amigdas.com

Cum să scoți un fulg de zahăr

Ce înseamnă să retragi o scală?Adesea, o ședere confortabilă în apartamentul dvs. împiedică prezența unei varietăți de insecte. Plăcut puțin, când intră în baie, sub picioare se găsesc furnici, gandaci sau alte creaturi vii. De asemenea, se poate întâlni și o insectă, cum ar fi o cântare de zahăr, a cărei apariție este mai degrabă ciudată. Prin urmare, se pune imediat întrebarea: cât de repede și eficient o retrageți?

Ce este un fulg de zahăr?

Această insectă are următoarele caracteristici caracteristice:

 • un corp mic alungit, cu o lungime de până la 2 cm;
 • antene lungi situate pe ambele părți ale trunchiului;
 • un număr mare de labe mici;
 • argintiu, mai puțin de culoare verzui sau gălbui.

Îi place să mănânce amidon și substanțe care conțin zahăr, așa că preferă să se stabilească în apartamente. Adezivul este, de asemenea, o sursă de hrană, care este sub tapet, în coperta cărții și în alte locuri. De asemenea, insectele pot mânca o varietate de produse din bumbac, de exemplu lenjerii, lenjerie și haine de mătase.

silverfish foarte tare și prolific. Poate o perioadă lungă de timp (până la 10 luni) nu se face fără hrană, iar ouăle femeii se află în cantitate de 70 de bucăți. Astfel de calități te fac să scapi de ea cât mai repede posibil. În caz contrar, hainele, cărțile, hrana vor fi stricate.

Cu toate acestea, există un lucru pozitiv din această insectă - este absolut inofensiv pentru om și animale de casă, nu musca si nu este un negustor ambulant de boli.

Cum apare o scală într-un apartament?

Cum se face cu un fulgÎn apartament pot apărea cântare de zahăr ca urmare a faptului că a fost adus de undeva împreună cu lucrurile. Datorită dimensiunii sale mici, este rapid pătrunde în orice fantă, cutii, cutii și alte elemente.

Într-un alt mod, această insectă poate trece prin arborele de ventilație și se așează în baie, deoarece îi place întunericul și umiditatea. De asemenea, locuiește sub pervazuri și rame de ferestre. Nu ignoră bucătăria. Foarte pasionat de scări biblioteci, crăpături, goluri de pereți, materiale izolante.

Cum sa scapi de o scara cu capcane

Din moment ce această insectă iubește întunericul, este dificil să o întâlniți în timpul zilei. În primul rând, apartamentul găsește locuri unde pot trăi scalele. Puteți determina acest lucru în piesele pe care le părăsesc.

De exemplu, în baie se găsesc mici bucăți negre asemănătoare cu piper negru - acestea sunt excrementele insectelor. Pete galbene și găuri mici pe țesut sau pe hârtie, indică prezența lor.

După găsirea habitatelor, procedați la instalarea capcanelor.

 • Luați un borcan de sticlă de litru, împachetați exteriorul cu bandă electrică și, în interior, puneți o momeală, de exemplu, o bucată de pâine. Noaptea, insectele pătrund în borcan, dar nu pot ieși, deoarece pereții sunt alunecoși.
 • Pentru a distruge cântarele, utilizați următorul capcan. Ziarul este luat, laminat și rulat bine în jurul marginilor cu benzi elastice. Ziarul este umezit cu apă și lăsat în această stare până dimineața. Cântarea va percepe acest lucru ca un loc ideal de reședință și va mușca în el. Dimineața, ar trebui să scapi imediat de o astfel de capcană. Pentru a elimina toate insectele, trebuie să faceți acest lucru de mai multe ori.
 • Distrugerea acestor dăunători se produce cu ajutorul capcanelor lipsite de gripă din magazin, de exemplu pentru gandaci. O mușcătură de pâine sau alte produse care conțin amidon este utilizată ca momeală.

Produse chimice în combaterea cântărilor

Mijloace de combatere de cântareÎn cazul în care capcanele sunt ineficiente, distrugerea acestor insecte se efectuează cu ajutorul substanțelor chimice speciale.

 • Cele mai cunoscute metode de combatere a dăunătorilor sunt diatomitul. Seara, ei ar trebui să stropească toate locurile unde apar balanțele și în vidul de dimineață.
 • Acidul boric este, de asemenea, considerat un instrument foarte eficient în combaterea insectelor.
 • Distrugerea cântarelor se face prin intermediul aerosolilor insecticidici pe bază de piretrin. Acestea nu pot fi pulverizate în locuri unde se află alimente, copii și animale. Lucrul ar trebui să fie plinte, fisuri și alte locuri unde puteți întâlni insecte.
 • Cojile de cedru pot să le sperie doar cu mirosul lor. Nu este prea convenabil pentru a împrăștia în mod constant pulberea din jurul apartamentului, astfel încât această metodă este folosită în principal în subsoluri și depozite.
 • Pentru a scapa de insectele din bucătărie, trebuie să se răspândească pe dulapurile cu un miros puternic condimente, cum ar fi salvie, frunze de dafin, scorțișoară și altele.
 • O altă modalitate este de a folosi mirosul de citrice. Este necesar să cumpărați o cantitate mică de ulei esențial de lamaie sau lavandă, să-l diluați în apă și să pulverizați habitatul insectelor. Această metodă este cea mai potrivită pentru cutiile închise și spațiile mici care sunt rareori utilizate. În astfel de locuri, mirosul nu va dispărea rapid și vă va ajuta să scăpați de acești dăunători.

Prevenirea apariției cântarelor

Că această insectă nu începe în apartament, este necesar să ia măsuri preventive.

 • Cauzele apariției unei scaleCamera trebuie să fie uscată. În caz de umiditate ridicată, camera și lucrurile trebuie ventilate. Apartamentul uscat - cea mai bună prevenire a apariției cântarelor.
 • Că insecta nu începe, urmează să o privească de sursele sale de putere. Lucrurile și produsele sunt cel mai bine depozitate în borcane sau pungi închise. Hainele vechi ar trebui să fie în saci de plastic, produsele - în recipiente sigilate, și toate acestea ar trebui să fie depozitate într-un loc uscat.
 • Toate fisurile din apartament trebuie sigilate cu chit.
 • Minunata prevenire a dăunătorilor - curățarea apartamentului cu un aspirator. Un flux puternic de aer vă permite să salvați insectele de toate fisurile.

Scala nu este un animal atât de teribil de care trebuie să vă fie frică. ea nu este un comerciant al bolilor. Dar ea este atât de neplăcut dezgustată de apariția ei încât nu ar trebui să se împace cu cartierul ei. Astfel, această insectă nu are altă posibilitate decât să fie complet distrusă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să faci o fermă de furnici acasăCum să faci o fermă de furnici acasă
Cum să te scapi de casa din ambele sensuriCum să te scapi de casa din ambele sensuri
Cum să scapi de oaspeții neinvitați: furnici roșii domesticeCum să scapi de oaspeții neinvitați: furnici roșii domestice
Cum să scapi de această insectă?Cum să scapi de această insectă?
Cum să scapi de scări din apartamentul tău - sfaturi și fotografiiCum să scapi de scări din apartamentul tău - sfaturi și fotografii
Scală: fotografii și sfaturi despre cum să scapi de o insectăScală: fotografii și sfaturi despre cum să scapi de o insectă
Cât de multe picioare de furnici, ce fac picioareleCât de multe picioare de furnici, ce fac picioarele
Cum și cu ce mijloace pot scăpa de cântarele din apartament?Cum și cu ce mijloace pot scăpa de cântarele din apartament?
Scapa de gandaci in apartament si casa pentru totdeauna.Scapa de gandaci in apartament si casa pentru totdeauna.
Insecte gândaci specii de gândaci de gândaci RusiaInsecte gândaci specii de gândaci de gândaci Rusia
» » Cum să scoți un fulg de zahăr
© 2021 amigdas.com