amigdas.com

Încălzitor electric de scurgere pentru un robinet

Încălzitor modern de apăÎntreruperile cu apă fierbinte în țara noastră sunt o problemă reală. Apa poate fi deconectată pentru o perioadă destul de lungă, ceea ce provoacă nemulțumire în rândul celor mai mulți locuitori din mediul urban. Această problemă este rezolvată destul de simplu - se achiziționează un robinet care poate încălzi apă curentă. Ca rezultat al apei calde, vor fi asigurate întotdeauna apartamente sau case private.

Ce este un încălzitor de apă care curge

O macara electrică care încălzește instantaneu apa rece este un mixer obișnuit cu un încălzitor compact de apă și elemente care asigură o funcționare sigură, deoarece combinația de apă și electricitate este o combinație foarte periculoasă. De asemenea, acest dispozitiv are un cablu cu o priză pentru conectarea la electricitate.

Cu încălzitor instantaneu de apă sunt disponibile următoarele moduri de funcționare:

 • modul de oprire;
 • modul de alimentare cu apă rece;
 • mod de alimentare cu apă caldă.

Atunci când este furnizată apă rece, încălzitorul tubular de apă rămâne oprit. Când modul de preparare a apei calde menajere este activat, încălzitorul electric de apă pornește automat și după 10 secunde lichidul este încălzit la temperatura dorită. Când mixerul este oprit, electricitatea nu este consumată și nu este furnizată apă.

Pentru un încălzitor electric de apă, la fel ca într-un mixer convențional, temperatura este ajustată cu ajutorul unui joystick, amestecând apă caldă și rece. Debitul este încălzit aproape instantaneu într-un grad.

Au fost, de asemenea, dezvoltate modele, având un regulator de temperatură, astfel încât consumatorul să-l personalizeze singur. Datorită acestui fapt, încălzirea este menținută automat la nivelul dorit. Un încălzitor de apă pe robinet trebuie să încălzească rapid un debit de apă rece, care necesită o încărcare puternică de energie electrică.

caracteristicile

Încălzitor electric de apăCu ajutorul unui încălzitor de apă încorporat, robinetul încălzește apa în timp ce curge printr-un mic container. Mai recent, a fost instalat un cazan electric, care a menținut aceeași temperatură și a fost periodic activat. Și o astfel de macara consumă energie electrică numai în timpul utilizării acesteia.

Atunci când alegeți un astfel de dispozitiv, trebuie să fiți atenți tranzitul său, și anume Este necesar să se știe ce volum de apă de temperatura dorită se poate da pentru o anumită perioadă de timp. Această valoare este determinată în litri pe minut și depinde în mod direct de temperatura apei reci și de puterea elementului de încălzire.

Încălzitor instantaneu electric electric are trei capacități:

 • mai puțin de 3,5 kW;
 • 3,5 kW - 5 kW;
 • 5 kW - 7 kW.

Primul tip este utilizat pentru apă rece, a cărei temperatură nu este mai mică de 16 grade, și este folosită în principal în vara în zonele suburbane.

A doua specie este cea mai populară și este folosită pe tot parcursul anului.

Al treilea tip de încălzitor de apă - cel mai puternic, este folosit pentru băi și este capabil să colecteze o baie completă de apă fierbinte.

Unele modele au un afișaj electronic care afișează temperatura apei. Practic toate dispozitivele moderne au mai multe moduri de alimentare cu un comutator între ele.

avantaje

Pro-urile de încălzire a apeiOrice dispozitiv are avantaje și dezavantaje. K avantajele încălzitorului de apă caldă menajeră pe macara sunt:

 • dimensiuni mici ale dispozitivelor;
 • încălzirea instantanee a fluxului de apă;
 • preț accesibil;
 • aspect frumos;
 • În timpul funcționării, o temperatură este menținută tot timpul.

Un astfel de dispozitiv nu ocupă mult spațiu și este complet nelimitat în stabilirea înălțimii. De asemenea, nu necesită un loc sub chiuvetă pentru a se potrivi cu toate elementele necesare. Există un număr mare de modele care satisfac orice idei și intenții. Persoana care a venit să viziteze, nu poate chiar să ghicească despre ce este destinat acest tip de mixer.

Încălzitorul de apă cu debit electric începe să lucreze instantaneu și în câteva secunde puteți obține apă fierbinte. Apa fierbinte nu poate fi arsă, deoarece setarea temperaturii se face imediat după instalare.

O supapă de scurgere produce o astfel de cantitate de lichid, încât este posibilă colectarea unei băi complete pentru scăldat, fără a menționa apa de spălat vase.

Acest dispozitiv are un cost redus și își poate permite aproape orice consumator. Și toate aceste avantaje ale încălzitorului de apă potabilă sunt de multe ori mai mari decât concurenții săi.

deficiențe

Există neajunsuri la un încălzitor de apă caldă. Acestea includ:

 • consum mare de energie;
 • un cablu electric puternic;
 • Lățime de bandă limitată.

Un astfel de consum mare de energie electrică afectează facturile pentru lumină. În plus, este necesar să se pre-așeza un cablu puternic, astfel încât macaraua să încălzească debitul de apă. Acest lucru cauzează, de asemenea, inconveniente în timpul instalării mixerului.

Procesul de debit al apei este de la 4,5 l la 6 l pe minut. Mulți consideră că aceste cifre sunt mici. Cu toate acestea, se remarcă faptul că dispozitivul nu este numai convenabil de utilizat, dar oferă, de asemenea, posibilitatea de a colecta o baie completă de apă fierbinte, care nu se poate lăuda cu orice alt dispozitiv. Dacă comparați acest dispozitiv cu o coloană de gaz, atunci cantitatea de debit a unui încălzitor de apă care curge este de peste două ori.

Grad de protecție a încălzitorului de apă instantanee

Ce este bun pentru un încălzitor de apă curgătoareUn astfel de mixer este un dispozitiv destul de grav, în care sunt combinate două elemente incompatibile - apă și curent. De aceea un astfel de dispozitiv ar trebui să aibă protecția maximă. Trebuie să aibă un încălzitor instantaneu de apă urmatoarele caracteristici de securitate:

 • Built-in RCD. Acesta este un dispozitiv de protecție care protejează persoana de șocuri electrice în caz de defectare a elementului de încălzire sau a altor părți electrice ale dispozitivului. De asemenea, este necesar ca mixerul să nu se rupă de căderea de tensiune.
 • Protecție împotriva supraîncălzirii apei. Este un senzor special care este montat în camera de încălzire și oprește alimentarea atunci când temperatura apei atinge +60 de grade. Imediat ce temperatura scade, elementul de încălzire este pornit.
 • Protecție împotriva incluziunii uscate. Dacă nu există apă în alimentarea cu apă sau presiunea este prea mică, senzorul special oprește de asemenea alimentarea cu energie electrică. În mod similar, dacă există prea multă presiune în sistemul de apă.
 • Protecție împotriva ciocnirii cu apă. Acestea dezactivează cu ușurință un astfel de încălzitor de apă. Protecția este instalarea unui amortizor special de silicon și a unui material plastic elastic în corpul dispozitivului.
 • De asemenea, toate echipamentele electrice ale unei astfel de macarale sunt protejate de mantale speciale care nu permit trecerea umezelii.

O astfel de protecție serioasă face ca acest încălzitor de apă să curgă complet sigur pentru oameni.

instalare

Pentru a instala un astfel de dispozitiv, nu este nevoie să aveți cunoștințe speciale. Este instalat în același mod ca un mixer obișnuit, cu câteva excepții.

Mai întâi, este conectat exclusiv la aprovizionarea cu apă rece, deși există și modele care au o conexiune combinată. În al doilea rând, un astfel de dispozitiv necesită o ramură separată a cablului electric în conformitate cu puterea sa. Protecția la împământare trebuie să fie obligatorie.

concluzie

Tehnologiile moderne au atins un nivel atât de ridicat încât oprirea apei calde nu mai este o problemă. Pentru a spăla confortabil feluri de mâncare și pentru a face o baie fierbinte, este suficient să cumpărați un încălzitor electric pentru apă curentă pentru macara, care poate fi de asemenea utilizat în reședința de vară. Apa caldă va fi mereu la îndemână.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se instalează un încălzitor de apă pentru un apartament?Cum se instalează un încălzitor de apă pentru un apartament?
Cum de a alege un încălzitor de apă pentru uz casnicCum de a alege un încălzitor de apă pentru uz casnic
Robinet de încălzire cu apă - duza pentru macaraua și încălzirea apeiRobinet de încălzire cu apă - duza pentru macaraua și încălzirea apei
Ce fel de încălzire electrică pentru prosop este mai bineCe fel de încălzire electrică pentru prosop este mai bine
Instalați singur încălzitorul de apă: sfaturi și videoclipuriInstalați singur încălzitorul de apă: sfaturi și videoclipuri
Caracteristicile încălzitoarelor de apă cu debit de gazCaracteristicile încălzitoarelor de apă cu debit de gaz
Alegem un încălzitor electric instantaneu electricAlegem un încălzitor electric instantaneu electric
Încălzitorul de apă cumulat sau care curge: care este mai bine?Încălzitorul de apă cumulat sau care curge: care este mai bine?
Încălzitor electric pentru apă curgătoare pe robinet - argumente pro și contraÎncălzitor electric pentru apă curgătoare pe robinet - argumente pro și contra
Cazane pentru apă caldă - facem o alegere în cunoștință de cauzăCazane pentru apă caldă - facem o alegere în cunoștință de cauză
» » Încălzitor electric de scurgere pentru un robinet
© 2021 amigdas.com