amigdas.com

Cum să conectați un cazan la o conductă de apă - instrucțiuni pas cu pas

Sistemul de alimentare cu apăUtilizarea unui cazan sau a unui cazan de încălzire autonom este de cele mai multe ori singura soluție pentru a oferi o casă sau un apartament cu apă fierbinte. Instalarea unui astfel de dispozitiv este posibilă dacă există o instalație standard de alimentare cu apă rece în cameră. De asemenea, de multe ori cazanul este instalat ca un compensator pentru întreruperile în funcționarea sursei de alimentare cu apă caldă.

În plus, utilizarea încălzitoarelor electrice independente de apă face posibilă o reducere a consumului de apă caldă. Mai întâi de toate, se datorează creșterea constantă a tarifelor pentru utilități, care depășesc în mod semnificativ costul încălzirii apei cu energie electrică. Prin urmare, proprietarul economic ar trebui să poată conecta cazanul independent.

Tipuri de cazane autonome pentru încălzirea apei

Astăzi, cea mai largă gamă de cazane este oferită pe piața construcțiilor și în supermarketuri de aparate de uz casnic - dispozitive autonome pentru încălzirea apei. Cu toate acestea, pentru a nu fi confundat cu alegerea celui mai bun dispozitiv potrivit pentru o anumită casă, este necesar să se înțeleagă tipurile de sisteme de acest tip. În acest caz, parametrul principal al diferenței cazanele sunt tipul lor.

 1. Designul cazanului poate fi acumulator - un rezervor de metal cu elemente de incalzire a apei ca in fotografie. Acest echipament conține în sine o cantitate suficient de mare de apă, care, de asemenea, se încălzește. Ulterior, această apă este consumată după cum este necesar. În același timp, încălzirea apei necesită o anumită perioadă de timp.
 2. Construcție autonomă a cazanului pentru încălzirea apei, în care încălzirea apei are loc direct în țevi. Comoditatea unui astfel de sistem este disponibilitatea instantanee a apei calde atunci când macara este deschisă.

De asemenea, construcția cazanului poate fi diferită de mediile termice.

 1. Cazanul electric este echipat cu tanami special, care funcționează din rețeaua de curent alternativ.
 2. Cazane pe gaz pentru încălzirea apei, ca în fotografie, folosesc căldura flacării.

Vreau să remarcăm că este indispensabilă conectarea echipamentelor de gaze la rețeaua coloanei vertebrale fără ajutorul unor specialiști certificați, experimentele sunt interzise prin lege. În același timp, punerea în funcțiune a unui cazan pe gaze va necesita permise speciale din partea organizației care furnizează consumatorului gaz.

Dacă vorbim despre un cazan electric, atunci legătura lui, poate cu mâinile noastre. Principiul funcționării unui astfel de sistem este foarte asemănător cu cel al unui ceainic electric standard, astfel încât instalarea sa nu provoacă nici o dificultate. Cele mai comune modele de cazane cu încălzire electrică a apei sunt dispozitivele dispozitivelor de stocare, a căror conectare va fi luată în considerare în detaliu.

Pregătirea înainte de a conecta dispozitivul

În etapa pregătitoare de instalare a unui sistem electric de încălzire a apei, pentru a efectua o serie de manipulări simple.

 • Lucrări pregătitoareSelectați locul de montare corect pentru cazan. Se recomandă ca, după instalarea structurii, toate elementele de legătură să aibă acces direct, ceea ce va simplifica lucrările în caz de reparații sau în timpul întreținerii de rutină a echipamentului.
 • Peretele pe care va fi instalat cazanul electric trebuie să aibă o marjă de siguranță suficientă pentru a rezista la masa totală a rezervorului umplut cu apă. Greutatea totală a cazanelor interne standard poate fi de 100 kilograme sau mai mult.
 • Este important ca cazanul să fie amplasat în imediata apropiere a conductelor de apă rece. Dacă acest lucru nu este posibil din anumite motive, va trebui să puneți țevi suplimentare pentru a furniza apă.

Cazane electrice pentru încălzirea apei echipate cu rețele TEN - elemente electrice de încălzire cu o putere suficient de ridicată de până la 2 kW. Prin urmare, din motive de siguranță, dispozitivul trebuie conectat direct la panoul electric folosind un cablu puternic din secțiunea corespunzătoare. În acest caz, experții recomandă utilizarea unui cablu de cupru.

Pentru a instala un sistem autonom de încălzire electrică cu mâna ta, ar trebui să fie prezente următoarele informații în arsenalul proprietarului instrumente și consumabile:

 • ruleta standard de construcție și nivelul apei;
 • Masina de gaurit cu functie de bum si un set de burghie de diferite diametre;
 • set de chei pentru strângerea articulațiilor;
 • tevi-fitinguri concepute pentru introducerea în conductă;
 • supape de închidere, care sunt instalate pe părțile de admisie ale țevilor care alimentează boilerul;
 • bandă de etanșare, tractare sau pastă specială pentru etanșarea îmbinărilor;
 • furtunuri de conectare pentru captarea și luarea apei;
 • Dacă conducta rece este amplasată la distanță de la boiler, pot fi necesare conducte suplimentare de lungime necesară.

La selectarea conductelor este important să se considere că nu toți sunt capabili să reziste efectului apei calde. Prin urmare, în timpul achiziției lor este important să se familiarizeze cu caracteristicile lor de bază.

Schema generală de instalare a cazanului

algoritmul lucrări de instalare sistemul autonom de încălzire a apei de stocare autonomă constă dintr-o serie de acțiuni de bază:

 • instalarea de ștuțuri la intrare și ieșire, conducte;
 • instalarea unei supape de reținere;
 • instalarea unui sistem de admisie a apei din rezervorul cazanului.

Desigur, aceasta este o secvență generalizată de lucrări, care, în funcție de caracteristicile de proiectare ale unui cazan particular și ale țevilor utilizate pentru montarea unei conducte de apă, pot fi completate.

Conectarea cazanului la sursa de alimentare cu apă

Cum se conectează un încălzitor de apăPentru a instala un montaj sau o robinet pe o țeavă din polipropilenă Veți avea nevoie de instrumente și materiale din lista următoare:

 • mecanism pentru lipirea țevilor de polipropilenă;
 • un dispozitiv pentru tăierea conductelor;
 • În plus, sunt necesare robineți și supape de închidere pentru țevi din polipropilenă;
 • De asemenea, sunt necesare cuplaje speciale pentru conectarea țevilor.

Instrucțiuni pas cu pas pentru conectarea unui cazan de stocare constă într-o serie de acțiuni simple.

 1. Alimentarea cu apă în sistemul central de alimentare cu apă a apartamentului este blocată. Dacă acest lucru nu este posibil, atunci trebuie să contactați Departamentul de Locuințe și Utilități pentru a opri apa din rampa principală.
 2. În locurile potrivite se execută tăieri din polipropilenă și, dacă este necesar, prizele sunt aranjate în locul unde este instalat cazanul.
 3. Dacă conductele sunt pereți sau așezați, atunci mai întâi trebuie să deschideți accesul la acestea.
 4. În locul în care se fac inciziile, tecii sunt lipiți, adică se efectuează inserția lor.
 5. În cazul în care conexiunea este efectuată împreună cu acces limitat, utilizați o componentă de polipropilenă pentru cuplarea reparațiilor repartizate, care este lipită la teșitură, iar capătul este filetat opus conductei de apă.
 6. După ce conexiunile sunt fixate, ambreiajul este scos.
 7. Elementele de extensie sunt conectate la teuri.
 8. Pe robinet este montat un cuplaj.
 9. La cuplare este atașat un robinet.
 10. De la robinet până la cazan, se pune un furtun de legătură.

Este foarte ușor să conectați un cazan la o conductă de apă din țevi din polipropilenă și, prin urmare, toate lucrările pot fi efectuate independent. Principalul lucru este să oferiți acces liber la țevi.

Conectarea la o conducta de apa din metalloplastica

Funcționarea cazanuluiSecvența de montare a cazanelor electrice de stocare pe o conductă de apă metal-plastic este puțin mai simplă decât la țevile din polipropilenă. În primul rând, acest lucru se datorează faptului că, în majoritatea cazurilor, astfel de sisteme nu sunt blocate, ci pentru conectarea tuturor elementelor din conducta metal-plastic accesorii utilizate.

Deci, pentru a conecta un sistem autonom de încălzire la țevi din metal-plastic, trebuie făcută o anumită lucrare.

 1. Alimentarea cu apă a casei este blocată.
 2. Folosind un tăietor de țeavă, o țeavă de plastic este tăiată la locul potrivit.
 3. Teuurile sunt montate în secțiuni.
 4. În canelurile din tije sunt introduse sau bucăți de țevi metalice din plastic sau imediat după supapele de închidere sunt conectate furtunurile care leagă sistemul cu cazanul.

Conectarea cazanului la conducta de oțel

Funcțiile conexiunii cazanuluiPână în prezent, datorită disponibilității tehnologiilor moderne, este posibilă conectarea unui cazan de stocare la o conductă de apă de la o țeavă de oțel fără utilizarea unei mașini de sudură.

Pentru a face acest lucru, sunt folosite teuri speciale - "vampiri", care sunt montați direct pe suprafața țevilor de oțel. Datorită utilizării dispozitivelor de acest tip, este posibilă conectarea oricăror aparate de uz casnic la o conductă de apă din țevi metalice.

Tei - "vampirii" sunt ca niște cleme de metal pe laturi, care sunt prevăzute cu țevi cu fire finite. Teasarii sunt atașați la secțiunea dorită a țevii, curățată anterior de rugina, vopsea și alți contaminanți. Când se montează un substrat de cauciuc, structura însăși este fixată cu șuruburi.

După instalarea unor astfel de teuri cu un burghiu electric, cu un burghiu metalic și un manșon de protecție special, într-o țeavă de metal o gaură este forată diametrul adecvat. Bineînțeles, o astfel de muncă ar trebui efectuată numai cu o alimentare închisă cu apă. După aceea, pe filet se înfășoară un robinet, din care se găsește un furtun care leagă conducta de apă cu boilerul.

Instalarea supapelor de închidere pentru instalarea cazanelor

Când se instalează automat un sistem electric de încălzire a apei de stocare, trebuie să cunoașteți anumite caracteristici ale lucrării. La conducta de apă rece, elementele cazanului sunt instalate cu respectarea unei anumite secvențe:

 • este instalat un teu;
 • instalarea se face pe robinetul lateral al teiului unei macarale, proiectat pentru a scurge apa din rezervor;
 • pe ramura liberă a teiului, se atașează o supapă pentru a împiedica mișcarea inversă a apei;
 • imediat după supapă, este instalată o supapă de închidere care este conectată la conducta de alimentare cu apă rece;
 • Dacă este necesar, este instalat un reductor de reducere a presiunii.

În acest caz, instalarea reductorului pentru a preveni deteriorarea elementelor cazanului trebuie efectuată direct la drenajul conductei de apă. Numai robinetul este montat pe conducta fierbinte.

Funcțiile de conectare ale unui cazan cu debit

Designul de curgere al cazanului electric, ca și în fotografie, este instalat direct în ramura apeductului, cu condiția furnizării de apă caldă.

 1. Alegerea unui cazan pentru casa ta Alimentarea cu apă în conducta centrală este blocată.
 2. La punctul de introducere a dispozitivului de încălzire, conducta este tăiată, formând o pauză.
 3. La capetele pauzelor, se atașează o supapă de oprire, care în viitor va permite reparații fără suprapunerea sursei de alimentare cu apă.
 4. La duzele de admisie și evacuare ale sistemului de încălzire a apei prin scurgere, furtunurile care leagă cazanul cu supapele de oprire sunt înfășurate.

Dacă echipamentul de încălzire este demonstrat independent, în locul sursei de alimentare cu apă centralizată, robinetul instalat pe conducta de admisie se suprapune și numai după aceea pe ieșire. De asemenea, în procesul de utilizare a unui dispozitiv de încălzire cu apă prin scurgere, apa este inclusă în primul rând și numai atunci este dispozitivul de încălzire. Dacă nu este nevoie de apă caldă, atunci opriți alimentarea cu energie electrică, apoi apă.

Nu este atât de greu de înțeles cum să conectați corect un cazan, principalul lucru este să aveți o dorință. Dar pentru mai multă încredere, puteți practică pe garnituri, astfel încât să nu strică elementele de bază ale sistemului. Acest lucru vă va permite să câștigați experiență și să evitați greșelile stupide și inutile.

Exemple de conectare a cazanului la un sistem de alimentare cu apă
Îngrijirea încălzitorului de apăInstalarea încălzitorului de apăÎncălzitoare de apă pentru casăInstalarea și funcționarea cazanuluiConectarea cazanuluiCum se instalează și se conectează un cazanAlimentarea cu apă a încălzitorului de apăCum se instalează încălzitorul de apă
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se instalează un încălzitor de apă pentru un apartament?Cum se instalează un încălzitor de apă pentru un apartament?
Cum sa alegi un boiler electric de apaCum sa alegi un boiler electric de apa
Alegerea încălzirii - boilerul perfect pentru o casă de țarăAlegerea încălzirii - boilerul perfect pentru o casă de țară
Instalați singur încălzitorul de apă: sfaturi și videoclipuriInstalați singur încălzitorul de apă: sfaturi și videoclipuri
Instalarea cazanului în podInstalarea cazanului în pod
Încălzitorul de apă cumulat sau care curge: care este mai bine?Încălzitorul de apă cumulat sau care curge: care este mai bine?
Cazane pentru apă caldă - facem o alegere în cunoștință de cauzăCazane pentru apă caldă - facem o alegere în cunoștință de cauză
Cazane de incalzire indirecta prin maini propriiCazane de incalzire indirecta prin maini proprii
Cum se fac boilerele de casă pentru o baieCum se fac boilerele de casă pentru o baie
Cazane de ardere lungă: tipuri și asamblarea prin mâinile propriiCazane de ardere lungă: tipuri și asamblarea prin mâinile proprii
» » Cum să conectați un cazan la o conductă de apă - instrucțiuni pas cu pas
© 2021 amigdas.com