amigdas.com

Ce este un dinte retinas? Imaginea clinică și metodele de tratament

Dinții sănătoșiMulți oameni sunt interesați de: ceea ce este un dinte retină? Dintele care a fost format în structurile maxilarului se numește retină, dar a erupt în exterior sau incomplet. Boala poate fi asimptomatică sau poate provoca disconfort fizic sever.

Îndepărtarea dintelui retinat facilitează bunăstarea generală, de asemenea - asigură profilaxie complicații periculoase. Este de remarcat faptul că un astfel de dinte poate provoca reacții inflamatorii cu durere și supurație. Eliminarea precoce a retinitei este plină de complicații cum ar fi flegmon și abces. Pacientul nu poate ghici că există un dinte reținut în cavitatea bucală. Această afecțiune este adesea detectată în timpul raze X și ortopantomografiei.

Cauzele patologiei

Dinte retinut: ce este? Boli de acest tip se manifestă în moduri diferite. La diagnosticarea unui medic, se recomandă de obicei îndepărtarea dintelui retinian. Faptul este că acest dinte previne erupția normală. Potrivit statisticilor, retinele sunt mai des supuse la dinți de înțelepciune, colțișori localizați în secțiunile maxilarului superior. Dacă pacientul dezvăluie durere în gura sau în gură, trebuie să vadă urgent un doctor. În funcție de imaginea clinică, medicul poate recomanda îndepărtare retinirovannogo un dinte.

 1. Astfel de patologii pot fi cauzate de caracteristicile innascute ale corpului.
 2. La unii oameni, dezvoltarea unor astfel de boli este asociată cu un țesut dens excesiv sau cu o forță de creștere nedezvoltată.
 3. Cauza posibila a patologiei este incorecta poziție rudiment.
 4. Dinții retinuiți se pot ciocni cu cei vecini, cei care au erupt deja, acest lucru conduce deseori la durere severă.
 5. Factorul predispozant este predispoziția ereditară.
 6. O astfel de patologie poate apărea din cauza bolilor dentare.

Dacă în structurile maxilarului există dinți supercompletați, aceasta poate provoca problema în cauză. predispozant factori la boală:

 • structura maxilarului neregulat;
 • rahitismul;
 • boli infecțioase;
 • nutriție necorespunzătoare;
 • imunitate nedezvoltată.

Tipuri de boli

Acum cunoaștem dintele retinut: ce este, ia în considerare tipurile de patologie. Există rezinanatsiyu completă și parțială. Un astfel de dinte nu poate să iasă din gumă deloc. Cazurile în care este acoperită cu o țesut osos sunt diagnosticate și nu sunt vizibile în cavitatea bucală. Retinarea nu poate fi detectată de sentimentul gingiilor. Semiretinirna se sparge parțial, jumătate este acoperită cu guma. În acest caz, este localizat în structurile de țesut ale gumei. patologie este clasificat de poziția rădăcinii.

 1. Cu poziția verticală a rădăcinii, dintele crește vertical.
 2. La orizontală - transversal.
 3. Când este înclinat, axa dintelui formează un unghi mai mic de 90 de grade.

Există, de asemenea, retini unilaterale și simetrice.

Imagine clinică

Manifestările acestei patologii nu numai că au un disconfort fizic, ci și psihologic, în acest sens este necesară o înlăturare în timp util. Dacă o persoană are un dinte semi-retininat, coroana se rupe parțial într-un rând comun, din acest motiv țesuturile din apropiere sunt rănite permanent. a încălcat integritate mucoasa, ceea ce duce la edeme. Dacă țesuturile din jur devin inflamate, apar simptome de gingivită. Semiretinația poate duce, de asemenea, la pericoronită.

Boala gingiviteiÎn majoritatea cazurilor, dinții de retinare nu se simt. Afecțiunea este dezvăluită numai în cursul examinării cu raze X. Un simptom caracteristic este proeminența gingiei. La palpare, este posibil ca retinita să nu fie simțită. Simptomul bolii este disconfort atunci când mestecați alimente. În funcție de localizarea retinitei, pacientul poate avea dureri la deschiderea gurii. Eliminarea precoce duce adesea la carii de col uterin, pulpită, parodontită.

Dacă fibrele nervoase sunt puternice supărat, o persoană simte durere în acele locuri în care dinții nu au fost tăiați încă. Retinarea este periculoasă deoarece poate duce la un chist folicular, caz în care survine o supurație. Chisturile foliculare duc adesea la mastita purulenta, sinuzita, abcesul. Dacă inflamația progresează, crește temperatura corpului, se observă slăbiciune generală și stare de rău.

Măsuri de diagnostic și tratament

În majoritatea cazurilor, diagnosticul nu este dificil. Atunci când medicul examinează cavitatea bucală, dezvăluie vârful dintelui, în alte cazuri retinita este detectată prin palpare. Dacă palparea nu reușește să dezvăluie patologia, se poate presupune analizarea simptomelor pacienților. Pentru a confirma diagnosticul, medicul prescrie un examen cu raze X. Rezultatele fiabile dau radiografie de observare, pentru diagnosticarea bolii poate fi de asemenea folosit CT.

Merită se diferenția Retinarea de la ieșirea din rădăcină. Tratamentul depinde de imaginea clinică a bolii și de datele care au arătat radiografia. Terapia este efectuată de medici stomatologi și ortodonți. Dacă există o întârziere în înlocuirea dinților temporari sau nu există resorbție fiziologică a rădăcinilor, este necesar să se îndepărteze retinile.

Dinte retinutDacă patologia a apărut din cauza supercomplexității, se recomandă și îndepărtarea medicului. Pericoronarita necesită tratament chirurgical. În procesul de îndepărtare, medicul exclude capota mucoasei. Indicarea intervenției chirurgicale este o distopie, procesele distructive ale colului uterin, o imagine clinică pronunțată, complicații.

chirurgie Intervenția este dureroasă, deoarece în acest proces chirurgul exfoliază mucoasa și clapeta supraclaviculară. Scopul operației este de a elibera maxilarul din oase. În cursul procedurii se folosesc clești și elevatoare, după care cusăturile sunt suprapuse pe membrana mucoasă. Dacă rădăcinile sunt expuse, este necesar să efectuați o rezecție a vârfului rădăcinii, apoi o umplere retrogradă. După operație, pacientul ia antibiotice, pentru clătirea cavității bucale, folosește antiseptice.

Recent, tratamentul cu laser a devenit popular, este o alternativă excelentă la chirurgia standard. Avantajele unei proceduri cu laser sunt un efect rapid, un risc minim de leziune a țesuturilor din apropiere. Această metodă de tratament costă mai mult pacientul, dar este mai progresivă, spre deosebire de operația cavitară obișnuită. Impactul fasciculului laser nu duce la pierderea sângelui, în general procedura este mai puțin dureroasă.

Complicațiile bolii și prognosticul

La recepția la dentistDacă îndepărtarea retinei nu a fost efectuată corect, apare alveolita. În absența contraindicațiilor la această procedură, este necesar să se acopere guma sau o anumită zonă a osului, apoi - pentru a efectua terapia ortodontică, medicul recomandă, de asemenea, să poarte bretele. În cazul înlăturării în timp util, prognosticul bolii este favorabil. Retratarea necesită tratament în timp util. Dacă amânăți terapia pentru mai târziu, vor exista complicații grave. Patologia duce la carii, pulpită, stomatită, abces, flegmon. Tratamentul depinde de structura maxilarului și de imaginea clinică a bolii.

După o procedură chirurgicală, aveți nevoie abține din mâncare. Medicul dentist recomandă să moară de foame în timpul zilei, de asemenea, nu se recomandă să bei apă. După acest timp puteți mânca alimente lichide, este important să renunțați la alimente solide, alimente ascuțite, sărate și marinate. După 3-4 zile puteți trece la dieta obișnuită.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum apare procedura de îndepărtare a nervului din dinte?Cum apare procedura de îndepărtare a nervului din dinte?
Ce este osteomielita la nivelul maxilarului, simptome și tratament?Ce este osteomielita la nivelul maxilarului, simptome și tratament?
Retenția dintelui - ceea ce este, cauzele posibile și tratamentulRetenția dintelui - ceea ce este, cauzele posibile și tratamentul
Cât de mult puteți merge cu arsen în dinte: de ce să-l păstrați?Cât de mult puteți merge cu arsen în dinte: de ce să-l păstrați?
Cum sa rupi un dinte fara durere si teamaCum sa rupi un dinte fara durere si teama
Când cresc dinții de înțelepciune și câte cresc?Când cresc dinții de înțelepciune și câte cresc?
Simptomele și tratamentul parodontitei croniceSimptomele și tratamentul parodontitei cronice
Simptomele abcesului parodontal al dintelui și abcesului după îndepărtareSimptomele abcesului parodontal al dintelui și abcesului după îndepărtare
Îndepărtarea unui dinte de înțelepciune retrasÎndepărtarea unui dinte de înțelepciune retras
Totul despre distot și retinăTotul despre distot și retină
» » Ce este un dinte retinas? Imaginea clinică și metodele de tratament
© 2021 amigdas.com