amigdas.com

Cum de a alege o punte dentară: tipurile de poduri pe dinți, prețurile lor

Indicatii dentare pentru instalareExistă multe situații în care trebuie să vă gândiți să instalați proteze. Necesitatea poate apărea în cazul persoanelor care au probleme cu dinții, boli dentare care au apărut împotriva altor boli sau din cauza bolilor cronice. Bineînțeles, nu toată lumea va dori să se supună unei astfel de situații, cu atât mai mult cu cât nu este atât de greu să devii proprietarul unui zâmbet frumos. Prin urmare, tot mai mulți oameni opresc alegerea pe o astfel de opțiune dovedită ca proteză.

Până în prezent, specialiști pot oferi un număr destul de mare de opțiuni pentru dinții artificiali, dintre care una dintre cele mai populare sunt protezele de pod. Un astfel de interes crescut față de aceste produse se datorează designului lor, alcătuit din două coroane, dintre care sunt dinții artificiali fixați. Sunt în căutare, deoarece sunt aproape de locația naturală a dinților. Prin urmare, este foarte dificil pentru ceilalți să ghicească dacă sunt reali sau nu.

Removable sau non removable?

Dacă ați decis în cele din urmă să stabiliți un pod dentar, atunci înainte de a vă decide ce fel de proteză va fi. Ele sunt de două tipuri, în funcție de metodă fixare - Remorci și nedemontabile.

Poduri fixe

Construcțiile de acest tip diferă în ceea ce privește rezistența fixării și pot înlocui dinții îndepărtați fără nici un dezavantaj evident. Acestea sunt instalate o singură dată, după care proprietarul le poate purta mult timp fără a le elimina. Cele mai multe poduri de acest tip sunt alese de pacienții care au pierdut mai mulți dinți într-un singur rând.

Poduri pentru dinți pe implanturiÎn execuția sa, punțile imobiliare reprezintă o structură integrală în care sunt prevăzuți mai mulți dinți. Pe părțile laterale se află coroane, care îndeplinesc funcția părții de susținere a protezei.

Înainte de instalarea coroanelor, pacientul trebuie să fie instruit corespunzător, care necesită măcinarea ultimilor dinți sănătoși. În funcție de metoda de atașare, podurile pot fi împărțite în trei tip:

 • poduri pe încuietori;
 • proteze instalate pe plăci și anvelope;
 • poduri pe implanturi.

Poduri detașabile

Protezele de acest fel sunt de două tipuri:

 1. Complet detașabil. Nevoia de instalare are loc la acei pacienți care au pierdut unul până la trei dinți pe o maxilară. Acestea pot fi instalate chiar dacă pacientul are altele defecte dinți. Pentru a putea folosi astfel de proteze, ar trebui să existe cel puțin două sau trei dinți sănătoși în gura persoanei, care să servească drept principal suport pentru proteză. De fapt, structurile complet detașabile sunt considerate poduri dentare, care pot înlocui toți dinții. Acestea pot fi instalate pe orice maxilar.
 2. Parte detașabile parțial. În execuția lor, ele reprezintă placă, care este foarte asemănătoare cu o gumă reală cu dinți. Structurile detașabile sunt fixate cu ajutorul ventuzelor, încuietori sau cârlige și pot fi fabricate din metal sau plastic din inox de înaltă calitate.

Avantajele și dezavantajele construcției

Pentru a nu fi confundat cu alegerea unui pod, clientul trebuie să se familiarizeze mai întâi cu avantajele și dezavantajele fiecărei opțiuni.

Dacă, atunci când alegeți aceste modele, luați în considerare aceste nuanțe, cu o utilizare adecvată, proprietarul nu va avea nici măcar senzația că are o proteză în gură și nu dinții adevărați.

demnitate poduri:

 • Dentist recomandăriprețul democratic;
 • durată de viață îndelungată;
 • ușurința utilizării;
 • restricții minime în produsele alimentare;
 • absența contactului cu mucoasa orală;
 • nici o durere în timpul instalării;
 • riscul minim de leziune a țesuturilor dentare.

Cu toate acestea, punțile de pod nu au numai avantaje, ci și deficiențe, care trebuie, de asemenea, să fie luate în considerare la alegerea acestora:

 • există modele fabricate din anumite materiale care nu sunt în măsură să garanteze marja de siguranță cerută;
 • dinții artificiali trebuie să aibă grijă deosebită, deoarece sunt șterși rapid;
 • cele mai multe punți dentare își pierd în cele din urmă culoarea originală și se întunecă;
 • În unele modele protetice, osul se poate dizolva în timp;
 • uneori pacienții pot prezenta dificultăți și disconfort în gură în timpul fixării protezei;
 • ca urmare a instalării protezei, dinții sănătoși încep să sufere un stres crescut.

Trebuie avut în vedere faptul că modelele individuale de poduri pe dinți pot fi realizate din materiale speciale care nu rezistă efectelor coloranților conținuți în cafea sau ceai. Prin urmare, în timp, dinții artificiali se pot întuneca.

Materiale folosite

Pana in prezent, oricine doreste sa obtina dinti artificiale, dentistii pot oferi mai multe optiuni pentru poduri pentru dinti facute din diverse materiale:

 • Poduri ceramicedin plastic;
 • ceramică;
 • metal.

Dacă se dorește, clientul poate alege o versiune mixtă - dinții artificiali din metal-plastic sau cermets. Cu toate acestea, podurile metal-ceramice sunt cele mai populare, deoarece posedă astfel de avantaje importante fiecărei persoane, cum ar fi fiabilitatea ridicată, calitatea execuției, durata lungă de viață și estetica.

Tipuri de proteze

Astăzi oricine poate ordona producerea de poduri din metal, care sunt mai multe specie:

 • Turnat solid. Opțiunea cea mai populară, care are o putere maximă, ceea ce îl face cea mai durabilă și mai sigură.
 • poduri Proteze din ceramica. Aceasta este o alegere excelentă pentru mestecarea dinților și acea parte a maxilarului care se deschide în timpul comunicării. Acest lucru este facilitat de un aspect plăcut al materialului, de naturalețe, precum și de posibilitatea de a alege o proteză care să fie cât mai aproape posibil de gama de culori pe care o au dinții naturali. Astfel, va fi greu de înțeles că este în gura proprietarului unor astfel de membre artificiale - dinți artificiali sau reali.
 • plastic poduri. O altă opțiune populară, care este în principal stabilită de pacienți numai în scopul furnizării temporare de condiții confortabile pentru comunicare și nutriție. Designul este atașat la dinții din față, deoarece acestea vor fi cele mai puțin încărcate. Acei pacienți care nu au dinți puternici, proteza poate fi instalată utilizând implanturi.

În plus, podurile pot fi împărțite în următoarele tipuri:

 • Cu sprijin pe o parte. Ele sunt mai bine cunoscute sub numele de consolă. De obicei, li se recomandă acelor pacienți care au dinți sănătoși pe de o parte.
 • Maryland Instalarea protezelorMaryland proteză. Pentru instalarea sa, metalul cadru, fixată pe dinți sănătoși adiacenți.
 • Proteze dentare. Sunt metal sau plastic. Ei au o viață lungă de serviciu, nu provoacă reacții neplăcute din partea organismului sub formă de alergii sau inflamații.
 • Cu coroane de sprijin. Numele mai obișnuit al acestor proteze este ștampilat. Principalele lor avantaje sunt confortul în funcționare și fiabilitatea.
 • Pe dispozitivele de fixare. Construcții care pot fi îndepărtate în orice moment pentru a asigura posibilitatea îngrijirii.
 • Proteză adezivă. artificial dinții care sunt instalați pe suporturi de sticlă. Pentru a instala o astfel de proteză, nu este nevoie să mănânci suplimentar dinții sănătoși din vecinătate.
 • Poduri armate compozite.

Cum de a alege un pod dentar

Pentru a alege versiunea corectă a podului metal-ceramic pe dinții din față, trebuie să țineți cont de numărul de dinți sănătoși rămași și de alți factori la fel de importanți. În plus, trebuie spus că numai pacienții care nu au o punte protetică contraindicații pentru această procedură. Următoarele sunt considerate aceleași:

 • Boala parodontiteibolile cavității orale, în primul rând, parodontitele și parodontitele;
 • tendința de abraziune a dinților;
 • mușcături incorecte;
 • absența a 3 dinți extreme;
 • scârțâitul dinților.

Asta este, luând în considerare factorii de mai sus și expertul pentru a decide dacă există o oportunitate de a stabili o punte de legătură și în acest caz, opțiunea de proteză ar fi cea mai potrivită pentru un pacient a apelat, astfel încât el a fost în măsură să rezolve problema de a deranja el.

Cum se instalează o punte dentară

Instalarea unei punți pe dinți, cermet sau alt material, este în general o procedură destul de lungă, care durează aproximativ două zile. Acest lucru se datorează faptului că acest proces se desfășoară în mai multe etape:

 1. Prima zi este prepararea dinți sănătoși. Trebuie să fie depuse, pentru că li se va da funcția de sprijin pentru pod. În unele cazuri, un specialist ar putea avea nevoie să facă o radiografie a maxilarului pentru a determina amploarea și complexitatea lucrărilor viitoare. În plus, este posibil să trebuiască să mănânci niște dinți.
 2. După aceasta vine următoarea etapă, pe care conectarea astfel încât să puteți conecta clamele și proteza însăși pentru o fixare sigură.
 3. Podul dințilorÎn cea de-a treia etapă, se face o distribuție specială, care va servi drept bază pentru dentist pentru podul individual. În acest moment medicul stabilește o proteză temporară pentru pacient. Acest lucru se face, de asemenea, astfel încât organismul începe să se obișnuiască cu un obiect nou în cavitatea bucală.
 4. După ce proteza este gata, expertul îndepărtează cu grijă din gură temporar pod, iar în loc să stabilească o soluție permanentă și atentă pe sistemul ales.
 5. Procedura de instalare a podului dentar se realizează în conformitate cu schema de culori. În plus, medicul trebuie să ceară pacientului senzațiile, ceea ce este foarte important în această etapă. La urma urmei, unii pacienți pot avea senzații neplăcute după inserarea protezei, însă nu merită să vă faceți griji. Acestea durează o perioadă scurtă de timp și trec câteva zile.

Caracteristici de îngrijire

Nu toți pacienții care decid să instaleze o proteză dentară cermetară știu că dinții artificiali, ca dinții naturali, trebuie să fie prevăzuți cu grijă adecvată. Prin urmare, continuând să vă curățați periodic adevărații dinți sănătoși, nu trebuie să uitați protezele. Pentru a le menține în stare de funcționare, pacientul va trebui să efectueze operații simple care nu iau mult timp.

Pentru a menține proteza curată, puteți folosi obișnuit pasta de dinti si periuta de dinti. În plus, puteți folosi ață dentară pentru a îndepărta resturile alimentare din locurile greu accesibile. Este util pentru cea mai bună curățare a gurii să utilizeze lichide speciale de clătire. Dacă ați instalat o proteză amovibilă, atunci trebuie să o spălați la fiecare două până la trei zile cu apă curentă obișnuită.

costul

Cei care cred că numai oamenii cu bunătate își pot permite podurile pot fi foarte greșiți. Podurile sunt acum disponibile pentru aproape toată lumea, deoarece acestea sunt oferite la prețuri destul de democratice. Pentru a determina costurile de instalare a unei punți pe dinți, trebuie să țineți cont de materialul din care va fi fabricat produsul și numărul de Dentiții protezați:

 • un produs cu o fațetă individuală - de la 2 mii de ruble;
 • podul dentar de cermete - de la 3.500 de ruble;
 • proteze ceramice pe dinți din față - de la 10 mii de ruble;
 • proteză plastică - de la 1 mii de ruble;
 • un pod cu suport pentru un implant - de la 10 mii de ruble.

Indiferent de opțiunile pe care le alegeți, puteți fi siguri că veți obține unul dintre cele mai fiabile și durabile produse cu care vă puteți multumi pe dvs. și pe ceilalți cu un zâmbet alb zăpadă.

concluzie

Absența a doi sau mai mulți dinți în gură nu înseamnă că niciodată nu poți fi mulțumit de un zâmbet alb de zăpadă. Astăzi, medicina oferă tuturor posibilitatea de a instala proteze dentare, iar nivelul performanței lor este de așa natură încât, în aspect, formă și locație, acestea nu se deosebesc de acestea.

mare popularitate astăzi folosiți poduri, beneficiile purtării pe care mulți oameni au avut timp să le aprecieze. Cu toate acestea, înainte de a profita de o astfel de oportunitate excelentă, trebuie să vă asigurați că nu vă rănește. Pentru aceasta, trebuie să vă consultați mai întâi cu un specialist și, dacă este necesar, să faceți o serie de studii. Potrivit rezultatelor obținute, dentistul va lua decizia finală. Dacă se dovedește a fi pozitivă, specialistul vă va ajuta să alegeți proteza potrivită.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce sunt implanturile dentare: tipuri și descriereCe sunt implanturile dentare: tipuri și descriere
Ce este o proteză imediată și când este prescrisăCe este o proteză imediată și când este prescrisă
Proteze detașabile parțiale, structuri dentareProteze detașabile parțiale, structuri dentare
Proteză detașabilă demontabilă pe maxilarul superior: specia și cât esteProteză detașabilă demontabilă pe maxilarul superior: specia și cât este
Dentiții de dinți - calitate stomatologică sau mauveton?Dentiții de dinți - calitate stomatologică sau mauveton?
Proteze dentare complete, tipuri și costuri dentareProteze dentare complete, tipuri și costuri dentare
Proteze fixe: tipuri, prețProteze fixe: tipuri, preț
Coroana metalo-ceramică, cât sunt dinții din cermețiCoroana metalo-ceramică, cât sunt dinții din cermeți
Coroane pe dinți: tipuri principale și caracteristicile acestoraCoroane pe dinți: tipuri principale și caracteristicile acestora
Opțiuni pentru înlocuirea dinților: înlocuirea opțiunilor dinților pentru protezeOpțiuni pentru înlocuirea dinților: înlocuirea opțiunilor dinților pentru proteze
» » Cum de a alege o punte dentară: tipurile de poduri pe dinți, prețurile lor
© 2021 amigdas.com