul are 28 de dinți, câinele adult are 42 de dinți.

Cum să cunoști vârsta unui câine

Vârsta unui câine adult, ca un catelus, poate fi determinată de starea dinților.

 • Prin ce semne poți spune vârsta câinelui2 ani - dinții maxilarului inferior sunt șterși;
 • 2,5 ani - dinții încep să se desprindă, dinții devin mai plictisitori;
 • 3 ani - dinții maxilarului superior sunt șterși;
 • 3,5 ani - cârligele superioare încep să se desprindă;
 • 4 ani - incisivii de sus sunt șterși;
 • 4,5 ani - marjele inferioare sunt șterse;
 • 5 ani - incepe sa fie mizerabil;
 • 6 ani - dinții devin gălbui;
 • 7 ani - cârligele inferioare devin concave;
 • 8-9 ani - incisivii inferiori devin concave;
 • 9-10 ani - cârligele superioare devin concave;
 • 10-12 ani - dinții încep să se scalde, pot cădea.

Experții cred că caracteristicile de mai sus poate devia ușor. Acest lucru se datorează unei mușcături incorecte la animal. În plus, dinții sunt șterși rapid din cauza oboselii sau obiceiului de a grea obiecte dure.

În plus, vârsta animalului de companie poate fi determinată de prezența părului gri. De regulă, apare aproximativ 6-7 ani, iar în cei 9-12 ani ochii devin mai tulburi.

Metode alternative pentru determinarea vârstei animalului de companie

Vârsta câineluiVârsta animalului de companie, pe lângă starea dinților, poate fi determinată prin alte mijloace. Singurul dezavantaj semnificativ este fiabilitatea lor scăzută.

De regulă, un animal de companie din vârstă are deja păr gri. Numărul lor crește constant în funcție de vârsta câinelui. Primul păr gri apare la un animal de companie la vârsta de 6 ani. Cu toate acestea, fiecare animal de companie are acest lucru manifestat individual.

În plus față de păr gri, câini de vârstă elevii încep să crească și adulții se adâncesc. Majoritatea proprietarilor notează o scădere a acuității vizuale la animalul lor de companie.

Un stomac căzut, o spate curbată și o blană moale sunt de asemenea semne ale unui animal de vârstă.

Astfel, folosind toate metodele, este ușor să determinați cât de vechi este animalul de companie. În același timp, nu toate semnele, dar numai unele dintre ele, pot fi prezente în același timp. Un rol imens îl joacă stilul de viață al câinelui, alimentația și îngrijirea calității, adică mult depinde de proprietar.

Rețineți că atunci când se stabilește vârsta de rase mici experții disting mai multe caracteristici. Faptul este că acești câini de vârstă mijlocie nu diferă practic de puii obișnuiți. Acest lucru este evident mai ales la catelusul jucăriei terrier. Au o nuanță de aur după o lună de viață pe cap. În timp ce lâna unui animal adult va avea o culoare maro auriu.

La câinii mici, culoarea poate varia individual. Prin urmare, starea dinților determină faptul că vârsta va fi mult mai precisă și mai eficace decât alte caracteristici.

Cu ajutorul acestor semne, fiecare proprietar va putea să determine cât de vechi este un prieten cu patru picioare fără dificultăți speciale. În cazul în care nu aveți pașaport pentru un animal, puteți obține mai multe informații prin contactarea unui veterinar sau a unui crescător care a cumpărat un animal de companie.

Pentru a prelungi viața unui câine, este necesar să îl oferiți îngrijire de calitate și nutriție. În cazul în care câinele este de mulți ani, acest lucru nu înseamnă că zilele lui sunt numerotate. Adesea, un animal adult încă mai trăiește mult timp, conducând în același timp un stil de viață activ.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se determină rasa câinilor și a cățeiCum se determină rasa câinilor și a căței
Ce face câinele să urle în curte? De ce și de ce?Ce face câinele să urle în curte? De ce și de ce?
Cum să determinăm corect vârsta unei pisici sau a unei pisiciCum să determinăm corect vârsta unei pisici sau a unei pisici
Un băiat sau o fată este o modalitate de a determina ce gen este un catelUn băiat sau o fată este o modalitate de a determina ce gen este un catel
Cum să supraviețuiești morții unui câine, sfaturiCum să supraviețuiești morții unui câine, sfaturi
Antrenăm câinii în tavă în condițiile apartamentuluiAntrenăm câinii în tavă în condițiile apartamentului
Rasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu UrsiiRasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu Ursii
Până la ce vârste cresc câinii, dezvoltarea fiziologicăPână la ce vârste cresc câinii, dezvoltarea fiziologică
Nume de animale: ce ar trebui să fie numele unui prieten cu patru picioareNume de animale: ce ar trebui să fie numele unui prieten cu patru picioare
Vaccinarea împotriva rabiei pentru câiniVaccinarea împotriva rabiei pentru câini
» » Cum să determinați în mod corect vârsta unui cățeluș sau a unui câine adult
© 2021 amigdas.com