amigdas.com

Cum se îndepărtează rădăcina dintelui

danturăMulți oameni percep o excursie la dentist ca un test, mai ales dacă se referă la îndepărtarea rădăcinilor dinților. Dar acum datorită celei mai recente tehnologii, această procedură se poate face fără durere și alte complicații. Principala sarcină a oricărei persoane este de a păstra nu numai dintele, ci și rădăcina acesteia. Adesea apar astfel cazurile în care eliminarea este pur și simplu necesară

.

Când este necesar să eliminați rădăcina dintelui?

Se întâmplă ca dinții să fie distruși, să renunțe și rădăcinile să rămână adânc în gingie. Aceasta poate fi considerată indicația principală și urgentă pentru îndepărtarea rădăcinii. În cazul în care coroana dintelui este distrusă, atunci nu puteți lăsa continuarea acesteia, în caz contrar se poate produce procesul inflamator și apare puroi.

Simptome care pot fi considerate precursori ai îndepărtării dinților rădăcini:

 • durere puternică pulsantă în locul în care dintele a fost îndepărtat sau aruncat;
 • umflarea gingiilor;
 • dureri severe atunci când mănâncă;
 • sângerare, înroșire sau inflamație;
 • apariția de puroi sau febră.

Dacă oricare dintre aceste simptome sunt prezente, ar trebui să consultați imediat un medic dentist, altfel acest lucru va duce la consecințe grave și nedorite.

De asemenea, se întâmplă că, după o verificare dentară, rădăcina nu poate fi îndepărtată, dar se limitează la tratamentul cu o restaurare ulterioară a coroanei dentare. În acest caz, trebuie să observăm că, dacă există o carie puternică, în special distruge rămășițele dintelui, cel mai bine este să-l eliminați împreună cu rădăcină, pentru că păstrarea un lucru este încă aduce prejudicii la restul dintilor.

Indicatii si contraindicatii

Îndepărtarea rădăcinilor dinților trebuie tratată de un dentist, deoarece aceasta este o procedură chirurgicală. Operația însăși și complexitatea ei pot fi cauzate de următorii factori:

 • starea gumei;
 • dimensiunea coroanei dentare;
 • defecte ale gingiilor, dacă există;
 • plasarea dintelui în gingie.

Contraindicațiile includ:

 • Infarctul miocardicorice boală rece și virală;
 • tulburările psihice în faza de exacerbare;
 • boli ale sistemului nervos central;
 • după un atac de cord sau o hipertensiune arterială.

Înainte de a șterge, medicul va face o ameliorare a durerii, care nu va simți senzații neplăcute și dureroase. Complexitatea în timpul intervenției chirurgicale poate apărea dacă rădăcina este prea adâncă. Și va fi, de asemenea, dificil să eliminați o rădăcină răsucite sau îngroșate. În alte cazuri, aceasta este o operație simplă.

Pregătirea

Pregătirea pentru eliminare se bazează pe un studiu al zonei care necesită o intervenție chirurgicală. Apoi, este selectat un anestezic. Aici trebuie să se bazeze pe caracteristicile de vârstă ale pacientului, prezența bolilor și să ia în considerare reacțiile alergice la medicamente.

Apoi medicul selectează instrumentul și începe să examineze țesutul din jurul dintelui pentru a exclude inflamația. După datele primite, medicul va ști deja cum să acționeze. Acum linia a atins dezinfecția zonei orale, uneori chiar și pacientul clătește gura cu clorhexidină pentru cea mai mare sterilitate. Dacă există o placă sau o piatră pe dintele care se află în apropiere, medicul îl va îndepărta mai întâi. Și abia acum puteți începe să administrați anestezic.

Metode de eliminare

Cum se elimină rădăcina dintelui? Pentru a elimina folosesc mai multe tehnici și instrumente:

 1. Extragerea dintilor prin instrumente dentareÎndepărtarea forțelor. Metoda este potrivită pentru îndepărtarea coroanei dentare de sus, folosind o unealtă cu capete drepte. Dacă aveți nevoie să îndepărtați rădăcinile molarilor, atunci sunt folosite forcepeuri în formă de baionetă, deoarece pot obține dinți oriunde.
 2. rotație. Această metodă este utilizată pentru a elimina rădăcina dintelui unic rădăcină. Atunci când se conectează unul cu celălalt, ele trebuie să fie dislocate.
 3. Îndepărtarea cleștilor de afine este aplicat de mai jos.
 4. Îndepărtarea prin ascensoare. Metoda este populară în stomatologie, iar operația este efectuată după sindesmotomie. După aceasta, ascensorul este introdus în orificiul dintre rădăcină și peretele alveolului pentru a îndepărta. Dacă există o dislocare, ascensorul este utilizat ca pârghie.

Intervenția chirurgicală poate fi împărțită în mai multe tipuri. Datorită următoarelor metode, stomatologii fac îndepărtarea nedureroasă și ușoară:

 1. hemisecțiune - aceasta este o îndepărtare parțială a coroanei dentare. Cel mai des produs pe molari, care se află pe maxilarul inferior. Ajută la evitarea apariției proceselor patologice. Coroana și rădăcina sunt îndepărtate, iar restul dinților din apropiere sunt sigilați.
 2. Ce este Cystectomy?amputare - eliminarea completa a dintelui si a radacinii acestuia pe maxilarul superior. În primul rând sunt goi și, dacă sunt adânci, dentistul va începe să desprindă gingiile mucoase. Când apare radacina, medicul foloseste burghiul si apoi forcepsul pentru al scoate din gaura. La sfârșit, gaura este umplută cu material osteoplastic.
 3. cistectomia. Tehnica vă permite să eliminați chisturile formate pe rădăcină. Partea superioară este de asemenea goală, după care chistul este identificat și îndepărtat, iar spațiul este umplut și de personalul medical.

Cazuri speciale

În cazuri speciale, medicii dentiști trebuie să elimine rădăcinile foarte neobișnuite. Cazurile speciale includ:

 • îndepărtarea dintelui distrus și a rădăcinii acestuia;
 • îndepărtarea dintelui înțelepciunii;
 • îndepărtarea rădăcinilor putrede;
 • eliminarea bolii gingivale.

Există astfel de cazuri, atunci când o persoană poate merge cu dinții putred pentru o lungă perioadă de timp și în același timp sunt atât de distruse încât nu mai rămâne nimic din coroană. Deci, nu în nici un caz. Problema este că rădăcinile sunt îndepărtate cel mai bine imediat, când începe să se descompună. Rădăcina rotunjită este un teren de reproducere pentru diverse infecții și atunci când se înmulțește, problemele cauzate de această creștere. Acest putregai absoarbe bacterii și alimente, în afară de faptul că produsele alimentare dinte începe să putrezească placa astfel format si tartrul încă pe ea, iar din acest port nu este numai coroana, dar, de asemenea, suferă de gingii.

În 100% din cazuri de mai sus Pe o rădăcină putredă, există întotdeauna inflamație, care pot duce la formarea de granuloame sau chisturi. Cu alte cuvinte, o pungă plină cu puroi se formează pe partea de sus, care în orice moment se poate rupe și formează un flux.

chistDacă nu este eliminată imediat, se poate întâmpla ca puterea organismului de a lupta împotriva infecției să se usuce și să apară un proces inflamator acut care însoțește o umflare puternică. Prin urmare, cu cât rădăcina putredă este îndepărtată mai devreme, cu atât mai bine pentru pacient.

Cu dinții de înțelepciune este o altă poveste. Motive pentru eliminarea acestora pot fi diferite:

 • atunci când se curăță cavitatea bucală, uneori este dificil să se curețe dinții de înțelepciune și încep să se rupă rapid din cauza cariilor formate;
 • astfel de dinți, atunci când au erupt, sunt capabili să se deplaseze restul și uneori acest lucru duce la o mușcătură incorectă;
 • Uneori, optzeci poate duce la o mușcătura a obrajilor, rezultând o traumă cronică a mucoasei, ceea ce poate duce la formarea malignă.

Dentist după examinarea nu se poate elimina un dinte înțelepciune, și de a efectua un tratament endodontic, pentru că, uneori, acestea pot fi de mare ajutor in timpul proteza, pentru că nu toată lumea își poate permite să pună implanturi.

Ce se întâmplă dacă medicul nu a îndepărtat întreaga rădăcină?

Boala alveoliteiDeseori există astfel de cazuri când medicul dentist la îndepărtarea poate lăsa orice parte sau un splinter. Acest lucru se întâmplă atunci când vârful rădăcinii este întrerupt și nu poate fi văzut din cauza sângerării crescute din soclu. Un medic dentist profesionist cu multă experiență, în mod firesc, va putea să înțeleagă dacă rădăcina este complet eliminată sau nu, iar dacă aceasta nu iese complet, atunci numiți oa doua întâlnire. Dar dacă medicul nu are prea multă experiență? Astfel de doctori insistă ca pacientul să aștepte momentul în care rămășițele vor cădea singure. Cel mai bine este eliminarea imediat, ceea ce va ajuta să nu așteptați procesul inflamator.

Reziduurile rămase în riscul de alveolită. Această inflamație, care este însoțită de umflături severe, durere, stare generală de rău și febră. Prin urmare, un medic cu experiență va elimina întreaga rădăcină și va examina, de asemenea, gaura pentru prezența fragmentelor.

În ce cazuri puteți salva rădăcina dintelui?

Uneori se întâmplă ca sigiliile să scape și coroana să rămână cu o gaură. Un astfel de dinte nu poate deranja și nu-i place și nu trebuie să meargă la doctor. Există cazuri în care, în timpul unei mese, o bucată de coroană dentară se poate desprinde și numai marginile sale rămân. Trebuie să șterg în astfel de cazuri? Până în prezent, există așa-numitele tehnici de zubosohranayuschie, care vă permit să păstrați dintele cu ajutorul protezelor.

Metodele conservatoare de conservare a dinților nu se bazează pe o intervenție chirurgicală și conservare datorită recuperării rădăcinii porțiunii coroanei, metoda aleasă, de exemplu, restaurarea unui material special sau printr-o coroană setare pini.

producție

Îndepărtarea rădăcinii dintelui este o operație fără durere, care necesită puțin timp și nu necesită o recuperare lungă. Datorită metodelor diferite, este posibilă efectuarea unei intervenții chirurgicale, luând în considerare toate caracteristicile corpului pacientului. Nu vă fie teamă de îndepărtare, deoarece cu cât este mai rapidă vizita la dentist, cu atât va fi mai bine pentru pacient.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Endodontic stomatologie în stomatologie: ce este?Endodontic stomatologie în stomatologie: ce este?
De ce nu pot denuda gingia: cauzele bolii și tratamentulDe ce nu pot denuda gingia: cauzele bolii și tratamentul
Cum sa rupi un dinte fara durere si teamaCum sa rupi un dinte fara durere si teama
Fistula dentara pe gingie: cauze, semne, cum sa tratezi fistula pe gingieFistula dentara pe gingie: cauze, semne, cum sa tratezi fistula pe gingie
Cum se îndepărtează dintele: procesul de îndepărtare a rădăcinilor dinteluiCum se îndepărtează dintele: procesul de îndepărtare a rădăcinilor dintelui
Îndepărtarea simplă și complexă a dintelui înțelepciuniiÎndepărtarea simplă și complexă a dintelui înțelepciunii
Simptomele abcesului parodontal al dintelui și abcesului după îndepărtareSimptomele abcesului parodontal al dintelui și abcesului după îndepărtare
Îndepărtarea unui dinte de înțelepciune retrasÎndepărtarea unui dinte de înțelepciune retras
Cauzele febrei după îndepărtarea dintelui înțelepciunii?Cauzele febrei după îndepărtarea dintelui înțelepciunii?
Câți dinți la un adultCâți dinți la un adult
» » Cum se îndepărtează rădăcina dintelui
© 2021 amigdas.com