amigdas.com

Cum sa scapi de barba neagra intr-un acvariu?

A scăpa de o barbă neagrăO alga de buruieni capabilă să acopere alge, trunchiuri de plante subacvatice și alte obiecte de acvariu este o barbă neagră. Această algă se poate reproduce în tancurile în care apa nu se schimbă. Planta este capabilă să acopere chiar pereții rezervorului. În plus, a scăpa de o plantă de buruieni nu este ușor.

Cum sa scapi de barba neagra intr-un acvariu?

Negru barba este o villi de nuanță neagră sau întuneric verde. Ele înconjoară toate în jurul și în exterior seamănă cu puf de culoare neagră. Algele pot crește pe pietre, pe sticlă și în alte locuri. Este imposibilă depășirea mecanică a instalației. Barba crește chiar și în cazul în care lama elimină rămășițele buruienilor.

Este demn de remarcat faptul că barba neagră a plantei nu aparține parazitului. Plantele care înfășoară barba ar putea muri în curând. Barba neagră crește pe alge, pietre, în recipiente din plastic și în filtrul pentru acvariu.

Motivele pentru apariția unei barbe negre

Cum să faci o barbă neagrăO barbă neagră apare în cazul în care prevalează o cantitate mare de materie organică în apa din acvariu. În acest caz, dacă rareori schimbați apa sau nu o schimbați deloc, atunci barba va începe cu siguranță în acvariu. În cazul în care nu există filtrare în acvariu sau dacă filtrul nu purifică suficient apa, atunci barba va începe neapărat.

O altă cauză comună apariția barbei este supraîncărcarea peștilor. Atunci când peștele nu mănâncă alimente, acesta se așează în partea de jos și încet începe să putrezească. Nu merită să populezi o mulțime de pești într-un acvariu. Acest lucru poate duce la o creștere a indicelui de nitrați, fosfați, care sunt un îngrășământ excelent pentru algele negre.

Chiar și după achiziționarea unei noi fabrici, ar putea apărea o barbă neagră. Înainte de cumpărare merită verificată algele pentru prezența unei infecții cu barbă neagră. Pentru a verifica, trebuie să scufundați planta în apă și să o mutați dintr-o parte în alta. În cazul în care planta va muta părul negru, atunci acest indicator este infectat cu o barbă neagră. Nu plantați plante în acvariu, pentru a nu infecta alte plante în acvariu.

Iluminarea este inadecvată, ceea ce poate provoca apariția unei barbe negre în acvariu. În acest caz, în cazul în care iluminarea prea dulce, acest lucru poate duce, de asemenea, la manifestări sub formă de șiruri neplăcute de negru.

Ce dăunează algele?

Algele nu afectează negativ peștii care trăiesc în acvariu. Dar o barbă neagră poate deteriora plantele și elementele de decor. Pădurea acoperă întreaga plantă și este aproape imposibil să o eliminăm din plantă. Prin urmare, planta va trebui să fie aruncată complet.

Dar, împreună cu plantele, barba neagră distruge aspectul estetic al acvariului. La urma urmei, negura care se răspândește în acvariu nu este plăcută tuturor. Prin urmare, fiecare acvarist trebuie să știe cum să depășească buruienile.

Alge barba neagra: cum sa lupti?

Este ineficient modul mecanic de a combate barba neagră. Dar există și alții care sunt capabili într-o anumită măsură pentru a distruge buruienile de alge.

 1. Puteți să cumpărați algezi de Siameză sau antsitrus. Poate să mănânce alge. În plus, puteți cumpăra un creveți amano sau cireșe pentru copii. Dar este de remarcat că un astfel de pește nu poate mânca decât barba dacă nu este hrănit deloc.
 2. Puteți cumpăra amulete melci. Ei pot mânca și buruieni. Dar din acești locuitori vor fi multe deșeuri, așa că merită uitat de ele esteticul din acvariu.

Cea mai populară și populară metodă de combatere a barbei negre este un set de măsuri.

 1. Ierburi de iarbă în acvariuTrebuie să scoateți din rezervor unde trăiește peștele dvs., toate peisajul. Poate fi pietre, blocare, scoici și multe altele.
 2. Îndreptați peisajul într-un recipient mare și umpleți-l cu alb. Treziți-le timp de trei zile.
 3. După ce a trecut timpul, clătiți fiecare set complet, ștergându-i cu un burete.
 4. Folosind o lama, radeti algele din pietre.

În plus, în scopul de a arma și de a nu vedea barba în acvariu, trebuie să faceți următoarea procedură.

 • Pământul ar trebui să fie săpat și scos din acvariu.
 • Peștii trebuie evacuați dacă numărul lor este prea mare.
 • Filtrul trebuie dezasamblat și clătit cu un burete sub apă curgătoare. Această operație trebuie efectuată o dată pe săptămână.
 • Aerarea în timpul implementării unor măsuri complexe ar trebui dezactivată.
 • Apa trebuie turnata in treizeci de procente si se adauga proaspat.

Cum să scapi de buruieni de alge: căi populare

Modalități de a scăpa de o barbă neagrăMedicina națională oferă metodele sale de a combate barba neagră. Pentru a face acest lucru, trebuie să adăugați o soluție de acid boric în apă obișnuită. Dar acvaristii nu recomanda acest lucru. Este imposibil să vindeci complet acvariul de pe buruieni. Plantele vor primi daune uriașe de la asta. Din această cauză, pot apărea pliante galbene și moarte ireparabilă. În plus, acidul boric poate dăuna peștelui. La o anumită concentrație, poate să apară moartea plantelor.

Următorul mod, care vă permite să scăpați de buruieni - este să păstrați monedele de cupru în apă. Cuprul nu îndepărtează buruienile din acvariu. În acest fel, el va ucide toți peștii care se află în acvariu. În plus, barba va iubi cu siguranță moneda, pe care ați pus-o în acvariu.

Utilizați aceste instrumente necesită cu precauție extremă. Și, de asemenea, se recomandă să le aplici numai în cazul în care celelalte metode s-au dovedit a fi neputincioase.

Cum să tratăm algele negre?

O modalitate eficientă scapa de alge negre - aceasta este de a utiliza glutaraldehida. Acest medicament are efectul necesar asupra buruienilor. Ea eliberează dioxid de carbon, care afectează negativ planta. Ele produc glutaraldehidă numită saidex. Astăzi este vândut în magazinele de animale de companie.

Dozajul acestui medicament este de douăsprezece mililitri la o sută de litri de apă. Cel mai bun moment pentru a elimina barba neagra este dimineata. Plantele pot consuma dioxidul de carbon numai în procesul de fotosinteză, adică sub influența soarelui. Dar unii acariști au observat efectul negativ al lui sideex. Utilizarea medicamentului în prezența peștilor în acvariu nu este recomandată. Negativ, saxdex acționează asupra omului.

Adesea, acvariștii folosesc un remediu împotriva algelor de la compania Algumin. Acest medicament are o substanță activă, care este cu 60% mai eficace decât alți agenți. Acest medicament este capabil să depășească orice tip de alge care trăiește într-un acvariu. Medicamentul acționează imediat după folosirea acestuia în acvariu.

De asemenea, merită remarcată aplicația carbon activ în curățarea filtrului de acvariu. Această metodă ajută la curățarea părții cele mai predispuse la barba acvariului. În momentul curățării, dispozitivul nu trebuie oprit. De asemenea, puteți curăța acvariul cu cărbune activat din când în când. Dar nu-l folosiți prea des. Se recomandă înainte de a utiliza carbonul activ, scoateți peștele din acvariu.

Măsuri preventive împotriva algelor marine negre

Știi deja, de ce pot exista alge - barba neagra. Și, de asemenea, ați studiat în detaliu cum puteți să scăpați de ea. Există doar un singur lucru: măsuri preventive regulate. Numai timpul făcut prevenirea va evita apariția buruienilor urâte în acvariu.

 1. Cum să scapi de o barbă neagrăEste necesar să se efectueze în mod regulat prevenirea igienei. În conformitate cu aceasta este de a înțelege curățarea regulată a acvariului. Pentru a face acest lucru, utilizați un tub special pentru curățarea acvariului. În plus, trebuie să curățați în mod constant pietrele și alte peisaje de pe buruienile posibile. Și, de asemenea, nu uitați să schimbați apa.
 2. În cazul apariției unei barbe negre. Este necesară reducerea circulației aerului. Astfel, algele nu vor primi alimente suplimentare, ceea ce va evita apariția barbilor pe plante.
 3. Peștii trebuie hrăniți în funcție de soiul lor. Peștii mici și mari nu ar trebui suprasolicitați. Rămășițele de alimente se vor acumula permanent în fundul acvariului. De-a lungul timpului, acest lucru va duce la faptul că alimentele vor putrezi și va exista o turbiditate neplăcută în apă.
 4. Reziduurile de plante ar trebui să fie imediat scoase din acvariu.
 5. Este necesar să se monitorizeze constant numărul de locuitori din acvariu.

Indiferent de metoda pe care doriți să o alegeți, barba neagră va lumina și va cădea în cele din urmă plantele. Dar în cazul în care acordați atenție cu privire la manifestarea inițială a vieții algelor, va trebui să acționați cardinal. Într-o fază incipientă a dezvoltării algelor, trebuie luate măsuri, altfel buruienile vor umple toată lumea și totul în acvariu.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce apa din acvariu devine tulbure: motivele pentru cum sa scapi de turbiditateDe ce apa din acvariu devine tulbure: motivele pentru cum sa scapi de turbiditate
Cum să tratați algele într-un acvariuCum să tratați algele într-un acvariu
Pește-cuțit cum să îngrijească în mod corespunzător pentru peștii de acvariuPește-cuțit cum să îngrijească în mod corespunzător pentru peștii de acvariu
Cârlige de pește "cuptorul": tipuri, un design, scopCârlige de pește "cuptorul": tipuri, un design, scop
Creștere de rase decorative de puiCreștere de rase decorative de pui
Stiluri moderne de design: cum să decorezi un acvariuStiluri moderne de design: cum să decorezi un acvariu
Fereastra thailandeză - excelentă pentru decorarea acvariilorFereastra thailandeză - excelentă pentru decorarea acvariilor
Plante de acvariu: fotografii, specii de plante pentru acvariuPlante de acvariu: fotografii, specii de plante pentru acvariu
Black Beauty - moliezie de pește de acvariu. Îngrijire și îngrijireBlack Beauty - moliezie de pește de acvariu. Îngrijire și îngrijire
Pestele de acvariu al scalarului. Întreținerea și îngrijirea lorPestele de acvariu al scalarului. Întreținerea și îngrijirea lor
» » Cum sa scapi de barba neagra intr-un acvariu?
© 2021 amigdas.com