amigdas.com

GOST 17473 șuruburi cu cap cap semicircular

Șuruburi cu cap semi-circularȘuruburile reprezintă un element important de fixare în diferite modele și mecanisme. Pentru șuruburile cu cap semicircular GOST ajustează tehnologia de fabricație și nuanțele aplicării lor. Documentul principal, prin care producția acestor elemente este controlată, este GOST 17473. Este necesar să se cunoască conținutul acestuia pe secțiuni ale standardului.

Începutul documentului

Șuruburi conforme GOST 17473-80La începutul documentului sunt indicate principalele informații inițiale. În primul rând, este indicată data începerii acțiunii standardului specificat și când este eliminată restricția privind utilizarea în timp. Apoi, există un indiciu că efectul GOST 17473 se aplică produselor cu filet cu capul semicircular și diametrul firului nominal de 1 până la 20 de milimetri.

Acestea sunt fabricate în funcție de clasele de precizie, A (grad ridicat de precizie) și B (gradul normal de precizie). Proiectarea și dimensiunile elementelor de fixare trebuie să fie cele indicate pe desene și în tabele. În total, documentul conține 2 tabele, o aplicație de referință și o listă de modificări.

Partea principală

Secțiunile principale ale documentului sunt tabelele cu numerele 1 și 2. Primul dintre ele conține astfel de elemente:

 • diametrul nominal al diametrului filetat;
 • firul filetat (mare sau mic);
 • diametrul și înălțimea capului;
 • raza sferei capului;
 • numărul și diametrul fantei încrucișate;
 • adâncimea slotului de mai sus;
 • adâncimea de intrare a calibrului într-o fantă în formă de cruce;
 • diametrul firului în anumite intervale.

Toate dimensiunile sunt în milimetri. Pentru fiecare diametru sunt indicate valorile corespunzătoare tuturor celorlalți parametri. Ultimele două paragrafe au subsecțiuni. Deci, pentru adâncimea intrării calibrului, intervalele nu sunt mai mici și nu mai mari decât valorile, iar lungimea firului poate fi alungită și normală.

Al doilea tabel indică lungimea produsului și diametrul nominal al firului, toate dimensiunile fiind indicate în milimetri. În notele la acesta indicați următoarele recomandări:

 1. Nu este recomandabil să folosiți dimensiunile date în paranteze, deoarece acestea pot să nu fie potrivite pentru anumite tipuri de structuri.
 2. Preferată este lungimea firului alungită, elementele de șurub fiind apoi mai lungi, iar scopul utilizării acestora poate fi extins.
 3. Produsele cu o tijă, a cărei lungime este mai mică decât lungimea firului, sunt realizate cu filet de-a lungul întregii tije, ținând cont de tăiere.

Aceasta este partea principală care vă permite să lucrați cu piese cu șurub de formă specificată și să luați în considerare tehnologiile pentru fabricarea acestora, inclusiv modificări specifice. Imediat după tabele există un desen al două versiuni în care există produsele în cauză.

Notă secțiune

Șuruburi cu cap semi-circularApoi începeți notele la partea principală a standardului. Pentru început, exemple de simbol pentru produsele cu șurub. Dacă există o modificare a șurubului cu o clasă de precizie de fabricație, A în prima versiune și parametri specifici, atunci este scris astfel: șurub A. M8-6gx50.48 GOST 17473-80. Dacă șurubul are versiunea 2 și precizia normală de fabricație, atunci se înregistrează un produs ca M2. M8.1-6gx50-34.48.016 GOST 17473-80.

Elementele cu șurub cu lungimi care nu sunt specificate în tabelul nr. 2 pot fi fabricate cu acordul consumatorului și producătorului. Firul, splinele, raza sub cap și filetele de sub tăiere sunt realizate conform altor standarde de stat. Masa teoretică a șuruburilor este indicată în cererea de referință.

Anexa de referință indică masa de 1 mie de șuruburi cu un pas mare al filetului la diametrul nominal al firului. Lungimea produsului variază de la 2 la 120 de milimetri, masa fiind în intervalul de la 0,018 până la 260 de grame. Dacă șuruburile sunt fabricate din aliaje diferite, atunci masa indicată pentru unul dintre șuruburi trebuie să fie înmulțită cu un factor de 0,356 sau 1,08 în fabricarea șuruburilor de alamă.

Sfârșitul documentului

La finalul documentului urmați instrucțiunile despre cine este dezvoltatorul documentului, când acesta a fost pus în aplicare și termenii valabilității acestuia. Apoi, re-emiterea standardului.

A fost făcută o corecție a documentului, în care produsul în șurub în loc de M2 ​​este desemnat drept B2, deoarece există clase de precizie, A și B.

Datorită acestui document, dezvoltarea și fabricarea elementelor de fixare de acest tip este mult simplificată. Fără ea, șuruburile ar fi făcute la discreția lor și nu s-ar potrivi cu nici un design special. În plus, șurubul GOST 17473 nu are o perioadă de valabilitate limitată și poate fi aplicat la diverse întreprinderi. Este necesar să se studieze cu atenție toată documentația tehnică.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Gost pe oțel hexaedric, dimensiuniGost pe oțel hexaedric, dimensiuni
Parametrii îmbinărilor sudateParametrii îmbinărilor sudate
Clasa de rezistență a clapetei și marcareaClasa de rezistență a clapetei și marcarea
Descrierea oaspetelui 380-2005 pe oțel carbonDescrierea oaspetelui 380-2005 pe oțel carbon
Antet metric: dimensiuni, tabel cu diametru și pasAntet metric: dimensiuni, tabel cu diametru și pas
Fire de sârmă din oțel cu gaz carbonat 9389-75Fire de sârmă din oțel cu gaz carbonat 9389-75
GOST 30136-95: cerințe pentru tija de sârmă și caracteristicile saleGOST 30136-95: cerințe pentru tija de sârmă și caracteristicile sale
Caracteristicile cablurilor din oțel conform stării 2688-80Caracteristicile cablurilor din oțel conform stării 2688-80
Piulițe conform GOST 5927-70: elemente de fixare și standardizarePiulițe conform GOST 5927-70: elemente de fixare și standardizare
Burghiu spiralat 10903 77Burghiu spiralat 10903 77
» » GOST 17473 șuruburi cu cap cap semicircular
© 2021 amigdas.com