amigdas.com

Îndepărtarea simplă și complexă a dintelui înțelepciunii

Un dinte de înțelepciuneÎndepărtarea molarilor de minte - procedura esențială, complexitatea care, în primul rând, datorită localizării de optari și imprevizibilul structurii lor, ele pot avea un număr diferit de rădăcini în afara cutiei situate în interiorul maxilarului.

Firește, complexitatea procedurii este întotdeauna înfricoșător oamenii au posibilitatea de a experimenta dureri severe. A fost așa, dar astăzi, datorită dezvoltării farmacologiei și apariției de noi medicamente, nu există nici o durere în procesul de înlăturare a dinților înțelepciunii. Pacientul poate simți că manipulările vor fi efectuate cu maxilarul său, dar nu va fi durere.

Principala problemă a acestei proceduri este că marea majoritate a pacienților nu înțeleg esența ei. Din acest motiv, nu mergeți la medicul dentist. Având în vedere posibilele complicații de supurație, nu mergeți la medici nu poate.

Cum să eliminați dintele de înțelepciune?

Îndepărtarea dinților de înțelepciune, stomatologii sunt împărțiți în două tipuri: simple și complexe.

Îndepărtarea simplă a dintelui înțelepciunii

În timpul acestei proceduri, dentiștii folosesc doar unelte simple: clește și lifturi. Medicul dentist nu folosește un bisturiu, un borer și nu împarte rădăcina dintelui în părți. Din acest motiv, îndepărtarea simplă a unui dinte de înțelepciune efectuată de un profesionist în munca sa este considerată a fi o operație traumatică scăzută. Prin urmare, pacientul nu simte nici o durere după epuizarea anestezicului.

O extragere simplă a dinților cuprinde mai multe pași:

 • La prima etapă, medicul colectează o anamneză. El constată că pacientul are reacții alergice la diferite medicamente, evaluează tensiunea arterială, identifică co-morbidități. Acest lucru este foarte important pentru siguranța procedurii.
 • Anestezie dinte de înțelepciuneAl doilea este gestionarea medicamentelor pentru durere. În cele mai multe cazuri, pentru a îndepărta dintele de înțelepciune, este suficient să recurgeți la anestezie locală, dar dacă este necesar, medicul poate recurge la anestezie generală.
 • În cea de-a treia etapă, medicul dentist ia dintele de înțelepciune din gaură cu unelte simple. În medie, eliminarea primelor opt nu durează mai mult de 15 minute.
 • A patra etapă este îndepărtarea părților distruse ale dintelui înțelepciunii. Acestea pot fi în gingie pentru un motiv sau altul. După aceea, câmpul de rănire se spală bine cu o soluție antiseptică. Dacă este necesar, medicul poate pune în gaură un instrument special pentru a proteja gaura. Acesta este cel mai adesea Alvostaz sau Alvogil.

Este demn de remarcat faptul că unii medici părăsesc gaura ca atare, dar unii experți preferă să o coasă, mai ales dacă se tem de posibilitatea repetării acesteia infecție sau dezvoltarea sângerării.

Extragerea complexă a dintelui înțelepciunii

Extragerea complexă a dintelui înțelepciuniiMajoritatea pacienți, cei care au trecut prin această procedură își amintesc în mod fricos și încearcă să evite vizitarea cabinetului stomatologic. Acest lucru se explică prin creșterea morbidității procedurii, creșterea duratei acesteia, abundența sângelui și durata vindecării câmpului de rănire.

Principala dificultate a acestei proceduri este aceea că medicul trebuie să pregătească coroana figurinei opt și rădăcinile sale pentru extracție pentru o lungă perioadă de timp. Chirurgul este obligat să elimine țesutul din gingie, să îndepărteze excesul de țesut osos din jurul prizei de dinți și apoi să separe rădăcinile.

Astăzi, în aceste scopuri, dentare mașină cu un set de Boers și un set special de instrumente. Dar nu cu mult timp în urmă pentru o procedură similară a folosit un ciocan și dalta.

Din moment ce dinții de înțelepciune sunt cel mai adesea plasați în maxilar la unghiuri nestandardizate, dentiștii trebuie să ia un instantaneu al maxilarului pacientului înainte de îndepărtarea complexă a dintelui înțelepciunii. Unii medici o fac cu orice îndepărtare a dintelui înțelepciunii.

Foarte o procedură constă în următoarele etape:

 • Medicul colectează o anamneză și pregătește dintele pentru îndepărtare: îndepărtează tartrul de la el, tratează gura pacientului cu soluții antiseptice slabe.
 • Chirurgul face o anestezie completă, deoarece operația poate dura de la 15 minute la 3 ore.
 • Extragerea dințilorMedicul disecă gingia și împarte rădăcinile dintelui cu un burghiu. După îndepărtarea rămășițelor dintelui, gaura este curățată de contaminanți posibili: resturile osoase, particulele carioase din figura opt, rumegușul etc. Muchiile ascuțite ale găurilor sunt în mod necesar netezite cu ajutorul unui tăietor de sârmă sau a unui burghiu. Rana este tratată cu mijloace antiseptice, iar medicamentul este plasat în gaură, marginile gumei sunt suturate.

La sfârșitul procedurii, medicul oferă sfaturi privind îngrijirea rănirii. Și numește o a doua întâlnire pentru a monitoriza vindecarea.

în special dificil pentru a elimina retinirovannye sau poluretinirovannye dinți înțelepciune. Cel mai adesea, în lista serviciilor clinicilor stomatologice, astfel de proceduri sunt o linie separată. Este vorba de îndepărtarea dinților, care, din anumite motive, nu a putut fi tăiată prin gumă sau tăiată parțial.

Această problemă apare la mulți oameni și majoritatea nu provoacă probleme speciale. Dar la unii pacienți, figura ascunsă opt începe să preseze șapte ani, provocând senzații puternice dureroase. O durere severă poate apărea și atunci când coroana dintelui distruge interiorul capotei de țesutul gingival, provocând supurația acestuia. În ambele cazuri, pacientul trebuie să ofere asistență medicală de urgență.

Natura complexității operației, determinată de fiecare medic independent. Mai mult decât atât, acest lucru ar trebui să se facă pe baza unei fotografie cu raze X a maxilarului. Cel mai adesea, complexitatea operațiunii determină aranjamentul spațial al celor opt în gaură. Dacă se află aproape în întregime în grosimea osului și, în plus, are un unghi mare față de dintele adiacent, operația va dura foarte mult timp.

Doctorul nu numai că va trebui să taie guma, ci și să taie țesutul osos pentru a ajunge la partea coroanei figura-opt și rădăcinile. Numai după aceea va putea să le despartă și să le îndepărteze.

Metode moderne de extracție a dinților în înțelepciune

Vorbirea, în primul rând, este despre eliminarea nedureroasă. După cum sa menționat mai sus, această procedură de astăzi nu este asociată cu dureri severe în timpul intervenției chirurgicale. Și toate datorită noilor anestezice, pe care medicii le folosesc în situații diferite.

La timp, stomatologii au aplicat pe scară largă novocaina. Acest anestezic a avut un nivel scăzut de toxicitate, dar ar putea provoca reacții alergice grave până la șoc anafilactic. Prin urmare, oamenii de stiinta au dezvoltat medicamente mai eficiente si mai sigure.

medicament lidocainăUnul dintre ei era și rămâne lidocaină. Acest medicament este folosit pe scară largă pentru această zi, dar, de regulă, numai în clinicile cele mai ieftine. De la el refuză treptat. Faptul este că, în ciuda toxicității scăzute și a siguranței relative în ceea ce privește reacțiile alergice la anestezie persistentă, este necesară o dozare prea mare.

Astfel, atunci când se îndepărtează dintele de înțelepciune în zona anestezic, medicii sunt forțați să injecteze mai mult de 10 ml de medicament pentru a obține o anestezie normală. Acest lucru duce la faptul că pacientul simte o criză a țesuturilor la locul administrării medicamentului, poate începe amețeli și ritmul cardiac va crește. Toate acestea se datorează adrenalinei, care se adaugă anestezicului pentru a crește durata acțiunii sale.

De fapt, în clinici bune din cauza posibilelor efecte secundare preferă să nu utilizezi Lidocaina. În schimb, mai scump, dar mai scump modern preparate:

 • Ultrakain.
 • Ubistezin.
 • Septanest și altele.

Pentru a se asigura că pacientul nu simte nimic și în timpul injecției în sine, medicii dentiști folosesc astăzi anestezie carpală. Ea este realizată printr-o seringă specială, în care se introduce un carpal cu anestezic. După ce atinge țesutul, eliberează drogul deja amestecat cu adrenalina în proporția potrivită.

Apropo, carpulele sunt adesea folosite și cu procedurile dentare convenționale. De exemplu, dacă persoanele în vârstă, copiii, femeile însărcinate și persoanele cu handicap au nevoie de ajutor.

Ce așteaptă pacienții după îndepărtarea dintelui înțelepciunii?

Practic toți pacienții se confruntă în mod inevitabil cu durere. Durata și intensitate senzațiile dureroase vor depinde de cât de mult s-au rănit țesuturile din jur în timpul operației. Cu toate acestea, nu este neobișnuit ca pacienții, chiar și după operații complicate, să nu se plângă de dureri prelungite. Acest lucru se explică prin pragul individual de durere al pacientului, profesionalismul chirurgului și instrumentele utilizate.

Unii pacienți se plâng de medici că nu au chiar soclul dintelui îndepărtat, dar și dinții vecini și chiar obrazul. De asemenea, în primele zile după operație, persoanele supuse unei intervenții chirurgicale pot prezenta dificultăți la înghițire. Senzațiile dureroase pot da în ureche și chiar în cap.

durereDacă durerea rămâne o perioadă lungă de timp după operație, atunci, cel mai probabil, cauza lor este procesul inflamator. După cum știți, orice inflamație are un set de simptome caracteristice, dintre care există durere.

Un mic inflamator procesul din zona de operare nu este o patologie esențială. Dacă urmați recomandările unui medic, acesta va trece repede. Dar dacă acest lucru nu se întâmplă, ar trebui să căutați imediat ajutor.

Posibile complicații după îndepărtarea dinților de înțelepciune

Cele mai frecvente complicații apar atunci când medicul trebuie să îndepărteze dintele inflamat. Seara după o astfel de procedură temperatură Corpul pacientului poate ajunge la valori subfebril. Totuși, acest lucru nu este un motiv de îngrijorare, ci o normă. Dar dacă temperatura a crescut peste 38 ° C, atunci aceasta indică dezvoltarea inflamației. În acest caz, pacientului este recomandat să scadă temperatura cu Rapidol și Paracetamol. Dacă nu scade după ce ați luat medicamente, atunci trebuie să mergeți la spital.

Senzațiile dureroase nu pot fi considerate o patologie gravă. Este aproape imposibil să scoateți un dinte de înțelepciune fără durere. Apare după terminarea anesteziei. De regulă, senzațiile dureroase trec în prima zi după operație. Dacă durerea rămâne o săptămână, aceasta indică dezvoltarea unui proces inflamator grav. Deci, trebuie să luați o consultare de la medicul dumneavoastră.

Pe fata pacientilor apar uneori hematom. Apariția lor se datorează inaccesibilității cifrei opt. Când este îndepărtat, medicul poate atinge un vas de sânge suficient de mare. Datorită unei hemoragii în țesut, poate apărea o vătămare pe față.

Hematomul fețeiNu există pericolul unei astfel de complicații. De obicei nu mai este o urmă de câteva zile. Dar dacă apariția vânătăi este însoțită de umflături, febră locală și durere a țesuturilor, atunci cu o astfel de complicație trebuie să se consulte urgent un doctor.

Este considerată cea mai periculoasă complicație după îndepărtarea dintelui înțelepciunii sângerare. Dacă chirurgul a făcut totul corect, atunci sângele din gaură încetează să meargă destul de repede. Adesea, acest lucru se întâmplă în biroul dentistului. Acest lucru se datorează unui film care acoperă gaura și îl protejează de infecții și de particulele alimentare. Dar dacă un vas mare este deteriorat, sângele nu se oprește repede. În acest caz, medicul pur și simplu bandajează vasul și aplică cusături în priză.

Dar dacă sângele a plecat acasă și nu se oprește? Cea mai simplă cale este să acționați în zona de intervenție rece. Puteți, de asemenea, pune un tampon de bandaj pe gaură și apăsați-l cu dinții timp de 10-15 minute. Dacă după aceea sângele nu se oprește, atunci trebuie să fugi la medic.

Recomandări pentru vindecarea rapidă după intervenție chirurgicală

Pentru a răni suprafața mai repede vindecat trebuie respectate următoarele recomandări:

 • Nu este nevoie să explorați gaura cu limba după operație, și chiar mai mult să nu urcați acolo cu obiecte străine.
 • În timpul zilei, este mai bine să nu vă spălați dinții, pentru a nu îndepărta accidental filmul de protecție de pe rană.
 • Nu clătiți gura.
 • Nu vă abonați la saună sau la o baie fierbinte.
 • Nu încălzi obrazul de pe partea inflamată. Creșterea temperaturii poate declanșa dezvoltarea procesului inflamator.

Nu uitați de examenul de control la medicul dentist.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Dinți de înțelepciune sau opt: ce este? Când cresc și câte dintre ele?Dinți de înțelepciune sau opt: ce este? Când cresc și câte dintre ele?
Când cresc dinții de înțelepciune și câte cresc?Când cresc dinții de înțelepciune și câte cresc?
Cum se îndepărtează rădăcina dinteluiCum se îndepărtează rădăcina dintelui
Ce este un dinte retinas? Imaginea clinică și metodele de tratamentCe este un dinte retinas? Imaginea clinică și metodele de tratament
Este dureros să scoateți dintele de înțelepciune?Este dureros să scoateți dintele de înțelepciune?
Îndepărtarea unui dinte de înțelepciune retrasÎndepărtarea unui dinte de înțelepciune retras
Cauzele febrei după îndepărtarea dintelui înțelepciunii?Cauzele febrei după îndepărtarea dintelui înțelepciunii?
Guma este dureroasă la capătul maxilarului inferiorGuma este dureroasă la capătul maxilarului inferior
Îndepărtarea dintelui de înțelepciune pe maxilarul inferiorÎndepărtarea dintelui de înțelepciune pe maxilarul inferior
Câți dinți de înțelepciune ar trebui să aibă o persoană, în mod normalCâți dinți de înțelepciune ar trebui să aibă o persoană, în mod normal
» » Îndepărtarea simplă și complexă a dintelui înțelepciunii
© 2021 amigdas.com