amigdas.com

Cum să găuriți o gaură într-o țiglă cu atenție

Cum să găuriți o gaură într-o țiglăDupa ce sa incheiat tigla peretilor cu dale, interiorul este finalizat. Pentru aceasta, pe pereți se află diverse dulapuri, rafturi și alte accesorii necesare. Și aici apare adesea întrebarea: cum să găuriți o gaură într-o țiglă și să nu o deteriori? Deoarece cu foraj neglijent, placa este fisurata si noua placare va trebui reparata.

De ce trebuie să găuriți o țiglă?

Unelte pentru găurirea găurilor în plăciExistă multe motive pentru ceea ce trebuie să faceți în gaura de ceramică. Acest lucru poate fi necesar pentru a suspenda un raft sau a încorpora o șină încălzită pentru prosoape. deschideri cel mai bun mod este de a fora în cusătura dintre plăci, care minimizează deteriorarea plăcilor.

Dar această posibilitate nu apare întotdeauna. De aceea trebuie să vă plângeți cum să găuriți o țiglă în așa fel încât suprafața plăcii să nu fie deteriorată.

Dacă trageți o gaură în țiglă pentru prima dată, atunci mulți fac greșelile cele mai frecvente. De exemplu, se face o încercare de îndepărtare a glazurii de pe suprafața sa. Se întâmplă ca maeștrii neexperimentați să încerce să zgârie cuiul cu crucea intenționată, iar alții folosesc un fișier pentru a îndepărta glazura în locul găurii viitoare.

Desigur, după acest exercițiu, țigla devine mai ușoară, cu toate acestea, aspectul său este foarte rău. După aceea, nu este posibil să se ascundă smaltul deteriorat. Pentru a preveni o astfel de problemă, ar trebui să știți cum să găuriți o țiglă fără a vă deteriora.

Instrumente necesare

Metode de găurire a plăcilorPentru a fora o gaură în gresie, puteți avea nevoie de următoarele instrumente:

 • mână de foraj. Se folosește în cazul în care este necesară găurirea unor găuri mici cu un diametru de până la 12 mm;
 • electrice de foraj. De obicei, funcționează la turații minime;
 • O șurubelniță cu rețea sau șurubelniță care funcționează la turații reduse.

Cum de a alege un burghiu?

Înainte de găurirea unei plăci, este necesar să selectați corect burghiul, deoarece o astfel de unealtă pentru lemn sau beton nu va funcționa. Burghie pentru gresie vine în următoarele tipuri:

 • burghiu cu acoperire cu diamant. Este considerat cel mai eficient și ușor de utilizat instrument. lui Singurul dezavantaj este costul ridicat, astfel încât aceste exerciții sunt în special achiziționate de specialiști în domeniul construcțiilor. Pentru a obține un astfel de burghiu atât de scump datorită faptului că este necesar de a fora câteva găuri este impracticabilă;
 • exercițiu cu un vârf câștigător. ea este considerat cel mai bun instrument pentru munca casnică. Este în valoare de un astfel de burghiu este mult mai ieftin decât diamantul și este destul de potrivit pentru gauri de foraj;
 • burghiu pentru tigla. Dacă în timpul lucrărilor de reparații există o nevoie de a fora un număr mare de găuri, puteți petrece o astfel de exercițiu;
 • dacă doriți să faceți o gaură cu un diametru mare, atunci în acest caz, potriviți bine burghie de foraj.

Cum să găuriți o plăcuță?

Cum să găuriți o gaură în plăci ceramice și să nu o deteriorați? Ar trebui să folosiți astfel de trucuri.

 1. Cum să găuriți o gaură mare într-o țiglăAtunci când alegeți o locație pentru o gaură viitoare, amintiți-vă că nu puteți gaura o placă lângă marginea acesteia. Este necesar să se retragă de la margine nu mai puțin de 15 mm.
 2. Dacă gaura este găurită într-o țiglă care nu a fost încă atașată de perete, atunci este pre-înmuiat în apă minute la 30. Aceasta minimizează riscul de fisurare.
 3. Gresie pentru găurire este dificilă datorită faptului că are o suprafață alunecoasă. Găurița se scurge tot timpul. Pentru confort, aplicați banda de vopsire. Ar trebui să fie lipită de locul găurii viitoare și prin aceasta să facă foraj.
 4. Tăvile de găurire sunt necesare la turații reduse. În mod ideal, viteza burghiului cu plăci ceramice ar trebui să fie de 100-200 rpm.
 5. Dacă în timpul lucrului burghiul devine brusc fierbinte și începe să fumeze, înseamnă că revoluțiile sunt prea mari. Este necesar să opriți lucrul și să lăsați instrumentul să se răcească. Pentru răcirea burghiului, acesta trebuie coborât periodic într-un recipient cu ulei de motor. Instrumentul apoi cu atenție și șters, pentru că în cazul stropirii cu ulei pe chitul este colorat, eliminați că atunci va fi destul de dificil.
 6. Odată ce burghiul ajunge la baza plăcii, trebuie să fie înlocuită cu o unealtă potrivită pentru lucrul cu materialul peretelui (lemn, beton, etc.). Nu uitați că diametrul unui burghiu nou nu trebuie să depășească piesele anterioare, altfel plăcile pot fi deteriorate.

Cum să găuriți o gaură pentru instalarea diblurilor?

Trageți o gaură pentru fișăÎn primul rând, planificați locul unde va fi gaura. Apoi lipeste scotch-ul de pe placi. Dacă este opac, atunci ar trebui să se pună o cruce în locul unde va fi gaura.

Un burghiu adecvat este introdus în mașina de găurit. start Forarea trebuie să fie la turații reduse instrument. Pentru a realiza o gaură cu adâncimea necesară, pot fi instalate limitatoare speciale pe burghiu. Dupa ce s-au forat gresie, burghiul trebuie schimbat in altul, care se va potrivi sub materialul peretelui.

Treceți până la adâncimea necesară pentru a instala diblul. Gaura trebuie aruncată pentru a îndepărta praful de beton, după care se introduce diblul în acesta.

Cum să găuriți o gaură de diametru mare pentru o priză sau o țeavă?

Pentru un orificiu cu diametru mare, utilizați o coroană acoperită cu diamant sau o duză circulară pentru tigla "ballerinka".

Coroana de foraj este după cum urmează:

 • să prezinte locul în care va fi localizată gaura;
 • pe burghiu setați coroana de dimensiunea dorită;
 • Burghiul începe de la partea frontală a plăcii.

Cum sa faci o gaura intr-o socket intr-o faiantaCând folosiți o coroană de calitate pentru a lucra este petrecut nu mai mult de 5 minute. Dacă gaura trebuie făcută la o dimensiune nestandardă, cel mai bine este să folosiți un burghiu circular, care se numește "balerină". Înainte de a începe lucrul, setați dimensiunea necesară și apoi începeți forarea. Dacă este necesar să găuriți o gaură de 4 cm în diametru, distanța dintre burghie trebuie să fie de 2 cm.

Găurirea cu un burghiu rotund este efectuată la viteză mică. În același timp, țineți ferm tigla. Asigurați-vă că utilizați ochelari de protecție speciali pentru ochi de la eventualul despicare.

În procesul de lucru este important să țineți burghiul perpendicular pe țiglă. Nu lăsați instrumentul să se învârtă în timpul găurilor. Pentru a simplifica sarcina, utilizați un trepied special pentru burghiu, pentru a nu ține aparatul în balanță.

Astfel, pentru a preciza cu exactitate o gaura in tigla ceramica, aveti nevoie de indemanare si profesionalism. Cei care fac prima dată o astfel de activitate ar trebui practici de tăiere inutile dale. Această formare va face posibilă obținerea a cel puțin o experiență minimală, dar totuși o experiență.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să găuriți o piesă în peretele toaleteiCum să găuriți o piesă în peretele toaletei
Cum sa alegeti burghiele pentru placi ceramice si faiantaCum sa alegeti burghiele pentru placi ceramice si faianta
Cum să alegeți mașina de tăiat corectăCum să alegeți mașina de tăiat corectă
Cum sa alegi un burghiu pentru placi ceramiceCum sa alegi un burghiu pentru placi ceramice
Cum se face o cutie de ghipsCum se face o cutie de ghips
Cum să ascundeți țevile în toaletă?Cum să ascundeți țevile în toaletă?
Cum să găuriți o gaură în geam acasăCum să găuriți o gaură în geam acasă
Cum să puneți corect tigla în baie - sfaturi și lecție videoCum să puneți corect tigla în baie - sfaturi și lecție video
Colțuri pentru plăci - rezistența și designul suprafețelor din baieColțuri pentru plăci - rezistența și designul suprafețelor din baie
Placi pe podeaua bucătăriei - fotografii de variante frumoasePlaci pe podeaua bucătăriei - fotografii de variante frumoase
» » Cum să găuriți o gaură într-o țiglă cu atenție
© 2021 amigdas.com