amigdas.com

Este dureros să scoateți dintele de înțelepciune?

Sănătatea dințilorUnii oameni cred în mod eronat că îndepărtarea dintelui înțelepciunii este o procedură foarte dureroasă. Cu toate acestea, datorită aplicării metodelor moderne de anestezie, se poate face astfel încât o persoană să nu simtă nici o durere. Poate apărea doar imediat după procedura de extracție. Cât de puternică va fi aceasta depinde de multe nuanțe diferite.

Ce slăbește acțiunea anestezicelor?

În timpul îndepărtării dintelui înțelepciunii, durerea, ca regulă, nu apare. Prin urmare, să vă faceți griji dacă este dureros să scoateți dintele de înțelepciune de sus, nu există nici un motiv. Poate apărea dacă apare una dintre următoarele situații factor:

 • Înainte de îndepărtarea dintelui înțelepciunii unui om, durerea puternică era deja tulburatoare;
 • ineficiența anesteziei. Acest lucru se poate întâmpla dacă, înainte de extracție, o persoană timp de mai multe zile a luat un analgezic puternic sau alcool;
 • prezența unei inflamații puternice în zona dintelui, care trebuie îndepărtată;
 • utilizarea substanțelor narcotice;
 • nivel scăzut calificări dentist. Dacă un dinte este îndepărtat de un laic, el poate răni cu ușurință coroanele adiacente și gingiva înconjurătoare;
 • localizarea dintelui. De regulă, atunci când figura opt este îndepărtată pe maxilarul superior, durerea este mult mai slabă decât pe maxilarul inferior;
 • acțiunea necorespunzătoare anestezie. Pentru a utiliza medicamentul utilizat de dentist are un efect analgezic adecvat, după ce este introdus în maxilarul superior trebuie să treacă cel puțin 5 minute. Dacă dintele trebuie scos pe maxilarul inferior, atunci acest timp trebuie să fie mai lung și să fie de aproximativ 8-10 minute.

Ce fel de anestezie să alegi?

Pentru a face ca extracția celorlalți molari să fie nedureroasă, stomatologii folosesc anestezice speciale. Fiecare clinică utilizează diferite medicamente pentru anestezie:

ultrakain

Ultracaina de droguriEste recomandat în primul rând pentru utilizare în anestezie. Acest medicament este prezentat în mai multe variante. Printre acestea există medicamente pentru femeile însărcinate și persoanele care suferă de alergii.

Injectarea se face cu ajutorul Carpool o seringă în care se introduce o fiolă de cartuș cu anestezic. Conține nu numai componenta activă a ultracainei, ci și o cantitate mică de adrenalină. Dacă o persoană suferă de anumite boli, atunci el prezintă o ultracaină fără adrenalină sau cu un conținut minim.

mepivacaină

Acest medicament este ales pentru anestezie în cazurile în care, din orice motiv, pacientul nu poate administrează Ultracaine. Este indicat pacienților care au slăbit sănătatea.

Funcția de mepivacaină este o lipsă totală de adrenalină. La aplicare, prepararea nu provoacă expansiunea vaselor în câmpul unui nyxis.

novocaina

Vorbind despre faptul că medicii stomatologi recurg adesea la acest medicament, trebuie remarcat faptul că practic nu este folosit în efectuarea extracție înțelepciune dinte. Acest lucru se datorează eficienței sale foarte scăzute, precum și capacității de a provoca multe complicații neplăcute.

lidocaină

Acest medicament este utilizat în principal în clinici gratuite. Eficacitatea Novokain depășește, dar inferior la Ultrakain.

Prepararea lidocaineidin deficiențe, care este posedat de lidocaină, principalul lucru este că, pentru a obține efectul anestezic necesar, este necesară injectarea unei cantități mari de medicament în gingie.

Unii pacienți pot chiar să injecteze până la 10 ml de medicament. O altă trăsătură a lidocainei este că în unele cazuri se adaugă adrenalină, când este necesar să se obțină efectul analgezic maxim.

Când anestezicul este diluat cu adrenalină, nu se observă doza exactă, ceea ce poate duce la sentimente neplăcute la pacient - creșterea palpitațiilor, amețeli, lipsa aerului.

Caracteristicile funcționării pe maxilarul inferior și superior

Dinții de înțelepciune ai maxilarului superior sunt îndepărtați în același mod ca restul. Dar extracția figura-opt în dentiția inferioară are propriile particularități.

Această procedură de extracție a dinților este mai complicată decât îndepărtarea standard. Este atât de greu să o faci corect și fără complicații? Pentru aceasta, medicul trebuie să aibă un profesionalism ridicat. Necesitatea acestui lucru poate fi explicată prin următoarele factori:

 • Dintele de înțelepciune creștepe maxilarul inferior, cele opt au rădăcini inegale situate în direcții diferite, ceea ce creează neplăceri atunci când extrage dintele din gaură;
 • țesuturile moi ale maxilarului inferior au o structură mai elastică și mai fermă, densă adjoined la coroana coroanei. Prin urmare, pentru a îndepărta dintele, medicul va trebui să exercite o forță pentru a detașa coroana de gingia.

Extracția unui dinte de înțelepciune este complicată și de caracteristicile afișării unei acțiuni anestezice de către un anestezic. Există mai multe vase pe maxilarul superior decât pe maxilarul inferior. Din acest motiv, anestezicul are efectul maxim mult mai rapid și, indiferent de analgezicul utilizat, durează același timp.

Procedura de anestezie este parțială obkalyvanie gume în vârful rădăcinii. Extracția dintelui de înțelepciune necesită instalarea unei blocade complete a zonei operate. Mai mult, în funcție de caracteristicile cavității orale a pacientului, anestezicul va afecta, în fiecare caz, zona gingiei în moduri diferite. Uneori, efectul maxim poate fi atins în 8 minute, în unele cazuri poate dura mai mult timp - până la 15.

Extracție simplă

În funcție de condițiile în care este necesară îndepărtarea celui de-al optulea, medicul trebuie să decidă dacă trebuie să efectueze o extragere simplă sau complexă a dintelui de înțelepciune. În primul caz, există un efect minim asupra țesuturilor moi, care minimizează riscul rănirii gingiei și apariția în timpul și după procedura de durere.

O astfel de procedură este de scurtă durată. Dinții de înțelepciune, atât de jos cât și de sus, este obișnuit să ștergeți pas cu pas:

 1. Anestezie înainte de operațieluare istorie. În cadrul acestei etape, este diagnosticată cavitatea orală, care asigură examinarea externă și examinarea imaginii cu raze X. Medicul trebuie să determine care dintre medicamentele pe care pacientul nu le tolerează și, de asemenea, să evalueze starea generală a pacientului, ținând cont de temperatura și presiunea corporală.
 2. anestezie. O extragere simplă a celui de-al optulea inferior se face prin anestezie locală. Dacă pacientul a aplicat la o clinică plătită, atunci el este injectat în zona cu medicamente pentru durere prin intermediul aplicațiilor înainte de a face o lovitură.
 3. Atunci când guma este lipsită de sensibilitate, folosirea unei seringi face shot anestezic. În timp ce medicamentul va oferi un efect analgezic, medicul pregătește unelte pentru extragerea celor opt mai mici.
 4. îndepărtare. Pentru extracția simplă a dintelui din priza alveolară, se folosesc pensule care au cel mai blând efect asupra gumei, deoarece membrana mucoasă și parodonțiul soclului sunt cel mai puțin afectate. În majoritatea cazurilor, pacientul poate simți durerea după aplicarea forcepsului numai în primele ore după îndepărtarea dintelui înțelepciunii. Pentru a le elimina, este necesar să prindem pereții coroanei cu forțe pe ambele părți de-a lungul axei centrale. Apoi, obrajii instrumentului sunt deplasați în jos sub marginea gumei până când ajung la rădăcină. Apoi este necesar să strângeți bine instrumentul, încercând să nu zdrobiți coroana. După aceasta, forțele sunt îndoite și, în același timp, înșurubă ușor dintele din gaură până când ligamentul parodontal se rupe. Dacă anestezia a fost efectuată corect, atunci când dintele este detașat, pacientul nu va simți durerea.
 5. de încheiere procedură. După terminarea extracției celui de-al optulea, medicul trebuie să spele rana cu o soluție aseptică. Dacă este necesar, un agent antiinflamator poate fi plasat în puț. Cel mai adesea, extragerea celor opt de un tip simplu nu durează mai mult de 20 de minute. După aceasta, durerea poate fi observată numai în primele trei ore. Ulterior, ea începe să slăbească și să treacă complet în două sau trei zile.

Nivel ridicat de complexitate

Particularitatea extracției complexe a celui de-al optulea este că această procedură este mai traumatizantă. Atunci când un dinte este îndepărtat în acest fel, medicul poate folosi mai multe tipuri diferite de instrumente. În plus față de pensulele de mai sus, medicul utilizează ascensoare și bor.

Necesitatea unei extracții complexe poate apărea în cele ce urmează situații:

 • Un dinte de înțelepciune - descrierepentru a îndepărta coroana, care a fost tratată anterior cu rezorcinol - o pastă de formalină, ajutând la accelerarea fuziunii dintelui cu osul maxilarului;
 • traumatismul osului alveolar la locul ultimului molar;
 • complet distrugere partea vizibilă a coroanei;
 • locație greșită;
 • pronunțată deformare a rădăcinilor;
 • un dinte de înțelepciune netăiat.

Extracția celor opt de un tip complex implică mai multe etape și poate dura între 15 minute și 2 ore:

 1. anestezie. Înainte de începerea procedurii, se efectuează anestezie, care poate fi locală sau generală. În cele mai multe cazuri, se utilizează analgezice conductive. Ele sunt folosite prin împărțirea în jurul locului nervului maxilarului. În cele mai multe cazuri, pot apărea dureri la injectare. Ulterior, pacientul nu are senzații neplăcute, deoarece în acest moment nervii sunt deja blocați.
 2. Pregătirea la îndepărtare. În acest stadiu, se folosește un bisturiu care taie gingiile și periostul. Apoi, o mică bucată se exfoliază, după care o mică parte este forată în țesutul osos al prizei, astfel încât medicul să poată ajunge la dinte.
 3. Înțelepciunea dințilorîndepărtare. În acest stadiu, pentru a tăia coroana se folosește un frezat de frezat drept. Apoi, liftul unghiular ridică rădăcinile unul câte unul. Fiecare rădăcină trebuie să fie înconjurată de ascensor la un unghi drept, ceea ce va duce la ruperea ligamentelor parodontale. Uneori este posibil să fie necesară separarea rădăcinilor, pentru care se utilizează un instrument special - bor.
 4. sutură răni. După finalizarea etapelor anterioare, deteriorarea găurii este suficient de mare. Pentru a evita posibile complicații și infecții ale plăgii, medicul îl clătește cu un antiseptic și apoi aplică un material hemostatic și mai multe cusături.

Particularitatea extracției complexe a celui de-al optulea este că, în primele zile, pacientul poate simți o durere severă, care poate necesita utilizarea anestezicelor pentru ao reduce. Adesea, în plus față de durere, există umflături, din cauza căreia este dificil pentru pacient să-și deschidă gura și să efectueze acțiuni de mestecat.

În general recuperare după extragerea unui tip complex durează aproximativ o săptămână. În absența complicațiilor, durerea trebuie să slăbească în fiecare zi.

Odată cu îndepărtarea dificilă a dintelui de înțelepciune, pacientul trebuie în mod necesar să fie supus unei examinări cu medicul care a efectuat operația, după două zile de examinare pentru a identifica posibilele complicații.

concluzie

Îndepărtarea dintelui înțelepciunii este o procedură obligatorie, deși nu foarte plăcută. Decizia privind desfășurarea acesteia trebuie să fie acceptată de medicul stomatolog, care a petrecut înainte de a verifica o cavitate orală pentru o estimare a stării sale. Trebuie să știți că nu tuturor pacienților poate fi arătată extracția celor opt fund. Este posibil să eliminați dintele de înțelepciune, medicul trebuie să decidă. Și dacă pentru asta există toate motivele, atunci următoarea sarcină pentru medic este alegerea anesteziei.

În ciuda faptului că astăzi, în majoritatea cazurilor, când se extrage dinții de înțelepciune, se folosește Ultracaine, în unele cazuri se poate înlocui cu altul analgezic de droguri. Aceasta se poate datora intoleranței individuale a acestui medicament sau a altor factori care trebuie stabiliți în procesul de examinare a pacientului.

Totuși, este necesar să se ia în considerare faptul că, în majoritatea cazurilor, îndepărtarea unui dinte de înțelepciune nu este însoțită de senzații morbide dacă operația este folosită de stomatologul calificat. Prin urmare, răspunsul la întrebarea dacă este dureros să scoateți dintele de înțelepciune va fi negativ. Disconfortul poate apărea numai după o intervenție chirurgicală și nu durează mai mult de două până la trei zile. În viitor, va slăbi în mod constant și aproximativ 7 zile după ce extracția trece complet.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Dinți de înțelepciune sau opt: ce este? Când cresc și câte dintre ele?Dinți de înțelepciune sau opt: ce este? Când cresc și câte dintre ele?
Când cresc dinții de înțelepciune și câte cresc?Când cresc dinții de înțelepciune și câte cresc?
Cum se îndepărtează rădăcina dinteluiCum se îndepărtează rădăcina dintelui
Îndepărtarea simplă și complexă a dintelui înțelepciuniiÎndepărtarea simplă și complexă a dintelui înțelepciunii
Îndepărtarea unui dinte de înțelepciune retrasÎndepărtarea unui dinte de înțelepciune retras
Cauzele febrei după îndepărtarea dintelui înțelepciunii?Cauzele febrei după îndepărtarea dintelui înțelepciunii?
Guma este dureroasă la capătul maxilarului inferiorGuma este dureroasă la capătul maxilarului inferior
Îndepărtarea dintelui de înțelepciune pe maxilarul inferiorÎndepărtarea dintelui de înțelepciune pe maxilarul inferior
Câți dinți de înțelepciune ar trebui să aibă o persoană, în mod normalCâți dinți de înțelepciune ar trebui să aibă o persoană, în mod normal
Ce să faceți dacă dintele de înțelepciune crește și ginga doareCe să faceți dacă dintele de înțelepciune crește și ginga doare
» » Este dureros să scoateți dintele de înțelepciune?
© 2021 amigdas.com