amigdas.com

Descrierea sterlei de pește. Ce hrănește și cum se reproduc?

Sterlet-sturion de peșteSterletul este un pește de la familie de sturioni

, care formează o specie separată în genul de sturion. Cu toate acestea, sterlet are unele diferențe în comparație cu sturion. Sterletul de pește este de interes deosebit în rândul pescarilor. Este foarte popular în artele culinare, mâncărurile cu sterlet sunt foarte apreciate de gurmanzi.

Descrierea sterletului, fotografie

Cum arată peștele de sterlet? Sterletul este un astfel de pește, despre care am auzit multe. Cu toate acestea, multe ar putea gusta pe gust doar recent, după reproducere artificială. De regulă, mărimea acestuia este cuprinsă între 40 și 60 cm. Greutatea acestui pește ajunge la 2 kg. În ciuda acestui fapt, au existat indivizi care au ajuns la o lungime mai mare de 1 m și au cântărit aproximativ 16 kg.

Cum arată:

 • Descrierea peștelui SterletAcest pește din întreaga familie de sturioni iese în evidență. Este mult mai mic decât alți reprezentanți ai sturionilor. Nasul ei este mult mai îngust. În plus, sterletul are laterale și antene lungi, care ajung la gura foarte. Persoanele au o buză inferioară bifidă și există scuturi laterale adiacente.
 • Cântarele la indivizi, ca și restul sturionului, sunt aranjate în cinci rânduri: una pe fiecare parte, marginea abdomenului și una în centrul spatelui. De asemenea, în acest pește, scuturile dorsale sunt situate strâns și închise unul față de celălalt.
 • Sterletul are 13-17 "bug-uri" dorsale, fiecare fiind prevăzut cu spini ascuțiți pe partea din spate. Pe marginea peștilor există 60 - 70 de astfel de scute, pe abdomen - de la 13 la 15 bucăți. Apărătoare laterală și abdominală nu vă atingeți reciproc.
 • Sterletul poate fi de diferite culori, care depinde de terenul în care trăiesc peștii. Culoarea poate varia de la galben la maro închis. Spatele unui sturion este, de obicei, o nuanță maro închis sau maro-gri. Aripioarele sunt întotdeauna de culoare gri, iar burta este alb-gălbui.
 • Nasul peștelui poate fi diferite lungimi. Prin urmare, este obișnuit să se separe speciile cu unghii ascuțite și nevăzute. Aspiratul migrează în mod constant, iar cei încăpățânați preferă să ducă o viață sedentară, așa că sunt întotdeauna bine hrăniți și mai galbeni.

mod de viață

Descriere SterletDe regulă, peștele alege cele mai adânci locuri din iaz pentru a locui. Cel mai adesea, ea locuieste in partea de jos si conduce un mod secret de viata. De aceea, acești reprezentanți ai sturionilor rar întâlnesc rețelele de braconaj. Cu toate acestea, noaptea și seara, peștele poate merge la apă de mică adâncime de pe coastă, iarbă, unde primește hrană.

Preferă să se așeze pe fundul nisipos sau cartilaginos cu apă curată, rece și rapidă. De remarcat, de asemenea, că nu le place săgeata. Odată cu apariția vremii calde, sterletul poate fi găsit pe suprafața rezervorului.

Aceste pești foarte rar trăiesc singuri, deoarece sunt foarte sociabili și preferă să fie în compania de acest gen. În perioada de primăvară până în toamnă sterle se deplasează de-a lungul râurilor pentru distanțe nesemnificative. iarnă prefera în gropi mari companii mari. În astfel de gropi, în acest moment, peștii sunt practic imobili. De aceea este aproape imposibil să prindeți pește din gheață.

De ce mănâncă?

Acum merită să vă familiarizați cu ceea ce mănâncă acest pește în habitatul natural. Atunci când peștele apare doar în lumină, în primele câteva zile se hrănesc cu conținutul bulei de gălbenuș. Apoi încep să se hrănească cu infuzorii și cu crustaceele mici.

Sterlele adulte, după ce mănâncă ouăle și apa din iaz încep să scadă, apar pe luncă. Acolo se îngrășesc, mănâncă o masă și o energie pierdută. În acest moment vânează țânțarii și larvele de țânțari. În acest caz, indivizii sunt mâncați astfel uite umplut cu caviar.

În perioada de vară, dieta sterletă este dominată de:

 • Sânge de peșteefemera;
 • Galben viermi mici;
 • Larvele de molii;
 • Caviar din alte specii de pești;
 • amfipode;
 • Caddis zboară.

Odată cu debutul toamnei, peștii încep să se hrănească cu viermi și larve de insecte. Dacă sterletul este mai mare decât de obicei, poate mănâncă pești mici, lipitori și moluște.

reproducere

Sterle sunt considerate a fi "mai devreme" de familie de sturioni în raport cu reproducerea. Maturitatea sexuală la bărbați are loc timp de 4-5 ani, viața lor, femelele începe să cânte numai la vârsta de 7-8 ani. Peștii preferă să aleagă următoarele situri de reproducere:

 • Creastă stâncoasă;
 • Secțiuni de canal ale rezervorului, unde există un curent puternic și o adâncime mare;

De regulă, reproducerea de sterlete începe în luna mai. În acest moment, apa din rezervoare se ridică la maximum și menține un astfel de nivel. Înmulțirea durează aproximativ două săptămâni. Sterlele reproduc porțiuni. Caviarul din această specie este alungit și întunecat, dar mult mai puțin decât în ​​cazul altor reprezentanți ai familiei de sturioni. O femeie este capabilă să producă până la 100 de mii de ouă. Culoarea ouălor, de regulă, depinde de culoarea femelei.

Primele prăjiți se naște din caviar în a patra zi. Puii rămân în locul nașterii lor până în toamnă. Atunci când peștele devine mai puternic, pot fi trimise periodic la nămol de nisip, deoarece mai multe produse alimentare sunt concentrate acolo.

Artificiale sterlet reproducere

Specii și descriere rare de pești - SterletAcest pește a fost întotdeauna considerat foarte popular printre speciile de apă dulce. Această solicitare a fost principalul motiv pentru reducerea populației de lire sterline. Din acest motiv, sterletul se află în pragul dispariției. Având în vedere această situație, oțel de pește creste artificial. Rentabilitatea afacerii este foarte mare, dar procesul este responsabil, lung și foarte dificil.

În scopul cultivării acestor specii de sturioni, sunt organizate ferme întregi de carne, care sunt situate în corpuri de apă închise. În acest caz, peștele este foarte calm față de asta. În timpul zilei, ea preferă să rămână în straturile inferioare ale apei, iar noaptea se ridică la suprafața ei pentru a înghiți aerul.

Pentru diluarea sterulei este necesar să se respecte regimul de temperatură din iaz. În ea, temperatura apei trebuie să fie de 22 de grade. Dacă temperatura scade sub 1 grade, atunci oamenii mor. Hrană din pește de reproducere artificială din fund și din pereți, ca alimente care se află în coloana de apă, sterlet ignoră complet.

Procesul de creștere sterlet este după cum urmează:

 • Descrierea sterlei de pește - ce hrănește și cum să planteziPopulați animalele în cuștile producătorilor. Persoanele fizice ar trebui să fie deja pești mai în vârstă. De regulă, acestea sunt prinse în regiuni de pescuit și transportate într-un loc pregătit;
 • De asemenea, puteți crește peștii. Acest lucru se aplică dacă materialul importat nu este utilizat. Ele pot fi cultivate în ferme. Asta este soluție mai rentabilă și este practicat de mulți producători de sterlet;
 • Puteți cumpăra și caviar. Acest lucru se face în cazul în care ferma este angajată numai în cultivarea de sterlet și refuză să lucreze cu producătorii;
 • Incubarea ouălor este un proces în care caviarul este menținut în anumite condiții, după care apare o prăjitură;
 • Cresterea de pește presupune hrănirea larvelor cu alimente selecționate în mod special. La început prăjiturile sunt hrănite cu crustacee, mai târziu, în alimentație, adăugați bomboane din lemn și pește;
 • Frigul de iarnă în cuștile de iarnă;
 • Apoi rămâne doar să crească sturion.

Practica cultivării speciilor de sturioni arată că metoda cea mai eficientă este cea combinată. Acest lucru înseamnă că sterletul petrece vara în rezervoare deschise, iar iarna este transferat la bazine speciale în care apa este încălzită.

Posibile boli de sterlet

Sterletul este un pește, o infecție bine contrară și dezvoltarea de diverse boli. În ciuda acestui fapt, persoanele sunt uneori încă bolnave. Cel mai adesea, motivul pentru aceasta este condiții nepotrivite pentru conținutul său. În plus, peștele poate dezvolta o boală virală, bacteriană, fungică sau invazivă.

De regulă, tratamentul presupune măsuri preventive. Ele, în primul rând, constau în menținerea corectă a peștilor și absența situațiilor stresante. De exemplu, stresul poate provoca următoarele boli:

 • Saprollegioza, flexibacterioza, aeromonoza, trichodinia;
 • Necroza gatului;
 • Boli cu bule de gaz;
 • Miopatia.

Numărul și protecția populației

Din păcate, în prezent populația acestor sturioni a scăzut. Principalul motiv pentru aceasta constă în faptul că un număr mare de deșeuri menajere, agricole și industriale intră în corpurile de apă. Lupta largă a populației este provocată și de braconieri și de spălarea corpurilor de apă.

Este de remarcat faptul că fiecare regiune a Rusiei își stabilește regulile de capturare a sterlei. Regulile pentru capturarea acestui pește includ:

 • Creștere de pește SterletObținerea unei licențe care să permită capturarea unui număr de zece pești în 3 zile. În acest caz, fiecare pește trebuie să cântărească cel puțin 1 kg și să aibă o lungime de cel puțin 32 cm;
 • Pestele este permis să prindă cinci zakidushkami;
 • Captura este permisă între iulie și septembrie;
 • După terminarea pescuitului, licența înregistrează numărul de pește capturat și data capturării.

Este demn de remarcat faptul că numărul de licențe pentru pescuitul de sterlet este limitat, deci nu oricine poate obține acest lucru.

Pestele de pește
Ce să mănânce și cum să reproducem Sterlet de peșteCe să mănânce și cum să reproducem SterletExtinderea peștilor de peșteSterlet-sturion de peșteSturgeon Specii de sturion
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să reproducem peștii într-un iaz mic pe o reședință de varăCum să reproducem peștii într-un iaz mic pe o reședință de vară
Cum arată un pește o picătură și informații interesante despre asta?Cum arată un pește o picătură și informații interesante despre asta?
Ce fel de pește este peștele alb: o descriere și trăsături de capturareCe fel de pește este peștele alb: o descriere și trăsături de capturare
Familia Salmonidae: o listă de specii de peștiFamilia Salmonidae: o listă de specii de pești
Peștele de pescuit - ce fel de indivizi valoroși existăPeștele de pescuit - ce fel de indivizi valoroși există
Pescuitul pe Yenisei în diferite sezoanePescuitul pe Yenisei în diferite sezoane
Pescuit excelent în regiunea NovosibirskPescuit excelent în regiunea Novosibirsk
Pesti din familia codului: caracteristici, specii, habitatPesti din familia codului: caracteristici, specii, habitat
Specii de pești marine: descriere și caracteristiciSpecii de pești marine: descriere și caracteristici
Specii de pești de sturion: familie de sturioniSpecii de pești de sturion: familie de sturioni
» » Descrierea sterlei de pește. Ce hrănește și cum se reproduc?
© 2021 amigdas.com