amigdas.com

Ce este un borax: descriere, aplicații, unde să cumpere

Ce este un săracAvând denumirea sa științifică tetraborat de sodiu în discursul colocvial se numește un exercițiu. În țările asiatice, se numește "tinkal". Este cunoscut pentru reprezentantii multor profesii: producatori de sapun, cosmetologi, profesionisti din domeniul medical. Oamenii din diferite profesii, uneori, pur și simplu nu pot face fără această substanță.

Ca aditiv alimentar, este permis numai în țările lumii a treia, iar în Rusia și țările europene a fost interzisă utilizarea îndelungată. Acest lucru se datorează faptului că burghiul nu este excretat din corpul uman, dar se acumulează în țesuturi și devine o substanță toxică. Ca conservant alimentar, are numărul E-285.

Temperatura de topire este de 60 de grade. La 320 de grade, toată umezeala se evaporă din cristale și se obține o pulbere albă. Cristalele boraxului sunt transparente sau au o nuanță cenușie, dar întotdeauna cu o strălucire grasă.

Descrierea substanței

Boraxul este a un amestec de acid boric și sifon. Apariția acestei substanțe se datorează omului de știință francez Enuvil. Chimiștii și-au derivat formula și au identificat trei stări:

 • Topotecan.
 • Starea anhidră.
 • Decahidrat.

Această substanță este insolubilă în alcooli, dar se dizolvă perfect în glicerină și apă fierbinte. Buru se găsește în natură sub formă de depozite de sare în timpul uscării rezervoarelor.

Depozitele principale ale acestei substanțe sunt situate în Nevada și California, în Kashmir și munții din Tibet.

Domeniul de aplicare al boraxului

Această substanță a găsit o gamă largă de aplicații și utilizat în mod activ în diferite industrii:

 • Utilizări de boraxÎn industrie. În producția de sudare, este folosit ca o componentă de flux. Este de asemenea utilizat pentru fabricarea glazurii, a sticlei și a emailului. În ingineria mecanică, această substanță este utilizată pentru producerea de antigel, lubrifianți și lichide de frână. Pentru dezinsecție (insecte de luptă) la domiciliu, este folosit ca o otravă.
 • În industria textilă. Tratați suprafața țesăturii înainte de a păta.
 • În producția de bijuterii. Se utilizează ca flux pentru lipirea metalelor. Cu ajutorul său, curățați suprafața metalului pentru a face conexiunea puternică. Se folosește atunci când se lucrează cu alamă, argint și aur.
 • În medicină. În acest domeniu, această substanță este utilizată pentru combaterea fungilor. În acest scop, prescrieți medicamente din borax în glicerină. Este considerat antiseptic de înaltă calitate, nu inferior în caracteristicile sale sulfatului de cupru și taninului. În farmacie, se poate găsi și ca o soluție de acid boric.
 • În cosmetologie. Această substanță face parte din aproape toate produsele cosmetice. Acest lucru se explică prin capacitatea sa de a înmuia apa tare și de a servi ca un conservant care prelungește durata de valabilitate a măștilor, cremelor, gelurilor de duș, șampoanelor etc.
 • În săpun. Această substanță este inclusă în compoziția bombei pentru baie. Efectul de rupere al acestui produs se datorează unei părți a furtunii.

Aplicarea boraxului în viața de zi cu zi

Această substanță este folosită în mod activ nu numai în producție, ci și în viața cotidiană, în unele cazuri este de neînlocuit. Aplicați-l ca:

 • Detergent universal. Pentru a face acest lucru, luați două linguri de borax și dizolvați-vă în două pahare de apă. Depozitați substanța într-un recipient închis și adăugați cantități mici în apă când curățați mobilierul, spălați podelele, ferestrele.
 • Mijloace de control al insectelor și rozătoarelor. Mulți cunosc metoda veche, trecută din generație în generație, cu bile de cartofi sau gălbenușuri de ou și acid boric. Pentru insectele domestice, o astfel de minge servește ca o adevărată otravă. În acest fel, este important ca insectele să nu aibă acces la apă, altfel toate eforturile vor fi în zadar. Pentru a combate rozătoarele, pulberea este împrăștiată de-a lungul plintei de pe podea.
 • Buro împotriva rozătoarelorMijloace de luptă împotriva mucegaiului. Datorită umidității excesive și evaporării în baie, apare frecvent mucegaiul. Această substanță va veni la salvare aici. Utilizați acest instrument poate fi doar pe suprafața fără vopsea, altfel doar se desprind. Băutura este amestecată cu apă pentru a da o consistență groasă, similară cu pasta. Este suficient să aplicați un amestec de strat gros pe matriță și lăsați-l peste noapte. Dimineața, amestecul este îndepărtat de pe suprafață, lăsând pereții curățiți.
 • Mijloace de control al depunerilor de rugina si calcaroasa. Uneori, chiar și sculele scumpe nu pot face față cu un strat de var pe un chiuveta sau vas de toaletă. Această substanță va ajuta în acest caz. În acest scop, se recomandă umplerea unui bol de borax în vasul toaletei și dimineața pentru a curăța faianța cu o perie. Toate spoturile greu de îndepărtat vor dispărea fără a lăsa urme.

Cumpărați o băutură poate fi în farmacie sub numele "Soluție de acid boric". Pulberile pot fi achiziționate la un magazin de hardware sau pot căuta pe Internet site-uri specializate.

Un kilogram de borax pentru scopuri tehnice va costa aproximativ 150-200 de ruble. În volume mari, poate fi achiziționat cu pachete de 25 kg. Rețeaua de farmacii vinde o soluție apoasă. Costul său poate varia de la 14 la 100 de ruble, în funcție de regiunea de reședință. Se toarnă în sticle cu o capacitate de 30 până la 100 mililitri.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Pasta de dinți naturală - cum se face acasăPasta de dinți naturală - cum se face acasă
Hialuronat de sodiu sau hialuronat de sodiu - ce este?Hialuronat de sodiu sau hialuronat de sodiu - ce este?
Stone agate - care se potrivește proprietățilorStone agate - care se potrivește proprietăților
Picuri de "fenistil" pentru copii: instruirePicuri de "fenistil" pentru copii: instruire
Piatra misterioasă este un talisman de putere și iubirePiatra misterioasă este un talisman de putere și iubire
Glutamatul de sodiu: este dăunător sau nu?Glutamatul de sodiu: este dăunător sau nu?
Proprietăți de cuart, descriere și fotografii de piatrăProprietăți de cuart, descriere și fotografii de piatră
Utilizarea soluției de tetraborat de sodiu pentru uz externUtilizarea soluției de tetraborat de sodiu pentru uz extern
Topirea aluminiului la domiciliu la temperaturi ridicateTopirea aluminiului la domiciliu la temperaturi ridicate
Punctul de topire al zincului, proprietățile și aplicarea metaluluiPunctul de topire al zincului, proprietățile și aplicarea metalului
» » Ce este un borax: descriere, aplicații, unde să cumpere
© 2021 amigdas.com