amigdas.com

Cum să tratați corect acneea la o pisică acasă

Manifestarea boliiBolile de piele există nu numai la oameni, ci și la animale. Una dintre bolile, numită acnee, apare la pisici de diferite rase pe bărbie. Cum se caracterizează acest lucru? Cauza principală a proceselor inflamatorii în glandele sebacee, prin urmare, cu tratament nu ar trebui să fie întârziată. Disconfortul, care provoacă această afecțiune, afectează în mare măsură viața emoțională a animalului.

Principalele cauze ale bolii la pisici

Este destul de greu să spui imediat, din cauza inflamației pielii animalului. Prin urmare, este extrem de necesar să se detecteze corect locația acneei la un animal de companie. Locul în care se manifestă el însuși va provoca cauza bolii. În majoritatea animalelor, în zona buzelor și a bărbiei apar puncte negre. Specialiștii în medicii veterinari identificați următoarele cauze ale bolii:

 1. Rezistență scăzută la stres la animale. După schimbarea situației, de exemplu, foarte des există un eșec în activitatea vitală a glandelor sebacee.
 2. Igienă insuficientă, curățarea slabă a bărbiei animalului.
 3. Modificarea non-standard în activitatea glandelor sebacee, precum și în foliculii piloni ai pisicii.
 4. Destul de slabă imunitate a animalului. Acneea are proprietatea de a se manifesta in momentele in care organismul isi pierde fortele de protectie.
 5. Dacă mâncarea este folosită pentru vase de plastic de calitate scăzută.

Acestea sunt doar câteva dintre principalele cauze ale acneei la animale, care pot duce la consecințe nefericite. Cerința de bază, impusă proprietarului - monitorizați cu atenție starea animalului dumneavoastră.

Cum să identificați acneea la o pisică

Unele tipuri de pisici au o formă cronică de boală a pielii. În tratamentul patologiilor la animale, posibilitatea unei infecții secundare care poate agrava starea animalului poate fi complet eradicată.

Există numeroase simptome, conform cărora este posibil să se detecteze cu ușurință o abatere la pisică. Dacă îi descoperiți înainte, adică posibilitatea de a vindeca un animal în timp, fără consecințe asupra sănătății sale. Ce trebuie să acordați atenție:

 1. Tratamentul acneei la pisiciSuprasolicitarea vaselor de sânge pe piele.
 2. Acnee cu o suprafață albă sau neagră de dimensiuni mici.
 3. Creșterea treptată a acneei în mărime și creșterea acesteia pe suprafața botului pisicii.
 4. Epidemia vizibilă lângă buze.
 5. Luminozitate inflamatorie a abceselor și nodurilor în foliculi.
 6. Mâncărime dureroasă.
 7. Chelie parțială a pisicii.

Ultimele simptome indică o etapă neglijată a acneei. Un animal de companie intern încearcă să înlăture mâncărimea, pieptănând rana, ceea ce duce la disconfort și crustă sângeroasă. Aceste foliculi care s-au deteriorat, nu pot produce din nou lână, astfel încât pisica începe să se dezvolte treptat chel.

Care sunt bolile de piele similare acneei la pisici?

Înainte de a începe tratamentul, Este necesar să se determine cu precizie boala la un animal de companie. Numai un medic veterinar de specialitate va spune diagnosticul corect după o examinare amănunțită a animalului din clinică. Ceea ce se manifestă într-un animal pe bot, poate da nu numai acnee, ci și alte boli ale pielii. Simptomele multor boli coincid, se recomandă să nu se facă concluzii grabite. Cele mai similare motive sunt:

 • alergii;
 • dermatofitoznoe de stat;
 • scabie;
 • granuloame ale grupului eozinofilic;
 • Demodekoznaya reacție.

Pentru a exclude complet sau a confirma grupul de leziuni cutanate fungice sau parazitare, ar trebui efectuat un studiu de răzuire. Se recomandă să nu faceți gesturi rapide concluzii și diagnosticare, bazate numai pe simptome. Pentru o diagnosticare precisă, sunt necesare date de laborator.

Tratament pas cu pas

Tratamentul acneei la pisici la domiciliu este destul de simplu. Cerințele de bază - de a respecta igiena și de a steriliza un loc cu o piele bolnavă. Aceasta este ceea ce va ajuta la reducerea riscului de germeni noi. Orice tratament trebuie să fie coordonat cu un medic veterinar, deoarece starea animalului poate fi agravată cu un diagnostic incorect. Dar dacă sunteți complet sigur că animalele de companie devin disconfort din cauza petelor negre și a acneei, merită luate o serie de acțiuni pentru a evita o problemă tot mai mare:

 1. Cum să vindeci acnee la pisiciSe recomandă spălarea cu regularitate și ușoară a animalului de companie cu șampon pe zona afectată.
 2. Înainte de începerea procedurii, situl trebuie să fie făcut inofensiv de peroxidul de hidrogen cu un conținut de 3%.
 3. Dacă animalul are o haină lungă, radeți părul în zona afectată.
 4. Preparatele care trebuie aplicate pe site ar trebui să dizolve părul excitat al pielii.
 5. Utilizarea antibioticelor pentru tratarea acneei la pisici apare numai în cazuri neglijate, când punctele negre ale bărbiei au început să crească.

Tratamentul la domiciliu trebuie întotdeauna să fie făcut cu atenție și cu ajutorul unor lucruri sterile. Animalele blânde vor ieși din mâinile lor, fără să se supună interferențelor voastre.

Merită să se autolezeze?

Mulți proprietari folosesc loțiuni și scrumi pentru a elimina mâncările dureroase ale unui animal de companie. Utilizarea unor astfel de medicamente poate duce la o sănătate precară. Punctele negre pe bărbie trebuie tratate numai prin mijloace dovedite. Acasă tratamentul poate provoca acnee alergică.

Tratamentul trebuie efectuat de către o persoană cu cunoștințe - un medic veterinar. Primele semne de acnee la pisici sunt evidente, după detectarea lor se recomandă vizitarea unui specialist. El va efectua în mod competent teste de laborator, va diagnostica și va prescrie un tratament care trebuie respectat. Orice schimbări trebuie să fie convenite.

Doar mărimea erupției cutanate poate determina gradul de complicație al bolii. Atunci când acneea la pisică în etapa minimă, tratamentul local al animalului este prescris, dar dacă pielea afectată a ajuns la o scară largă - se aplică un set cuprinzător de acțiuni. Atunci când tratezi un specialist sau acasă, ar trebui:

 • Nu exlamați punctele negre existente și acneea;
 • corectați dieta corectă a animalului dvs. de companie, excluzând toate sursele alergice posibile care servesc drept iritante;
 • până când pisica este complet recuperată.

Este important să ne amintim principiile tratamentului - să nu abuzeze de mijloacele "oamenilor". Animale de companie ar trebui să urmeze un test de laborator pentru a cunoaște diagnosticul pentru anumite. Pe baza diagnosticului, va fi mai ușor să vindecați pisica.

Efectele eficiente pentru erupțiile la animalele de companie

Boli ale pisicilorÎnainte de a începe un tratament acasă pentru acnee la pisici, trebuie să stabiliți lista medicamentelor necesare. Cea mai bună metodă de tratament vor exista șampoane de vindecare cu săpun de gudron. Aceste soluții pot oferi efectul maxim antiseptic și anti-seboreic. Este necesar să aplicați în mod regulat o mască. Tinctura de cannabila, umezita intr-un pansament de tifon, va reduce prosperitatea bolii in cateva zile.

Un preparat medicinal pentru tratamentul acneei la pisici pe bază de furacilin este în Perkutan. O prescripție similară poate fi cumpărată în orice farmacie veterinară. Principala cerință - Contactul cu ochii este inadmisibil.

Când există o concentrare secundară a infecției cu apariția crustei sângeroase și a abcesului, se utilizează antibiotice. Pentru a restabili rapid pielea poate ajuta medicamentele cu vitamine din grupa A și medicamente care conțin retinol.

Utilizați produsele cosmetice la domiciliu pentru tratament este necesară numai pentru numirea unui specialist. Este necesar să excludeți toate alimentele grase, înlocuindu-le cu suplimente de vitamine.

Folosirea înțelepciunii în tratamentul acneei

Medicina populară este întotdeauna suporterii tratamentului natural. Iată câteva rețete:

 1. Cum să tratați acneea la pisiciDouă tablete de furacilin ras cu trei linguri de bulion de musetel. Păstrați soluția într-un loc răcoros. Lubrifiați punctele negre pe bărbie într-o pisică de 6-7 ori pe zi.
 2. Pentru a trata o problemă la o pisică, este posibil ca sucul să fie proaspăt al unui dovleac, ștergând de câteva ori pe zi locul lovit.
 3. Se amestecă câteva linguri cu iarbă uscată și se fierbe un litru de apă. Gadgeturile se fac de 4-5 ori pe zi.

Din diverse motive, acnee poate apărea în pisică pe bărbie. Cum de a trata această afecțiune va provoca mijloace eficiente. Poziția principală - nu se recomandă să se facă loțiuni mai des decât de 10 ori pentru o zi. Îndepărtează pielea botului unui animal de companie nu poate.

Acnee și pete negre poate apărea la orice vârstă la o pisică, în ciuda rasei, sexului sau greutății. Printre animalele domestice, boala este comună.

Tratamentul acestui tip de boală nu este atât de dificil. Regulile de bază - nu se angajează în auto-medicație, respectă principalele cerințe de igienă a pisicii și alimentația ei ar trebui să fie rațională.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Alergii la pisici: cum face copilulAlergii la pisici: cum face copilul
Mastita la o capra: specie, cum se trateazaMastita la o capra: specie, cum se trateaza
Ce este o pisică subcutanată la pisici?Ce este o pisică subcutanată la pisici?
Matreata la pisici: cauze si tratamentMatreata la pisici: cauze si tratament
Acnee pe față: cauza apariției în podul nasuluiAcnee pe față: cauza apariției în podul nasului
Caracteristicile utilizării lactobiofadolului pentru câiniCaracteristicile utilizării lactobiofadolului pentru câini
Cea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii GuinnessCea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii Guinness
Acneea peeling cu laser: indicații, contraindicații și caracteristiciAcneea peeling cu laser: indicații, contraindicații și caracteristici
Fotografie de acnee pe fata: cauze si tratamentFotografie de acnee pe fata: cauze si tratament
Cauzele și tratamentul granulomului eozinofilic la pisiciCauzele și tratamentul granulomului eozinofilic la pisici
» » Cum să tratați corect acneea la o pisică acasă
© 2021 amigdas.com