amigdas.com

Nuanțe de utilizare a mânerului de zăvor pe ușile interioare

FUARODintre toate elementele care pot fi echipate cu ușile interioare, este necesar să le alocăm, cum ar fi mânerele-lăcuite. Ele se remarcă nu numai prin designul estetic, ci și prin caracterul practic. Aceste produse sunt necesare pentru fixarea fiabilă a frunzei.

Dacă există o zăvorâre în interiorul ușii, sunt excluse cazurile de auto-deschidere și închidere a ușii cauzate de acțiunea pescajului. Aceasta este facilitată de proiectarea și funcționarea acestui element. O atenție deosebită merită caracteristicile produsului, dintre care unul ar trebui să fie numit universalitate, serviceability și lipsa de probleme în utilizare.

Care sunt mânerele de blocare?

Deoarece elementul principal al mecanismului în cauză este un dispozitiv pivot, care asigură o mobilitate de blocare, ca urmare a faptului că, atunci când este rotit sau presat, acesta blochează structura ușii.

Dacă procedăm de la tipul de mecanism utilizat, putem distinge următoarele tipuri de blocuri:

  1. Mânere pentru uși de interior cu corp rotundDispozitiv cu un mecanism rotativ, realizat sub formă de mâner-noob. Dacă te uiți la acest model, atunci în centru puteți vedea gaura de chei, și pe partea din spate a zăvorului. Cel mai adesea, aceste mecanisme sunt echipate cu unități de uși instalate în încăperi de locuit.
  2. Dispozitivul cu un mecanism de împingere - acestea sunt declanșate de forța care este aplicată pe mânerul mânerului. În timpul funcționării unor astfel de produse, zăvorul intră în grosimea păturii, blocând astfel ușa.
  3. Dispozitivul cu un mecanism staționar - pentru instalarea lor pe fanta de ușă a ușii interioare folosind șuruburi, în timp ce elimină contactul direct cu un dispozitiv de blocare. Adesea, produsele sunt dotate cu un zăvor de tip roller, care are rolul de a bloca ușa.

Scopul zăvorului

Clapeta de fixare a ușii cu șuruburiPână în prezent, pe piață sunt reprezentate un număr mare de modele de produse similare, care diferă considerabil în ceea ce privește designul de la primele eșantioane ale acestor mecanisme. Cu toate acestea, în ambele cazuri și în altele funcția lor principală este asigurată, ceea ce reduce la menținerea frunzei într-o poziție închisă, dar nu blocată.

Pentru a aprecia această opțiune, proprietarul poate, în cazul în care ușa interioară separă camera încălzită de încălzirea neîncălzită. Dacă ușa de interior este cât se poate de aproape de canat, atunci asta Ajută la reducerea pierderilor de căldură și să protejeze mai bine împotriva penetrării zgomotului străin. De asemenea, acest element va fi foarte util în lunile de vară, când temperatura crește la niveluri critice: în cazul în care camera este foarte bine izolat termic, instalația de aer condiționat va necesita mai puțin timp pentru a crea în ea un condiții termice confortabile, pentru care nu va trebui să crească intensitatea muncii .

De asemenea, este necesar să se acorde atenție unui moment atât de important ca pericolul traumatic. Nu este neobișnuit pentru situațiile în care o pescaj provoacă deschiderea arbitrară a ușii interioare, ceea ce poate provoca rănirea unui copil sau a unui adult. În prezența aceluiași în proiectarea mânerului de ușă interior cu o zăvor, acest lucru este exclus. Este important, de asemenea acest accesoriu nu poate modifica aspectul ușii interioare, pentru că este atent deghizat.

Cum să eliminați mânerul?

Manipulați cu un zăvor pe ușa interioarăDupă ce ați decis problema cu opțiunea preferată de accesorii pentru ușa de interior, puteți începe să demontați și apoi instalați un dispozitiv nou.

În timpul operațiunii de dezmembrare, mânerul are o blocare mecanică primul lucru pe care trebuie să-l eliminați sunt șuruburile, pentru care este utilizată o șurubelniță.

După aceasta, este necesar să se elimine sistemul de căptușeală, care va permite îndepărtarea produsului în sine împreună cu tija care ține mecanismul în interiorul pânzei.

Este necesar să luați o cheie, să deșurubați tija și apoi scoateți mecanismul rotativ înfășurat în primăvară din mâner. Pentru a identifica cauza eșecului mecanismului și pentru a determina acțiunile ulterioare, trebuie să verificați cu atenție mânerul. Deși știm despre mai multe metode care fac posibilă dezmembrarea unui mâner în formă rotundă cu o încuietoare, ne vom concentra totuși pe unul dintre cele mai simple și mai eficiente.

  1. Este necesar să luați o șurubelniță plată și să scoateți urechea din partea ușii pe care se află dispozitivul cu blocarea. Puteți simplifica sarcina de dezmembrare, dacă apăsați pe opritorul deschis și, în același timp, începeți să trageți mânerul asupra dumneavoastră.
  2. Utilizați o șurubelniță pentru a deșuruba cele două șuruburi și de ce scoateți suprafața părților ușii din mâner.
  3. După finalizarea acestei operații, ar trebui să scoateți deja mecanismul cu blocarea. Pentru a face acest lucru, deșurubați șuruburile care vor ajuta la eliberarea zăvorului de blocare.

Montarea mânerului ușii cu o blocare

Manipulați cu zăvor pentru ușile interioareProcesul de montare a unui nou mâner ar trebui să fie abordat cu cea mai mare seriozitate, deoarece aici riscul de eroare este mult mai mare, mai degrabă decât atunci când îl înlocuiți. Faptul este că în timpul înlocuirii ar trebui să știți ce a fost ordinea dezmembrării. În acest caz, va trebui să urmați toți pașii în ordine inversă. Dacă ați instalat noi uși de interior, atunci va trebui să depuneți toate eforturile pentru a efectua instalarea zăvorului în strictă conformitate cu tehnologia.

În procesul de asamblare a fitingurilor cu mecanismul de blocare a ușii interioare, trebuie efectuate următoarele etape de bază:

  • marcarea pânzei;
  • găuri de găurire;
  • montare și fixare.

Marcarea pânzei

Cum să marcați un loc pe ușa de sub zăvorÎn timpul executării acestei lucrări, trebuie să acționați cu cea mai mare atenție. Pentru a vă ușura rezolvarea acestei probleme, este de dorit să scoateți mai întâi pânza usi de interior. Există modele de uși care au contururi pre-fabricate de scaune. Deși acest lucru pare convenabil, nu ar trebui să fim ghidați de ei.

La determinarea înălțimii la care va fi amplasat mânerul, este necesar să se măsoare distanța de la baza podelei la o distanță de 80-100 cm.

După aceasta, trebuie să selectați centrul locației zăvorului. Apoi, trebuie să marcați locul în care limba mecanismului va intra pe partea finală a structurii. Aceasta se face prin aplicarea unei linii orizontale și marcarea centrului grosimii pânzei. Așezați carcasa astfel încât să nu depășească pânza. O astfel de locație ar trebui marcată pe fiecare parte.

Forarea unei găuri

Găurirea găurilor laterale sub încuietoarePentru a crea o gaură în care mecanismul va fi plasat, utilizați coroanele de pe copac.

Pentru a crea o canelură pentru limbă, trebuie să folosiți ghidajele și burghiul.

Pentru îndepărtarea reziduurilor de lemn, utilizați o daltă care trebuie să fie prelucrată, ghidată de liniile aplicate în prealabil. Este important să vă asigurați că nu alegeți mai mult decât este necesar. Pentru a face acest lucru, din când în când trebuie să verificați cu adâncimea buzunarului. Pentru a înțelege dacă ați făcut totul bine, este posibil ca, după introducerea în gaură, placa mecanismului să nu depășească planul de la capătul ușii.

Montare și fixare

Montarea încuietorii în ușa interioarăLuăm mecanismul, punem-o în gaura făcută și apoi fixăm placa cu șuruburi. Pentru a vă ușura să înșurubați șuruburile, puteți face mai întâi canelurile corespunzătoare. Datorită acestui lucru, atunci când fixați placa cu șuruburi, veți fi siguri că vor intra destul de ușor. Apoi treceți la instalarea tijei și apoi începeți să strângeți mânerul.

Cu ajutorul unei perforatoare, trebuie să faceți o grosime marcată anterior. Aici este important să vă asigurați că este în cutie, poate ieși complet din zăvor. Dacă aceasta nu este o problemă, atunci puteți începe să tăiați conturul plăcii folosind o daltă.

Instalarea plăcii piesei de împerechere se realizează conform aceleiași scheme ca și corpul principal: urmează plasat complet pe pânză și fixat cu șuruburi. După aceasta, puteți închide ușa și asigurați-vă că mânerele interioare funcționează corect. Dacă mecanismul funcționează fără observații, atunci acesta va fi o ocazie de a fi mândru de munca făcută.

Un element, cum ar fi un mâner de zăvor, poate îmbunătăți semnificativ nivelul de confort atunci când se utilizează ușa de interior. Și aici avem în vedere nu numai creșterea izolației și a caracteristicilor de izolare a zgomotului din cameră, ca urmare a dotării cu acest mecanism a ușii interioare, dar și a securității. Adevărul este că, datorită mânerului, puteți exclude situațiile în care ușa de interior intră brusc pe persoana care intră, datorită unei foarte mari pene.

Prin urmare, decizia de a instala un buton de blocare pe ușa interioară pare rezonabilă. Și pentru a face față acestei activități sub puterea oricărui proprietar. Cu condiția că sunteți bine familiarizat cu toate fazele de demontare și montare a zăvorului mânerului și va urmări exact ordinea de execuție a tuturor operațiunilor, puteți fi sigur de a face loc de muncă la un nivel ridicat. Datorită acestui fapt, puteți profita de toate avantajele acestui mecanism.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Care este pridvorul și ce este?Care este pridvorul și ce este?
Ce sunt încuietori magnetice pe ușă și prețul lorCe sunt încuietori magnetice pe ușă și prețul lor
Încuietori pentru ușile din lemnÎncuietori pentru ușile din lemn
Selectarea mânerului pentru ușa balconului din plasticSelectarea mânerului pentru ușa balconului din plastic
Colectăm și instalam cadrul cu ușile prin mâinile noastreColectăm și instalam cadrul cu ușile prin mâinile noastre
Ușile glisante în hol: opțiuni pentru desene și fotografiiUșile glisante în hol: opțiuni pentru desene și fotografii
Mânere pentru ușile interioare: tipurile și construcția construcției pe fotografieMânere pentru ușile interioare: tipurile și construcția construcției pe fotografie
Ușile interioare duble, vederi și fotografiiUșile interioare duble, vederi și fotografii
Foto și tipuri de încuietori de ușăFoto și tipuri de încuietori de ușă
Instalarea ușilor interioare cu mâinile noastre: uităm la exemplul videoInstalarea ușilor interioare cu mâinile noastre: uităm la exemplul video
» » Nuanțe de utilizare a mânerului de zăvor pe ușile interioare
© 2021 amigdas.com